- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
->Raizen<- #33342 üzenetére
Remélem, akkor az Oblivion is rendben lesz!
Mondjuk az élsimítást azért szeretem, de majd meglátjuk. Az A10-nek elégnek kell lennie a VGA alá. -
katt777
félisten
válasz
proci985 #33322 üzenetére
Metro v. Wticher full grafikával, és már játékok is vannak, amelyek kellő terheléssel nagyon szépen forralják a hardvert.
DEV_NULL: Már a HD3870-eken, de a tűzforró, szar 1 slotos HD4850-eken is 115°C-ra voltak hitelesítve az alkatrészek, amit igyekeztek is szorgalmasan kihasználni, akár furmark nélkül. Sapphire HD4870 fullos hűtéssel (teljes blokk, 9cm venti) is simán 95°C körül dolgozott (GPU!), baja nem lett tőle.
HSM: Hogy teszed be Afterburnerbe a HwInfo adatokat? Nekem sehogy sem csinálta meg.
-
katt777
félisten
Priviben kaptam, 1 hónapos Sapphire 7870XT jó árban. 560-nal tuninggal P4700-am volt (i5 4.6GHz), ahhoz képest azért ez nem rossz.
3DMark grafikus teljesítményben butaság mást nézni, mint a grafikus pontszámot, ha már VGA-teljesítményről van szó.
Milka 78: A PH apró elég gáz, trükkös hirdetések vannak. Nem tudom, melyik megbízható, azt sem nagyon, hogy ha valaki 1-2 hónapos karit ad el, miért teszi, és főleg annyiért, ha csak nem szét lett hajtva, vagy a bios elcseszve rajta, vagy csak előre utalással lehet fizetni. Ha küldesz linket privibe, megköszönöm, hátha a kereső nem akadt rá.
kleinguru: Hát én találtam ASUS-t olcsóbban, mint Sapphire-t, és akkor inkább már az.
-
katt777
félisten
Persze, hogy semmi tuning nem garantált, az ASUS fejlettebb tápellátása és hardvere viszont többet nyom a latban, mint pl. egy Sapphire kártyáé, és a DCU hűtés is jó. Egyedül a ventijei motorjaitól tartok.
GPU-tweak-et használsz, vagy Afterburnert?GB-on még gondolkodom, nV kártyáim mind nagyon jók voltak, bár HD7950 topicban sok rosszat hallottam róluk. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, előre is köszönöm. Most néztem, GB még drágább.
-
katt777
félisten
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 felhúzható a HD7870-DC2TG-2GD5-V2 szintjére? Előggi 58k körül van, utóübbi már 68k, nem igazán éri meg, főleg, hogy 69k-ért már 7950-et kapni, a két kártya tudásából következően viszont az előbbi jó befektetésnek tűnik. Egyelőre még vacillálok az árak függvényében, illetve amiatt, hogy HD7870 tudtommal soxor "elfogy" full HD-ben. Mennyire kell butítani a megjelenítést, hogy vígan szaladjon? Nekem 30FPS elég, úgyis VirtuMVP-s lapban fog dolgozni a kiválasztott.
-
katt777
félisten
válasz
Hoorus #32958 üzenetére
Tesztek szerint nem feltétlenül.
Kívülre raktad a kártyákat?darky@: Nem a 2GB-os HD Pack-re gondolsz? Az biztos, hogy az Obilivont is meg lehet úgy buherálni, hogy kifektessen egy mai, erős VGA-t is.
proci985: A mostani "számológépen" vettem észre, hogy némelyik játék egészen pofás gagyi grafikai beállításokkal is. FC3, Tomb Raider egészen jól néz ki, ráadásul nem is kell mindent teljesen lebutítanom. Azért szívesen visszaszoknék a magas grafikai minőségre, mert nagyon hiányzik az 560 után, az minden szempontból pöpec kari volt, csak hát nV-val cseszhetem a DX11.2-t.
HSM: Nálam anno CF-rel sok mindent kellett állítgatni. Könnyen lehet, hogy a driverbe beépített "optimlaizálás" (csalás) okozza a gondot 2 kártyánál. Nálam anno a felülvezérlés pl. gyakran segített, nem csupán a magasabb minőség, így a jobb CPU kihasználtság, magasabb CF hatásfok szempontjából, hanem az itt-ott fellépő laggoláson is segített. Olykor. Olykor meg szart sem ért az egész.
7950 lesz, de sok tesztet láttam +95-100% körüli eredménnyel. Sőtt, még 100 felettit is, de az nyilván valamilyen driver trükk miatt volt.
-
katt777
félisten
válasz
Repsol600 #32936 üzenetére
Akkor vsz. más VGA-gyilok játékokban is. Mondjuk azon csodálkozom, hogy a 2GB RAM kevés.
proci985: C2-ről is ilyen rosszakat olvastam, aztán az 560 simán vitte szinte csak az árnyékokat butítva.
gyuszaa: HD79xx topic + itt. Amúgy pont az élsimítás az, amelyet nem kapcsolok le, mert nagyon bántják a szemeimet a recés élek. Oblivion toőicbanban is kapásból kiszúrtam a nem maxra felülvezérelt képeket...
HSM: Legendásan rossz a kompromisszumkészségem.
Ezért nem tudok már 1 éve Oblivionozni.
Az a véleményem, hogy azért veszek egy (akármilyen) drága VGA-t, hogy ki is használjam azt.
darky@: Sajnos 4X alá semmilyen élsimítást nem vagyok képes levenni.
Hoorus: 60-70% + teljesítmény nem megfelelő +100% árért. Amúgy 100% telj. + is kihozható CF-ből csodálkozom, hogy nálad nincs meg. Talán nem volt elég magas a grafikai részletesség?
-
katt777
félisten
7870-ek tényleg "elfogynak" Full HD-ben?
-
katt777
félisten
válasz
->Raizen<- #32889 üzenetére
GB 560-amon, de 440-en sem jött elő SOHA TDR-hiba.
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #32881 üzenetére
Gigabyte-ra gondolsz? Nem éppen a gagyi alkatrészekről ismertek, nV kártyáimon pl. sosem jött elő a TDR hiba, amely minden más gyártmányú VGA-nál őrületbe kergette a tulajokat, még a nevesebbeknél is. Ennyire szarok lennének AMD-fronton?
Még nincs is 2 éves a HD78-sorozat, nem? Vagy így elröpült az idő?
-
katt777
félisten
válasz
Zeratul #1413 üzenetére
Én a kicsomagolást értettem alatta. Egyébként ha kibontottad, már használt, ahogy egy kocsi is rögtön csak a használt árát éri, amint átvetted a kereskedőtől.
szasanyi:
Az a baj, hogy sok kereskedőnél már eleve megbontják a csomagot, így nem tudhatod, új hardvert veszel-e.
Zsocó: Alaplap energia-takarékossági beállításait érdemes megnézni, ott is lehet gond.
-
katt777
félisten
válasz
akela91 #1370 üzenetére
Ez a kereskedőn múlik. A többség nem ad többre lehetőséget, mint amire a törvény kötelezi, bár rosszul fogalmazok, a "többség" ugyanis még a törvényi kötelezettségei alól is igyexik kibújni.
Zeratul: Lehet, rosszul értelmeztem, de egy szétberhelt terméket hogyan adja el valakinek a bolt, akinek mondjuk éppen az tetszene, hogy új? (Költői kérdés.)
-
katt777
félisten
Az a probléma, hogy ha Intelt veszek, az 2-3 évig kiszolgál, tehát egyáltalán nem felesleges a 3.0. AMD-nél persze mindent cserélni kellene, úgyhogy ez okból is reménykedem az Intelben (hogy tudok olyat venni). Csak a nV660-as kártyák meg még nem jönnek.
Akkor miért csökken a teljesítmény 8X sávszélesség mellett? CF-nél is megfigyelhető volt, hogy a 2X8 lassabb volt, mint a 2x16.
-
katt777
félisten
válasz
Bjørgersson #1323 üzenetére
Ha már Intel, akkor nem. GTX560 448 hasonló árban tud hasonló teljesítményt, és sokkal jobban tuningolható, ráadásul a driverekkel sincs probléma. AMD-nek meg, tegnap vettem észre, nincs PCI-E 3.0-s lapja, tehát ez is az Intel mellett szól.
Vigneau: Miért nem 670 akkor már?
csucsbicep: Sajnos, hardveres korlátozás esetén semmilyen progi nem tudja alulfeszelni a kártyát. 2D módot egyébként sztem is fölösleges, elég takarékos az amúgy is. Ha viszont csökkentett 3D profilt akar, akkor jól jöhet, hogy ne fogyasszon/melegedjen sokat a kártya.
akela91: nV 560ti-vel nem lenne gondod.
Azzal csináltam én -20%, 0% alulfeszelt profilokat, alapfeszen +13%-osat, emelt fesszel meg +20%-ot. Ez is óvatossá tesz az AMD-t illetően.
szasanyi: Sztem egy GB Windforce-os kari jobb, de az biztos, hogy halkabb.
-
katt777
félisten
válasz
szasanyi #1321 üzenetére
Anyagi problémák, hála kormányunknak. "Renewing" esetére 560-448/7850 van figyelembe véve, előbbi inteles konfigba, utóbbi AMD-sbe, ha csak arra lenne keret. Llano elég hozzá, csak a kraftot igénylő alkalmazásokhoz szívás. Sokféle okból erősen remélem, hogy összejön az Intel.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #1313 üzenetére
Pont Sapphire tesztben olvastam, hogy azt nem.
Melyik progival? Trixx? ATT? Van ilyen teszt-linked? Én nem találtam.
-
katt777
félisten
Melyik HD7850-et lehet Vmodolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest