Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kockaharcos #8688 üzenetére
Minek feszt emelni alapfeszen megy 1100/1700.at, ott meg már 7970 szintet hozza
/De majd kiderül 7850.től nem lehet rosszabb/
amúgy meg inkább ez.... mint 6.e el olcsóbban egy Asus 7870 DC2 v2 ami kb szénné húzva megy annyit mint ez alapon
-
válasz
KaiotEch #8684 üzenetére
Hát nem a kinézet számít(milyen matrica van a burkolaton) gondolom nem a kártyád hűtését fogod nézegetni játék közben........
Amúgy élőben sokkal szebben néz ki mint a netes képeken
Nekem ma délutántól sajnos már semilyen, mert ma adtam postára
Amúgy ő volt az de holnap talán már érkezik -
-
válasz
DeathAdder #8647 üzenetére
Nem csak a zafir ok voltak hynix esek! Induláskor sz.tem az összes gyártó hynix el gyártotta aztán vagy elfogyott nekik, vagy az elpidát olcsóban tudták beszerezni és át áltak rá.
Tuningrol: a 7850. 1100/1300.Mhz en hozza az alapórajeles(1000/1200) 7870.nagyteso szintjét 1200/1500.on meg majdnem az alaporajes 7950.es szitjét hozza!
-
-
válasz
->Raizen<- #8599 üzenetére
És megéri neked az a +2-3.FPS hogy kínozod a GPU -t és a VRM -et! Mert az egy dolog hogy a GPU -t lehűtőd egy kicsit nagyobb venti fordulattal de a VRM és a fesz szabályzó chip TOTÁL hűtés nélkül van a gagyibájt kártyádon
Legalább a zafír kártyákon van egy hűtő lemez(mondjuk nem sokat ér de akkor is)
De te tudod, sz.tem használd annyin amennyit ALAPFESZEN megy
-
No igen lehetséges hogy az Elpida nem komázza hosszú távon az ~1400.MHz -et!
Bár mondjuk én a hynix -et is kíméltem, 1350.en járt java részt csak pár teszt alatt ment 1400-1450-1500-1550.en!
Sajnos holnap már útba indul az új gazdájához, remélhetőleg nála is jó szolgálatot tesz!
-
Nekem se olyan értelemben volt gond a 3870.CF -el hanem volt jó pár játék ahol nem működött a CF sőtt olyan is volt ahol ha be volt kapcsolva a CF még lassabban ment mint mikor kikapcsoltam és csak 1 kártyával ment! Skálázódás nálam is tökéletes volt. Olyan is volt ahol érthetetlenül több mint 100.% -ot gyorsult a játék a második VGA -tól
no kotortam elő néhány régebbi CF -tesztemet!
5850.CF -et le sem cseréltem volna ha nem fogyna el az 1G vRam már 1680.ba is!
-
válasz
kockaharcos #8569 üzenetére
odorgg kollégának már a 6870CF -el is gondjai voltak. Sőtt emlékeim szerint minden CF -el amit kipróbált! Én is teljesen elégedett voltam az összes korábbi CF. rendszeremmel talán legutoljára HD3870.CF -el volt gondom, de azóta teljesen rendben volt mind a HD4-5-6xxx széria sajnos a 7.es szériából még nem teszteltem CF -et de sz.tem ez is rendben van ahogy te is elégedett vagy vele
*****************************************************************************************
Fisherhun 12.8 óta mindegyik driver FOS! bele értve a 12.8 -at is!(mondjuk 7850 el nálam nincs gond a 12.11b4 -el) valóban a 12.6 de talán még inkább a 12.4 az ami hibátlan!Nálam még a HD5850 el is érdekességet csinál a 12.8 WHQL fogja magát és netezés közbe tiszta fehér lesz a képernyőm, maga a gép nem fagy le mert pl ha zenét hallgatok az megy továbbra is a háttérben de a kép totál fehér és a gép semmire nem reagál csak a RESET gombra
-
-
válasz
huskydog17 #8563 üzenetére
Nem az alkatrészekkel van(volt) gond hanem az össze szerelés minőségével(vagy én sz.tem inkább a gyorsaságával) Egyébként soha nem volt ilyen gond(gyenge minőség összedobott kókány munka) gond SPPHIRE kariknál én azt is elképzelhetőnek tartom hogy sapphire ki adta gyártásba(nem volt képes annyi db -ot legyártani amennyi igény volt) a 78xx szériát valami kisebb cégnek, mivel ugye mostanság ez a széria a best-buy és nagyon fogyó eszköz. És ezekben találhatók a hibás darabok
************************************************************************************
FrostyBoy84 Ez a hiba jelenség amiről szó van ez szemmel(nagyítóval) jól látható jelenség csak ki kell venni a kártyát a gépből és nagyítóval át nézni a GPU hátoldalán a kondikat-forrasztásokat!Ha ilyeneket látsz rajta akkor a tied is hibás!
-
Nekem első szériás és ugyan az a PN 299-1E218-000SA száma pedig ugye HYNIX -es vagyok! Azt 1000.% hogy nem jelölik más számmal ami Elpidás ha jelölnék is más lenne a modell(SKU#) száma
**************************************************************************************
soultrapp a nagy fehér + jelre katt és be kell adni neki a HWINFO .exe -jét -
válasz
->Raizen<- #8535 üzenetére
Ezen most nem akarok vitatkozni veled, de addig örülj még nincs gond a gagyibájtoddal mert másik több 10 000. embernek nem is kevés gondja van a giga cuccokkal(nem csak VGA és nem csak HD7xxx széria) PL: a kistesó(7850.OC) ből én 7.db ból 5.öt vittem vissza gariba akkor sz.ted????????
szóval örülj hogy (még)jó működik
**************************************************************************************
Dealer95 igen 12.11b4 el*************************************************************************************
tasakos mind 2 nek ugyan olyan jó a hűtése(mint a Dual-X nek) MSi -nek azért picit megjön a hangja terhelés alatt!************************************************************************************
kovsol Teljesen jó a VTX3D ha nem tudnád a PowerColor készíti a vtx -eket isUgyan van bennük 1-2.széria ami nem olyan jó, de azokkal sem a HW -vel van gond hanem a szarul megírt BIOS -al, bár sajnos HD7xxx bios -ába nem lehet már bele nyúlni és ki javítani házilag mint ahogy lehetett pl a HD5-6xxx szériánál
-
-
-
válasz
NiTRoV6 #8519 üzenetére
Elrontani(véglegesen) nem tudod vele a kártyát, ha gariztatásra kerülne a sok egyszerűen vissza teszed a gyári BIOS -t(amit most lementesz róla) mielőtt elküldöd gariba. Ha pedig annyira elromlana(PL: se kép se hang) hogy nem tudod vissza tenni rá az eredeti bios -t akkor azt a szervizbe sem fogják megtudni hogy le lett cserélve a BIOS rajta, tehát ilyesmitől nem kell félni!
-
válasz
NiTRoV6 #8515 üzenetére
Akkor ezt a BIOS -t kell rátenned!(enyémen is ez van) de kizárólag DOS -ból! ahogyan itt leírtam! és még mielőtt elkezded a jelenlegi BIOS -t lementeni!
-
-
válasz
Sondi1986 #8446 üzenetére
Semmi extra nincs azon az XFX kártyán csupán annyi hogy Referencia nyák és nem hagyták le a GPU -nak az 5 -ik fázisát meg bevan kötve a 2 -ik 6.pines tápcsati! magyarán teljes értékű 7870 es nyákon egy 7850 -es GPU. ha nézel róla tesztet semmivel nem megy többet mint pl a kis Sapphire rev1 ek max paraszt vakításnak jó másra nem!
*****************************************************************************************
CJ3 már eladtam (ezért is van kivéve az aláírásomból a link) a 7850 -et már át is utalták a zsetont(csak a megérkezését várom ami sajnos csúszik a 4.napos ünnep miatt)
-
Természetesen igen!
nekem sima nem OC -s 7850.van(Volt) és OC bios al ugyan úgy működik mint az oc -sak de ez nem meglepő mert gyárilag is ennyi az eltérés(másik BIOS)
*******************************************************************************************
Garsza már korábban írtam én fordítva(Asus bios -t tettem Sapphire karira igaz 7850 de ez most sz.tem lényegtelen és működött minden funkció)már kipróbáltam és működött, tegyél egy próbát és meglátod. De előtte mentsd le mindenképp az eredetit hogy ha nem jó vissza tudd tenni -
válasz
tasakos #8411 üzenetére
Lehetséges hogy 78xx nél is bevezették azt amit 79xx nél ZÁROLVA van a fesz emelés! Bár még ilyennel nem találkoztam, de nálad valami más lehet mert ha emelsz az órajelen akkor is kékezik akkor ott valami más gond van.
*******************************************************************************************
#8415 Garsza Már MEGMONDTAM hogy NEM LEHETSÉGES! csak akkor ha Sapphire OC bios -t teszel az asus karidra! -
Hynix vs. Elpida Ne a bios verziószámát nézzed mert az bármi lehet a GPU-Z ben a bios verzió utáni MODELL szám a lényeg.
Hynix : 113-C4030400-X002
valamint bonyolódik mert az OC-s 7850 kariknak más a vége
Hynix : 113-C40304oc-X003Elpida : 113-221PROHE-SW1
és valószínű az elpida ramos OC-s 7850 nek is más a modell száma!
****************************************************************************************
#8333 V.Dave óvatosan kell csinálni hogy a hűtő csavarjai ne sérüljenek meg, a pasztázást meg hasonló szürke pasztával(PL: MX2-3-4) kell csinálni mikor vissza kerül a gyári hűtő, és akkor még a gyártó se nagyon fogja megtudni még ha leveszi a hűtőt sem hogy meg volt bontva.***************************************************************************************
#8337 csucsbicep már korábban beírtam hogy néztem egy unlockolt ASUS DC2 Top BIOS al a karimat azzal lehetett neki adni 1,30.V ot de 1250 -en már elhasalt, hiába adtam neki 1,250-1,275.v ot akkor sem ment sajna az asus bios hiába OC-s(Top) nem engedett csak +20.% powert valószínű ezért hasalt el hiába emeltem a fesztMost a 12.11b4 driver el meg ugye kicsit több kell a gpu -nak most 1,20.v kell az eddigi 1,185.v helyett a stabil 1200.MHz hez
Járt nálam néhány DUAL-X es 7850 de mind Elpidás volt és mind 1300.alatt bírta csak stabilan!
-
válasz
kerekfej #8328 üzenetére
amit linkeltél képeket egyik sem REFERENCIA nyák!
ez pedig a 7870(ami ugyan az mint a kistesó csak be van kötve a GPU-nak az 5-ik fázis is!
ezekre felmegy az AC S1 v2!
De épp tegnap tettem vissza a Sapphire 7850 emre a gyári hűtőt(mert eladtam és nekem egy AC TT Pro volt rajta)
egy pár kép! róla még gyári hűtő feltétele előtt!
kicsit passzentos de épp elfér!
és gyárilag nincs hűtve a VRM csak egy alu lemez van a FET -eken!
Ha ilyen kártyát veszel erre biztosan felmegy az AC S1 v2
-
-
-
válasz
Inv1sus #8260 üzenetére
Első körben vedd vissza alap órajelre(GPU és Ram is) a VGA -t ha úgyis fagyogat akkor tegyél egy próbát ezzel a DRIVER -el
-
válasz
tasakos #8184 üzenetére
az alaplap BIOS át első körben tedd DEFAULT -ra (hátha ott babráltál el valamit) ha úgy sem jó akkor egy friss Win7 x64.es rendszert lenne érdemes feltenni(tiszta telepítés nem frissítés)
esetleg ezek előtt egy rendszer stabilitás teszt Prime95(Blend teszt része) mondjuk 1.órát elég ha kibír hiba nélkül meg egy 15-20. perces LinX tesztet(2-2,5.giga ramot adva neki) is megpróbálhatsz!
-
válasz
seederking #8103 üzenetére
Egy párszor már belinkeltem, de akkor sokadjára is tessék
-
válasz
Attix82 #8063 üzenetére
Nem tudom! megmondom őszintén én NEM játszom semilyen MULTI -val!
De 5870 nél ugye 256.bit a memó sávszél, és az fps -ed nem az miatt esett be 15.re hanem az 1g vRam végett! Szóval 5870 hez inkább ne hasonlítsd a gtx660 -at!
Valamint én azt tapasztaltam ha egy adott játék 70.% felett tekeri a CPU magjait akkor már nem képes a VGA -t 100.% on kihajtani! Azt nem tudom miért van ez így de szinte mindég így van, ha olyan beállításokkal tesztelek! pedig ugye ott van még a CPU nak +~30.% és mégse viszi 100.% on a GPU -t!
-
válasz
Attix82 #8061 üzenetére
Nem látom milyen VGA és a GPU órajelét sem sőtt a CPU kihasználtságot se monitorozod!
ha így csinálnál képernyőmentést ahogy én
Hogy látszódjon a CPU kihasználtság is(legalább) meg ha elárulnád milyen VGA(mivel az adatlapodon GTX660 szerepel, ha azzal készült a kép akkor nem tartom kizártnak hogy elfogyott a VGA -nak a 192.Bit es sávszéle)
-
válasz
kockaharcos #8056 üzenetére
Aida64.el ne törődj az összevissza méricskél még a ~2.éves 5850 -esem se képes rendesen monitorozni!
Aida64 -nél a GPU mag az a ati driver -ből kiolvasott FALS(elvileg referencia fesz érték) a valós érték a GPU VRM az amit kap a GPU fesz nek!
De hogy lásd!
Én át írtam a 5850 -em bios át! Amint látod mind 2D mind 3D nél ALUL van feszelve a GPU, ha megnézed a felső képet ott GPU mag nak 0,95.v ot mutat az aida(mivel ennyi a referencia HD58xx 2D -s GPU fesz) de én le vettem 0,8438.V -ra és az aida GPU VRM és a GPUz is annyit mutat rá (és valóságban is annyit kap ha rámérek multiméterrel a GPU -ra) Load nál(2.ik kép) ott is a GPU mag ra referencia(1,088.v) értéket ír az aida ami az én kártyámnál eleve nem igaz mert az Xtreme karik 1,094.v ot kapnak gyárilag, de én le vettem ezt is a vga bios ában 1,0703.v ra amit szintén a VRM fesz -nél helyesen jelez mind az aida mind a GPUz annyit mutat!
De vissza térve a lényegre GPU-Z(VDDC) és aida64 nél a VRM feszt vedd alapul mert azt kapja a GPU!
-
válasz
mrhitoshi #8054 üzenetére
De minek menjen a GPU 100%-on, ha nem is igényli a program, hogy annyin fusson ?
Ez max akkor fordul elő ha vSync be van kapcsolva, és olyan játékkal játszol ami menne vSync nélkül 80-100.FPS -el ilyenkor érthető hogy vSync miatt 60.FPS -re korlátoz(vagy épp annyira ahány Hz -en megy a monitorod) és nem jár 100.% on a GPU de ha nincs vSync akkor a GPU végig 100.% on kell hogy járjon akkor is ha egy 4-5.éves játékkal játszol és van 250.FPS -ed!
-
-
válasz
kockaharcos #8040 üzenetére
Olyan NINCS hogy VRM feszültség!
Maga a VRM az egy feszültség szabályzó ami a 12.V -ból alakítja át a GPU -nak és a memóriáknak a feszültséget!
Nálad 7870 DCU2 -nél a GPU 5.fázisú a memória pedig 2.fázisú az utóbbi FIX 1,60.v, a gpu meg ugye annyi amennyire állítod vagy ha épp nem babrálod a feszt akkor a VGA -bios ban tárolt érték!Ha a kártyád kijelzi a VRM hőfokot az pedig MOS FET(DrMOS) -ek hőfokát jelzi! Sajnos a legtöbb 78xx nél nincsenek hűtve de sz.tem a V2 -dnél sincs rajtuk borda!
-
igen jól megy, de én annak ellenére se szeretem max on járatni hogy külön gépem van játékra így csak heti pár órát(15-20) megy! a fél év alatt szinte végig 1075/1350.en(alapfeszen 1,075.v) használtam, most a MOHW -nél tekertem fel (1,160.v)1150/1450.re, sajnos elég rövidre sikerült ez a játék is két délután kitoltam tehát nem sokat volt 1150 -en se használva! 1200 és az felett meg csak tesztek(3d11, Heaven, meg egy pár játék benchmark -ja) alatt volt!
Hogy mér adom el: össze jött egy kis zseton így mennék 1-2.lépcsővel feljebb persze csak ha el megy annyiért amennyiért árulom mert így is elég mindenre de hát én is szeretek újítani(ha van miből)
-
-
Nekem 1,185.v kell az 1200 hez! feszt úgyse tudod csak 1,225. ig emelni ettől még 24/7.be se lenne baja bár ha TriXX el állítod az sajnos lefixálja és állandóan annyit kap nem veszi vissza magát 0,82.v -ra! tehát nem igen ajánlatos babrálni! inkább old meg hogy működjön az Asus GPU Tweak mert azzal nem FIXÁLÓDIK le a fesz!
A memóriáknak FIX 1,60.v a feszültsége ezt nem tudod állítani és semmi köze a GPU fesz hez tehát nem fog jobban menni ha 1300.at megy csak a memória akkor sajnos Elpida ramos azok nem bírnak többet! ha Hynix ramos lenne akkor menne 1500.at is!
-
-
Q6600 megy simán 3800.MHz et is (az enyém ment 4000.et is) ha van alatta bivaly táp és jó(p45.ös) alaplap! Az már más kérdés hogy 3800 -on is kevés még egy 5770.nek is! a 7870 meg ugye több mint 2X -ese a 5770 -nek! Nem sok értelme lenne a 7870 nek még FHD -ban is nagy cpu limited lenne!
-
válasz
csucsbicep #7794 üzenetére
Kevés csatlakozó, csak 456.W(12.v) csak 80+, és nem sokkal többért van: 80+BRONZ PL: HM650 vagy akár TX650 v2 bár én előbbit választanám a modulárissága végett, mivel a bele gyakorlatilag ugyanolyan jó! (CWT , ill. Seasonic)
-
válasz
tasakos #7787 üzenetére
No azt a tápot én gyorsan el felejteném!
akkor inkább A-DATA HM-650 abszolút ár/érték bajnok ráadásul Moduláris! és ugyan olyan minőségi belső(CWT) van benne mint pl a Corsair tápokban! de segítségnek egy részletes teszt róla! és ráadásnak még egy teszt
-
-
válasz
tasakos #7761 üzenetére
400W-PNF bél van benne és osztott 12.v 14+15.A tud 15.A van a VGA nak ami ugye 180.W a 7870 meg 175.W os TDP -vel bír tehát határ eset! a HD69xx 200-250W ját meg egyenes öngyilkosság volt FurMark alatt ráengedni erre a RATGYi 6.e FT os tápra! De te tudod hidd el hogy hibátlanul fog menni a 7870 -ed ha adsz alá PL: egy ilyen tápot vagy hasonlót! aminek nem osztott a 12.v ága és legalább ~500W ot tud 12.v on!
-
válasz
tasakos #7752 üzenetére
De ugye nem mondod hogy a konfigodat a Gagybájt Superb 460 -al(Aka: FSP ATX-400W-PNF Max 180W ot tud a VGA -nak kiadni ami FurMark nál még szép hogy kevés!) hajtod Mert akkor ne is csodálkozz hogy FurMark alatt szórakozik még szerencséd hogy csak szórakozik és nem kapcsol ki, vagy indul újra! Én a helyedben egy minőségi 5-600.W os táp cserével kezdenék! azután tesztelgetném a 7870.et!
-
válasz
Sondi1986 #7697 üzenetére
Az én VGA -m is 1.BIOS -os!
Persze aki nincs tisztában a frissítés menetével, és esetleges hiba lehetőségekről annak jobb ha DUAL BIOS -os a VGA -ja! Bár akkor se kell megijedni annyira, mivel véglegesen LEHETETLEN ELRONTANI bios frissítéssel a VGA -t még akkor se ha csak 1.bios van rajta! A mai konfigok(CPU -k) már többnyire tartalmaznak igp -t így egy esetleges félre sikerült vga bios frissítés is max 2-3.perc időt vesz igénybe hogy helyre állítsuk az eredeti állapotába!Frissítés előtt MINDENKÉPP ajánlatos lementeni az EREDETI BIOS -t a vga ról, akkor nagy bosszúságunk nem lesz! Még akkor sem ha valakinek régebbi gépe van mint pl nekem a i7-860.nem tartalmaz igp -t így vagy egy másik pci-e vga kell, vagy egy régi PCI -os VGA amivel helyre lehet hozni a sikertelen bios frissítést! Vagy ha végképp egyik se áll rendelkezésre megoldható vakon is egy autoexec.bat fáj felmásolásával a pen -re!
********************************************************************************************
tasakos FurMark VGA tesztelésre TOTÁLISAN ALKALMATLAN! az legjobb esetben a VGA -n található hűtés tesztelésére jó SEMMI MÁSRA NEM! De mondok 1 példát FurMark alatt teljesen hibátlanul megy akár órák hosszát a 7850 -em 1275.MHz en 1,185.v al! játékok alatt már 1225.nél is kifekszik! -
korábban itt LEÍRTAM hogy és mint!
-
válasz
seederking #7682 üzenetére
Nálam azóta is tökéletesen megy a 12.11b4 -el vittem végig a MoH Warfighter és egy deka kékhalál vagy hiba nem volt pedig 1150/1400.on járt a kártya! de azóta már Borderlands.2 -vel is játszottam vagy 10.órát és ott sem volt gond vele!
Nem tudom mi lehet ez az anománia hogy egyeseknél hibátlanul fut másoknál meg hibák-fagyások vannak
ugyan olyan kártyával is!
Nálam PL a PwerPlay is tökéletesen megy vele 2D nél szépen 150/300.on jár!
******************************************************************************************
Garsza úgy tudom ASUS kártyáknál még az OC verzio(TOP) is csak + , - 20.% ot enged!Azt pedig nem tudom hogy pl ha te az asus kártyádra felteszed a Sapphire OC -biost akkor fog-e működni! Én fordítva már kipróbáltam egy UNLOCK -olt ASUS 7850 DC2 Top bios -t fel tettem a Sapphire kártyámra amivel fel lehetett tolni a GPU feszt 1,300.v ig mert a sapphire csak 1,225.v ig engedi! működött hibátlanul vele a sapphire kártya de sokkal tovább nem bírtam húzni azzal sem a GPU -t, hiába adtam neki akár 1,275.v ot akkor sem ment 1240 -nél többet a GPU így ment is vissza a Sapphire OC bios!
-
VGA BIOS tól függ! Sapphire -nál is csak az OC BIOS nál lehet a simákat ugyan úgy csak + , - 20.ig lehet!
Énis csak azért tettem a Sima Sapphire karimra az OC -bios át hogy 50 legyen mert az órajeleket úgyis 1150/1400 on használom!
Most pedig a 12.11b -es driver jobban dolgoztatja a GPU -t így több kakaót kér a kártya Sok emberkénél akik tuningolva használják a VGA -t 90.% hogy az miatt dobálja a kékhalált nekik, mert nálam is eddig elég volt az 1200.MHz -hez 1,185.v most viszont 1,200.v kell neki az új driver óta!
-
válasz
kockaharcos #7640 üzenetére
Milyen RAM-ok vannak a kártyán
Mert ha HYNIX akkor simán tolhatod 1500.MHz re is!
-
válasz
soultrapp #7619 üzenetére
1, The Witcher 2 létezik magyar feliratos verziója is
-
válasz
kockaharcos #7539 üzenetére
Azt azért nem gondoltam volna hogy ennyire SÓHEREK ASUS -ék ~75.K-s VGA -hoz nem adnak egy retek 100.Ft -os Molex =>6.pin-pcie átalakítót! még az olcsósított Sapphire is ad hozzá 2.db -ot!
u.i. : Amúgy milyen ramok vannak rajta Hynix ?
-
válasz
Alpachino #7527 üzenetére
Én már végig vittem sajna a single része mint mindég elég rövidre sikeredett!
De egy pár képet azért lőttem menet közben!
És egy komolyabb teszt szintén ULTRA beállításon!
Látszik hogy 2560.as felbontás és 4x MSAA val már nem olyan élmény, de 2x MSAA val még játszható!
-
Nagyon sok az a 1,208.v vCore fesz(ha gyárilag annyi akkor is, és azért melegszik annyira nomeg ha gyári hűtő gondolom a sz@r gyári pasztát hagytad rajta attól még egy 200.ft os fehér paszta is jobb azzal is nyernél ha újra pasztáznád) sz.tem menne az 1,100.v alatt is!
vedd le 1,10.v ra a vCore -t! és nézd meg LinX el hogy stabil-e!
-
-
-
Játék függő, ha a GPU folyamatosan 99.% on jár(csak akkor látod ha folyamatosan kint van OSD -n) akkor nem kell izgulnod még elég a CPU -d de mint mondtam nem mindegy milyen játék pl nálam a Borderlands2 full max beállítások mellett és 4200.MHz en ketyegő i7.es procival is CPU limites mert a GPU csak 95-97.% on jár! Az előbb belinkelt Warfighter az pedig szépen terheli az i7 HT szálait is, ha csak a 4.fizikai mag járna akkor 60.% körül lenne nálam is a CPU használat!
******************************************************************************************
#7290 Winne hát így az 5.pálya környékén már van némi viszonyítás alapom eddig nagyon bejövős! -
Játék alatt 70.% feletti CPU használatnál már CPU LIMIT van!
Érdemes monitorozni MSi AB vel realtime a CPU használatot is és akkor egyből látod ha belassul hogy épp mennyi a CPU használat! Nem olyan régen leírtam hogyan lehet ki íratni egyéb dolgot is az AB -vel, esetleg még a memória(nem a vRam) használatot is érdemes lehet ki íratni vele!
PL: a Medal of Honor Warfighter elég szépen terheli a gépet nálam!
-
-
-
Nálam azóta is tökéletesen megy még egy fagyás vagy kékhalálom sem volt!
Eddig : 3D11. Heaven, Sleeping Dogs, Borderlands-2, F1-2012, -vel próbáltam mindenhol hibátlan nálam!
Úgy látom azoknál van gond akinek AMD Procija van! meg kombinált pontszám vissza esés is (nem lepődnék meg ha CPU limitbe ütköznének, én megnéznék a teszt alatt GPU kihasználtságot)
-
-
-
Tudnám hogy miért FELTÉTELEZEL rólam állandóan olyat hogy csalok
(még ha lenne alapja, és be bizonyítottad volna hogy igen akkor {esetleg}oké)De hogy tisztába legyél a dolgokkal íme csináltam =>
És még azt áruld el nekem hogy mi a rákos köze lenne a CCC beállításainak a CPU(Physics) pontszámhoz az csak a NYERS CPU erő! és marhára semmi köze a VGA -hoz!
tudom csak irigyked(tek)sz hogy a sz@ros 8.magos FX8120 -as procitokat le alázom a legkisebb i7.el! de hadjuk a témát.......... nincs kedvem ezen vitatkozni
*********************************************************************************************
asdxv nekem vissza veszi rendesen 300/150.re ahogy eddig!
-
válasz
Malibutomi #7125 üzenetére
Előbb nézd meg Physics pontszámomat
és rájössz hogy kevéske a 8magos FX-8120@4430.MHz ahoz hogy le előzze a kis i7-860@4200.MHz a maga 4.mag+HT -vel!
nekem a i5-760@4200.Mhz megy annyi Physics pontszámot (~7100)
-
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
-
-
válasz
Malibutomi #7004 üzenetére
MSi AB + HWiNFO™ leszedet majd a szenzor panelnél beállítod a konfigjában(Total CPU usage -t) a Riva TUNER OSD -t ezután az MSi-AB -nél az osd szerverénél beadod a HWiNFO -exe -t!
de itt van csináltam 2 képet is segítségnek!
-
-
válasz
kockaharcos #6996 üzenetére
Hát ha az adatlapod valós és CX400 -al a maga 360.W -jával akarsz 7870 CF -et akkor már most el is felejtheted! nem beszélve a 2600K ról! 4,2.ön azért az is kajál
u.i. : ha a CPU 70.% felett teker játék alatt akkor már nem képes 100.% on kihajtani a VGA(kat) minden játék alatt! a kollégának meg közel ~90.% on járt tehát erősen CPU limitje van, hiába a i5-3570k @4GHz
-
-
válasz
CHIPman #6943 üzenetére
az az 500.MHz inkább 800 az Elpida ramosak ~5200.nál nem nagyon mennek többet(van amelyik még annyit sem) a Hynix ramosak mind megy ~6000.Mhz -et!
#6942 soultrapp Ha itt vagy a fórumba akkor gondolom olvasod is a H.SZ. -eket így tudnod kellene hogy a Hynix a jobb, épp fentebb írtam le hogy miért!De 7870 nél elég kevés az olyan kártya amin Hynix van, a legtöbbön Elpida van (asus DC2 -őn is találkoztam már vele)
FX6100. as proci ha felhúzod ~4200.MHz re akkor éppen hogy elegendő lessz a 7870.hez!
-
válasz
Malibutomi #6923 üzenetére
Nem hinném hogy elfogyna a CTG500.as 400.W ja, bár nem tudom a FX-8120@4GHz -en mennyit kajál(nekem az i7-860@4200.MHz en LinX alatt egymaga benyel 220.W ot játék alatt azért elvan ~130.körül)
a 7870 szarrá tuningolva ~200.W környékén azért bekajál! tehát eléggé feszegeted a maximális 400.W -ját a tápodnak, bár ha kevés lenne akkor egyszerűen kék halálod lenne vagy újraindulna a gép!
-
-
-
-
~1200.MHz@~1,20.v -nál már kevés a +10% (ha nem akarod hogy be fékezzen a védelem) oda már +20-30.% kell!
kisza25 Ref 7850 4+2.fázis Ref:7870 5+2.fázis egyedi nyákos kariknál lehet eltérés pl: Sapphire 7870 flex 6+2 vagy épp PowerColor PCS+ 7850 5+2.fázis! Szóval kb igen a nagytesónak erősebb a VRM -je! -
Én kipróbáltam feldobtam az unlockolt Asus HD7850-DC2-2GD5 BIOS -t a Sapphire karimra és engedte állítani 1,30.v ig a feszt! de a power -t sajnos csak +20.ig,
így nem sok értelme a 1,30.v nak mert úgyis vissza fogja magát a kártya!
De nem nyertem sokkal több MHz -et hiába bírtam 1,30.v ot adni a GPU -nak! nekem 1,185.v al megy az 1200.MHz (tehát jóval a ref érték alatt) hiába tekertem fel 1,25.v vagy 1,275 ill. néztem 1,30.v al is! nem ment akkor sem a stabil 1250.MHz
1240 -nél vége volt 1225 -öt meg megy amúgy is ~1,20.v al! tehát semmi értelme a nagyobb fesz nek!
-
-
-
-
Semmi értelme nem lenne(25-30.FPS nek) 7850@7870 NEM alkalmas 2560x1440 felbontáshoz
Oda egy húzott 7970 es kell, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a beállításokkal! Nekem 50 FPS alatt már nem tűnik folyamatosnak egyik játék sem! De ez egyén függő van akinek a 25-30.is vaj simának tűnik!
szasanyi a beállításoknál lehet aktiválni legalul van a Benchmark futtatás felett!**************************************************************************
zolika010 igen az MSi AB progival az OSD server opciója tudja ki írni! -
válasz
huskydog17 #6330 üzenetére
Semmi értelme ennél a játéknál az "Advanced Lighting+GI" -nek! Csak össze vissza villognak a fények a motorháztetőn más értelme nincs!
De hogy kielégülj tessék csináltam tesztet bekapcsolva is! 1920x1200 -ban
Láthatod hogy semmivel nem jobb 1500.on sem hiába van az "Advanced Lighting+GI" bekapcsolva! az a minimális eltérés a mérési szórásból adódik!
-
válasz
mrhitoshi #6319 üzenetére
Akkor nem jól teszteltél vagy nem jó beállításon!
Most toltam le egy DiRT Showdown tesztet 2560x1440 -es felbontáson Minden beállítás ULTRA -n!
Ha megnézed nagyon jó esetben van 1,5-2.FPS növekedés az 1525.Mhz és 1200.MHz között!
De megnéztem 1920x1200 -ban is ott gyakorlatilag semennyit nem nőtt az FPS hiába járt 1525.MHz en a vRam!78xx és 79xx kártyáknak nagyon el találták a ram vezérlését és szinte semennyit nagyon extrém eseteknél max 1-2.fps -t lehet kihozni a ram tuningal
Ellenben a 7770.nél a 128.Bit -es mem vezérlő végett le van fojtva a kártya ott brutális növekedés van 1100 és 1500 on járatott memóriák között! -
-
-
válasz
BalaNce87 #6259 üzenetére
Akkor SKUBIZZ ide hogy mit írtam!
és nem kell csak 1X beállítani amég újra nem telepíted a CCC -t addig megjegyzi a feloldást!
Sőtt ha engedélyezve van a CCC .nél az overdrive akkor a beállított 3D -s feszt is megjegyzi amit beállítasz az asus gpu tweak -el!
-
válasz
seederking #6026 üzenetére
12.8 -as driver nagyon szar!
Tedd fel a 12.9 Beta -t! sokkal jobb mint a 12.8 végleges!
-
válasz
zolika010 #6018 üzenetére
akkor neked is ez a problémád!
**********************************************************************************
igen véletlenaz utolsó tesztem linkeltem be ahol CCC -ben tiltva volt a Tessellation de itt van a normál eredmény is!
*********************************************************************************
seederking próbáld meg 1,185.v al és 1175.MHz en! és a Power -nak is adj mondjuk +30.% ot (mert némelyik DRIVER -al nem stabil nálam sem a Heaven csak 1180MHz -en!) -
válasz
seederking #6006 üzenetére
Ilyen nincs és mégis van!
ETTŐL JOBBAN már nem tudom kiemelni és el magyarázni! Csak tudnám mi a retkes F@szé NEM HASZNÁLJÁTOK A KERESŐT a fórumban!
Amúgy az én karimnak is 1,075.v a gyári fesze és ~1080.at megy annyival a GPU!
-
válasz
Alpachino #5908 üzenetére
Valószínű ELAVULT a rendszereden a FLASH Player vagy nincs telepítve rendesen!
Flash Player 11.4.402.287 Internet Explorer
Flash Player 11.4.402.287 FireFox, Opera
Ajánlatos frissíteni őket!
-
Csináltam egy HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT az Asus GPU Tweak progihoz hogy miképpen lehet aktiválni az overclocking range enchancement -et!
a bemutató itt található letöltés után kicsomagolni, és futtatni az exe -t egy önlejátszó Flash video fog elindulni
-
-
válasz
Alpachino #5806 üzenetére
Azért nekem sikerült(1220/1525 -ön járatva) ugyan nem sokkal több (6983.pötty a GPU ra) nem rossz azért egy 3.éves kis i7-860.tól, ha én is 2600K val toltam volna talán még több lenne!
####################################################
Tomix24 Nálad valami nagyon nem okés! nálad 1182/1304.MHz en járt a kártyád nekem 1220/1525.ön és a CPU -m ra is ~2,5X annyi pontot kaptam mégis szarabb az én eredményem! az én eredményem reális lásd a 2600K -s tesztet nálad valami nem gömbölyű.........
-
válasz
Dark KillerX #5702 üzenetére
-
válasz
Dark KillerX #5698 üzenetére
-
válasz
Dark KillerX #5692 üzenetére
-
válasz
mrhitoshi #5683 üzenetére
Gyári VID alá NEM tudod feszelni!
(a tweak progik ugyan lejjebb veszik látszólag de valóságban nem megy lejjebb a GPU fesz!)
Vagy ha pedig arra gondoltál hogy a REFERENCIA érték 1,21.v a te kártyád pedig 1,138.v ot kap gyárilag akkor OK! De azt pl nem lehet hogy a te karid 1,138.v ot kap gyárilag és ez alá mész!
GeneraL_XTX ha olyan példányt fogsz ki aminek 1,21.v a gyári fesze akkor 99.% hogy menni fog az 1100.MHz de még a 1150 se kizárt! Nekem 1,075.v a gyári feszem és 1,100.V kell a stabil 1100.MHz hez! 1200MHz hez pedig 1,185.v************************************************************************************
asdxv 1050.MHz -es GPU -val még nem mindenhol hozza az alap 7870 -es szintet kell oda a 1100/1250.MHz hogy mindenhol hozza a 7870 es szintjét!************************************************************************************
Végére egy kis csemege! giga 7850 1050/1300 on tesztelve! vannak MIN. FPS értékek is inkább azt érdemes nézegetni hogy hol helyezkedik el a 7870 nez képest!u.i.: #################################################
*virág* légyszives használd a kereső funkciót a fórumban, mert csak én leírtam legalább 3 szor!.......
-
válasz
szasanyi #5663 üzenetére
Már pedig bizony igaz
(tudom fájó neked, mert a 7950 -ed 25-30.e el többért vetted) de bizony 1200/1500.MHz -en a 7850 hozza az ALAPÓRAJELES(800/1250) 7950.es szintet!
És igen MINIMUM FPS -ben is nem csak átlagban!1100/1250.MHz en pedig pontosan a (ref.1000/1200) nagytesó 7870 -el van egy szinten!
-
válasz
szasanyi #5534 üzenetére
Azért ez a hasonlat nem igazán jó ide!
Nem arról van szó hogy le lassították az első kiadású 7850 kártyákhoz képest az újabb Dual-X verziósakat! a gyári Specifikációkat ugye tudja mind!
Csupán annyiról van szó hogy nincs bennük +40.% tuning tartalék, mint az első szériásokban hanem csak ~+30.% de még az is szép eredmény! Főleg úgy hogy majdnem 20.e kerül kevesebbe a dual-x, mint annó került egy tuningossabb első szériás darab!
kisza25 ugyan nem teszteltem még de más oldalak tesztjei szerint eléggé hangos -
válasz
szasanyi #5347 üzenetére
BIOS cserével nem javítani szokás
(mert az esetek 98.% nem hoz semmi javulást egy bios csere, ha épp azért akarnád lecserélni mert valami nem jól működik bár Gigabyte, MSi, XFX kártyáknál csodákra képes egy BIOS csere)
10, pont nincs!
csak akkor ha béna vagy és nem a kártyára való BIOS -t flash -elsz a vga -ra! De akkor se nagyon kell félni ma már szinte minden PC -ben van igp vagy integrált. VGA így arról indulva kb 1.perc alatt vissza lehet hozni a VGA -t VÉGLEGESEN nem lehet elrontani a BIOS cserével a VGA -t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest