- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11666 üzenetére
Nekem annyira nem tetszik, igaz még az elején tartok, de én inkább a Far Cry első rész játékmenetére számítottam....
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #11653 üzenetére
Nyugi, most nyomtam a FC3-al, kb. egy órácskát, de kiválóan, stabil 50-60FPS meg van 1080p, full ultrán 2xAA-val....
Inentől kezdve a külföldi teszteredmények engem sem érdekelnek
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11625 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11581 üzenetére
Szerintem teszteld le azokkal a játékokkal, melyekkel legfőképpen tolod....alap és húzott GPU-val is, és megfogod látni, hogy dob-e a teljesítményen az X4-ed mellett......erre én is kíváncsi vagyok
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #11541 üzenetére
Mi az, hogy gubbaszt, ? ....te szerintem fogalomzavarban vagy
sokkal természetesebb egy 22, 24" monitor mellett játszani, zenét hallgatni, netezni...stb. mint egy batárt 42" TV előtt. Nekem megváltás volt mikor lecseréltem a 32"-os TV-met a mostani 24" moncsimra. Azóta is a TV-n csakis filmezek.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11297 üzenetére
Semmi baja a gémnek, szerintem nagyon is jól van optimalizálva. Kapcsold ki az MSAA-t és az FXAA-t pedig pipáld be a többit hagyd maxon. Aniso. is mehet 16x..... Játék közben figyeld a CPU kihasználtságot, főleg mikor belassul, tehát folyamatosan monitorozd....
Nem szabadna 40FPS alá esnie 7870-el.....főleg úgy, hogy az egyik AA-t kikapcsoltad. Én a közepe felé tartok, de egyszer sem láttam 40 alatti FPS-t még a kinti terepeken se a legnagyobb tűzharcok közepette sem.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11252 üzenetére
Igazából 99% lenne a jó
.......de 90% fölött mindenképpen, igen.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11248 üzenetére
Nem rossz, de a min. FPS-en még javítani kellene egy két beállítás butításával a játszhatóság érdekében
Erre mondtam, hogy nekem ez 1080p-ben nem sikerült a 7770-el
Ha több mindent levettem volna esetleg....de nem volt vele kedvem mókolni. 1650-ben biztos, hogy meg lehet telálni azt a beállítást ahol a min. 40FPS megvan.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11242 üzenetére
1080p-ben full ultrán biztos nem, AA ide vagy oda
nekem itt a 7770 meg sem mukkan....vagy is játszhatatlan
egy ugyan csak X4@3.6 társaságában.
Az MSAA csak egy dolog, bár ez a legnagyobb erőforrást zabáló beállítás kétségtelen.....nekem 2XAA+FXAA-val simán játszható, bár 40FPS-ért vért kell izzadni a 7870-nek is, vagy is 1260/1350MHZ
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11091 üzenetére
Kipróbáltam 1300/1400MHz-en a 7870-et az I5 2500@3.9GHz támogatásával, de végig 99%-on volt a GPU, még kikapcsolt MSAA mellet is.....mindjárt megnézem, hogy ha elkezdem csökkenteni folyamatosan a proci órajelét, akkor hol, milyen MHz-en ütközök CPU limitbe ha egyáltalán lesz ilyen egy Sandy i5 2500 esetében....kíváncsivá tett
-
Alpachino
veterán
válasz
B4l!nt #11065 üzenetére
Feleslegesnek tartom a 4XAA-t, mikor 2xAA-val már kiválóan akadás mentesen játszható és látványban meg észrevehetetlen a különbség. 1260-on egyébként nekem is már 40FPS fölötti értékeket dobott min.-nak, de mégis biztonságosabbnak érzem a 7870 esetében a 2xAA-t....persze azért most jelenleg én is 4xAA val tolom
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11020 üzenetére
Nem a 1260MHz a lényeg, hanem a 1.260mV. A csúcshoz ugyebár 1.3v kell és így megy 1300MHz-et...legalább is nálam, de van akinél akár 1350-et is.....na ez már tényleg csúcson van
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11018 üzenetére
Használom is
Dolgozzon csak meg az áráért
Te nagyon jól tudod, hogy 1.260mV még teljesen egészséges fesz a 7870-nek, és közel sincs csúcsra járatva
A csúcsra járatás, az még nem itt kezdődik.....
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #10998 üzenetére
"24/7 re sz.tem 1200/1300.nál többet nem bír egyik 7870 sem! "
Ezzel, már megint mellé lőttél....de sebaj van ez így
Nekem pl. 7/24-re 1260/1350MHz van belőve 1.260mV mellett és sosem láttam még a DC2-V2-esemet 70 fok közelében egyik játék alatt sem, stabilan, hibátlanul üzemel. Egyébként mióta megvan így használom. csak erről ennyit
De mint az korábban is írtam, zokszó nélkül feltolnám neki az 1300-at is, 1.3v mellett, ha a helyzet úgy kívánná, akár 7/24-re is.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #10995 üzenetére
Még jó, hogy én legalább vettem....
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #10989 üzenetére
Ne. Pl. én.
Ha a helyzet úgy kívánja zokszó nélkül bármikor nekitolom az 1.3v-ot az 1300-hoz
seederking : nem kell komolyan venni,
tudják a "kistesó" tulajok, hogy 7870 is tuningolva nagyon kemény tud lenni
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #10985 üzenetére
Ez így igaz...és ezzel önigazolást is kaptam a kivalló kari választásom kapcsán
Ez rendben is lenne,
de a 7870 1300-on mit hoz ?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10981 üzenetére
1 FPS-t....de akkor is ráver...
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10949 üzenetére
Majd este letesztelem....hát ha több lesz
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10947 üzenetére
1300-as GPU-val jó lesz az...
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #10896 üzenetére
Én az ASUS DC2-V2 7870-ről beszélek, tehát nem tudom milyen hűtőlelógásról beszélsz ez esetben
Az biztos, mikor én a 7870 Sapphire-t a kezembe fogtam a DC2-V2 után....hát mint mondjak ?
..... szóval nem kicsit gagyibbnak tűnt, mint anyagminőségben, mint összerezelés tekintetében....a kinézetről, meg nem is beszélve, természetesen ez izlés kérdése, de a moddingolt konfigokba a kék nyákjával, nem hiszem, hogy szerencsés választás lenne, de ez még a fentiek mellett részlet kérdés is lehetne.
Természetesen, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a sapphire sz@r, csak azt, hogy a DC2-v2-höz kár viszonyítani, és nem hiába olcsóbb
-
Alpachino
veterán
válasz
Chapel #10884 üzenetére
"..ha egy árban van akkor asus, minden más esetben shappire."
Azért túlzásokba ne essünk már, még jó hogy azt nem mondod, hogy olcsóbban esetleg ASUS
Ha csak a kezbe is fognál egy Sapphirt meg egy ASUS-t egymás után, vagy akár egyszerre, akkor máris éreznéd, hogy mitől drágább az ASUS DC2-V2-es
......a beüzemelés után, meg már biztosan megértenéd a felár jogosultságát
A tuningot meg nem véletlenül nem említem, mivel van itt szép példa erre is meg arra is, már ami a tuningpotenciálokat illeti márkánként.
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #10591 üzenetére
Ezek a rövidítésekkel mindig sakkoznom kell....de van mikor így sem jövök rá
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10587 üzenetére
ac3 ? ez mi lenne ....?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10518 üzenetére
Mert nem olvasnak topicot, csak a nagy névtől hasraesnek és szaladnak a boltba..... meg is érdemlik
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #10510 üzenetére
Szép mosott ( nézd meg pl. az első képen azokat a sziklákat oldalt)
De örülök, hogy legalább neked tetszik
-
Alpachino
veterán
Egy kérdésem lenne : tesztelted te már személyesen ugyanazon karit, ugyanazon játékban 1 ill. 2GB-al ?
Mert én igen
pl. a 6950-em 1GB, BF3-ban és Crysis2-ben is ultrán elvérzett...FPS meg volt, csak mikor kifutott a Vrambol csúnyán belleggolt, amit a 2GB-os verzióval nem tapasztaltam....tehát erről ennyit.
asdxv Én csak a személyes tapasztalatomat írtam le a Sapphire-ról, szerintem kissé gagyi az anyaghasználata, persze ettől még lehetne jó......ha nem zörögne
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #10467 üzenetére
Ez az oldal nem kicsit felejtős....semmire sem jó
A játékokban mért valós teljesítményt nem mutatja.
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10460 üzenetére
Persze egy GTX480 MSI Lightning
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #10456 üzenetére
simán rátolhatod
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10443 üzenetére
Látom most az AvP-t vetted terítékre...
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #10340 üzenetére
Érezhetően gyorsabb a 7870,
pláne ezzel az új 12.11b-vel és az újabb játékokban...nem beszélve a fogyasztásról és melegedés, zaj....mivel nekem egy reff. 570-em volt
kockaharcos : igen....erről nem is beszélve
Attix82 : ez a vita nem a 3FPS-ről szokott szólni ( bár az lenne a szerencsés ha tényleg erről szólna), hanem általában az önigazolásról, meg rosszabb esetben a farokméregetésről
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #10341 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem szívesen vennénk, pl. a 7950 teszteket összehasonlításként
hanem arról, hogy ezt más stílusban is lehetne közölni, mint pl. ezt most, ebben a kommentedben meg is tetted
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10336 üzenetére
Ráadásul én sem járok át trollkodni pl. 6950, GTX480, GTX570...stb. topicban, mert nekem előtte voltak ilyen kariaim
.....Nevetséges, hogy milyen emberek vannak.......
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #10327 üzenetére
"Azért annyira ne szaladjon el alattad annyira az a lovacska, csak mert egy 70.rugós HAWK -od van!"
Ezt írtad tegnap (#10226)
Most te ugyan ezt csinálod, az ugyan csak "hiper szuper" 7950-eddel....ráadásul a 7850/70 topicban.....akkor hogy is van ez ?
Ja ! hogy ezt neked szabad, csak másnak nem.......
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #10273 üzenetére
Kemény játék és "csodás" graff....úgy hogy nem csoda...
darky@ : Elindul az,
ha érdekel priviben megírom
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10270 üzenetére
Nevetséges grafika, és sztori
én a lovas küldetés után uninstaláltam
80FPS-nél alacsonyabb értéket valóban nem láttam, úgy hogy minden csúszka, ill. beállítás a max.-on volt.
"A 7850 messze van a 7870-től" még a GTX560 TI is veri
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10265 üzenetére
Nem igazán hasonlít, mivel 1150-en a graphics scored nagyon le van maradva valamiért a 8300 környéki értéktől
-
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10240 üzenetére
Nem, nem...szerintem már le is "haggya"
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #10235 üzenetére
A szokásos....már mint asdxv kolléga által elindított "7850@1200MHz vs.7870 : ki a jobb című vetélkedő"
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10225 üzenetére
Lehet, hogy egy win. újra telepítés nem ártana valóban..
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10218 üzenetére
No itt van egy i5 3.4GHz-re visszavett eredmény, alap 1600MHz-es ramokkal, valamint 1150/1300MHz mellett
teória megdöntve,
mint látható a GPU pontszám nem változik ram, CPU sebesség ide vagy oda...
8300 Graphics score állandó, még ilyen siralmas Physics score mellett is.
És itt a korábbi full. CPU, ram tuning mellett :
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10214 üzenetére
Rendben, ha lesz időm, még ma megcsinálom.....
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10212 üzenetére
Igen, már korábban is leírtam, hogy a ram sebesség bizony pozitívan befolyásolja az eredményeket.
Nálam 1930MHz-en ketyeg, 38x103-as I5 2500 mellett, 9-9-9-24 CR1-ben
Vagyis, csináljak egy i5@3.4GHz, 1150/1300MHz-es 3Dmark 11-et ?
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #10202 üzenetére
Biztosan nem használja, mivel az eredményközlő lap ezt is jelzi, mint ahogyan a test. OFF-ot is...
sakal83 : szerintem sem kellene már vita tárgyává tenni....alap eredmények, vagy full. tuning eredményekkel mérvadó a dolog egyébként is
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10199 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #10190 üzenetére
Nekem 1300MHz-en ment a Vram
Vagy is 1150/1300MHz....a másik eredményemen pedig 1285/1350MHz-en. itt.: [link]
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10174 üzenetére
Igen
....de én nem is állítottam soha és nem is kértem egy 7850 tulajt sem, hogy az 1300-as eredményeimhez viszonyítson
Ezért is szerencsés az alap eredmények viszonyítása, mert közhelynek számító mondás most is érvényesül, vagyis a tuningra nincs garancia
hiába kukkoljátok a hynix-es ramokat a jobb tuning reményében, de mint látható, ezek is okoznak kellemetlen meglepetéseket.....
-
Alpachino
veterán
válasz
kovsol #10168 üzenetére
Nem lenne rossz ötlet, csak, hogy mindig lesznek olyan felhasználók, akik önigazolást várnak a saját 7-es kariuk kapcsán....és ezzel elindul egy újabb képtelen, egyedi tuning eredmények közlése és ezen eredmények bekérése....ráadásul helytelen következtetések levonása.
asdxv : figyu...ez már azért is trollkodás, mert már legalább 10szerre veted fel minden új érdeklődőnek ezt a 1200-on járó 7850 témát
Mint ha ez olyan szent írás lenne. Ráadásul elképesztő, hogy te mindig a bűvös 1200-as 7850-edet szeretnéd összevetni egy nem full tuningos 7870-el. szerintem ez nem fer és igen csak félrevezető azok számára akik csak be be kukkantanak ebbe a topicba.
Tehát, csak is alap az alap ellen és full. tuning a full. tuning ellen a mérvadó...ott meg már leírtad a fellálást, marad a közel 20%....akkor miről beszélünk ?
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #10161 üzenetére
Most asdxv kolléga kapott két db 7870-es@1150-es eredményt...szerintem várjuk meg az "értékelését"
asdxv :
"Hynix rammal a 7850 is hozna 8000 pontot, aztán lenne köztük 300 pont"
persze, ha öreganyámnak meg pöcse lenne, akkor öregapám lenne......
kiemeltem a kulcsszavakat neked
Egyébként most akarattal trollkodsz ? Vagy miért csinálod ezt ? Nem értelek...mint egy óvodás, vagy inkább dedó
Olyt nem lehet csinálni, hogy full. tuning a full. tuning ellen ?
Vagy alap 7850, 7870 ellen ?
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10154 üzenetére
Tessék az én 7870-em 1150/1300MHz-en....tanulmányozd, vond le a konzekvenciát és magyarázd el lécci, hogy mire jutottál
És viszonyításképpen 1285MHz-ei is újra :
kovsol : nem vagyok naív
viszonyt te nem vagy ebben a témában igazán mérvadó, hogy ilyeneket kijelents, hogy ahová az "50 kevés a 70.es is az lesz"....mivel nem próbáltad mindkettőt, a kollégával ellentétben
és a jővő játékait ne keverd bele lécci, mivel nem erről volt szó eredetileg
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #10149 üzenetére
"amit kovsol írt föntebb,hogy ahová az 50 kevés oda a 70 is"
valószínűen azért állít a kolléga ilyet, mert nem volt neki 7870-es karia és nem tudja mindkettőt viszonyítani egymáshoz a gyakorlatban...ellentétben veled
Tehát itt te vagy azon kevesek egyike aki mérvadó ilyen téren.
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10139 üzenetére
...és miért pont 1150-hez képest??..
Még mindig nem értem....
Mert eddig arról volt szó, hogy a 7850 1100-on hozza a 7870 alap 1000-es szintjét... most ezek után nem nehéz kiszámolni a következő órajel szinteket
Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy a 7850 1200-on hozza a 7870, 1150-es szintjét ?
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
FrozenThrone #9700 üzenetére
Pl. ezt a 7870-et várhatod még 50K-ért oda dadják
-
Alpachino
veterán
Fillérekből....?
gondolom ami neked "fillér" az másnak gondot okozhat....erre nem gondoltál ?
tasakos : Ha egy olcsóbb Z68+I5, az mindjárt 50K alsó hangon az itteni aprós árakkal számolva....persze vehetnél egy H-s lapot is 10K-ért, de ha már váltanál, akkor ezt én nem ajánlom a későbbi fejleszthetőség miatt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest