- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz daveoff #20894 üzenetére
Szépen fut, de összehasonlítás nélkül sokra nem megyek vele. De gondolom a linkelt tesztet sem sült bolondok készítették, hanem olyanok, akik tudják a dolgukat.
A jövőre megjelenő progikban úgysem tudnám kipróbálni, a jelenlegiekbeli teljesítményét pedig megmérték mások. Azt látom, hogy jelenleg remekül fut rajta minden, amit nem látok, milyen képminőséggel (azonos és nagyon hasonló nem mindig ugyanaz) és hogy hogy fog boldogulni a jövőben. A nyers erő hiánya alatt pl. olyasmikre gondolok, mint pl. a 256 bites memóriabusz, amit "3D" alatt megtrükköztek, hogy elég legyen, de ha számításigényesebb a program, vagy esetleg valami háttér GPGPU szimulációt kap a játék a háttérbe, ott már lehetnek ebből gondok, ott nem tud a tömörítés csodát tenni.
(#20895) Asbee: Nálam nem csak az aktuális játékok a szempont. Próbálok azért előre gondolkozni, amennyire lehet, nem szeretek gyakran VGA-t cserélgetni, mert egy rakás lóvé megy olyankor a levesbe mindig.
A jelenlegi játékokba amúgy szvsz felesleges egy 290-esnél erősebb VGA FHD-ra.
Persze, el tudom fogadni a Te érveid is, téged nem érdekelnek az Nv évtizedes múltú szoftveres trükkjei, nem zavar a jövős dolog se, mert úgyis váltassz addig, viszont most örülsz a halkabb jobb hűtésű karinak jobb fogyasztással.
Én hosszabb távra terveztem a 290-el (minimum 1-2 év), bár sajnos nem úgy alakult.(#20896) BMW001: Ez nem a bányászatról szól. A kis Maxwell 750-ek nagyon jók voltak bányászni, csak az új 900-asok nem jók, nincs elég sávszéljük. Az a fejlesztőkön múlik, meddig maradnak a primitív, régi rendszerű játékok, és mikor tesznek le valami újat az asztalra, kihasználva a VGA-kban lévő extra képességeket.... De már van mozgolódás, lásd Mantle...
Ami a gatyád lezabálását ilelti, a komplett gépem konnektorból mérve evett Mantle BF4 maxon FHD-n, 4,4Ghz-re húzott 4690K-val, 4*4GB 2133Mhz-es 1,6V-os CL11 rammal és 900MHz-es, -20mv-ra és +50% power limitre állított 290 mellett 280-300W között. 80-90% CPU és 100% közeli GPU használat mellett...
Ez a lezabálástól elég messze van... Tudom, egy 970 gyorsabb azonos fogyasztással, tudom, de ebben így is szép erő lakozott.... Persze, a 290X a jobb, kevésbé torkos GPU-kkal azért többre lehetett volna képes.(#20897) Fail3D!: A 2GB-os 680-ast fújhatod, míg a 7970 még mindig jó a 3GB-ával. Mellesleg nagyon szépen állják a sarat a Tahitik. Igen, és azok között is van, ami megeszi a 280X BIOS-t, bár értelme az ilyesminek az égvilágon semmi sincs.
(#20898) ffodi: Abszolút megértem az álláspontod neked is. De nekem akkor sem lenne nyugodt a lelkem egy 900-as Maxwell-el. Persze, az se mindegy, ki mennyit szán a gépre. Nekem egy 100K-s VGA nagy luxus volt, szóval a lelki békémnek fontos, hogy lássam a cuccban az akár kihasználatlan tartalékokat. De elfogadom, ha valaki a jelenbeli jobb teljesítményre utazik.
[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
válasz MPowerPH #20896 üzenetére
ezt ugy kb mindenkinek irom nemcsak neked.
negyertek már a fogyastással.1kw áram kb 35 forint.az nv-vel megsporolsz 1k-t havont? vicc.azis,hogy 4x msaa-val 20fps fullhd-ba. most mértem meg direkt ahogy olvastam a lehuzo hozzászolásokat- tessék és nemlátok 20fps-t sehol
2014-11-25 21:49:26 - FarCry4
Avg: 54.236 - Min: 40 - Max: 90nemkell ennek a kártyának még 100ftos proci sem nemhogy 200.nekem i7 3820 van használtan 50k az ára és rogyásig elég mindenre.bármikor meglehet huzni 5.3ghz-re és bódogság van ha kell a power.+csatlakoznék droidékhoz mert nállam is hibátlanul megy (290 vapor-x) se driver hiba,se beragado készenlét semmi.teszi a dolgát ahogy kell.szinekre annyit,hogy lehet kalibrálni persze,de ha valaki arra nemveszi a fáradságot,hogy normálisan beállitsa a többi dolgot,majd pont egy szin kalibrácioval fog küszködni.
azon a témán meg lépjünk már tul,hogy melyi kártya erösebb mert ez már ovis szint ami itt megy.van ahol az amd van ahol nvidia,mindenki döntse el mi kell neki a tesztek alapján és kész.a 980 egy friss kártya a 290 meg lassan egy éves,mit kell itt csodálkozni meg veszekedni a teszteken?majd ha kijött tavasszal az uj amd akkor ottlesznek feketén fehéren az adatok melyik gyorsabb,bár nvidia már csakazért is félévente kidob valami parasztvakitást ami valamivel gyorsabb mint az elözö és akkor hu mindenkinek azkell mert az most a fasza kártya
-
Fail3D!
addikt
Asus dcuii 770 karinal az uj firmware/remelem jol irom/ kb plusz 70mhz tuning illetve a 770 alapbol magasabb orajelen uzemel mint a 680... szoval ez esetben volt ertelme, meg a 280xnel nincs. Gyakorlatilag a mantles 7970 utan a 280x 0 ujitas, addig a 770 szerintem eleg komoly orajel emelessel birt. 2 asus dcuii volt mind2 ugyan azt a tuningot hozta, bf4 alatt erezheto volt a kulonbseg egy 7970 matrix es a 770 kozott... a 3gb jo, de fhd folott mar 1 kartya keves, 2 cf miatt nem jo. Szoval hiaba tobb oszesegeben nagyon keves jatekban jon ki az elony...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
És azon gondolkodtál már, hogy pl a 970 256bit memóriabusszal, 1664 cuda core-al, -100w fogyasztással, és olcsóbban hozza a 290x szintjét teljesítményben? Ez akkor mi, ha nem fejlődés? Szerintem pont ebből látszik a nyers erő, és a jövőre nézve van még bőven tartalék a maxwell-ben, csak ugye az NV lehúz majd még egy-két bőrt erről az architektúráról.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
MPowerPH
félisten
válasz Fail3D! #20904 üzenetére
Dehogynem volt.... A 280X-ek elvesztettek azt a kepesseguket, amiert a 7970-et szerettuk. Korlatort OC, nem birja a magasabb orajelet. Szegyen szemre a 7990-emen a GPU-at 1160-ig tudtam zavarni(a hutes korlata miatt), a 280X meg lehalt 1080MHz-nel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ffodi
veterán
válasz fatal1ty1984 #20903 üzenetére
Nana, azért egy 10k-s havi villanyszámla esetén 1k spórolás 10%-ot jelent, az már jelentős. Persze ennyit nem fogsz ezzel spórolni....... Sokan lehet itt verik a nyálukat az 50-100 W-tal alacsonyabb fogyasztásra, mert jól esik, és mert ebben jobb a másik. Én inkább onnan közelítem meg a dolgot, hogy 50-100 W-tal több hőt kell elvezetni/lehűteni, na ez már nem mindegy.
A 20 FPS-es dolog pedig arra értendő szerintem, hogy az optimalizálatlanság és/vagy a nem megfelelő driver miatt vannak FPS drop-ok.
A CPU-ról pedig annyit, hogy nem találsz minden bokorban 5,3 GHz-es 3820k-t, ritka darab ez, így nem szabad általánosítani. Persze az más kérdés, hogy akkora órajel nem is szükséges alapvetőn, elég 4,5-4,7 GHz is.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
HSM
félisten
válasz daveoff #20905 üzenetére
Nekem ez nem fejlődés, hogy a jelenlegi programokra kigyúrják, mint állat, közben semmi innováció, semmi tartalék.
Nekem a fejlődés az a Mantle, a TrueAudio, és a 290 mögött álló masszív architektúra. Tudom, anagyja nincs jelenleg kihasználva, de ezek attól még létező dolgok.
A 970/980-ban én csak lehúzást látok, hogy kigyúrták a régi motorokra, de nagyon, és így egy középkategóriás felépítésű kártyát el tudnak adni csúcskategóriás áron és annak látszó sebességgel.(#20906) BMW001: Gagyi volt a 280X-ed, ennyi. Nálam volt jópár Vapor-X, 1125MHz felett ment mindegyik, a jobbak 1150-1200-at, a jobbik Toxic 1225Mhz-et is megfutott, 1750Mhz-es ramokkal.
Amiben viszont nagyon jók voltak ezek az új revíziós Tahiti csipek, hogy bár picivel csökkent az elérhető órajel, de durván csökkent a fogyasztásuk is, sokkal kevésbé szálltak el jól meghúzva, mint a régi, elsőgenerációs BOOST nélküli 7970-ek.(#20907) ffodi: Fél év alatt játszottam kb. 300 órát összesen a 290-emmel. Mennyivel került (volna) többe, ha gyárilag használom +80W fogyival a 970-hez képest? Kemény 1500Ft-al összesen, fél év alatt. De mivel alulfeszelve ment, mivel bőven elég volt úgy is, és fogyasztott talán 10-20W-al többet egy tuningolatlan 970-nél, így semmivel sem került szinte többe.
De mondjuk, ha játszol egy évben 1500 órát, ami azért elég durva, ha életed is van mellette, az is csak évi +7500Ft.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Igen. Aztan itt volt nalam egy Matrix, es tudta az 1330-at is. 1280-at meg 24/7. Es ez meg csak kulonleges sem volt, talan kicsit atlagon feluli.
mod: a csucsot az elso szerias ref. moidellek kepviseltek.Szerinted azzal, hogy minimalisan alulfeszelted, nyertel 70W-ot? A 970 meg mindig erosebb, mint a 290-es, csak ugy csondben megjegyzem. De kar hasonlitgatni. Egy valami viszont biztos, az NV karik nem szeretik az extremebb felbontasokat. Igy fordulhat elo, hogy FHD-hez kepest a 980-as is elveszti elonye felet 3 monitornal. Ellenben meg mindig gyorsabb, es pont ez a konfig az, ahol minden FPS szamit.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #20910 üzenetére
A szerkesztett részre...
A PH teszt alapján 80W-al eszik többet a 290 a 970-nél. Én pedig a visszavétellel kb. 50W-ot spóroltam, mértem a konnektoros mérőn.
Nem a -20mv Offset hozta amúgy, hanem ahogy lejjebb vittem az órajelet 950-ről 900-ra, ő magának csökkentette a feszt szépen, és arra jött még az Offset is.Hát nem tudom. Én nem fizetnék, hogy 30 FPS helyett legyen mondjuk 35. Ha mondjuk tudna 30 helyett 40-50-et, talán.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Ezt mégis honnan veszed, hogy a jelenlegi programokra van kigyúrva, és nincs benne semmi innováció, tartalék? A GCN fejlettségével meg még mindig nem megyünk semmire (és a mantle-el sem), én a jelenben akarom megkapni a teljesítményt, és a szolgáltatásokat, nem majd egyszer valamikor, amiből lehet nem is fogsz látni semmit. Mellesleg a jövőre nézve a 290 szerintem már nem opció. Az árral kapcsolatban pedig a 970-nek nagyonis jó az ár/érték mutatója.
Nagyon szemellenzősen gondolkodsz, kötöd az ebet a karóhoz, akárki akármit mondhat. De ezt már megszoktuk Tőled.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nem emlékeztem már jól az előzményekre, frissítettem, jogos.
(#20915) daveoff: Szerintem ez nálam szakmai ártalom, mármint a makacsság, és hogy nehéz meggyőzni. Abból fakad szerintem, hogy a lehető legjobban igyekszem utánanézni a dolgoknak, amit utána nem könnyű megdönteni, de nyitott vagyok az érvekre.
Elsősorban a 256 bites buszból, ami egy nagy adathalmokon műveleteket végző processzornál nem egy túl meggyőző kezdés. Innovációkat pedig sorolhatnál, én nem látok benne semmi jelentőset a fogyasztásra optimalizáláson kívül.
Ami a 970 ár/érték mutatóját illeti, nekem nem jön be. Ennyi pénzért nekem több kell, mint jó fogyasztás, és jó sebesség. Lehet, ez is szakmai ártalom.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Pedig pont akkor megeri. Amikor alapbol ilyen alacsony az FPS-ed, akkor orulsz minden plusznak. Nem beszelve arrol, hogy OC-val a 970-bol meg nagyobb difi is kihozhato. A +8FPS pedig mar eleg jol jon ilyen szamoknal. Szerinted en miert cibalom a plafonig a 290X-et. Mert jol jon az a +8FPS, erezhetoen jol.
mod: Mi mast szeretnel meg a jo sebesseg es jo fogyasztason tul? Jelenleg a 290 mellett nem szol semmi sem. Lassabb, tobbet eszik, ugyan annyiba kerul, es nem lehet ugy huzni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #20917 üzenetére
Már írtam, mit várok még 100K-ért. Meggyőző jövőtállóságot, masszív architektúrát.
Márpedig jelenleg a GCN a legnagyobb tudású, legmasszívabb GPU-architektúra, ráadásul ott a hatalmas ramsávszélben a tartalék is alatta a 290-ekben. A Mantle-ben is komoly potenciált látok, amit nálam BF4-ben művelt, az előtt le a kalappal. Ráadásul a konzolokban is ott a GCN, ami megint jövőtállóságban meggyőző érv számomra a GCN mellett.
Ehhez képest a 970-ben én csak az itt-ott jobb sebességet, jobb fogyasztást és valamivel jobb tuningpotenciált látom.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Szakmailag biztos jobban képben vagy, elvégre Te ezt tanulod, ezt nem is vitatom. És én is utánanézek a dolgoknak, csak más szemszögből, engem a jelenlegi teljesítmény érdekel elsősorban, plusz most szerepett játszott a hang/hőmérséklet is, és jelenleg mindben jobb a másik oldal. Eddig én is ragaszkodtam az AMD kártyáihoz, de most meggyőzött a másik oldal, kipróbáltam, és nem okozott csalódást! A másik dolog meg hogy nálam úgysem lesz tartós ez a kártya sem, úgysem bírok a seggemmel, ha a 390x meggyőz, akkor ki fogom próbálni, de a 290x-et már el akartam felejteni, mégegyszer mondom, abban már nem látok nagy jövőt, akármilyen "okos" is.
Azért még azt hozzáteszem, hogy BF4-ben nagyon masszív a 980, sokkal jobb mint a mantle-el volt a 290x. AMD-s játék, tehát ennyit a nagyon fejlett, nagyon okos csoda GCN-ről...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #20919 üzenetére
Pedig ez a meccs még nincs lejátszva... Még csak most kezdenek szárnyra kapnia konzolok is...
Asszem kettőnk között a fő különbség, hogy Te rövidebb távban gondolkozol, ha nem tetszik, lecseréled, de élvezed, hogy most gyorsabb, halkabb. Én viszont hosszabb távban, bár van, hogy egy hirtelen jött gondolattól vezérelve én is gyakran cserélek, de alapvetően mindig úgy igyekszem vásárolni, hogy tartós legyen, ha úgy alakul a piac (vagy az anyagi helyzetem), ne szívjam meg, ha 2-3 évig nem nyúlok a géphez.Mondjuk az még komoly különbség, hogy nálad egy igencsak hangos refi 290X volt, amit én 10 percig nem bírnék elviselni a gépemben a hangja miatt, szóval emiatt duplán megértem, hogy váltottál, viszont nálam olyan csendben dolgozott 900Mhz-en a 290 WF3, hogy hangját nem hallottam, miközben azért a sebessége eléggé rendben volt, imádtam.
Azt amúgy nem tudom, hogy tud nálad jobb lenni DX-ben a BF4 a 980-on, nálam amit Mantle alatt levágott, az überelt mindent, amit azelőtt bármilyen gépen tapasztaltam. De ahogy írtam, itt már a monitorod is lehet szűk keresztmetszet, 60hz és nem a leggyorsabb IPS...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
http://prohardver.hu/teszt/velemeny_konzolcsapdaban_az_amd/teljes.html
Ezt gondolom olvastad. Nem tudhatjuk mi lesz a jövőben, ezért nem is fogok olyan kártyát megtartani/megvenni, ami egyszer majd talán jó lesz, majd ha jó lesz akkor megveszem, ennyi. Az is tény, hogy az AMD-nél igérgetni azt tudnak, és az is tény hogy nincsenek túl jó helyzetben a piacon sem, sokkal kisebb a kölségvetésük a fejlesztésre. Megjelent egy másik cikk is, ami azt taglalja, hogy elég kellemetlen helyzetbe kerülhet az AMD, ha nem rukkolnak elő valamivel CPU oldalon.
Na befejezem az offolást, mert sok lesz...
-
HSM
félisten
válasz daveoff #20922 üzenetére
Bocsánat, de szvsz egy hatalmas agymenés az egész cikk. A legkevésbé sem értek vele egyet. Úgy van megírva, mintha egyetlen paraméterben, a fogyasztás/teljesítmény mutatóban lenne mérhető egy GPU fejlettsége. Ezt írtam is a fórumában [link], sajnos érdemi reagálást nem kaptam.
-
daveoff
veterán
Igen, pont ez az AMD legnagyobb rákfenéje, fogyasztás=hőtermelés, és ezen még mindig nem tudtak továbblépni. Ez a legnagyobb baj a GPU-kal is, legjobb példa a 290x, teljesítmény rendben van, de mellé egy kazán a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #20924 üzenetére
Fogyasztást csökkenteni amúgy sokféleképpen lehet, akár új revíziót is gyárthatnak belőle, kis áttervezéssel, amit szvsz meg is fognak ejteni, hogy jön a 380-be a 3000 shaderes Hawaii XTX.... Eddig is benne volt az a plussz párszáz shader, de gondolom a fogyasztás féken tartása és a kihozatal javítása miatt az elején inkább benne hagyták "tartaléknak".
És akkor a sok finom, Tonga-ban bemutatkozó újításról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz daveoff #20927 üzenetére
Ezen felesleges agyalni még. Jelen körülmények között az egész mezőnyt porba alázza a maxwell tudásilag. Barátommal FC4et játszunk csak ő matrix 780Ti vel én pedig 980 al. Hát ahol nála 30 fps volt multiban ott nálam 40 - 42.
AMD nagyon nagy bajban lesz mert az érkező uj nvidia nem lesz olyan szerény mint most ezek a kicsi GTX970 esek. Akkor lesz ám sìrás mikor 250W Tdp vel a titan dupláját hozza. Pedig arra számitanak mindenhol.ÁdiBá
-
Malibutomi
nagyúr
válasz daveoff #20924 üzenetére
Dave te is tudod hogy ez a "290x kazán" egy hülyeség. A 780/Ti ellen készült, amiknél alig fogyasztott többet.
Most az nv van megint lépéselönyben, a 390x meg majd kiderül milyen lesz.
290x gaming average 231w 780ti gaming average 230wMost csak hirtelen kerestem egy gyártó két kártyáját, de oriási különbség sehol nem volt.
A driveres részt megértem, ha valakinek az tetszik hogy mindíg új driverek jönnek, én évente ha kétszer cserélek drivert szóval ez a része sem dob fel.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #20930 üzenetére
Igen, ebben igazad van, fogyasztásban a 780Ti simán ott volt, mint a 290X, de mégis jobban kordában lehetett tartani a hőmérsékleteket. Gondolom a teljes értékű Maxwell is sokat fog fogyasztani, és valószínűleg melegedősebb is lesz, mint a 980, de erős is lesz mint a barom. Én azt várom, hogy az AMD most ilyen irányba lépjen előre, és remélem ezt nem a kompakt vízzel akarják elrendezni...
-
Televan74
nagyúr
válasz daveoff #20932 üzenetére
Sőt ha kompakt víz lesz,az a árban is látszódni fog.És az sem biztos,hogy minden felhasználó szeretne vizet látni a házában.Márpedig ha komplett vízzel szeretnék kiadni, ott van fogyasztás és ebből kifolyólag hőtermelés is.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kérdés mit nevezünk feleslegesen okosnak. Ott a Far Cry 4 PS4-es portja. A HRAA olyan minőséget ad az SMAA-nál is kisebb terheléssel, amilyet csak downsamplinggal lehet elérni, ami köztudottan lezabálja az fps-t. Ez a technika ma csak azért működik, mert a GCN "felesleges tudása" lehetőséget ad egy ilyen komplex rendszer implementációjára.
Ha a többi architektúra is ilyen "feleslegesen okos" lenne, akkor ma a HRAA PC-n is elérhető lenne, és be sem kellene rakni más AA módot a játékba, mert ettől esik a legkevesebbet a sebesség és messze ez kínálja a legjobb minőséget.A Panta Rhei Mantle támogatás bejelentése szintén az okos modellre gyúr. Mondta a Capcom, hogy ez a leképző adja majd a legjobb (PS4 szintű) minőséget. És ez nem csak az API-nak köszönhető, mert ott lesz a DX12 is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz daveoff #20932 üzenetére
Még a hőmérséklet is inkább a ref-nélv olt nagyon eltérő, a custom hűtéseknél pár fok eltérés volt. De az teljesen igaz, hogy az nv kicsit erősebb volt, kicsit kevesebb fogyasztással, kicsit kisebb hővel.
Nekem amúgy nagyon tetszik a maxwell, mert szeretem ha egy kártya hűvös és halk, de most várakozó állásponton vagyok, meglátjuk mit lép az AMD, aztán arra mit lép az NV megint.Amúgy csodát nem várok, ha az AMD is farag a fogyasztáson, és ugye a 980 fölé lövi be a kártyáját, az NV meg rátol egy lapáttal a 980-ra teljesítményben és fogyasztásban, akkor megint 780Ti-290X arányban lehetnek teljesítményben és fogyasztásban is. Ehhez persze a kiemeltnek teljesülnie kell
-
Anubris
őstag
válasz daveoff #20927 üzenetére
Nem tudom minek állsz le állandóan a sráccal vitázni ezen a témán, teljesen felesleges.
Megírta, hogy az új NV kártyák csak egy lehúzás, nincs bennük semmi tartalék, semmi jövőállóság, csak középkategóriás kártyák csúcskategóriaként eladva.
Ebből maximum abban van igaza, hogy középkategóriás kártyák, de pont ezért le a kalappal a teljesítményük előtt. Amúgy meg egy 100.000 forint körüli gtx 970 nem tudom hol számít csúcskategóriának, lehet itthon igen mert alacsonyak a fizetések de a főbb piacokon biztos nem.Bezzeg a 290/x az jövőálló, pláne értékben, még meg sem jelent az új AMD, de már 70.000-ért lehet kapni a használtan. Tartalék is van benne, úgy meglehet húzni, hogy csak na. A magas hőfok és hangos ventik, meg kit izgat.
A 780 Ti-t ha megnézed OC-val simán a 980 szintjén van, ha a 290x képes lenne erre akkor igazad lenne HSM.Az új AMD kártyákról meg már ne is beszéljünk, annyi de annyi újítás lesz benne fel sem lehet sorolni, a mantle-ről nem is beszélve. Hagyjuk már, fele ennek ugyanolyan hülyítés mint a mai játékok 90%-a, etetik a népet, hogy az év játéka lesz aztán mikor megjelenik kb mintha egy beta tester lennék annyi a bug.
De ha mégis minden álmod teljesülne az új AMD szériával kapcsolatban, akkor megint nem helytálló az az állítás, hogy a 290x jövőt álló, hiszen akkor meg ezer olyan új feature lesz amivel nem rendelkezik a 290x-el szemben. De ezzel kapcsolatban egyelőre túl sok a ha, talán, esetleg... -
nagyúr
mindent lehet feleslegesen okosnak nevezni, amivel a jelenben semmire sem mész. vagyis amiket leírtál, azokat is. még mielőtt a HRAA újra előkerülne - nagyon örülök, hogy PS4-en van 1db játékban, viszont XBO-n nincs, úgyhogy nehezen hiszem, hogy PC-n lenne, legyenek bármilyen okosak a GPU-k.
a Mantle játékok meg csak jöjjenek, de egyelőre negyedévente van egy. én nagyon szívesen veszek R9-370-et a GTX960 helyett jövőre, ha lesz miért"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Xbox One esetében elmondták, hogy hiányzik az AEAA-t működtető alap, vagyis pixel shader nem olvashatja az LDS-ből a geometriai adatokat. Ez viszont benne lesz az Xbox One API-jában, tehát nem hardveres akadálya van a HRAA működésének.
Csak pár dolog kell a HRAA működéséhez. Olyan GPU, amin a pixel shader olvashat geometriai adatot az LDS-ből, illetve támogatja a fedettségmintákat, illetve van dedikált utasítása a sum of absolute differences (SAD) algoritmusra. Ez a három hardveres kritérium van, a többi mind csak számítás.
Nehezen jön ki a hat Mantlis játék, ha csak negyedévente van egy és három és fél negyedéve jelent meg az API. Inkább negyedévente kettő az arány.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok !
Egyik barátomnak van egy konfigja ( maximus 6 formula lap, 4790k proci, 16 gb ram ...) , és ebben van egy EVGA 750W SuperNOVA G1 80+ Gold táp, ami egy R9290-DC2OC-4GD5-t is hajt . A kérdésem annyi lenne, hogy ha venne mellé még egy ilyen vga-t, elbírná e a táp, továbbá nektek mik a tapasztalatok a CF-el ? Soha nem volt még neki 2 vga egy gépben,és hogy őszinte legyek, nekem se. Szeretné kipróbálni és most lenne még egy ilyen kártya jó árban, viszont ha tápot is kéne cserélnie, úgy nem ugrik bele. Én a sapphire oldalán a rendszerkövetelményekben azt találtam, hogy 1 db 290 esnek az igénye 750W :
System Requirements
PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
4096MBMinimum of system memory.
Installation software requires CD-ROM drive.
DVD playback requires DVD drive.
Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
750 Watt Power Supply is required.
1X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.
64-bit operating system highly recommended
Windows Vista®, Windows® 7 or Windows® 8 operating system. 64-bit operating system highly recommended.Ja és még annyi, hogy 1 dvd író van a gépben , a procin egy nepton 280L vízhűtés. , egy ssd és egy winyó. semmi más ami komolyan fogyasztana.
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Nagylajos_1 #20939 üzenetére
elgé neki a 750w-es táp azt nemkell cserélni nagyobra.viszont a cf van akinek bejön van akinek nem.ha fullhd-a monitor akkor felesleges 2 kártya.+azsem mind1 mival fog játszani.
-
Nagylajos_1
tag
válasz fatal1ty1984 #20940 üzenetére
4K monitort tervez a közeljövőben, és szeretne játszani is 4K ban, igazából csak ezért lenne az egész mutatvány
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
HSM
félisten
válasz Nagylajos_1 #20939 üzenetére
Én inkább a ház szellőzése miatt aggódnék....
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Nagylajos_1 #20941 üzenetére
akkor teljesen jo,a szellözést meg meglehet oldani könnyen.pl nálam sincs soha fent az oldala a gépnek
-
nagyúr
... és már megint az L-word... (nem az LDS-re gondolok )
azt ugye érzed, hogy ha a postomból annyit vettél le, hogy fel kell tornázni (némi csúsztatással) negyedévente kettőre a Mantle játékok számát, akkor az lényeglátás terén nem éppen 10/10?
no mindegy, várjuk meg az R9-370 megjelenését (gondolom, addigra lesz GM206 is), és akkor térjünk vissza a kérdésre - jelenidőben. akkor ugye már A-sync-ről is tudunk érdemben beszélni?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
MPowerPH
félisten
Na, kint van a gepbol a 290X...vegre. Nem irom le ide, de tenyleg osszeszedheti magat az AMD. Pedig tudtommal ok vezettek be az eyefinityvel ezt a featuret. Fogyasztas meron keresztul -96W. LOL....(mindketto gyari OC-s kartya)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #20928 üzenetére
MSAA-ról nem is álmodok. 8x -el 5-10 fps, 4x-el 15-20 fps, 2x-el 30 fps, de SMAA-val szebb, tehát SMAA-val használom és úgy is 30 fps (azt hittem először hogy fps lock, de a patch után is maradt annyi), ha ki van kapcsolva az élsimítás, akkor is 30 fps, afölé nem megy.... de már nem érdekel, mert veszem a gtx 980 gamingot, és az Ubisoft rábukhat, hogy rohadnának meg... (valójában persze ők szopattak meg engem nyilván...)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A lényeg az, hogy kell a tudás, mert másképp nem lehet áthozni ezeket az új technikákat a konzolról, és csak lessük, hogy ugyanolyan minőséghez a PC-n miért kell még egy extra GPU-t beszerelni a házba. A next-gennek arról kellene szólni, hogy olyan algoritmusokat alkossunk, amelyek egy adott problémára sokkal gyorsabban futó megoldást kínálnak. A HRAA itt tényleg egy fantasztikus ötlet. Látod, hogy a PC-s Far Cry 4 három eltérő élsimítást kínál, mert maga az Ubi sem tudja, hogy melyik ujjába harapjon. És most minőségben a PS4 kapja a legtöbbet. Ez jó üzenet a PC-sek felé?
Ha úgy gondoljuk, hogy a PC-n elég butább tudású hardvereket kínálni, akkor a konzol folyamatos technológiai előnyben lesz, hiszen azon elérhetők lesznek az új generációs eljárások.[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
Jo 5let az innovacio ilyen szinten az amdtol, csak tul kishal ahoz, hogy ez gyorsabban menjen vegbe... bar azt meg mindig nem ertem, hogy ennyi fejlesztes melett, hogy nincs ereje a vga drivereinek komolyabb szintu optimalizalasara. A telefon piacon is rajottek mar, vagy kezdenek, hogy ra kell fekudni a szoftverre es nem csak a hw a lenyeg.... pedig az "ujabb" terulet mint a pcs vga piac...
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Nem is véletlenül,hisz konzolokon szeretnék a sok játékot eladni.Nem mondom azt hogy a PC -s portokkal nem foglalkoznának, de azért ez a helyzet kényelmes a kiadóknak is.Hát a PC ezt sem tudja, meg azt sem.De konzolon látjátok milyen szép.Az a jó nekünk.
A sok marha meg veszi a 100+(R9 290/R9 290X vagy a másik oldal GTX970/980) kártyákat,köztük én is.És várja a csodát az eredeti játékaival a gépén. :Múúúúúúúúúúúúú! (fejőstehén smiley)
Lehet csak öregszem és azért kezdek egyre agresszívabb lenni.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest