- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
norbi215 #45962 üzenetére
Képi hibákat okozhat nem megfelelő GPU OC is. Gyakorlati tapasztalatból mondom.
Ne ítéld meg elhamarkodottan a szerviz munkáját, ez egy jó tanács lenne.
Ha csak a melegedés lenne, akkor nem ilyen hibajelenségeket produkálna, úgyhogy ezt a gyanút nyugodtan elfelejtheted első körben.
Mesélek egy példát: Másodkézből vettem egy GTX1070-et. Gyári alap értékeken, stressz tesztben elment a GPU általános hőmérséklete 77-78 fokig átvételkor. A GPU hot spot simán 10-12 fokkal magasabb lehet. Mégsem fagy ki. (Persze ráférne egy paszta csere, de a lényeg, hogy minden fajta hiba és abnormalitás nélkül fut. "Megoldottam" underclockkal és undervolttal.) A mai modern chipek (CPU, GPU) jellemzően 95-105 fok körül kezdik bekapcsolni a hővédelmi funkcióikat. A GPU-knál pedig jellemzően BIOS/driver szinten 80-90 fok körül avatkoznak be enyhe frekvenciacsökkentéssel, hogy ne növekedjen tovább a hőmérséklet. De Ezeket a védelmi funkciókat legfeljebb avg fps csökkenésében lehet érzékelni. szaggatásban és furcsa anomáliákban nem. Ha nem monitorozod szoftverre a PC értékeit, akkor sose vennéd észre.Én először a gépedet tesztelném le Radeon VGA nélkül, mivel korábban a szerviz megállapította, hogy OK a kártya, szóval kicsi az esélyét gondolom, hogy tévedtek. (egyébként melyik szerviz volt?)
Van iGPU az i5-4440-ben, úgyhogy a következőket ajánlom:
1. DDU-val leszeded a Radeon drivert.
2. Radeon VGA ki.
3. BIOS reset (mert ki tudja bárki bármikor állított e valamit és néha bele lehet futni BIOS bugokba is..)
2. memtest86 rendszer RAM teszt. (a hibajelenség simán lehet akár rendszer memória hiba is.)
3. Prime95 teszt (small FFTs) legalább 20 percig vagy 30. HWinfo64 progival tudod figyelni a CPU hőmérsékletét. lejegyzed. Majd beírod nekünk.
4. Végül egy Intel® Processor Diagnostic Tool-t is futass le, biztos ami biztos, mert az további olyan komplex ellenőrzéseket futtat le, ami a fentebbi programokkal nem biztos kibukik. (pl. egy ilyen korú CPU-nál benne a van a pakliban, hogy a korral degradálódott annyira, hogy helyreállíthatatlanul hibázik a számításokban...)
5. Végül tesztelheted Prime 95 + Furmakkal. Ekkor elég lehet a Prime95-t smallest FFT-ben futtatni, a Furmarkot is kicsi ablakban, így akár folyamatosan követheted a hőmérsékleteket.Csak ezek után mennék tovább a VGA-ra.
Egyébként a VGA gyári, deafult beállításokon produkálja a hibát? -
Veleczki77
csendes tag
válasz
norbi215 #45962 üzenetére
Nem akarom elkiabálni,de ugyanezek a hibák voltak nekem is. Ráadásul ha HDMI kábellal csatlakoztattam a TV-t,akkor nem tudtam csak a PC hangszóróit használni. Azóta lecseréltem a biost,kicseréltem az 1,5mm-es thermal padokat 1mm-esre,MX-5 pasztát raktam a GPU-ra. Persze előtte puha sörtéjű fogkefével és gyógyszertári alkohollal átsikáltam a Vramokat mindkét oldalon. 3 napja max 63 fokra melegszik,egér mozdításakol rögtön patentul feláll a kép,HDMI-n tökéletesen átjön a hang. A hab a tortán hogy overclock-al sem melegszik 68 fok felé jelenleg,kifagyás 0 (wattman sem jelentkezik hibával). Furcsa mód a techpowerup-on felajánlott ellenőrzött bios használatakor hibát hibára dobált. Random felpörgött a venti az éjszaka közepén és reggelre kifagyott a gép.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
norbi215 #45952 üzenetére
Fekete képernyő nem feltétlen fagyás.
Főleg akkor jön elő, mikor ott hagyod a gépet?
Nekem volt olyan gondom az R580-nal, hogyha bootoláskor otthagytam win 10-t a bejelentkező képernyőn és csak addigra mentem vissza, mire a PC kikapcsolta a monitort energiatakarékosság okán, akkor már csak úgy kaptam újra képet, ha áramtalanítottam/kikapcsoltam a monitorom majd újra be.
Pedig márkás Delock DisplayPort kábelem van, és a monitorom is jól szuperál. Geforce-szal nem csinál ilyen bárgyú hibákat, miközben csak a VGA-t cserélem semmi mást.Úgyhogy próbálhatod a monitor ki-be kapcsolását. De kipróbálhatsz egy másik kábelt. És kipróbálhatod, hogy a gépet állandóan teljesítménycentrikus módban futtatod és kikapcsolod a monitor kikapcsolását.
Én csak ezek után keresgélnék tovább, mert ezek a dolgok egyszerűek.Alap esetben, azt mondom, hogy ha a szerviz tesztelte, akkor nagy az esély, hogy jó a VGA. (persze nem 100% de nagy az esély, hogy igazuk van.) Melyik szerviz mondta, hogy OK a kártya?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
norbi215 #45952 üzenetére
https://youtu.be/5EZmXKW0ig0?t=52 Pasztázás nem egy bonyolult tényező, kicsavarozod figyelsz a ventikre meg a vezetékükre hogy ne tépd le-ki a helyéről, ne sérüljön stb. Lepucolod a rajta lévő pasztát, azt egy fél borsónyi pasztát raksz, újat a helyére.
Amd Driver crash nem hoz létre tudtommal dump filet.
Kék képernyő, kékhalál tud csinálni dump fájlt de azt sem egyszerű kiolvasni, whocrashed és bluescreenview ezek tudják. Sokra nem mész velük.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest