- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BullZeye #3575 üzenetére
Hát nálad valami nem kóser!
Vagy valami vissza fogja a VGA -t, vagy pedig ennyire gyenge lenne a 3570.K proci 1280 -as felbontásba?
néztem én is egy Vantage P -tesztet! szintén 920/1250 -en!
Nálam 21369 GPU Score -m lett! nálad meg csak 18604
Amúgy nem értem mia fenének neked a 3570K ha a fogyasztásért rinyálsz és alapjáraton döcögteted azt a CPU -t mikor megy 4500 -at is lazán!
-
-
Miért is kéne megállni? 1,2000.V alatt?? AMD ajánlása szerint 1,22.V a referecia érték tehát még ennyivel mehetne 24/7 -be is! De tuning esetén minden gyártó kb +10-15.% ot engedélyez a saját tuning progijával! Annyira nem hülye egy gyártó sem hogy saját magával b@szik ki(hogy sorba szállnának el a kártyák a túlfesz miadtt), és a hozzá nem értő USER -ek se tudjanak kárt tenni a VGA ban ha MAX ra feltekerik a GPU feszt!
Mivel teljesen legális dolog mert hirdeti az adott gyártó és mellékeli is a kártyáihoz a tuning progit még ha ez miatt halna meg a VGA akkor is GARANCIÁLIS probléma, tehát hátránya max annyi lehet hogy Max 1-2.hétre nem lesz VGA -ja amíg gariztatja!
De ezeket a HD7xxx -eket meg se lehet gyilkolni mert annyira komplex és bonyolult hardveres védelmük van ha hibát érzékelnek lekapcsolják(Resetelik) magukatAsus DC2 hez ugye a Asus GPU Tweak progi van nem tudom mennyit enged max állítani a GPU fesznek, de gondolom dinamikus ahogy Sapphire nél a TriXX és nézi mennyi a gyári alapfesz és ennek függvényében(megy a +10-15.% emelés) ennyire alacsony alapfesznél 1,200.V fölé sz.tem nem is fogja engedni
De valószínű hogy a kártyának elég lesz bőven a 1,150.V is az 1200.MHz hez!
-
-
-
válasz
BullZeye #3510 üzenetére
Nemrég odorgg kolléga is belinkelte az írományomat az UNLOCK -ról
elég magas az alap feszed!, nekem 1200/1500 -at 1,185.v al tudja!
Tehát nem meglepő hogy nálad megy piszkálás nélkül az 1200.MHz
Teszteléshez a legjobb a Dirt Showdown nálam ettől úgy kifeküdt hogy még a játék sem indult el (elindítom elkezd tölteni majd kilép a játékból mert RESETELI magát a kártya!) és ugyan ezen a beállításon minden más játék több órát ment hibátlanul!
Ja igen kockásodást nemigen fogsz látni 7xxx el, mert egész egyszerűen újraindítja magát a kártya ha hibát érzékel! tehát csak annyit fogsz látni amit pont előbb írtam ha nem bírja else tud indulni a játék, vagy játék alatt szépen kilép vagy csak elmegy néhány másodpercre a kép aztán vissza jön mindha semmi sem történt volna!
-
válasz
Casanova* #3501 üzenetére
Sajnos még a prémium monitorokhoz is kacat Single Lik DVi kábelt adnak! (Spórolnak azzal a ~2500.Ft al mert kb annyiba kerül egy normális Dual Link kábel)
Nekem ilyen DP kábelem van nem olcsó mert van már 2.e alatt is! de én nem sajnáltam rá mert ezt nem kell cserélgetni 1-2.évente mint pl a VGA karit csak 1X kell megvenni
Nálam nincs semmi féle csíkozás, kép ugrálás meg miegymás amit itt olvastál hibákat! és Driver ügyileg sem volt gondom egyik driver -el sem pedig kipróbáltam már a 7850 el 12.3 tól az összeset 12.7 ig mind! Ja és firefox ban sem kell(ett) kikapcsolnom a HW -s gyorsítást DP kábellal nincs gond vele!
-
válasz
KaakukK16 #3467 üzenetére
Hát ha stimmel az adatlapodon lévő konfig akkor több okból sem jó a 6970
1, kevés lesz neki a CX500 .as (mert a Q6600 is baromi éhes
)
2, a Q6600 is kevés lesz hozzá még ha 3600.on hajtod akkor is! (bár ez a 7850 re is igaz)
3, ha 7850 mellett döntesz akkor még elfogja bírni a Q6600@3600 at meg a tuningolt 7850 et is viszont 6970 nél már alapjáraton is gondok lehetnek a CX500 al!
-
Hát ez nem egészen így van! akkor mivel magyarázod azt hogy mielőtt vettem az X660 tápomat előtte egy CM Silent Pro M500 as táp volt (az sem egy régi darab) és azzal ciripelt még az akkori Ref HD5850 em (amin ugye nincs egy deka tekercs sem mivel dig PWM je van) ahogy bekerült a X660 azonnal megszűnt a cicergés és a VGA cicergett mert másik VGA val nem ciripelt!
-
Ilyenre nem vonatkozik a garancia még akkor se cserélnék ha ciripelne mint egy tücsök! amúgy is kicsi az esélye hogy ha kicserélik az nem fogja ugyan ezt csinálni! inkább másik táppal kell(ene) megnézni!
Nem egy mai(6.éves széria) darab aza CFT500 as táp!
********************************************************************************
Inv1sus milyen meglepő neked is pont CHIEFTEC tápod van!Nálam nem csinálja, igaz én SeaSonic X660 -al hajtom ami picit más dimenzió mint a chieftec
-
-
válasz
seederking #3420 üzenetére
Akkor már csak 1 megoldás maradt ha még mindég nem sikerült megoldanod!
Távolítsd el teljesen az egész CCC -t meg mindent az Express uninstall módban!
Majd nyomsz egy restartot a gépen és felteszed a Atiman Uninstaller v.7.0.2 és lefuttatod automata módot választva! ez kipucol minden olyan dolgot amit a driver sweeper meg sem talál!
-
Hát akkor ideje kipróbálnod egy 7850 et! mert fog ám a szemed káprázni!
Élsimítással nem 30 de nem is 50.% al jobb a 7850
íme! +80-115.% (játék és beállítás függő)
És ez még csak alapórajeles eltérés ha hozzá vesszük hogy a 7850 +40.% tuningot tud a gétéix még fele ennyit sem akkor meg még nagyobb az eltérés
-
válasz
seederking #3414 üzenetére
No akkor neked is Ezt ajánlom 1 próbát megér
-
válasz
csucsbicep #3396 üzenetére
a HD7770.OC giga kártyák is sorba (10 ből 7) megy vissza gariba, mert azok sem bírják a gyári OC órajeleket csak a referencia órajeleket! Sajnos Csigabájt manapság már csak ilyen hulladékot képes gyártani!
-
Maga a WindForce hűtés nem(lenne) rossz (ha jól lenne belőve gyárilag a venti profil meg nem visítana 40.% felett már a venti) 1ébként nem is erre értettem hogy gagyi magán a 7850 en van gagyi venti a 3.db kártyából egyiknek pont az volt a gondja hogy a 2.ventiből az 1 ik 4.nap után megadta magát, és nem indult el csak akkor ha manuálisan feltekerted 50.% ra (vagy kézzel megpöckölted hogy induljon el) a venti vezérlést, amit normál használat során nemigen szok elérni a kártya szóval magával a ventivel volt gond nem a hűtéssel
Bár azzal is volt gond a 3 -inkál (sajnos nem garanciális probléma de marhára idegesítő tud lenni) maga a műanyag keret ami a ventiket a hűtő bordára rögzíti olyan porcukor műanyagból van hogy picit erősebben megfogod(PL kártya gépből való kivételkor mikor veszed ki a PCIe foglalatból) a 4.db rögzítő pöcökből 3.eltört! ezt sajnos gariba sem cserélték, ha úgy nézem 3 ból 3 giga karinak lett valamilyen baja amúgy a 3 -iknak meg memória hibája lett!(de memó hibák vannak sajnos a 7870 és 79xx nél is elég sok giga kártyán ahogy annó minden 3.ik 6850 is ebben a betegségben szenvedett! Ha nem figyelted folyamatosan a giga kártyákat(nem csak ati hanem zöld oldalon is) évek óta csak lefelé mennek minőségben sajnos nem csak VGA de minden giga cucc így van!
A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el! Elég sok PC -s cucc megfordul a kezem között és a legtöbb probléma a gigával van az elmúlt 3.év óta!
-
Csigabájtot SEMMIKÉPPEN ne válaszd elég sok gond van velük(szar memók vannak rajta, gagyi venti stb...) 3.ismerősöm vett giga 7850 abból 2 -nek 1.héten belül gariztatás lett a vége!
én leginkább EZT VENNÉM Jó hűtés, jó OC képesség 3.év gari!
Azt meg felesleges nézni gyárilag melyik 7850 -nek mik az órajelei 1050/1350.et még a legrosszabb 7850 is viszi FESZ EMELÉS NÉLKÜL 3.kattintás a CCC -ben! -
válasz
Steven88 #3347 üzenetére
akkor veszel egy DVi to HDMi kábelt és probléma megoldva! HDMi megy a TV -be és a gépen meg kötöd a DVI -ra! vagy pedig kell egy DVI to HDMi átalakító és akkor mehet rendes HDMi kábellal a lényeg hogy a kártyán vagy a DP -t használd vagy a DVi -t! HDMi nél mindegyik kártyánál akadnak problémák!
(nem csak ennél a 78xx nél de a zöld oldalon is)
-
-
válasz
szasanyi #3294 üzenetére
Nekem is az elmúlt 10.év alatt(mióta létezik a Sapphire) volt kb 60-70.db Sapphire kártyám ebből összesen 2.db ot kellett gariztatnom és mind a 2ő HD4890 es volt egy Toxic és egy Vapor-X Tehát nálam meg pont az ellenkezője mert pl MSi meg mondjuk 20. ból 4.et vagy épp gigabyte aminél még rosszabb az arány mert 30.ból több mint 10.et!
Az most hogy te a marha nagy szerencsétlenségedre belenyúltál pont 2.rosszba nem írható le hogy minden Sapphire ilyen lenne! De valószínűnek tartom hogy azoknál is ennyit szerencsétlenkedtél mint most 78xx nél és ez lett a fizetség érte!
(ne érts félre nem rosszból mondtam) Én megvettem most is a 7850.et megjelenés után pár héttel és még most is azt mondom jobban jártam mind ha most kéne megvennem, mert most meg azóta is csak folyamatosan megy felfelé az ára! Én 59.ért vettem originál újonan 2.év garival! a jelenlegi helyzetet elnézve még jó darabig nem lesz ennyiért! Szóval nem szabad húzni halasztani ha van egy jó lehetőség.... mire újra lemegy az ára(főleg annyira ami neked kedvező lenne) addigra már kifutó széria lesz.. és én már valószínű eladásán fogok gondolkodni nem a vételén....
És megint csak ne érts félre én sem 20.éves 1edül álló vagyok akinek se kutyája se macskája...
-
-
válasz
BullZeye #3240 üzenetére
mindegyik ati kártya csinál ilyet (indulásnál 3-4 másodpercre felpörgeti a ventijét 40-60.% ra ez több okból is jó 1, ha valami kábel esetleg bele lógna a ventijébe akkor a nagy fordulat miatt vagy kikeveredik onnét vagy pedig hallod hogy veszettül kerepel és csak ránézel hogy mi okozza 2, ha már több hónapja a gépedben van a kártya ugye idővel be porosodik és a lamellák között megrakódik a szöszmöt-por keveréke és nem lesz megfelelő a hűtés hatékonysága ez a induláskori fel pörgetés megpróbálja kifújni a lerakódott trutymót több-kevesebb sikerrel.... és nem rakódik le annyi vagy csak hosszabb idő után) Az meg hogy némelyik VGA nál ezt a folyamatot nem hallod az a magyarázat rá hogy amelyik VGA viszonylag halk, és nem mókuskerék hűtéssel rendelkezik amik ugye több referencia kártyán is vannak azok durván ~4500.RPM es fordulaton járnak 100.% nál tehát induláskor durván 2500-3000.RPM el felpörögnek ami elég hangos tud lenni ellenben egy csendes egyedi hűtőn nem ilyen porszívó erejű venti van így azt nem hallani annyira mikor felpörög
7850.től nem kell megijedned mert nem kelt akkora lármát mint a mostani kártyád, még a reggeli csendben is csak egy halk suhogást fogsz hallani induláskor!
-
Barkácsoláshoz jó az is, max ha mérsz egy feszt konnektorba 227.V helyett 240.V ot mutat! vagy pl ha gépen mérsz 12.V ot ott a 12,216.V helyett 12,4.et fog mutatni, szóval barkácsoláshoz jó az is!
(nekem a szakmámhoz és hobbimhoz viszont kell egy ilyen)
#######################################################
#3228 Löncsi próbáld ki indítasz egy GPU-Z és beállítod benne hogy mindég legfelül legyen majd sensor fülére lépsz, és feljössz ide a fórumra és elkezdesz görgetni folyamatosan a kártya először a Medium órajelére kapcsol, de ha folyamatosan görgetsz pici idő után teljesen fel kapcsol max órajelekre!
igen én firefox ot használok bár ugye kilehet kapcsolni hogy ne babrálja(hardveres gyorsítás) a kártya órajeleit viszont akkor meg pl egy Youtube videónál (vagy olyan oldalon ahol sok Flash tartalom van) a CPU -d fog dolgozni amivel majdnem ott leszel fogyasztásban(attól függően milyen kártya van a gépedbe és mennyit eszik) -
válasz
szasanyi #3221 üzenetére
Aha igen.................. pontatlan egy ~50.e res kalibrált Multiméter ami nem csak simán a fogyasztás méri........
Leírás
Értékes multiméter a következő jellemzőkkel: teljesítmény mérés a hatásos és látszólagos teljesítmény és a cos phi kijelzésével, védőérintkezős dugasszal rendelkező készülékek teljesítményének egyszerű meghatározására; memória 10 db mérési eredmény számára; standard üzemmódok: true RMS AC+DC; kettős kijelző analóg vonalsorral (bargraph); kitöltési tényező mérése; árammérés élőnullás körökben, 4 - 20 mA; Rel-, Peak Hold- és Hold-funkció; Min.-, Max.-mérés; dióda teszt; folytonosság vizsgálat; háttérmegvilágítás; kijelzési tartomány átkapcsolhatóan 40000/4000.Biztos pontatlan
Átlag fogyasztás is néztem tehát ugyan olyan aktív 1.óra netezés(majd ugyan aza hd film végig nézése) és mind 2 kártyánál kerek 1-1.óra! nem az aktuális csúcs(max) ot néztem hanem a műszer mérte hogy abban az 1.órában hány Watt volt összesen a fogyasztás!
a 6870 se különleges Sapphire Rev2.es
Azt meg te honnét a pék fenéből tudod hogy az adott oldalak hogyan-miként mérik a fogyasztási adatokat PL: átlagnál mit mérnek? mit csinálnak épp a gépen? stb....
Node mindegy mindenki azt hisz amit akar..... (én tudom mit és mivel mértem, hasonlítottam össze)
-
válasz
Malibutomi #3219 üzenetére
igen de akkor elég lenne a netezős gépembe egy HD3650 is (ami van is ugyan tartalék VGA -nak de az sem fogyaszt kevesebbet mint most a 5850) de nekem még a HD6750 is kevésnek bizonyult, pedig ezen a gépen tényleg csak netezés meg filmnézés van de még a 6750 el is úgy éreztem hogy néha be akadozik meg a weblapok(főleg amelyik tele van FLASH tartalommal ami ma már ugye nem is ritka) is akadozva töltődnek be, pedig van ebbe a gépbe is kraft (i5-760@4000.en járatva 8.Giga 1600.as rammal megtámogatva) szóval nem az miatt akadozik, érdekes módon 5850 el nincs ilyen probléma 6870 el se volt de sokat zabált
Ha meg kikapcsolod a HW -s gyorsítást megint ott vagy hogy akkor meg a CPU dolgozik ami szintén +fogyasztás így nemsokkal vagy előrébb H264 filmnél is ha letiltod a HW -s gyorítást akkor szintén a CPU fog dolgozni (~10-15.% os terhelésen míg ha a gpu dolgozik 1-2.% on ketyeg) szóval ott se sokat spórolnál úgyhogy megint ott vagyunk hogy a 6870 sokat zabál
-
válasz
szasanyi #3211 üzenetére
Nem akarok kötekedni de... nekem van a gépembe fogyi mérő ami RealTime mér folyamatosan Zalman MFC3 még mielőtt belekötnél pontosan mér(2-3.% pontossággal mér) mert le ellenőriztem egy ~50.e res kalibrált műszerrel de egyébként se lenne lényeg mert mind 2 kártyát ezzel mértem tehát ha a mérések nem lennének valóságosak de a 2 közötti eltérés akkor is a valóságot mutatná! De mint írtam jól mér a MFC-3 mert 2-3.% pontossággal dolgozik)
Szóval 6870. netezés közbe (akár csak ha itt a fórumba görgeted az oldalt le-fel) azonnal felkapcsol 3D módba és az eddigi 120.W os teljes gép fogyasztása felmegy 170-180.W ra (igen +50-60W csak hogy a 6870 felkapcsol 100/150 es órajelről 900/1050.re) ha aktívan netezel nem csak 1.oldalt megnyitsz és azt bámulod 1.órán keresztül akkor 60-70.% ban végig 3D ben jár a kártyád ami ugye +60.W 7850 nél ugyan ezt lemérve csak + 10-15.W al emelkedett a fogyasztás nem 60.al!
TPU oldalán lévő fogyasztások bizonyos szituációban lettek mérve ugye vagy 2D és semmit nem csinálsz a gépen vagy film lejátszás ami ugye UVD órajeleken történik és az csak kb a kártya 1/3 vagy fele sebességén történik vagy ugye a játék alatti fogyasztást mérték ami megint csak nem okés mert nem mindenki 24/7.be játszik szóval inkább a valóságos fogyasztás a lényeg amiről nincs semilyen teszt a neten
Nem hiába adtam el a 6870 et (1.hétig volt a gépembe mert baromira sokat evett és netezés alatt is 50-55.fokos volt most jött helyébe egy 5850 Xtreme amit úgy lövök be a VGA biosába hogy jó legyen magyarán alul van feszelve és alul órajelezve most így max 20.W az eltérésem idle és aktív netezés között nem 50-60 mint a 6870 el)
-
válasz
szasanyi #3204 üzenetére
nekem Sapphire volt és 2011.10.18.ai vétel (tehát már 8.hónapos) 2.év gari volt rá Extreme Digital ba 37.ért elvitték alkudozás nélkül! 34-35.körül mennek pár nap próba gatisok tehát reális az árazás! Ha még vár az eladással fél év múlva már jó ha 27-28.ért eladja, tehát már ott bukik egy 10.est! 7850 meg nem fog annyival olcsóbb lenni nem beszélve arról hogy addig mennyi +villanyt kifizet
-
válasz
Malibutomi #3199 üzenetére
hidd el hogy megéri a váltást 6870 nagyon nagy étvágyú kártya PL ha csak netezel vele és aktívan tehát nem csak egy oldalt megnyitsz és azt bámulod 1.órán át 60.W eltérés van fogyasztásban a 6870 vs 7850 között!
Azt sem szabad elfelejteni hogy kivétel nélkül mindegyik 7850 viszi fesz emelés nélkül a 1000/1350.Mhz et ott meg már nem 15.% az előnye hanem ~30-35. és közel fele akkora fogyasztássalHa pedig 1920.as felbontáson játszol egyre sűrűbben fogsz belefutni hogy kevés az 1G vRam a kártyán már most van sok játék ami ~1,5.gigát benyel
6870.et el lehet most még jó áron passzolni ha van rá még gari (én most adtam el egyet pénteken 37.e ért) 7850 est már most is tudsz zsír újat venni itt az apróban 57.körül tehát 20.e csak amivel meg kell toldani! -
Hát én ezt a tévhitet amit írtak hogy minnél kisebb a gyári fesz annál jobban melegedik meg többet fogyaszt az totál nem igaz, mert ezt állították annó az intel C2D,C2Q prociknál is nekem volt legalább 50-60.db C2D és C2Q procim (pl csak Q9550 ből volt vagy 10-12.db om, és mindnek más volt a ViD je és mind másképp ment tuningban is, de melegedni ugyan úgy melegedett aminek 1,025.V volt a vid je meg azis aminek 1,27.v volt)
Alap feszen mennyit megy neked stabilan?
(és Elpida vagy Hynix ramos?)
-
-
válasz
csucsbicep #3159 üzenetére
hát kb ennek is 4500.nál van a vége ahogy a előző 750.esemnek csak ennek nem kell akkora(1,48) fesz 1,35-1,38.al megy a 4500.
Bár ha át tenném a Maximus3.lapomba ott lehet még picit jobban menne mint a SaberTooth ba!
De az asszony gépébe még jobban kifogtam az i3-540.et retek 12.e res giga P55UD3L be ami egyébként H55.ös) megy 5000.MHz et
-
válasz
Majkee84 #3153 üzenetére
30.körül vannak már az apróban i5-750(760) as procik ha csak játékra kell akkor bőven elég az is, nekem igaz egy elég jól sikerült 760.asom van Alulfeszelve megy 4000.MHz et de mindegyik i5-7xx tudja a 4000 -et max egy pici feszt kell emelni! De van már i7-860 is az apróban 35.környékén csak azok nem annyira tuningosak(több fesz kell nekik a 4000.MHz hez) de azok is mennek 4000-4200.at! Alaplap sem vészes bitang jó lap van már ~20.környékén DD3 Ram pedig van már jó áron boltba is (mert ha tuningolni akarsz nem árt valami jobb 1600.as a mostani 1333.as helyett)
-
válasz
Majkee84 #3151 üzenetére
Volt AMD Phenom II X4 965.BE de az a proci egy gyerekjáték 4000.en hajtva még a 4000.en járó Q9550 hez képest is! kb a Q9550 3500.MHz volt olyan erős mint a 965BE 4000.en!
1155. jó cucc de jobban jár az ember egy használt 1156.ossal mert itt nem kell méreg drága K-s proci hogy tuningoljál már pedig kell mert vétek benne hagyni ezekbe a procikba a benne lévő +40-60.% erőt!
-
válasz
csucsbicep #3149 üzenetére
PL: COD Black Ops, Batman Arkham Asylum, meg a gépzabáló szörnyeteg Metro 2033
amúgy Q9550 után i5-750. lett és azt is 4000.en hajtottam de ég és föld a 2.proci között az eltérés hogy mind2 4000.en járt! i5-750 és i7-860 szintén mind2 4000.en megy nálam általában itt már nem érezni(játékban) különbséget csak h264 film tömörítésnél veszem észre hogy majdnem fele annyi idő alatt végez az i7 persze cserébe kér rendesen naftát olyan +50-70.Watt ot számít a HT azonos beállítások mellett!
-
-
Többnyire kiderült ugye hogy azoknál jelentkezik akik ANALOG bemenetű monitort használnak esetleg még azoknál is előfordul akik nem Dual-DVi (DVi-D) kábellel(sajnos az összes monitorhoz az olcsóbb Single link DVI kábelt mellékelik amivel szintén akadhat probléma) kötik össze a monitort a VGA val!
Firefox -ba meg ha ennek ellenére is jelentkezni ki kell kapcsolni a beállításainál a Hardveres gyorsítást!
nálam nincs semmi gond bár nekem Display Porton van a kártya a monitorra kötve!
********************************************************************************
#3145 csucsbicep : nem csak alapon de még 4000.re húzva sem nekem már 2.évvel ezelőtt sem hajtotta ki(4000 -re húzva +4.giga 1200.as rammal megtámogatva) minden játéknál a HD5870. emet! a mai játékok meg még jobban CPU igényesek! -
p35.ös lap nem tud stabilan csak 400-430.as FSB -t(igy max 3600.at lehet vele kisajtolni egy komolyabb P35.ös lappal a DS3 al még ennyit sem) Yorkfield(Q9xxx) procival! Q9550 procihoz hogy az ember kihozza a maximumot P45.ös lap kell alá! és abból is valami combosabb aminek legalább 8.fázisú CPU táplálása van nem úgy mint az említett DS3 lap aminek van 6.fázisa de még azok is csupaszon hűtés nélkül amit meg linkeltem lapot 16.fázisú tápja van az már bírja szusszal a Q9550 nagy étvágyát!
-
Mint mondtam nem kell csak egy jó P45.ös lap és szalad 4000.en a Q9550
nem is olyan drága és nagyon jó lap ezt érdemes lenne megvenned
Volt ilyen lapom és megy benne gyönyörűen a Q9550@4000.MHz
ugyan nincs már róla teszt képem, de nagytesó P45Q Deluxe ról van ami kb ugyan az csak picit kevesebb extrával!
ha 4000.en hajtanád ilyen beállításokkal mint a fenti képemen már nem lenne ilyen nagy cpu limited
Sőtt kerestem és találtam még jobbat pont olyan mint a teszt képemen! és még olcsóbb is!
-
3400.on járatva kevés a Q9550 neki nálam 4200.on járt a Q9550 esem és még az is kevés volt 1.DB HD5870.nek szintén FullHD ban!
BF3 nál meg még jobban érződik a helyzet (nem csak multiban) ez végett van hogy néha belassul mert kevés neki a CPU
Tedd fel az MSI After Burner progit és azzal kilehet tenni játék alatt OSD re a kártya tulajdonságait többek között VRam használat és GPU használatot is, ott látni fogod hogy ha nem végig 99.% ot jelez a GPU használatra akkor CPU limited van!
nálam valahogy így néz ki 1920x1200 : i7-860@4100.MHz (jobb felő sarok)
-
Hát én a helyedben nem csodálkoznék, és ne is várj nagy csodát P35-DS3 lapba egy Q9550.el a hátán! aza lap nagy jóindulattal ki tud szolgálni egy 4000 -re húzott E8400.as procit, már a Q9550 alatt is vért izzad nem marad ereje a VGA -t se rendesen meghajtani! Egy normálisabb (legalább egy P45.ös) lap nem ártana ha komplett konfigot nem is cserélsz!
***********************************************************************************
#3124 asdxv Hát nekem se valószínű hogy meglesz 2.év múlva ált. évente szoktam VGA -t cserélni bár most a 5850.CFX el elég jól elvoltam(1.évig) csak sajnos kevés volt az 1.G VRam ha 2.gigás verziók lettek volna még vagy 1,5-2.évig biztos kihúztam volna velük
Ez a 7850 nem tudom meddig lesz elég de érzésre ebben a kártyában nincs akkora KRAFT mint a 58xx -ekben talán még azt is megkockáztatnám hogy jobban jártam volna egy HD6970.el (bevallom nagyon sokat töprengtem is rajta hogy melyik legyen 7850 vs 6970) bár tuningolva nézve mind2 kártyát valószínű a 7850 jön ki nyertes ként de nem is ez miatt választottam a 7850 et hanem a fogyasztás végett mert egy tuningolt 6970 es 320.W ot képes benyelni egymaga, ellenben a kis 7850 még 1200.ra húzva se eszik 100-110.W nál többet! -
Nekem sima verzióm van és Hynix ramos
amúgy nem tudom hogy mindegyik OC -sen hynix van, nincs kizárva hogy az újabbakon már szintén Elpida van! Ami egyébként sokkal megbízhatóbb és jobb ramokat készít mint a hynix, az már más kérdés hogy a Hynix jobban bírja a tuningot de minőségben jobb az Elpida jó ezt mi másképp nézzük mert azt nézzük melyik megy jobban tuningba de mondjuk ha a másik oldalról közelítünk és azt nézzük hogy 2-3.év múlva (esetleg pont garanciális idő lejára után) fogja magát megadni a kártyán a ram ott 99.% hogy 3-4.X annyi hibás hynix lesz mint Elpida
Nincs semmi gond az Elpidával (mint mondtam megbízható és nagyon régi motoros ram gyártásban, régebben kizárólag japán ba gyártották de ma már sz.tem ezt is a sárgák csinálják)Azt meg nem lehet felhozni az Elpida hátrányaként hogy nem megy csak 1350-1400.at mert gyári adat szerint ezek is éppúgy 1250.MHz esek mint a Hynix ek!
azonos kártya és azonos ram esetén is elég nagy a szórás mert a kártyák VRM része (most a ramok vrm ére gondolok) is elég nagy szórással dolgozik (sajnos ez a hátránya hogy analog MosFet et használnak manapság a gyártók mert ez olcsóbb mint a Digitális PWM) elvileg 1,5.v osak ezek a ramok de 2.azonos Sapphire kártyán is eltérő értéket mértem egyiken 1,46.v a másikon 1,54.v és ez tuningnál már előjön +,- 100.Mhz is lehet akár hiába van mind 2.őn Hynix ram! -
válasz
Majkee84 #3114 üzenetére
Nem mondtam én olyat hogy Sapphire topic
Csak Gippo kollégának Sapphire 7850 OC je van nekem meg sima, és erre írtam hogy az OC ken picivel jobbra sikeredett GPU van!
(MSi nél is így van valószínűleg csak ott meg a sima verziókon még gyengébb van, amit sajnos sokszor tapasztaltam már. Ezért nem kéne nekem MSi kártya max ha ingyé adnák
de még akkor is el gondolkodnék hogy megéri-e nekem a sok szívás elég volt 5850.TF2 és 5870. Lightning ból)
*************************************************************************************
#3113 Inv1sus: hát ahogy látod bizony sokat jelent egy hűtő csere mert nekem most ebbe a 31.fokos szobában 1,185.V ra megfeszelve és 1200/1500.on járatva hangtalanul hűti a kártyát az AC TT Pro és még ekkor sem megy 48.foknál feljebb gyári hűtővel ez sz-tem már bőven 80.felett lenne!************************************************************************************
#3115 miklosss2012 76.% az teljesen jó akkor kéne aggódnod ha 50.% alatt lenne de még akkor is egy átlagos GPU -ról beszélnénk! 78xx ből ugyan nem láttam még ennyire(50% vagy az alatt) rosszat de 58xx ből sajnos van amit nemrég szerváltam 5850 et az 3,125.% ami meg is látszik rajta mert a gyári 725.MHz et max 25.el tudom megemelni mert 760.nál már hibázik -
válasz
Inv1sus #3109 üzenetére
nem rosz teszt az OCCT sem, ha meg hőfokokra vagy kíváncsi indíts mellé egy GPU-Z -t is vagy Aida64.et (háttérbe mehet nyitott ablakkal)
Nem tudom a gyári hűtővel mennyire emelkedik a hőfok
Nekem kb 3.órát volt fent a kártyán a gyári hűtő(leteszteltem milyen hatékony és hűvös, május elején még nem voltak ilyen melegek) És ment fel a kártyára egy AC TT Pro hűtő Fix 40.% on járatott ventikkel(így szinte hangtalan) és még most hogy 31.fok van a szobában így sem megy 43-44.fok fölé a kártya hogy 1050/1300.on használom!
-
-
hmm.. úgy látszik a gyári OC -s karikon picivel jobb GPU -k vannak! Ha jól látom 1120/1450mhz használod a kártyád (gondolom alapfeszen 1,075. öt kap a tied is) tehát látszik hogy jobb picivel mint az enyém mert ez csak ~1080.at megy 1,075.v al!
**********************************************************************************
#3096 szijartg : ahogy látom nem igazán mér jól a GPU-Z nálad valami be zavarhatja! inkább saját magával teszteld főoldalán a Bus Interface sor végén a kis kék kérdőjel aztán válts át a sensor fülre és úgy nézd meg az értékeket! -
Nálam pedig az Alan Wake bizonyult a legjobb tesztnek! (igaz még HD5850 és 6870.el próbáltam) Rengeteg tesztprogi és játékkal stabil beállítás(ok) az alan wake nál meg kibukott a kártya 3-5.perc játék után és maga a GPU is jobban melegedett 3-4.fokkal alatta mint az összes többi játéknál!
-
válasz
szijartg #3089 üzenetére
Sapphire TriXX(4,3) vagy Asus GPU Tweak (csak bekell jelölni az Advanced opciót meg a beállításoknál a fesz állítást) de GPU-Z nek is mutatnia kell a VDDC sornál a GPU feszt! csak terhelés alatt nézd
*********************************************************************************
#3094 asdxv nálam a catalyst_12-7_beta_windows7_20120629 bevált (jelenleg eza leg frissebb és nálam megy szépen) -
-
no akkor enyém picivel jobb...
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 12
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 82.8125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 03
ASIC location in wafer (Axis X): 09
ASIC Lot S/N: 3A0C71C9 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Van egy kis progi amivel le lehet csekkoni kinek milyen jól sikerült GPU van a kártyáján
ide feltettem a kis progit => TSMC ASIC DATA EXTRACTOR alsó kis download ra kell kattintani kicsomagolás után a TSMC-PDE_V1.2.exe kell indítani majd ott a listába megfelelőt kiválasztani és enter, pár másodperc és csinál egy ASIC_Data.txt fájlt ebben található a lényeg!
Valahogy így néz ki :
ASIC Type: Cypress PRO (5043 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 34
ASIC Revision ID: 112
Wafer ID: 8
Out of valid range - Unsupported.
ASIC Quality rating by Iddq: 63.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3D27D8A6 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)kiemeltem a lényeget de jobb ha belinkelitek az egész szöveget mert van benne más fontos infó is, pl gyártási idő
Tehát akinek van kedve meg oszthatja itt a fórumon kinek milyen a kártyáján a GPU
-
-
Lapot miért is kéne cserélni? ha jól látom CF ben 16+8X be megy a lapod (de még ha 8+8.ba megy se gond) én is 8+8.ba használtam az utóbbi 3.évben a kártyáimat és nem volt semmi hátrányom belőle (8+8. ba van kemény 1-2.% teljesítmény csökkenésed ez miatt nem kell aggódni)
táp csere sem túl sok kiadás a jelenlegit még el lehet jó áron passzolni és megtoldod egy 5.össel és kapsz rajta egy jó 550-600.ast tehát ez sem túl nagy kiadás!
a CF skálázódás végett sem kell aggódni mint mondtam én már 6.éve használok CF -et így mondhatom hogy van némi tapasztalatom benne
az utóbbi 2.évben nem igen volt olyan játék ami ne ment volna rendesen CF be (ami esetleg mégsem úgy ment ahogy kell 1-2.driver frissítés után ment az is gyönyörűen) a skálázódással sincs gond a legtöbb játék 70-90.% os hatásfokkal megy CF nél De van sok játék ami 95-100.% os hatásfokkal megy!
és egy GéTéiX 670. meg sehol nincs egy 7850 CF hez képest tehát ez se kérdés melyiket válassza az ember!
-
válasz
szasanyi #2980 üzenetére
haver kintről (USA) hozta és ~80.ba fájt neki akkor még ~100.ért mentek a 7870.ek itthon tehát ő jó áron jutott hozzá!
De valóban a legjobb 7950.es játék alatt kb ugyan annyi a hangja mint 2D ben, ami gyakorlatilag 0.a egy full passzív hűtésű gépbe 1,5.méter távolságból nem hallani hogy jár a kártya!
#2978 asdxv nem kell félni a fesz emeléstől még ha 1,200. ra emeled se lesz semmi gond a kártyával mivel AMD is ennyit ad meg a Referencia értéknek! Melegedni sem melegszik gyári hűtéssel sem megy +3.fokkal feljebb sz.tem (igaz nekem már első nap felkerült a kártyámra egy AC TT Pro hűtő fix 40.% os ventikkel járatva, így most hogy 31.fok van a szobába ebbe a melegbe még így se megy 42-43.Foknál feljebb)amúgy 24/7.re biztos nem járatnám még 1150/1400.on sem a kártyát (nálam hogy ez a kártya csak a játékos gépembe van még így se megy fix 1200/1500.on 1050/1300.on használom oda még nem kell +fesz sem!)
-
igen lefut a heaven akár hogy állítom be!
Sajnos nincs akkora mázlim alapfeszen (ami nálam 1,075.V) 1080.MHz körül megy a GPU
3D11 lefut szintén 1200/1500 és ehez 1,185.v kell neki! de korábban már linkeltem is róla tesztet a Heaven viszont kidobál ugyan ezen az értékeken oda picivel több kell 1,200.V hogy stabil legyen az 1200/1500.as érték! De még ígyis Referencia érték alatt vagyok mert a Ref 7850.ek 1,21-1,22.V on járnak meg a PowerColor 7850 PCS+ is jóval magasabb 1,26.V ot kap gyárilag tehát a GPU nak meg sem kottyan az 1,200.v os érték!
Egyébként a max oc függ attól is hogy milyen alaplap, proci és táp van a kártya alatt ezt már nem 1X és nem 2X tapasztaltam! és nem csak a nagy étvágyú (PL: 5870. 1000/1400.on járatva) VGA nál igaz hanem ennél a viszonylag kicsi (~100.W) étvágyú VGA nál is igaz!
-
válasz
MiklosSaS #2973 üzenetére
nem sok értelme lenne egy 7850 alapórajel vs 7870 alapórajel, mert ugye az 50 -es lényegesen kisebb órajelen jár, volt már nálam 7870 es kari és megnéztem hogy pontosan mennyi az eltérés ha felhúzom egyforma órajelre 1000/1200.ra ekkor 10.% al volt erősebb a 7870 tehát azért van némi értelme a +25.% (256.db) Shader nak de árban jóval drágább a 70 es így a kistesó éri meg jobban az árát!
-
válasz
MiklosSaS #2967 üzenetére
Hát havernak 7950.ese van abból is szinte a legjobb (PowerColor PCS+)
az én 7850 em így 1200/1500.on pont azt tudja(több játékkal és teszt progival néztük) mint aza 7950 alapjáraton!
egyébként nagytesó(7870) kártyák mindég jóval kisebb tuning potenciállal rendelkeznek én eddig csak a HD5870.es szériát tapasztaltam hogy közel olyan jól húzható mint a kistesó 5850
a lényegre térve a 7870 esek sem mennek 1200/1500 nál többet tehát nem kell meglepődni ha alig van eltérés egy ugyan ilyen órajelen járó 7850.en! mert ugye itt már csak a +256.db Shader amiben több a 7870.
-
-
-
válasz
MiklosSaS #2940 üzenetére
ennél a tesztednél? mennyin járt a 7870 -es?
-
-
válasz
sakal83 #2924 üzenetére
Hát aza gond a 5850 CF -el hogy ahová(és amilyen beállításokhoz) kellene ekkora erejű GPU(K) oda már sajnos kevés az 1G vRam én már elég rég(6.éve) használok CF -et utóbbi 2.évben már nagyon kevés probléma volt vele hogy nem megy egy adott játéknál vagy nagyon rossz hatásfokkal menne 5850CF et is 10.hónapig használtam nem nagyon volt vele semmi gond csak azért cseréltem le mert mostanában már egyre több játéknál kifogytam az 1.g ram ból rajta PL: Crysis2 DX11 + ultra pakk 1920x1200 ban megevett 1800.megát de BF3 se sokkal kevesebb ~1500.megájával
-
válasz
sakal83 #2910 üzenetére
No kíváncsiságból néztem egy tesztet HD6870 -el is ami Csúcsra volt járatva 1025/1250 en járt! (kb ez a vége mindegyik 6870.nek tehát többre nem képes másik sem és a te tuningolt 5850.ed még ennyit se megy heaven ba)
Ja ebbe a gépembe csak egy i5-760 van ami most a teszt alatt 3500.on járt csak!
Sz.tem eléggé meg győző hogy még ettől is jobb +50.% al a 7850 szóval van értelme a váltásnak 5850.ről hidd el!
pedig sokan azt mondják hogy 6870 ről nincs értelme 7850.re váltani de úgy néz ki hogy mégis csak van!
-
-
válasz
sakal83 #2910 üzenetére
Hát ezt csak addig mondanád amég nem futsz ki az 1.giga VRam ból!
egyébként én 2.db 5850.et váltottam le rá amik mellesleg nem gyengén ment(ek)
és még így se bántam meg a cserét pedig a 5850 CF nem kicsivel volt erősebb(már ahol meg már amelyik beállításon)
amúgy se 1.szál teszt progira kell hagyatkozni!
-
válasz
sakal83 #2904 üzenetére
no tessék 1150/1350
#2907 szasanyi ennél(Heaven) a tesztproginál elég bugos a Min FPS épp úgy ahogy a Call Of Pripyat Benchmark nál is, a teszt elején van egy akadás és itt 1 pillanatra le esik az FPS ezért van hogy van akinél 10.alatti érték is van! (gondolom akinek SSD van a rendszerében ott nincs vagy nem ilyen mértékű ez a be akadás, nálam pl nincs ssd) tehát ennél a proginál nem igen lehet a Min.FPS re hagyatkozni, inkább az össz pontszám(bár oda is nagyon bele szól a min fps) leginkább az átlag FPS -t érdemes hasonlítani! -
No azért jóval komolyabb VRM van azon az ASUS -on 6 + 3. fázisú Digi-VRM
míg a Sapphire -on 4+2 és maga az egész kártya jóval egyszerűbb felépítésű mint az Asus!
-
-
Esetleg tesztelhettek 1 -et az új Unreal Engine 3 at használó PLA Benchmark -al! elég szépre sikeredett
ezeken a beállításokon
és egy eredmény alap órajelen 860/1200.on
-
-
légyszi akkor mutass róla egy képernyőmentést (teszt végén F12.gomb, majd c:\Users\felhasználóneved\Heaven\screenshots\ -ban megtalálod a képet)
mert az 100.% hogy nem ugyan azon a beállításokon teszteltél mint Gippo kolléga!
pontosítás végett:
1920x1080
DirectX11
Shaders:high
Anisotropy: 4x
Anti-aliasing:4x
Tessellation: Normalnekem 1200/1500.on nem megy még 1500.pontot sem pedig egy 4100.MHz re húzott i7.el hajtom! szóval nálad valami nem úgy volt beállítva!
-
jáááájjjjjj kicsit benéztem!
(talán a nagy meleg az agyamra ment)
szóval bocsi eza H.SZ nem neked készült! hanem ide szántam és még egyszer bocs!
egyébként hol nézed te hogy 1X módba megy?(nem kevered a PCI-E sebességgel?) csak azért mert a 77-78-79xx kártyák csak 3D nél váltanak max sebessége de nem azt váltogatják hanem hogy PCi-E 1.1-2.1 vagy épp 3.0(ha tudja az alaplapod)
-
válasz
szörnyeteg77 #2786 üzenetére
Természetesen lehet bármilyet létrehozni(és kell is sajnos ha HDMi -vel van a kártyára kötve a Monitor, TV,)
Szintén CCC azon belül Saját Digitális Síkképernyőim
de előtte felül a listából egy formátumot alkalmazni kell! és ott lehet alul a hozzá adás gombmajd bejön egy ablak ahol oda állítod ahová akarod! a nyilak segítségével
Tuningra szintén CCC a fent említett OverDrive opció, ott amit bírsz állítani teljesen MAX ig bírja szinte az összes 7850 -es fesz emelés nélkül!
De had kérdezzem már meg miért jó hogy ennyire brutálisan(1920x820) eltorzítod a képet?
-
CCC -ben a teljesítmény fülnél engedélyezd az OVERDRIVE opciót ezután engedélyezd a OverDrive -ot majd alatta vedd ki a pipát a kézi venti vezérlésnél(némelyik driver bugos és be ragad rajta telepítésnél és csak akkor látod ha ide belépsz) majd alkalmaz, ezután ki lehet kapcsolni fent az OverDrive opciót
Ezután már elvileg jó lesz újraindítás után is!****************************************************************************
#2784 szörnyeteg77 bizony hogy többet kajál a GéTéiX 570 nem is kevéssel 100.W al eszik többet mint a 7850 és ez bizony ha csak a kártyák fogyasztását nézzük több mint a duplája mert a 7850 elmegy ~90.W körül!
-
válasz
TheClown #2721 üzenetére
hát annyira nem drága ~50-52.körül van originál új (igaz használtba nem sok van azok se túl használtak néhány hónaposak de nem sokkal olcsóbb mint egy új)
De érdemes megvenni főleg ha egy gyengébb TN -es lcd -d van mert ég és föld az eltérés (nekem egy nagyon-nagyon jó 16:10 -es TN -es 22" es monitorom volt de még az után is nagy az eltérés az IPS javára!
Arra várni hogy ezek le menjenek 30.ra az legalább 3.év annyit nem érdemes várni 1.év múlva nem fogják utánad dobni 30.é de jó eséllyel még 40.ért se!
Én úgy gondolom a monitor fontosabb mint egy VGA, mert hiába van 300.e res gétéiksz 690.es kártyád ha egy vacak TN-es LCD -n bámulod! analog kimeneten
A monitort (ha jó és tud minden földi jót mint pl a fent említett DELL) nem cserélgeti az ember 0,5-1.évenként mint pl egy VGA -t hanem legalább 3-5.évig használod! Ha képes voltál kiadni a 7870 re ~85-90.e ret ne sajnáld a monitorra a majdnem fele annyi összeget!hidd el nem fogod meg bánni!
-
válasz
TheClown #2718 üzenetére
Mindenképp IPS -t érdemes venni! 23" asba lenne az Ár/Érték bajnok DELL U2312HM most leginkább ezt érdemes venni, ugyan van belőle 24" is U2412M néven de az sokkal lomhább így játékra inkább a U2312HM javasolt! az a 2.centi eltérés a 23 vs 24 annyira nem gáz ami inkább a 2412M mellett szól az a 1920x1200.as felbontás bár sok embernek nem igazán jön be a 16:10.es felbontás nekem meg pont az a bejövős!
-
válasz
TheClown #2716 üzenetére
No ezt se kell elhinni nekem már a 3-al ezelőtti (akkor még csak 17" os) monitorom -on is volt DVi ami 8.évvel ezelőtt volt igaz akkoriban elég húzós volt 125.e volt egy szaros 17" es LCD
De mostanában (olyan 1,5-2.éve) már szinte fillérekért(~30.e körül) vannak új 22" -os LCD -k amiken van DVi
HDMi -ről : megoldható hogy eltűnjön a keret vagy a teljes kép hiány 1920.nál de sokkal 1szerűbb ha DVi on használod, ott nem kell bohóckodni ilyesmivel! persze a mostani TV -ken már nem igen van DVi így marad a mókolás!
De monitornál amin van hdmi azon kell lenni dvi nak is ott mindenképp a dvi -t érdemes használni, vagy ha van akkor leginkább a DP -t
-
válasz
TheClown #2714 üzenetére
Na ugye hiába magyaráztam(tunk) már mióta analog bemenet felejtős már 1024 es felbontásra is, és nem csak a 78xx nél és végképp nem csak a Sapphire -nál!
Viszont játéknál nem nagyon előnyös a HDMi (mint már korábban ezt is említettem) ne csodálkozz ha Full-HD nál játék alatt esetleg fekete képernyő fogad vagy körbe egy fekete keret! és ez nem csak 78xx és nem csak Sapphire nél van hanem az összes VGA -n amin van HDMi
Van akinél nem jelentkezik de azok többsége nem 1920.ban használja hanem 1680.ba ott nem szokott gond lenni a hdmi -vel sem! Továbbra is azt mondom inkább DVi -on érdemes használni de a legjobb természetesen a Display Port
Akinek van a monitorán az mindenképp azzal használja, ne sajnálja azt a 3000.Ft -ot a DP kábelra!
-
válasz
Inv1sus #2699 üzenetére
nem kell utána leszedni az asus progit mert driver telepítés után vissza áll gyári értékre! nem vavar az senkit ha fent van, sőtt tuningolni is jobb vele ha feszt is akarsz emelni(1.20.mehet simán mert referencia érték) mert ezzel nem fixálódik le 3D.s értékre mint pl. a TriXX -el
-
-
Nem kell semmi féle mokolt BIOS
itt már leírtam hogy lehet kitolni esetleg kellhet hozzá még az ULPS kikapcsolása!
ha jól emlékezem csak az után engedte a gpu tweak progi!
és még az előbb tárgyalt power limit is látszik ahogy használom!
-
válasz
MontyCrew #2679 üzenetére
Hát ne FurMark al teszteljél fogyasztást, vagy TDP limitet!
alap órajelen a 7850.es elmegy 85-90.W al! de még ha fel van húzva 1050/1400.ra még ott is 100.W alatt van! mennyi is a kártya TDP -je 130.W tehát még igy is bőven van tartalék! hogy ne vegyen vissza a tempóból a kártya!
Egyébként én 1100/1400.on használom mostanában és énis állítottam a power csúszkán csak ép pont ellenkező irányba - 10.% on áll nálam és még így se veszi vissza magát!
Szóval játék alatt felesleges feljebb tenni a power limitet mert úgyse éri el a 130.W ot még 1200.on járatva sem!
-
válasz
TheClown #2648 üzenetére
Első körben kellene egy alapos rendszer tisztítás (NEM Driver Sweeper el mert az több kárt csinál mint hasznot) ha már ennyire szét telepítetted 8.féle driver -el!
Vagy még jobb lenne egy friss win7-x64
ezután Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) el próbálkozni és DVi vagy DP kimeneten próbálkozni (HDMi nem igazán 100.% os de ez nem csak itt hanem a létező összes VGA -n igaz!)
-
válasz
TheClown #2646 üzenetére
No-No.....!
azért nem kéne általánosítani Sapphire nem tehet róla mert ugyan ezeket produkálja PL: egy Asus is vagy éppen a trágya Gigabyte is!
Nálam mind 3 gépembe Sapphire kártya van, és nem csinálja a 7850.esem sem pedig sok emberkének meg igen valami más magyarázat lesz itt ezekre a villogásokra és csíkozódásokra!
még mindég tarom azt az állításom amit már kezdetek elején írtam, nagy valószínűséggel nem mindegy milyen alaplap (és-vagy Chipset) ill proci van alatta!
-
válasz
TheClown #2636 üzenetére
ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál (pont ezért már nincs is rajta gyárilag analog kimenet a mellékelt átalakító csak szükség megoldásnak szánt)
1 próbát tehetsz hogy az analog kábelt úgy vezeted el a géptől a minitorig hogy legyen mellette és ne keresztezzen semilyen másik(lan, usb, 220.as kábel) vezetéket akkor nem fogja bezavarni annyira!
-
válasz
NiTRoV6 #2527 üzenetére
Talán próbáld ki a legfrissebbet! amit 4 napja adtak ki! itt megtalálod
#2528 szijartg : esetleg te is kipróbálhatod a fenti verziót! (bár nálam tökéletesen megy az összes amit idén kiadtak!
-
válasz
BullZeye #2409 üzenetére
No ez az ami nem igaz legalábbis a DeLL U2312HM -re biztosan nem (0,6.ms)
alázza még a több 100.e res IPS monitorokat is input lag -ba!
de ha kíváncsi vagy a részletes tesztre itt elolvashatod
-
válasz
Majkee84 #2386 üzenetére
Akkor örülhetsz hogy olyan jól elment, nekem is 5850.ese(i)m volt(ak) ez előtt, igaz én 2.db ot használtam CF -be! Az elsőt még megjelenés után pár héttel vettem nem éppen olcsón közel ~100.e ért! ugye ez durván 2,5.éve volt! én most adtam el(1.hónapja) belőle az 1 -iket(a másik még itt van mert kivételes tuning példány és nem adom el aprópénzért) ami még 1.év garis volt és az ment el 30.ért, szóval kevesebb mind 3 -ad áron lehet ennyi idő múlva eladni!
Ha megnézed a 7850.et ugyan ezzel a logikával akkor ez bizony 20.e környékén fog menni 2-2,5.év múlva használtba!
De ha megnézem az előtti kártyáimat mind hasonló cipőben jártak! PL: 4890.ToxiC -om! 75.e volt és 2.év után 25.ért bírtam eladni! tehát szinte mindegyik VGA -nak így esik az ára! 2-2,5.év után 3 -ad áron lehet eladni! 7850.nek nem a mostani brutál magas(70-80.e) árát kell figyelembe venni mert én az enyémet vadi újonan 59.ért vettem!
**************************************************************************************
#2387 borkarico : Pedig ennyire jó a Sapphire gyári hűtése! nálam se ment fel 55.fölé 1200/1500.on sem! Mondjuk én kb fél napot használtam a gyári hűtésével! és lecseréltem AC TT Pro ra így meg 38.fok környékén van a plafon 1000/1300.on de 1200/1500.on se meg fel még 40.ig se pedig csak FIX 25.% on járnak a ventik így teljesen néma! Még mielőtt +kérdeznéd hogy mért cseréltem le a gyári hűtőt ha olyan jó: azért mert itt volt a szekrényembe feleslegesen az AC TT Pro így nem került semmibe hogy feltettem rá és mégis csak közel 20.fokkal hűvösebb vele a kártya gyakorlatilag néma hangal (nem mindha a gyári hangos lett volna)
-
válasz
borkarico #2380 üzenetére
ezeket(ilyen orajel mellett és höfokon és szintén gyakorlstilag némán) tudja a sapphire is és jóval olcsóbban igaz csak 2.év garival
de ez részlet kérdés már hogy 2 vagy 3 év gari ha 2évig hibátlanul ment a kártya marha kicsi az esély rá hogy a 3 évben fog meghibásodni! esetleg aki a késöbbi eladásra gondol ott sem sokat oszt/szoroz mert mondnuk 2,5 év múlva ha eladnád mit fog akkor érni eza kártya? 18-20. e ret? ott már nemsok pluszt fog érni hogy van még rá fél év gari jó esetbe +1-2.e ret! tehát ez sem indokolja hogy 8-10.e el többet fizess érte most!
-
-
válasz
borkarico #2359 üzenetére
Hát én cseppet sem csodálkozom, nálam is járt már jó néhány MSI Twin Frozr kártya de kivétel nélkül mind anti tuning volt, szinte mindegyikre azt tudom mondani hogy ezek mentek a leges-leg rosszabbul tuningba, és ahogy látom továbbra is ragaszkodnak a indokolatlanul magas gyári GPU fesz hez (mert vagy azt gondolják hogy attól több tuning potenciál lesz a kártyába, vagy eleve tudják hogy egy hulladékot gyártanak és ezért kell jóval magasabb fesz a stabil működéshez) Sajnos náluk pont fordítva van náluk 100 -ból 1-2.db van amit ki lehet fogni hogy jól megy tuningba, míg a többi gyártónál pont az ellenkezője és 100 -ból 1-2.van ami nem megy olyan jól tuningba!
-
válasz
szasanyi #2344 üzenetére
Ahogy korábban is mondtam a néha be be akadás az a FRAPS nak köszönhető ha nem tudnád (vagy nem próbáltad még) ugye RealTime -ba rögzít TÖMÖRÍTETLEN formátumba így ez a 5.perces videó 18.giga terjedelmű! A be-be akadás a winyónak köszönhető (sajnos nincs szuper gyors SSD -m amivel ez kiküszöbölhető lenne, sőtt semilyen nincs) mikor már hirtelen nem tudja olyan gyorsan írni és olvasni együtt ezt a borzasztó adat mennyiséget!
a kártya ahogy már párszor mondtam alapfeszen és 1000/1300.on jár(t)
Mivel így van belőve CCC -ben mióta megvan! csak tesztekre volt feltekerve 1200/1500.ra!
-
válasz
szasanyi #2298 üzenetére
Tegnapi témához vissza kanyarodva! Még tegnap este csináltam egy 5.perces videót MP3 -al! de csak nemrég értem haza a melóból tehát most tettem fel!
itt nézhetitek meg ha valaki kíváncsi rá
aztán döntse el hogy akadozik vagy sem! Ja annyi nem írattam ki OSD -re az FPS értéket (mert FRAPS sajnos nem írja ki ha videót rögzítesz vele) de ~40-45.FPS körül ment!
-
válasz
szasanyi #2296 üzenetére
igen a videón elég akadozva megy a játék, Nálam nem ilyen pedig ugye mint kiderült(msi ab bugja) csak 40-50.FPS el megy mégsem ilyen mint a videón a 130.FPS valószínű a videó felvétel(FRAPS ra tippelek hogy azzal lett rögzítve) az akasztotta meg a játékot régebben énis próbálgattam felvenni vele és akkor nálam is be-be akadozott holott a FPS nem esett le!
-
válasz
synthattik #2284 üzenetére
igazad van tényleg dupláját sőtt nálam(némelyik pályán) 50. vs 150 FPS -t mért az AB, viszont eddig ez az egyetlen játék aminél ilyen bugosan mér, mert most gyorsba megnéztem még másik 3 játékkal és azoknál pont ugyan annyit mutat mind 2 progi!
-
-
válasz
szasanyi #2263 üzenetére
Az ég világon nincs rajta semmi különleges (legalábbis mezei felhasználóknak)
Semmivel nem tud többet léghűtéssel (vagy vizezve sem) mint egy ASUS DCU2 csak 1,5X annyiba kerül! Nitrózni nem szokás normál használat során tehát otthoni felhasználásra TOTÁL felesleges mert nem lehet kihasználni a pluszt amit tud nitróval! meg amúgy se arra van az hogy azzal nyomasd a BF3 -at, csak 3trémárk eredményeket döntögetni jó másra nem!
íme MSi vs DCU2
dcu2 még jobban is (legalábbis a ramjai)
De aki kíváncsi meglehet nézni MSi és DCU2 részletes tesztjeit!
nem beszélve arról hogy amennyibe kerül az MSi annyiból már simán lehet kapni egy HD7950.et!
De sz.tem ezeket az órajeleket bármelyik 7870.es viszi, ahogy az 1200/1500.at is bármelyik 7850.
-
válasz
Joker94 #2242 üzenetére
alapfeszen sz.tem megy ~1100.körül attól meg már nem sokkal több (+2-3.FPS) ha 1200.on hajtod, meg amúgy se tesz jót a kártyának ha csúcson jár állandóan!
nálam tökéletesen megy a TriXX is fesz meg mindent enged állítani! de az Asus GPU Tweak is tökéletesen működik! azzal is tudom feszelni meg húzni is! Ha nálad ezek nem, vagy hibásan működnek akkor a win -eddel van gond! Nekem hálistem megy minden pedig már többmint 1,5.éve lett a win7.feltéve azóta már volt alatta vagy 3-4. különböző alaplap meg vagy 6.féle VGA mégis megy hibátlanul!
Bírom az ilyeneket akik szidják az AMD(Ati) -t hogy szar meg minden, közbe meg csak USER error van!
Első körben én a helyedben csinálnék egy full ati eltávolítást majd ezután Atiman Uninstaller v.6.1.3 -at ráengedni (automata módban) aztán mehet fel a Catalyst 12.6 8.980.0 May 22
a tuning helyes működéséhez pedig ULPS -t kikapcsolni mondjuk ezzel
-
válasz
borkarico #2217 üzenetére
és ez a vége az OC -nak?
bár TPU oldalán se ment sokkal többet!Sapphire megy 1200/1500 -at is zokszó nélkül! (legalábbis az enyém, de ahogy nézegettem úgy látom mindegyik Sapphire megy ennyit)
kucseranor : nem akarlak lebeszélni arról az MSi -ről de semmiben sem tud többet mint a Sapphire, és sz.tem vagy 8-10 -e el többért fogják adni ha neked annyit megér a semmi akkor vedd azt!
-
válasz
kucseranor #2208 üzenetére
sz.tem egyik se, leginkább Sapphire és abból is a sima nem az OC
Vagy ha mindenképp nagyon költekezni akarsz akkor PowerColor PCS+ (bár azt meg azért nem venném mert gyárilag eléggé túl van feszelve és jóval többet fogyaszt mint a Sapphire)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged