Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SgtRazoR

újonc

válasz laychi #1683 üzenetére

Értem. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Ilyenkor amúgy bennem van mindig a félelem, hogy elbaszok valamit, de este ránézek és babrálom egy kicsit. De igazából nemtudom, hogy megéri e az a pár fps növekedés, mert így is minden elfogadhatóan teljesít alapon, de ha már van rá lehetőség... :)

• SgtRazoR

újonc

válasz laychi #1679 üzenetére

Köszönöm a választ.
    Amúgy a Sapphire Trixx-ben a Power Limit-et +20%-ra raktam. Vagy az teljesen más mint amit te mondtál?
    És amúgy ez a nagyobb teljesítménykicsikarás nem káros a videókari élettartamára nézve? Vagy túlparázom a dolgot? :)

• SgtRazoR

újonc

Sziasztok!
    Az elmúlt 2 napban olvasgattam ezt a topikot, mivel én is egy Sapphire R7 260X 2GB (11222-06-20G) tulajdonos vagyok április eleje óta. Láttam, hogy pár ember panaszkodott a ventilátor hangjára, ami nálam teljes mértékben játék közben is alap beállításnál halk, még a gép indításakor is, nem is melegszik a kártya. Fekete képernyő nálam is jelentkezik hetente kb egyszer. Teljes mértékben meg vagyok amúgy elégedve vele, nem bántam meg. (ezeket csak azért írom le, hogy akkor már én is megosztom a tapasztalatomat a kártyával kapcsolatban.)

A kérdésem viszont az lenne, hogy láttam, hogy páran húztátok a kártyát Sapphire Trixx-el. Ezt én is kipróbáltam, felhúztam az órajelet 1050-ről 1200-ra, és tesztelgettem a Tomb Raider-rel (hőmérséklet monitorozással együtt persze). Az átlag fps kb 6-7-el növekedett, a hőmérséklet pedig 3-4 fokkal nőtt az alaphoz képest. Viszont a 3. benchmark után elkezdett szaggatni a játék a menüben olyan szinten, hogy kb fél perces késéssel reagált az egérmozgásra vagy a billentyűkre. Eközben a hőmérséklet nem emelkedett (59-60 fokon maradt). Gondoltam rápróbálok a Skyrimre is, ott a menü tökéletesen, simán ment, elindítom a játékot és elég képregényesen működött. Visszaállítottam az alap értékre, majd újraindítottam, ami megoldotta a problémát, és nem szaggatott utána egyik játék sem. Ez miért történhetett? Valamit rosszul csináltam vagy rosszul állítottam be?

Ha nagyon off amit írok akkor elnézést, csak végigolvastam az összes hozzászólást és nem láttam, hogy más is találkozott volna ilyennel.

Amúgy a gépem:
    CPU: Intel Core i5-4670
    Mem: Kingmax 8 GB 1600-on
    Videókártya: Sapphire R7 260X 2GB OC
    Alaplap: Gigabyte GA-H87-HD3
    Táp: 500W de nemtudom a márkáját most hirtelen megmondani, mert nem vagyok gépközelbe.

Új hozzászólás Aktív témák