- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem tudom fejből, keresd vissza a táblázatot, múlt héten tettem fel.
Full HD teszt érdekes.Gaboman: Lásd fent.
RetepNyaraB: Anno néztem, ilyen teszteket láttam, nincs időm munkahelyen keresgélni. Egyébként éppen az a lényeg, hogy nem adódnak össze a kártyák RAM-jai, viszont 1 kártya 1 ütemet végez a saját memóriájával, ergo az sem fog 2GB+ fölött használni (legalábbis full HD-ig), mivel egyik kártya sem fér hozzá a másik VRAM-jához. Sztem akinek van itt CF-e, nyugodtan megnézheti az egyes kártyák VRAM-jának kihasználtságát egy full hd
A hülyeséget meg tartsd meg magadnak.Zsohi: Kell is a VGA-tuning 1680-ba...
joysefke: Ezeket amúgy sem szabad megvenni.
BiG G3ry: ASUS lap. Volt már szó róla, ASUS feature-ökhöz ASUS lap kell.
Sondi1986: Teszteljünk már maxi beállítással...
És persze full HD-ben, mert ezeknek a kártyáknak az való.
-
katt777
félisten
válasz
DEV_NULL #46263 üzenetére
Attól függ, mennyire.
Ha azokból kihozok +5-10% teljesítményt ehhez képest, azért +15.000Ft-ot fizettem volna, de mire? Ha csak 20FPS-em lenne, nem lesz 25, ha meg 50, akkor 55 lesz, ergo teljesen értelmetlen lenne erre egyetlen fillért is költeni, mert a teljesítmény gyakorlati értékét nézve pontosan ugyanazt kapom.
Sztem drágább kártyát akkor éri meg venni, ha azért értelmes szolgáltatást is kapok. jelenleg a 7870XT mindent visz maxon full hd-ben (non-nV miatt PX Metro LL-nál sajna kizárt), és mindemellett a legjobb ár/érték arányú kártya.
trufa12: Elég régóta így van, csak tájékozatlanok a vásárlók. Nekem is volt vevőm, aki 1 hét próbagart kért 1,5-2,5 év garos cuccokra, én meg kérdeztem, hogy mi a francnak, és nem értette.
-
katt777
félisten
válasz
trufa12 #46260 üzenetére
Jobb, ha tudod, hogy bármit adsz el, törvény szerint 3 hónapig felelős vagy érte, kivéve akkor, ha egy-egy adott hibát eleve a vásárló tudomására hoztál, mert ő a vásárlással ezt elfogadta.
Ha az eladó nem tudja bizonyítani, hogy a vásárlót tájékoztatta, akkor ő a hunyó.
Egy GTX770-et tutira nem cserélnék ilyen kártyára. Nekem azért van 7870XT-m, mert 73k lett volna anno a 760 v. a 7950, és ezeket azért szépen befogja.
hackeeeee: Persze, hogy kisebb az ingadozás, ha kisebb az FPS.
De tutira nem voltt +100% teljesítményed, illetve persze a kártya is számít, hiszen ha az adott VGA eleve nem használ 4X sávszélnél többet, akkor duplázódhat a teljesítmény ilyen lapban is. Csak a jelen topic kártyái nem ezt a kategóriát képviselik.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #46257 üzenetére
Anno nekem is az volt, nálam csak a játékok támogatásának feltűnő hiánya zavart be.
trufa12: "review"-ra "specifications"-re keresve találhatsz infót. Futtában én úgy látom, hogy XT és Pro csak elnevezés, továbbra sincs más, mint 270 és 270X.
Én megbízható eladót találtam (akinek éppen, hogy túl sok volt az XT teljesítménye), vannak ilyenek (pontozásos rendszert érdemes nézni). Persze igaz, hogy felelős az eladó (3 hónapig), meg van gar, de az akkor is macera.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #46253 üzenetére
Igen, ezekben van támogatás. Én is azt mondtam, hogy ahol működik, ott rendben van, csakhogy az AMD előszeretettel avultatja a támogatást, tehát régebbi játékokkal nem feltétlenül fog működni. Oblivion alatt nálam pl. meg sem nyekkent, 1 VGA-s teljesítménye volt, vagy pl. azt sem tudhatom, mikor döntenek akképp, mint régen, hogy egy régebbi chipsetet többé nem támogatnak, aztán egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy a VGA-okán viszont szükséges driverfrissítést feltéve megszűnt a CF.
Lényegében fölöslegessé tették az egyik kártyámat, amelyet nyilván nem tudtam új áron eladni, azaz még anyagi kárt is okoztak. Szóval inkább 1 erős VGA 2 áráért. A 7870XT CF kb. 120k-ból lenne meg (ha scak nem drágább most már ez is), ezért azért lehet minden alkalmazás alatt biztosan erősebb VGA-t venni. No meg a 8+8CF már 3-5% teljesítmény csökkenés, 16+4-ről nem is szólva, az még ennyit sem ér.
trufa12: Kvázi ua. kártyák más teljesítménnyel és néven, de hardveresen uazt kapod (tudásban). 270->270X->7870XT: DX11.2 + Mantle.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46250 üzenetére
Hol látod?
Csak mert nekem is az van.
Bakker, ott van a nyákon! Miért nem láttam én ezt a burkolattól?
Kicsit érdekesen lehet rárakni, a műanyag burkolat felett, talán át sem ér a kábel... -
katt777
félisten
válasz
kungzi #46248 üzenetére
FHD felett 4k-s monitort érdemes venni, sima FHD+-t még kiszolgál 2GB is, max 1-2 játéknál min. megszorítással. Mire megfizethető nagy felbontású monitorok lesznek, úgyis DX12-es lesz. Viszont mire ez kijön, mantleizálódik, amiből meg az következik, hogy a régebbi kártyák is vinni fognak mindent. Viszont ha van az embernek +1-2 ezrese (ipon és pcx más árfekvés pcx javára), nyilván kidobhatja 4GB-os kártyára, ha ettől jobban érzi magát.
Nálam még úgy sem kért semmi 2GB-ot, hogy driverből alaposan feljavítottam a megjelenítést. Crysis 3 asszem 1.7GB körül van max. Azon csodálkozom azóta is, amióta 2GB-os VGA-m van, hogy a játékok túlnyomó többsége 1.3GB-nál nem nagyon zabál többet.
hackeeeee: Sajnos nem találtam rá (7870XT CF) semmit így kutyafuttában.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46245 üzenetére
Igen, abban az esetben valóban jó, ha olyasmire használod, ami alatt valóban működik, ez tény, pl. 3DMark pontszámvadászatra.
Nekem anno 1 játékban sem duplázott teljesítményt, vagy 30-70% között működött, vagy egyáltalán nem.
Jut eszembe, a 7870XT-men nincs CF csati. Alaplapon keresztül (Z87) azért megy a CF?
-
katt777
félisten
válasz
kungzi #46243 üzenetére
Na, annak aztán főleg semmi értelme, mivel úgyis külön kezeli a 2xVRAM-ot (még nem láttam játékot, amelyik elfogyasztotta volna a 2GB-ot), 4GB-ra meg semminek nincs szüksége, legfeljebb FullHD felbontás FÖLÖTT. De mutass egy játékot, amely 2x2GB-nál többet zabál CF-ben, és hiszek neked.
-
katt777
félisten
Ja, a "driver-hiba": Teszteltem régebbi meghajtókkal is a win restartot, és tényleg ott van. Mivel AMD konfigon ue. kártyával 13.12 nem restartolt (most meg igen), megnéztem a bios-t, és miután lekapcsoltam a PCI-E energiatakarékosságot, megszűnt a hibajelenség. Azaz: megint egy kis piszkos trükk az AMD-től, hiszen az ő lapjaiban működik ez a funkció, a kártyájukat Intel lapba téve meg jönnek a win restartok.
trufa12: Én használtan vettem 58k-ért egy 7870XT-t (még tavaly szept. környékén), és nem bántam meg, simán veri a 270X-et is (és olcsóbb).
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46148 üzenetére
Dehogynem használtad, ha a Catalyst CC fent van!
Érdemes lehet kipróbálni: Thief-et driverből (CCC) magasabb szintű grafikára tettem, 40,2FPS helyett zuhant 38,1FPS-re (pedig csak az élsimítást tettem edge-detect-re). Borderlands 2-ben a grafikai javítás átlag 110FPS-ről átlag 80 köré vitte le az FPS-t, és néha még le is zuhan 25 köré, mert ugye ebben a játékban pl. AA nincs is gyárilag. Szóval, ha már fontos az izmos VGa kihasználása, lehet azon még javítani.Egy kis ízelítő a C6 "hasznosságáról", ha valakinek kihajtási gondja lenne (pl. izmos proci, mégis 80% VGA, 80% CPU, stb):
Elég jól látszik, hogy CPU-igény esetén a proci rendesen dolgozik, VGA alatt viszont egy nagy kupac szar a rendszer, és mivel játékokban nincs 100% CPU-terhelés, nem véletlenül zuhannak meg a VGA-k C6 on (ráadásul csak "short"-ra volt állítva, nem "long"-ra
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46128 üzenetére
A többségre nem jellemző.
Javulnia kell, ha a teljesítmény esetleg nem is, a tuningnak mindenképpen, mert nem hiszem, hogy CPU-limites lennél, főleg ennyire.
Csak glaciatoros hűtéssel/ventivel ne vegyen az ember kártyát (ma is raknak rájuk ilyeneket, pl. most a 750-re), az Asus HD4870-eimből 2-ből 3 ment tönkre 3-8 héten belül (nem tévedés, elsőre gyárilag ilyen hiba miatt javítottat kaptam garba).Azért vannak ám csalások (optimalizálásnak nevezik) az AMD driverben is, ami ilyen tesztekben derül ki.
marcusa: Leírta, hogy mindent maxra tett.
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46125 üzenetére
Pedig annak pont ilyen következményei lesznek. Javaslom a Catalyst eltávolítót, aztán rendszerpucolást (fájlokat és registry-t).
Lehet hogy amúgy is simán segítene egy rendszerpucolás, nem feltétlenül kell reinst, vagy a másik lehetőség, amelyet kezdő ATI-s korom óta alkalmazok, hogy a teljes rendszert vga-driver nélkül installálom, partíciót mentek, és drivert csak utána, mert belefutottam már pár olyan hibába, amely szabályos eltávolítás/telepítés mellett is belecseszett a winbe, javíthatatlanul.Örülök, hogy van végre valaki, aki azért vett ilyen kártyát, hogy ki is használja!
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46122 üzenetére
Akkor nálad valami nem kóser. Nálam a min FPS 31 fölött volt (max. 70FPS körül), sehol nem laggolt (játék közben sem), és +12.44%-ot dobott a teljesítményen a +13% tuning. Így kellene működnie.
Nem pakoltad egymásra a drivereket?
Lehet Mantle-lel próbálkozni, csak kicsit gáz, hogy a driver meg néha restartolja a gépet (ha valóban az okozza, mint mondták). Én még kétlem, de este kipróbálom.
Amúgy nem rossz a 270X Top, hogy majdnem eléri az XT teljesítményét. -
katt777
félisten
válasz
belinho #46118 üzenetére
Fenét. Toltam én CPU-zabáló játékokat 6800K-n, a legkeményebbnél is max 80%-on dolgozott a 6800K (pl. Crysis 3). Multi persze más tészta, meg az is, ha nem optimalizálnak egy játékot arra.
joshua7: Tehát rögtön cáfolod is magad.
Nézd csak meg a 3DMark 2013-as kiadását, máris találhatsz CPU limitet.
Dark KillerX: Én, aki rendelkeztem 6800K-val, nyilvánvalóan jobban tudom, mire képes az a proci, mint azok, akik még normális teszteket sem láttak róla, nemhogy maguk tesztelték volna (az ilyenek véleménye a legkevésbé sem izgat
). Az eredményeket meg belinkeltem, 3D06 visszamenve az első progi (8 éves!), ahol 2-3% elmaradás jelentkezik a 6800K kárára egy 4670K-val szemben. Régi, pl. DX9-es játékokkal értelemszerűen hasonló a helyzet, még ha nincs is kihasználva 4 mag. Ahol meg van is CPU-limit, édes mindegy, hogy valami 90 v. 100FPS-szel fut.
Az optimalizálatlan ipari hulladékokért meg nehogy már a CPU-t szidjuk.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46113 üzenetére
Tévedsz, csak tudni kell használni őket.
Nagyon is jók ezek VGA teljesítmény mérésére, még egészen a 3DM06-ig visszamenőleg.
Az már más kérdés, hogy vannak, akik a 3DMark pontvadászattal ebbe a topicba jönnek, és nem a megfelelőbe.Elvégre ki az a normáltalan, aki ilyen kártyákkal játékoknál nem magas szintű grafikát használ, hanem "default"-ot?
joshua7: Nem igazán, erősen procifüggő a dolog. Jóval inkább, mint egy extrém tesztben.
-
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46102 üzenetére
És ennek mi értelme van? Mármint a P tesztnek, illetve VGA topicban a proci pontszámának?
bombibmw: Nézz egy benchmarkot. Nálam is bőven magasabb volt a min FPS játékban, mint a terhelőbb mérés alatt. ott most 40,2FPS alapon, 45,2FPS tuninggal.
n0tr3adY81: Talán nem kompatibilisek egymással. ASUS-nál nem ref. a kártya, illetve ált. csak az ASUS-os cuccok működnek együtt mindenben.
Tegnap nekem is bedobta a restartot a driver (ha az a hunyó).
Lesztedem a 13.12-t, megnézem, azzal megy-e, legföljebb nem lesz semmire sem használt mantle és dx11.2 támogatás. Végtére is béta verzió mindegyik 14-es, ami garantálja, hogy szarabb a refnél.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #46082 üzenetére
CF Performance módban...
Max összehasonlításra. Kihajtás megvan az FX-szel? -
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #46026 üzenetére
Én tettem föl anno, de ha nem felejtem el, majd ránézek este, és elhozom holnap.
Sondi1986: Nem attól van, 14.1-gyel is csinálja, ha kevés a fesz a procinak, nálam az megoldotta, ha emeltem kicsit.
EnterR: Nálam spec nincs ilyen hiba.
bombibmw: AMD drivereknél mindennapos, hogy egy konfigon gond nélkül mennek, másikon meg nem. persze az is elképzelhető, hogy tuningolva van a VGA, és valamilyen "optimalizálásra" érzékeny, azaz nem stabil a tuning, csak eddig annak tűnt.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46006 üzenetére
Bőven elég, ezt már soxor leírtam, és egy rakat tesztet is linkeltem be anno, természetesen játékokat (rákereshetsz). Ha a legfőbb cél a játék, a 6800K simán megfelel, semmiben nem dolgozott 80% fölött, még ha tuningoltam is a 7870XT-t, amely a legerősebb kari ebben a topicban. Ráadásul az én procim simán vitt 4.8GHz-et. Magam is éppen ezért vettem anno 6800K-t, amikor csak erre volt lehetőségem, és másnak sem ajánlanám, ha nem jött volna be. Régebbi játékoknál előbb lesz persze CPU-limit, de ki nem sz.rja le, hogy 100 v. 120FPS?
A magas grafikai beállítású markokat éppen azért futtattam, hogy minőségi játékbeállításokat szimuláljak, default markok nem jók semmire, ha csak nem azt akarja bebizonyítani a "hozzáértő", milyen gyenge processzora van.
Dark KillerX: Éppen, hogy nincsen különbség (mindegyik általad említett játékot próbáltam).
Lásd fent, és az említett játékokat. Crysis 3 pl. 6800K mellett ugyanannyi volt, mint a 4670 társaságában. Multi más tészta bizonyos játékoknál (BF).
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #45997 üzenetére
Nem az a megmagyarázhatatlan, hogy hibásak a driverek, hanem az, hogy a programozóikat még nem rúgták ki.
Apollo_21: Én sem. Főleg, hogy ismerem a szó jelentését.
swagger55: Full HD és maxigraf? Driver uninst volt, vagy csak rápakoltad a régire az újat?
Ha játék bench érdekel valakit, Thief FullHD maxigraf 45-70FPS, átlag 52FPS.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #45988 üzenetére
Na, nV-nál az sem gond.
Egyetértünk.
Apollo_21: +1 ok, hogy kerüld a chrome használatát.
Egyébként uninstall után is ott maradnak bejegyzések a registryben, fájlokról nem is beszélve. Cat. pucoló, v. driver sweeper javallott, és mindkettő után kézi törlés. nV rulez.
Picturemaker: Win hiba?
Utoljára az 1950XT-m idejében voltak jók az ATI driverek, igaz, azok tényleg ATI driverek voltak.
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #45985 üzenetére
Mi a bajod a 13.12-vel? Azért kérdem, mert én aztán minden meghajtóból ki tudom hozni a bugot, de abból nem sikerült.
(Vagy nem kerestem eléggé?
)
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #45976 üzenetére
Nagyítható, viszont így is kicsi, nem tudom miért, nem kicsinyítettem. RIOS nyomta össze, a gépemen teljesen olvasható. Feltöltöm valahova, RIOS meg menjen anyjába.
-
katt777
félisten
válasz
DEV_NULL #45924 üzenetére
Hát, a rókának sztem mindenki...
No de elhoztam egy képmentést az adatbázisomból, lehet nézni a teszteredményeket. Ahol HQ jelölés van, azt a tesztet Extrém fölé toltam maxra, mert szemantikailag ez jelenti az extrémet, nem egy közepesen magas beállítás, amivel pl. 3DMark-ok utaznak. Játékokban minden maxra volt tolva, természetesen AA, AF, stb. is. Ráadásul ezzel hamarabb ki lehet deríteni egy tuning stabilitását, mint default, vagy bármi más, kevésbé megterhelő beálíltással. Az összehasonlító eredmények is érdekesek (sztem), pl. "elég e AMD proci" témában.
Ha valamit még meg kellene nézni, szóljatok. Ha tudok progit szerezni hozzá, és időm is engedi, megnézem.
-
katt777
félisten
válasz
csubakka2141 #45919 üzenetére
Fox. Nem kémprogram, testre szabható, és biztonságosabbá is tehető.
Ráadásul nem telepít több más sz.rságot is a gépre (illetve nem csinál ilyen hibákat). De ez itt nagyon OFF.
-
katt777
félisten
Na, beteg voltam, tesztelgettem egy csomót 4670K-val. Ahol megvolt a kihajtás (ált. mindenben), semmivel nem gyorsabb, mint a 6800K mellett (ahogy mondtam anno). DX9-es progikban már előfordulhat 1-3%-os lassulás, tehát a 6800K továbbra is bőven elegendő a legerősebb ide tartozó kártya alá is. Net természetesen más tészta is lehet, ahogy arról szintén volt már szó.
Kérdés: Most, hogy kijött az új nV, mindenütt azt olvasom, hogy ezek a kártyák csak DX11.1-esek. Mivel a .2 is csak szofvterfrissítés, ez letiltják driverből, hogy új karit kelljen venni? Végül úgyis jönni fog a mantleizált directx, tehát fölösleges lenne a váltás, csak kíváncsi vagyok.
-
katt777
félisten
válasz
Nuada herceg #45285 üzenetére
HWINFO. Kicsit (
) jobb. Vagy Afterburner.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #45175 üzenetére
A 270X csak egy átnevezett 7870, ahogy a többi "új" is, leszámítva a 290X-et. Nekem a gépen az sem okozott fennakadást a driverben, amikor az alaplapi 8670-ről 7870XT-re váltottam, és vice versa, pedig az még csak nem is VGA (meg is lepődtem, az AMD-t ismerve
).
Furkoo: Beszerezhettél volna egy 7870XT-t használtan, aztán szevasz, 280X.
The Nuke: Graf beállításoknál felül: DirectX. Átváltod Mantle-ra (le nyíl).
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #45044 üzenetére
Már a 6800K-val gyengébbek az eredmények, mint 4670K-val (MÉRTEM!
), mert nincs elég kapacitása a procinak, hogy ellássa a VGA-t adattal, gyengébb processzorokkal még kevesebb lenne a grafikus pontszám. Ez így működik. Persze, minél gyengébb egy VGA, annál kisebb/régebbi proci elég alá, annál később bukik ki a CPU-limit. Szerintem kicsit félrevezetted magad.
EnterR: Volt pár GB karim, és mindnek remek volt a hűtése, halk és hatékony.
-
katt777
félisten
válasz
Daffchy #45035 üzenetére
Sima kompatibilitási hiba. Láttam ilyet ASUS kártyával és Matrox-szal is.
belinho: Nem nagyon "figyelnek be" 30FPS alá, max Fire Strike, de ezeknél butább grafikával is megvan a kihajtás. Mint írtam, max. 80%-os volt a CPU igénybevételem, tehát 20%-ot butíthattam volna bármelyik teszt/játék grafikáján, és hidd el, rohadtul nem tudtam volna játszani min. 25FPS alatt.
Grave444: Hát, most sikerült egy kapitális marhaságot mondanod, már bocs.
-
katt777
félisten
válasz
Cseneles #45024 üzenetére
A Mantle a VGA-n is segít.
Nem tudom, hallottál-e róla, hogy az új DirectX is mantleosodik, azaz azzal is "lemennek gépi kódba", tehát mire lenne pár program Mantle támogatással, lesz arra DX is. Régen amúgy PC-re is tudtak optimalizálni, mert kénytelenek voltak hardvert programozni, hol volt még a windows meg a directx...Én azóta is azon dühöngök, hogy mi a f.szért kell szoftveres áttét, aztán meg hibajavítás szintén szoftverből, de hát nyilván kevés a hozzáértő programozó, mint az a játékok minőségéből is észrevehető.
belinho: Minden rendesen beállított, főleg mai játék VGA limites, de nálam még az Oblivion is. Játékok is vannak, ott sem lesz más az eredmény, előre borítékolhatom, mert már a 6800K is csak 40-60%-ban dolgozott alattuk, leszámítva BF 3-4-et, na, ott 80%-ban, tehát még annak az ereje sem kellett. Persze vannak, akik lebutítják a grafikát, aztán bőven fikázzák a "gyenge" processzorukat, de azok véleménye számomra nem mérvadó.
Nem azért vettem ilyen VGA-t, hogy rontsam a szememet, aztán még siránkozzak, hogy gyenge a procim. A Markok és az Unigine-ek is full grafikával mentek full HD-ben, nem defaulton.
-
katt777
félisten
Tesztelgettem a karimat 4670K-val. Unigine tesztekben a HD7870XT tizedre ugyanannyi FPS-t teljesít, mint 6800K-val, 3DMarkokban is hibahatáron belüli az eltérés, egészen 3D06-ig kell visszamenni, hogy kihozzak egy 4-5%-os gyorsulást az i5 javára. Szóval továbbra is tartom, hogy nem kell drága és állat proci ezek alá a VGA-k alá.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #44675 üzenetére
Nekem van olyan, teszteket is linkeltem. Persze olyan teszt nem érdekel, és azokat nem is tartom semmire, ahol ilyen kártyákat nem full hd-ben és maxigrafikával tesztelik, adott esetben driverből megsépkelve (pl. egy AA-t), illetve kikapcsolva a csalásokat (optimalizálás).
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #44562 üzenetére
Sajnos az ilyen teljesítményű kártyáknál már elvész 5-7%, ha nem 2x16 PCIe sávod van, tehát az SLI (adott esetben CF) kihasználásához LGA2011 platformban kell gondolkodni, esetleg használt X79/X58 is megteszi. De minenképpen min. 8+8 sáv, a 16+4 szart sem ér, ami a legtöbb lapon van.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #43360 üzenetére
Mint írtam, már 10 éve is bios moddal foglalkoztam, ATT-ről és társairól nem is beszélve. Hogy a 7870XT-t és az extended powerplayt konkrétan nem ismertem (megfelelő hardver híján), ez részedről egy újabb kapitális mellébeszélés, mert semmi köze ahhoz, hogy ki mit tud bármely VGA felülvezérléséről (te pl. szavaid szerint nem sokat).
Szerencsére a látogatottság szerint több mint 30.000, illetve személyesen több 100) általam nyújtott segítség az elmúlt 10 évben nevetségessé teszi a "hozzáértésedet" akár a VGA-kat, akár a segédprogramjaikat illetően.
Dany007: Hát, végre nem csak én látom, hogy nem feltétlenül a proci sara, ha egy játék CPU-limites lesz, miközben 1000 másik nem az.
Sajnos ez nem változtat azon, hogy adott esetben tényleg csak egy erősebb CPU segíthet a problémán.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #43283 üzenetére
Lényegében fogalmad sincs az egészről (ami különösen érdekessé teszi a véleményedet a szövegértésről, miután leírtam, hogy tévedsz, mert csak TE nem tudod beállítani a megfelelő paramétereket, illetve a hozzád hasonló "szakértők").
Köszönöm, ha többet nem reagálsz a hsz-aimra.
EnterR: Egy benchmark nem játék. Egyrészt optimalizált, éppen azért, mert benchmark, másrészt nem váltogatja az igénybevételt, mint egy gama. A félkészen kiadott "játékokról" nem is beszélve, sem a legtöbbX gagyi AMD-driverekről.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #42424 üzenetére
Nálad tényleg komoly szövegértési problémák vannak, sajna.
Éppen azért nem szükséges (számomra) a bios mod, mert értek hozzá, mi több, a szoftveres beállításokhoz is. Sem nV, sem AMD kártyákon nálam nem ragadt be a fesz, ráadásul még a fixet is be lehet lőni úgy, hogy működjön a powerplay, és akkor terhelés alatt sem fog maxot zabálni a kari, ha nem muszáj.
A többi félreértésedre már ki sem térek. -
katt777
félisten
válasz
juve600 #42413 üzenetére
Ja, a grafikon is, ha valamivel kimonitorozod.
Persze nem biztos, csak, ugye, minél gagyibb a grafika, annál nagyobb rá az esély.) Én egyébként máig nem értem, hogy ha valaki vesz egy izmos VGA-t, márpedig nem mondhatjuk, hogy a 78x0 karik gyöngék lennének, az miért szar grafikával játszik.
Én ott kezdem, hogy mindent maxra teszek, aztán élvezem a vizuális élményt, amelyért fizettem.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #42314 üzenetére
Mind2-t láttam élőben, és nekem grafikailag a Ghost jobban bejött.
belinho: Ha odafigyeltél volna bármikor is egy kicsit arra, amit írtam...
Biost nem modolok, mert nincs rá szükség, különben sem tudnék 4 profilt elmenteni benne, és tetszés szerint váltani, akkor pedig pont, hogy annyi a takarékosságnak és a hűvösségnek, mivel lényegében csak a hűtést lenne értelme átállítani.
Virturól en bloc állítottátok, hogy szar, hogy csak AMD-vel, azt ti nem hittétek el nekem.
Ja, és valóban értek hozzá, nem kevés embert a bios modra is én oktattam (legalábbis a bő 15000 látogatóra gondolva, akik annak idején olvasták a cikkeimet még a 3870-időkben.
Szóval másutt áruld a spanyol viaszt.
-
katt777
félisten
Semmi újítás nincs bennük (max 290), ill. nem hiszem, hogy akkora durranás lenne, mint mondják. Amúgy az alaplapomra (FM2A85X Extreme 4) az AsRock tett már TruAudio-t (ergo ehhez nem kell dVGA, csak külön egy kis szoft), lényegében nem csinál mást, minthogy felerősíti a zajszigetelés miatt tompított frekvenciákat, ami egyébként alapból a hangkari szabályozójával, vagy bármely médialejátszóval megoldható (VGA esetében nyilván nincs alaplapi elektronikus zaj, van más, ezt küszöbölik ki). Szóval csak marketingről van szó, ráadásul a 7870XT-met sem érné meg lecserélni egy alig gyorsabb (ha egyáltalán) 280X-re, 270X-re meg végképp.
Ja, és alaplappal olcsóbban kapod meg a TA-t, mintha veszel egy 290X-et. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #42231 üzenetére
Arra gondolok (asztem, VGA-topicban világos, hogy arról van szó, bocsi), hogy van egy VGA-m, amely forró, hangos, és sokat fogyaszt (és nem engem, aminek amúgy lenne haszna
). Ezen leszabályozhatom a feszt, javíthatok a hűtésén, levehetem az órajeleket (vagy szükség esetén felemelhetem). Ezek a lehetőségek nem működnek 2 különböző GPU-val (és ezért szar a Virtu is AMD-AMD kombón), Mantle-nek meg kell az IGPU, ugyebár. CCC sajna csak az IGPU-t látja, akár 1., akár 2.
mexel: TruAudio-hoz tudtommal FM2+ proci is kell egy AMD VGA mellett, bár lehet, tévedek, annyira nem ástam bele magam idő hiányában.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #42143 üzenetére
Van egy komoly baja a Mantle-nek. Ha aktiválom az IGPU-t, akkor nem férek hozzá a dedikált VGA-hoz, (Virtu sem működik normálisan, ellentétben Intel/nV kombóval), tehát nem tudok takarékoskodni és tuningolni. főni fog a kártyám. Ha meg letiltom, akkor hogyan fogja használni az IGPU-t?
-
katt777
félisten
Ha a Mantle 10x annyi műveletet végez el 1mp alatt, mint a DX, viszont csak 45%-kal gyorsabb annál, akkor az AMD és a Mantle a szar, nem?
Ennyiből egy Intel proci és egy jó nV kártya ugyanott van, gondolom, nem véletlenül forszírozza nV a VGA-i erősítését.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #42056 üzenetére
Ja, pont most írtam, hogy olcsóbbak.
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #42053 üzenetére
Nekem pont megfelelt, és pont a megfelelő időben találtam rá. Ennél jobb ár-érték arányú kártya nem nagyon van az olyan kártyák között, amelyek képesek megfelelő vizuális minőséget produkálni élvezhető sebességgel. Máskülönben vsz. egy GTX760 csücsülne a gépemben. Valamiért nem nagyon kapni sehol már. Most max. 280X-re lehetne lecserélni, de +30k-ért nem érné meg a minimális teljesítmény-különbözet.
kovsol: Amennyire én utánanéztem (ill. i920-am volt is) HT átlag +30%-ot dob a teljesítményen (de ha vmi nem kezeil, akkor semmit), az AMD moduljai kb. 60-at, és Intellel ellentétben utóbbit azok az alkalmazások is 4 magnak érzékelik, amelyek a HT-t nem. Ilyen szempontból az AMD "2 magos" megoldása jobb, inkább tekinthető az FX- is egy "gyöngus" 8 magosnak.
-
katt777
félisten
58k-ért vettem a 7870XT-t. egy 270X-ért ugyanennyit kérni pofátlanság. Jelenleg a Sapphire DualX 270X kapható kicsivel 54k alatt, reklám miatt ide nem linkelhetem be, de árgépen találhatsz v. árukeresőn (és az még mindig jóval lassabb a 7870XT-nél). 7870-ek már 46k-tól vannak, tehát az még mindig jobban megéri.
-
katt777
félisten
válasz
miresz #41902 üzenetére
De ezt én is elismertem, nem? A 8 mag 8 mag, a 4 mag meg hiába erősebb, ha csak 4, sőt, még ha HT van is (4770K), de nincs kihasználva, vagy amúgy is max 30%.
Single-ben teljesen érthető, csak azt nem írtad, és miközben többen írták, hogy BF4 alatt a multit értik, te már legalább a 4-ik vagy, akik (velem együtt) nem feltétlenül azt.
Olyanról mondjuk nem hallottam, hogy ha van is némi CPU-limit, ne lehetne multizni Richivel.mrhitoshi:
Pontosan. Persze van, aki csak végigrohan a pályákon, de ha meg-megállsz körülnézni (ahogy a költő mondta), bizony rengeteg randaságot találni; persze nem csak BF4-ben.
Dany007: Nem érted az ilyen összehasonlítás lényegét. Arról van szó, hogy X pénzért megkapod az adott kártyát, amely eléri egy Y pénzért megvásárolható kártya teljesítményét, viszont, ha nincs pénzed az Y kártyára, akkor nagyon is számít a tudás. A 7870XT-m pl. teljesítményben le tudja nyomni a 7950-et, de nem tudtam volna utóbbit venni, még ha az is tuningolható is, másrészt főleg nem érte volna meg +22k-ért (+35%) max. +10% teljesítmény.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #41897 üzenetére
Hát, én 2014-ben nem neveznék szépnek egy 16-szögletű kereket, és nem ez az egyetlen ilyen elnagyolt objektum a játékban. Hogy vannak rondábbak is, ez tény, nem is vitattam. Ahhoz viszont, hogy ne legyen CPU-limit, grafikai számítások kellenek.
A többit magam is tudom, eddig is erről beszéltem.
Aki multira gondol, az nem írja, hogy egy FX 4GHz-en kihajtja, 7970-et meg 4GHz-en max. tényleg 8 magos, single-ben. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #41895 üzenetére
A 7870XT-m még C3-ban, maxigrafikával is megelégedett 1948MB VRAM-mal, többet semmi nem evett. Még ha driverből javítottam a beállításokon (pl. hogy ne sima AA, hanem Edge-detect legyen, amely nem kicsit húzósabb), akkor sem.
Nem tudom, mi zabálna 2GB+ VRAM-ot, de hogy 4GB telesen fölösleges 1 monitorhoz, az zicher. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #41887 üzenetére
Semmi gond, én is azt hittem elsőre, hogy azt írtam, amit akartam.
Régebbi BF-ek is működtek Single módban, játszottam is velük anno. Amúgy viszont jobb' szeretem a történetes játékokat.
miresz: Nincs is miről vitázni, a CPU- és VGA-kihasználtság elég egyértelműen jelzi, milyen terhelést kapnak.
A BF 16-szögletű kerekeit nyilván nem olyan megterhelő kiszámítani a VGA-nak, mint egy igazi kört, stb, ergo a procinak nem kell erre várni, tehát magasabb lesz a kihasználtsága. Ha ez neked és pár más usernek nem világos, sajnálom.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #41882 üzenetére
Miért lenne alapértelmezett?
Én pl. egész végig, amíg csak játszottam, single módban voltam.
Elírtam, -14.4% feszültséggel.
(Bocsi, munkahelyen vagyok, sietek.) A fogyasztás nyilván ezen belül is változik, terheltségtől függően. Azért kitalálhattad volna.
asdxv: OK, csak nem jelezted, és sokan azt hiszik (mint azt a hsz-ok mutatják), hogy nincs a játéknak Single módja. "Sajnos" egyrészt jól optimalizáltak a BF-ek, másrészt elég gagyi is a grafikájuk, ergo nem nyúzzák meg annyira a VGA-t, hogy a CPU sokat lazsálhatna alattuk.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #41878 üzenetére
Én arról írtam, hogyan lehet spórolni, és hogy ha feszt nem tudsz állítani, ez a módja nem lehetséges.
asdxv: Akkor te a multiról beszélsz.
kovsol: Miért is?
Szerinted akkor, ha azonos órajelen csökkentem a feszültséget, akkor nőni fog a fogyasztás? Mert akkor a fogyasztásmérő is egy idióta.
Vagy, szintén szerinted, azonos feszen az órajel csökkentése jobban csökkenti a fogyasztást, mintha levenném a feszültséget? Mert pont fordítva van, mint egyébként te is írod, azaz a fesz változása okoz nagyobb változást a fogyasztásban, nem az órajelé.
-
katt777
félisten
válasz
Steven #41876 üzenetére
Fenét nem érdemes állítani!
A 7870XT-n régebbi játékok elmennek kvázi 2D-ben, 0.8V-on, van egy -20%-os profilom a kevéssé terhelő játékokhoz 0.9V-on, vagy egy gyári profilbeállításom 1V-on (1.144 helyett, azaz -14,4% fogyasztással
), és néhány igényesebb grafikájú játékhoz van egy +15%-os tuning profilom 1.1V-on, tehát még mindig a gyári alapfesz alatt (még így is bő 4%-kal kisebb fogyasztás a nagyobb teljesítmény mellett), és még távolabb az eredeti, 1.2V-tól. Nem pár fillért spórolok meg, ha csak 1-2 órát játszom, arról nem is beszélve, mennyivel kevésbé melegszik a VGA kisebb feszen (kevésbé, mint csak kisebb terheléssel), és így persze nincs is ventizaj a legtöbb játék közben.
Mint te is írtad, a VGA a teljesítményt veszi vissza, nem a feszt, főleg, ha utóbbi nem is állítható.
-
katt777
félisten
válasz
miresz #41866 üzenetére
Ja, egy baromi olcsó 8 magos (szinte mindenkinek ez van). És a több 1000 másik játék nem képes 8 magot rendesen, vagy sehogy sem használni, azzal mit csinálsz?
Arra biztosan nem hivatkoznál...
De éppen ez a lényeg: 1-2 játéknál jó, 100 másiknál meg nem. Egyébként 100% gyorsulásod volt, vagy csak azért lett 99% a GPU-kihasználtság, mert nem mentek teljes erőből a kártyák? (Pl. kisebb sávszél egy 16+4-es leosztásban, stb).
asdxv: Be kellene állítani a grafikát. 4770-ben sajna nincs 8 mag, de a 7870CF-t ki kellene hajtania, az tuti. A játékon (grafika és advanced video) kívül, driverből is lehet ám javítani a beállításokon (és így csökkenteni az esetleges CPU-limitet).
-
katt777
félisten
válasz
zserbox #41851 üzenetére
Pedig de. Vagy 8+8, vagy 16+4 sáv marad (enyém is ilyen). CF-re mindenképpen 8+8-at érdemes nézni, de nem csak x79, hanem X58 is jó hozzá, nyilván utóbbit venni már senki nem fog, de ha van, jó (nekem volt).
8+4-es CF nincsen, ha csak nem CFX-re gondolsz, de az akkor 8+4+4.
bajzal: A megfelelő sávszél miatt nem nagyon tapasztalni lassulást.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #41849 üzenetére
Viszont, ha a 270-et megszerzed 7850-árban, nincs bukta.
Úgy lenne jó, ha a 7850-et betenné az ember az 1. slotba (16X), a lassabb 2.-ba (4X) meg a gyorsabb 270-et (hiszen ott egy másik 7850 jóval lassabb lenne), de tartok tőle, hogy a sávszélesség nem befolyásolná a teljesítményt, azaz nem dolgozna gyorsabban a 270. Vagy valaki valahol mérte már ezt?
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #41843 üzenetére
Ezek alá a VGA-k alá SEMMILYEN AMD proci nem elég CF-be, max. ha több monitort használ az ember. Teljesítmény persze növekedhet CPU-limit függvényében, de dupla max. valamilyen extrém benchmarkkal hozható ki. Megfelelően erős CPU mellett nyilván minden közelebb lesz a duplázáshoz, el is érheti (volt CF-öm). Tekintettel arra, hogy a 6800K-m van, ahol 70-80%-os kihasználtsággal dolgozik 4.8GHz-en (BF4, C3, többet egyelőre semmi nem igényel), teljesen értelmetlen CF-rel próbálkoznod. Kevésbé igényes, régebbi játékoknál még rosszabb lesz a helyzet, ott a CPU limit már kontraproduktívvá teszi a konfigot, azaz 2 kártyával gyengébb eredményt kapsz, mint 1-gyel.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #40602 üzenetére
Hiába nem telepíted a CCC-t, a Catalyst telepítő és sok apró szarság így is, úgy is felmegy.
ATT sajna nem fog működni, mert nem ismeri a drivert.
Az elmentett előbeállításhoz rendelhetsz billentyűkombót. -
katt777
félisten
válasz
miresz #40600 üzenetére
Hát nekem úgy pakolta föl a CCC-t is, de majd ránézek, hátha a mostanival éppen megoldható.
Szoft nélkül viszont elveszik a CCC-be épített "optimalizálás" is (helyes kifejezéssel: hibaelfedés), ahogy Abu85 szokta mondogatni, ezek után az ember ne csodálkozzon a bugokon. ATT azért volt jó, mert ott a legapróbb részletekig testre lehetett szabni mindent. -
katt777
félisten
válasz
miresz #40596 üzenetére
Mivel pont ugyanazt írod, amit én, nyilvánvalóan te sem értesz hozzá.
Pont az a baj a hibás kártyákkal, hogy az órajeleket ált bírják, a legtöbb driverrel rendben is vannak, a hibák az újabb meghajtókkal jönnek elő, hiszen anno nyilván az akkori meghajtókkal tesztelve kerültek rájuk a szar alkatrészek.
Én éppen elég régóta foglalkozom vele, hogy eszközkezelőből próbáljam telepíteni, és bizony felpakolta az egész csomagot, amikor próbáltam. Ha csak a nyelvi csomagokat kivettem a telepítőből, már sikított. -
katt777
félisten
válasz
miresz #40581 üzenetére
Az a baromság, hogy nem érted. Nem minden 270-nel van baj, csak némelyikkel, nyilván nem függetlenül attól, hogy a "nagyobb" kártyákra csinálják meg először a drivert. Azt meg nem is érdemes elvárni ma már, hogy a piacra lépő kártyákhoz rögtön megfelelő szoftver is legyen.
Másik baromság, hogy szavaiddal éljek, a C telepítése. Az első dolgom volt csak a drivert telepíteni, de nem hagyja, az is felküldi a CCC-t, vagy nem települ. CCC nélkül ráadásul nem lehetnék biztos az általam nem kívánt effektek kikapcsolásában.
Pancsermeste: Akkor a monitoroddal van a probléma. BF nálam közepes fényerőn is tökéletesen látható mindenütt.
CCC-ben az előbeállításokra menj rá. Ott alkalmazásokat tudsz megadni, illetve azokhoz profilt megadni, hasonlóan, mint a 3D beállításokat játékok esetén. Elméletileg. Én ugyanis nem élek ezzel a lehetőséggel sem.
BogyóBP: DVI-nél is van GPU méretezés, pont akkor rontja el a képet a CCC, ha azt beállítottad. Onnan tudom, hogy én is így jártam.
Skálázást mindenképpen érdemes NEM használni, hiszen nem lesz szép a kép (főleg akkor cseszi el, gyakran még a képarányt is, ha kisebb felbontású, régebbi játékot akarsz futtatni), de CCC-ben azt is tudod kapcsolni, hogy a driver végezze a méretezést, vagy a monitor. Érdemes az utóbbira bízni.
És persze mindenképpen érdemes a monitor megfelelő beállítására odafigyelni.
nV alapból széthúzza a képet, ami roppant randa rendszerindításnál v. pl. biosban. Régebben AMD nem csinálta, ma ez is előfordul. Az egyik szöveges betöltőképet széthúzza képméretre, a következőt meg berakja középre kicsiben.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #40578 üzenetére
Mert ezeket alapból 280-290-re optimalizálták. Valaki kérdezte is C topicban, hogy mikor lesz meg 270-re.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #40576 üzenetére
Játék közben? Ott minek? Játékban be tudod állítani. Vagy valami gagyi monitorod van, din. kontraszt nélkül?
Ha jól rémlik, CCC-ben is van lehetőség a játékmód állítására, de mint nyilván tudod, nem vagyok egy nagy CCC-fan...Annyi az összes dolgom vele, hogy MINDEN optimalizálást kikapcsolok (ez is bezavarhat, nálam pl. alapból maszatolja a TV tuner képét), de még a gyorsbillentyűket is, aztán nem foglalkozom vele többet. A fő, hogy ne avatkozzon bele semmibe, akkor kevés bajt okozhat.
Egyébként CCC-ben menthetsz előbeállításokat, és gyorsbillentyűre is teheted őket. -
katt777
félisten
válasz
Dany007 #40569 üzenetére
58k-ba volt nekem a 7870XT. Lapot mindig direkt olyat nézek, hogy ne a VGA alá kelljen pakolni, TV-tuner így fölé kerül. Sajnos a lapok 90%-ának egyszerűen szar a tervezése, még ASUS-nál is. Ilyen szempontból csak az AsRock értelmes.
.tnm: Afterburner annyiból jobb, hogy C-ben nem tudod levenni a feszt, márpedig ez AMD kártyáknál rendkívül hasznos lehet (pl segíthet megoldani ezt a hibát más módon, vagy éppen fix órajellel).
juve600: Nem a kártyával van bajom, hanem a gyártójával.
Nem tudhatom, mikor qrnak el valamit, csak azt, hogy előbb-utóbb biztosan megteszik. Nyilván más lenne a véleményem, ha képesek lennének normális alaplapokat gyártani.
Daszkalosz19: Már voltak itt 7870CF eredmények.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40513 üzenetére
Persze, hogy ugyanaz a végeredmény, ezt én is megírtam.
Kómára gondoltam. Ti. hogy nem ébrednek fel alvásból USB3 eszközzel.
Mivel hűtöd?Nekem csak egy Ninja 3-am van, és az 2500K-val, amely nem melegedett túlságosan, 4.6GHz-ig volt elég, 1.3V alatt.
.tnm: Próbáltad MSI Afterburnerrel belőni?
Dany007: Teljesen OK a proci, még húzott 270X alá is, persze magas szintű grafikával és full hd-ben. MSI-t én a lapos tapasztalataim miatt messzire kerülném, de az Afterburner jó.
Szerintem egy használt 7870-nel sem járnál ám rosszul! Főleg, hogy kevesebbet fogyasztanak, ha tényleg 1,213V a 270 alapfesze. Így elég erőltetett konstrukciónak tűnik.tailor74:
rígel: A tuningos kártyák tesztelt chipek, de ez nem jelenti azt, hogy sokkal tovább húzhatóak. Persze nagyobb esély van a stabil tuningra. Nem tudom, 270-eknél hogyan alakul a fesz, de 7870XT-nél 1.215V-ról indultak, idővel levitték 1.144-re (nekem olyan van), de még ezen is hajlamosak főni. Gyári tuningos annyiból is jobb lehet, hogy alap órajelen esetleg kevesebb fesszel beérik. Kérdés persze, hogy dupla tápcsatival mi hozható ki belőlük.
bombibmw: 1,213 az alapfesz?
Steve198310: C topic alapján 13.12WHQL driverrel is maradt a hiba. Mondjuk nálam szintén nincs.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40507 üzenetére
Nem fogok ezen vitatkozni, és nem is csapok be senkit. Ha önmagában a CPU kevés, az CPU limit. Ha egy alkalmazás okozza azt, hogy kevés a CPU, akkor az nem CPU-limit, a kifejezés ugyanis azt jelenti, hogy a önmagában CPU korlátoz, ami az említett esetekben nem igaz.
Ahol a gép adja a pályákat, az nem stratégiai játék, csak taktika (Starc, AoE, stb). Ahol mindent te végzel, és minden a te cselekedeteid szerint alakul, az stratégiai (IG, MoO, Civ, stb). Az hogy valamit "real-time strategy"-nek neveznek, miközben nem az, egyszerű fogalmi zavar.
Tényleg csak magyarul kéne tudni kicsit.
Proci pasztázás 1 dolog, én inkább a chipset hibákra gondoltam. 4670k-t már elég jól lehet tuningolni léghűtéssel is. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #40505 üzenetére
Magad is írod, hogy ezen esetekben nem CPU limitről van szó.
Ezek ráadásul nem is stratégiai, hanem csupán taktikai játékok. Stratégiaiakkal én is játszottam anno, amúgy sem a grafikán van a lényeg ezeknél, vagy, ha mégis, az már rég rossz. Nekem mindenesetre RPG-hez és FPS-hez bőven OK, ha meg majd VGA-t cserélek, úgyis vissza Intelre, már túlvan az Ivy-s betegségeken, amelyek nagymértékben segítettek a döntésben, hogy a rossz tapasztalatok ellenére AMD-s gépet építsek.
Eddig bejött, főleg az árát tekintve.
Az viszont tény, hogy ha bármi miatt kevés a proci, másikat kell venni. Én csak azt nem szeretem, amikor valaki a VGA-CPU kombóra fogja a CPU-limitet, amikor nem arról van szó. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #40502 üzenetére
Hát, CF-rel még könnyebb CPU limitet csinálni.
A netes tesztek szerint viszont sokaknak 1 GPU-val is remekül megy.
Eddig a tuningolt 7870XT alá semmiben sem kellett a 6800K-nak 80%-nál nagyobb teljesítménye, de inkább 50-60% (CF-ben az már durva limit lenne abban a 2 játékban, ahol elmegy eddig). Nyilván nem Quake 2-ben persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen processzort vegyek?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest