- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Nem romlott az el, csak ez megint az R széria hülyesége.
"My problems starts just after put a r7 260x
Everything working,but no sound,tried everything in thousand post and foruns.
Onboard is enabled,chipset updated,all drives OK
I already do a fresh in OS a thousand times with no luck.
Neither praying for IT Gods solved"
És nincs rá megoldás. Visszateszem a másik kártyát, és van hang. Pff. Szabadulok meg ezektől a kártyáktól, fél éve csak a baj van velük. -
-
HSM
félisten
Az iszonyat kevés szvsz egy régi FX és csak 4Ghz-en.
Az az 50% GPU usage is gyanús, bár a FC4-et nem ismerem annyira.
De a leginkább árulkodó, hogy valami nem jó, hogy nem éreztél gyorsulást. Pedig kellett volna.(#20751) hdekakas: Szerintem user error. Beállítottad a megfelelő lejátszó eszközt, vagy az alapértelmezett hangeszközt?
[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
nekem a telomat akarták valami szarságra a multkor.mondom nemkell éerre rámir hogy rádob egy biciklit+2 hangfalat.mindezt ont haverokkal ivászat közben.azthittem megpusztulunk a röhögéstöl.ja és hozzátette,hogy ö nagyon szeretné ezt a telot +másik véglet mikor hirdettem és odairtam,hogy olcson mert csak porosodik a fiokban erre rámirnak,hogy szinte ingyen adjam már mert nekem ez csak a port fogja xD
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #20759 üzenetére
No igen, a PH apró márcsak ilyen. Főleg régebben, nekem is ajánlottak már kutyát macskát hardverért. Mostmár amúgy a nagyon pofátlan alkudozókból is érdekes mód kevesebb van, az utóbbi években azért kevesebbszer kaptam "olcsósított ár feléért vagy akár ingyen is elvinném" típusú ajánlatokat.
-
GAbre
veterán
válasz fatal1ty1984 #20757 üzenetére
Nah annyira okos vagy,h én vagyok a hibás.
Áruld el nagy mester hol hibáztam!
amdcleanuputility=>restart=>14.11.2 driver=>restart=>játék indít=>default beállítások(gameben is)=>Restart.
És még mindíg.
Most a 290est raktam bele,most 20%os gpu usage!Jelenleg épp újratelepítem hátha...
[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis parám van egy asus m5a97 evo r.2.0-ás lapom bele egy 8120-as proc mellé 8gb ram eddig minden fasza volt de most , hogy vettem bele egy r9 290-es nem indul el semmi még a biost se hozza be csak a jelet érzi hogy 1080p 50hz aztán nuku kép. Mit lehetne csinálni havernál ki lett próbálva a kari tökéletesen működik. Eleinte azt hittem táp mert 700W-os chieftec smart széria nem a legmegfelelőbb ezért cseréltem corsair ax760-ra aminek bőven elégnek kellene lennie hozzá de nem is ez volt a gond. Biost reseteltem mindent csináltam már de ugyan az , a régi karit vissza rakva viszont minden megy frankón!?
Biost is frissítettem a lapon a tápkábelek is rendesen be vannak dugva nem tudom már mi lehet a baj mindent próbáltam win reinstall is volt agyfaszt kapok lassan!
<---AMD___ATi--->
-
fatal1ty1984
őstag
azt kellett volna megnéznek,hogy játék közben ugrál e a proci orajeled vagy fix 4ghz folyamatosan.
nemvagyok nagymester,de ha 2 kártya is van kézénl és mind2 szar akkor nem a kártyát hibáztatom.leirtuk többen is ,hogy fx-nek 4ghz lofasz magyarán szolva egy olyan kártyához.csodát innentöl kezdve neis várj töle.ha van rá lehetöséged mivel nemtudom mivel hütöd dobd fel neki a 4.6-ot és ugy nézd meg.
-
GAbre
veterán
válasz fatal1ty1984 #20765 üzenetére
Nem mind2 szar.
Csak 1edül a far cry 4ben nincs 100% usage.
Az fps ott azonos.
1 játékban meg valamiért ilyen akkor arról valószínűleg nem a felhasználó tehet a hibás.Avatar
-
Fail3D!
addikt
A legjobbat nem is mondtam, bar a kedves forumtars is nezi a topikot ( nem irom le a kuszkodes folyamatat), de miatta majdnem megdolt a 290 intelel jol mukodik hypotezis... A lenyeg p67 lappal a 290 bios frissites utan mukodott csak, addig fekete kepernyo...
-
aktív tag
Asus M5A99X EVO R2.0 lappal (fx8350@4400Mhz proccal, 2x4gb Patriot 1866Mhz) tökéletesen ment az Asus DCU II R9 290. Kisebb Cpu limit volt Watch Dogs alatt, de nem vészes. BF3 simán ment.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
Tervezem egy r9 290x kari beszerzését, de most picit megrettentem amit itt írtok. Rendszeres olvasója vagyok eme topic-nak és eddig fel se merült bennem CPU limit kockázat, mert jelenleg egy AMD Phenom II 1090t procim van egészséges 3,6GHz tuning van rajta (de egyáltalán nem ez a vége). Ezeket sorokat olvasva viszont elbizonytalanodtam, mert fx 8120-ra azt mondjátok, hogy felejtős. Amúgy most egy giga 7850 1gb karim van amin van egy pici gpu limit, mert a proci 40-50% dolgozik játékok alatt.
Most ez a proci valóban kevés egy ilyen kaliberű kártya kihajtásához és mindképp kötelező intel platform?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
fatal1ty1984
őstag
válasz laci.csabi #20773 üzenetére
nem kötlelzö de ajánlott,ha mindenképp amd akkor legalább egy jo kompkat hütö és 4.4 vagy fölé cibálni az orajelet.
-
aktív tag
Ahogy felettem is említik nem kötelező, de ahhoz, hogy jól menjen érdemes min. I5 4670K-ra váltani és felhúzni 4,0 fölé. Inkompatibilitási problémákat (amikről feljebb olvastál) a régebbi lapok (eddig tapasztalatok szerint) szokták okozni.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
laci.csabi
tag
Hát ebből a peociból nem lehet kihúzni szerintem + 1,2 GHz
[ Szerkesztve ]
-
Lapajbacsi
aktív tag
AMD FX 4,5 Ghz alatti proci nem fog kihajtani egy r9 290x-et... persze hogy cpu limited, botlenecked lesz a 3.6-os Phenommal egyértelműen.... de ha már úgyis procit kell fejlessz, akkor szerintem inkább vegyél Intelt! Pl egy corei5-öst vagy ha van pénzed bőven, akkor meg i7-est... 4 gigahertz körül legyen az Intel is (az i5-ös és i7 -es is, de őket nem kell 5 köré felhúzni mint az FX-et, mert sokkal-sokkal erősebb procik az Intelek sajnos)... Azt a Phenomot viszont úgy felejtsd el, ahogy van... Régi. Bár egy szálon lenyomja néhány tesztben az FX-et valamivel, de azért 8 mag és 5 giga körüli freki csak hajtósabb, meg újabb architektúra, más dolgokban viszont többet tud az FX azért némileg nyilván... (de az Intelektől messze lemarad)...
-
HSM
félisten
válasz Fail3D! #20764 üzenetére
Pedig biztos lehetsz benne, hogy a referencia kártya működését gyárilag frankón megtervezték. Nekem se jön be, hogy meleg és hangos, de biztos vagyok benne, hogy sokáig bírná. Ami nem szereti a meleget, az nem meleg rajta.
Amúgy instabil... Azok szerintem kompatibilitási gondok, amiről az se biztos, hogy a VGA tehet.(#20766) hdekakas: A net telis tele van hülyékkel. Egy VGA kivételétől nem szálhat el egy alaplapi hangkari. Aztán meg visszarakod és jó? R-széria hiba? Ugyanmár. Max a lap UEFI-je lehet hatalmas kalap fos, az zavarodhat össze legfeljebb ilyesmitől.
(#20773) laci.csabi: A jelenlegi DX11 játékokhoz jó egyszálú teljesítmény is kell, és legalább 4 mag. Az AMD-k az egyszálú teljesítményen véreznek el. Az, hogy hány %-on dolgozik, semmit nem mutat. Nem fog jobban futni a mondjuk 3 szálat kezelő játékod attól, hogy még 3 mag nem csinál semmit a prociban.
(#20776) GAbre: Vagy valami hiba van, vagy nem hajtja ki. Nálam pl. BF4 így nézett ki, Mantle alatt maxon:
GPU-usage grafikon.
Vagy ez is:[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Far Cry 4 -el valaki tapasztalt olyat, hogy akad a game? Minden maxon... Olyan, mintha elfogyna a VRAM. Hirtelen fordulasoknal is csinalja. Normal esetben csak idokozonkent(olyan 14s), viszont akkor leesik az FPS egy pillanatra 1-re, es megall a kep. Aztan mintha misem tortent volna.... Kartya kimaxolva, 1230/1400-on is ugyan ez, pedig ezen az orajelen az alaphoz kepest mar nott az FPS eleg rendesen.(egy helyen neztem, ott 40, huzva 47)
Megvannak szamlalva a napjai, nemsokara megjon a GTX. Mar unom ezt is, meg azt, hogy CCC-ben az utolso ket frissites ota bugos az eyefinity konfiguralas, igy ha 1 monitorra akarok valtani, akkor ki kell huzzam a kabelt a VGA-bol...Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Lapajbacsi #20782 üzenetére
Igen. Vagyis SSBC es SMAA van belove.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Lapajbacsi #20784 üzenetére
Tap biztosan nem, szvsz az AX860i vigan elvitte a 2db 290X-et is, es a 7990-280X CF-t.
Ambient OCC es AA milyen erteken legyen?
Sontir Fel: Jaja, errol en is hallottam. A mostani game viragbolti verzio, gondoltam megnezem, mert az NV karihoz akar valaszthatnam ezt is ajandeknak. Utana hallottam, hogy az eredetivel meg rosszabb a helyzet, foleg a patch ota. Szoval majd meg meggondolom....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Sontir Fel #20785 üzenetére
Nálam fix 30 fps-el ment, patch nélkül (egy hete rá sem néztem azóta, tehát sem a 1.3 sem az 1,4 patch -el nem teszteltem még), a következő környezetben. Win7 64 Pro, FX 9370 fixált 4,8 Ghz-en, Asus r9 290x OC Directu2 1080/1400, 16 gb DDR3 2133 Mhz. 1000W NorthQ táp
Minden ultra, max beállításokon, fullhd 1080p (32' 60 Hz-es lcd-n), MSAA 8x-el kb 10-15 fps körül játszhatatlan lagos... MSAA4x stabil fix 30 fps-el teljesen élvezhető, szemmel látható lag nincs, csak az MSI AB jelzi ki hogy 30 fps... MSAA off vagy 2x-el 60 fps körül megy... viszont az élsimítás hiánya látható és csúnya 32' colon...
Eme körülmények közt nem volt semmilyen fps bezuhanás vagy lag (4x msaa-n), én így játszottam vele vagy 10-20 órát és teljesen élvezhető volt... -
MPowerPH
félisten
válasz Lapajbacsi #20788 üzenetére
Azt elfelejtettem irni, hogy nalam a felbontas 5760x1200. CPU limitem biztosan nincs ezen a felbontason, a proci pedig stabilan 4.4Ghz-n teker gamek alatt, ami boven eleg.
Don't Tread On Me
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz MPowerPH #20781 üzenetére
"Kartya kimaxolva, 1230/1400..."
Nem tudom milyen kivitelű r9 -es ez, de az az 1230 nekem extrém soknak tűnik... mi van akkor, ha kvázi overclock lag illetve thermal lag, tehát a túlhúzás (túlmelegedés) miatt betéveszt a kari, emiatt kifagy, majd restartolja magát, ezért zuhansz be 1 fps-re egy pillanatra... bár ezután általában már gyári értékekre szoktak visszaállni a karik... nyilván ha megmarad a tuningolt értékeken, akkor ez is kevésbé valószínű.... -
MPowerPH
félisten
válasz Lapajbacsi #20790 üzenetére
Alap orajelen is ezt csinalta, utana huztam rajta. Vizzel van hutve, GPU 45 fok stabilan. VRM kicsit melegebb, de az ezt a reszet nem befolyasolja.
Megneztem 1 monitoron, nincs lag. Akkor azt hiszem nem birja ezekkel a beallitasokkal, vagy tenyleg kifut a VRAM-bol. Nem is akkora parasztvakitas az a 8Gb-s kivitel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Lapajbacsi #20793 üzenetére
No, szerintem meglesz a problema. MSAA 2x -en megszunt a dolog, persze az FPS csokkent eleg szepen. GPU-Z szerint igy 3900Mb memoriat megeszik, ami ugye pont a hatar. Lehet itt lesz a problema. Ellenben akkor ez a GTX-el sem fog valtozni erdemben.
Don't Tread On Me
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz MPowerPH #20794 üzenetére
A legújabb gamék allokálnak minden vramot amit találnak, ám ha hwinfo-ban nézed, ott van natív vram használat kijelzés, és nem ritkán látható, hogy bár allokált magának minden vramot, a natív kihasználása, meg közben van hogy csak 50-60%... Amúgy SMAA-val megy nekem is 30 fps-el az FC4... MSAA 4x-el is tré, 20 fps körül szeletel... a legutolsó patch rontott a helyzeten sajnos... :-s
-
hdekakas
senior tag
válasz fatal1ty1984 #20796 üzenetére
A CF le van tiltva a FC4-re a legújabb beta driverben, mert több kárt csinál, mint hasznot. Pedig itt hoz is bőven plusz fps-t, de gondokat is.
AC Unity-ben viszont konkrétan 0 a teljesítmény növekedés. (Hasonlóan, mint a Watch dogs-ban is. ) Próbáltam sokféleképpen, manuálisan ccc-ben is ráállítottam a cf-t, de semmi. Ezért nem tartok 2 kártyát.
Én ma adtam el az Asus 290 dc2oc-t. Az Msi gaming-et majd jövő héten. Menekülök a gtx 980 jószághoz.
Az 1230-as órajelet én is soknak találom. 4 db kártyát teszteltem, 2 asus dc2oc-t, és 2 msi gaming-et. Az Asus-ak rendre 1075 mhz-et vittek, az msi-k pedig 1115-öt. Ezek fölött már voltak játékok, amiknél megjelentek az artifact-ok. Memória tuninghoz pedig mindig kellett egy kis fesz is, mert különben bsod jött netezés közben.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
válasz fatal1ty1984 #20798 üzenetére
Nem elég fullhd-ra egy 290-es oc-zve sem. Attól függ persze, melyik játékban, de próbáltad már a Unity-t? Minden maxon, és egy msaa élsimítás. 40 fps. Magasabb élsimításra nem is vágyom, de egy minimális azért kell, mert meglátszik. Főleg 102 centin.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest