- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Coolmat #27137 üzenetére
Hát kicsit elbozonytalanít a cikk amit linkeltél. Sajnos nincsen már energiám ennyit tökölni egy hardverrel és ugye a cikk is írja, hogy minden chip egyedi, nem biztos, hogy a többi Tahite LE annyira alulfeszelhető mint az övé.No meg ugye a Pitcairn-t is lehet húzni/alulfeszelni, ez nem a Tahiti LE kiváltsága.
Ennek ellenére, megértem, ha valaki ahiti LE-t vesz és azt optimalizálgatja.
üdv
J. -
joysefke
veterán
VTX3D 7870 mennyire ajánlott? Mennyire halk?
Ezek a Jóska-Pista garanciák ("garancia van, ami hozzám szól") mennyire megbízhatóak?
Jobban járok egy új, Jóska-Pista garis kártyával, mint egy keveset használt kiskergaris példánnyal?J.
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23083 üzenetére
Köszi!!
Nem tudom mennyire reprezentatívak ezek az eredmények (ez ugye két jól skálázódó játék volt), mindenesetre elszomorító, illetve én egy kicsit meg is lepődtem. Miért?
Mert kb az utóbbi 1-2 évben itt a PH-n szinte minden VGA teszt végén ott volt a megjegyzés:
/szabadon idézek/ a játékok futtatásához elsősorban erős videókártyára van szükség, a processzor másodlagos. Na most akkor mégse??Az hogy van néhány multiplayer játék (pl BF3) ami jól skálázódik sok magon és nagy a CPU igénye, ezért keresztbe lenyel a kis kétmagos procikat jól tudtuk/tudtam. Ezért is írtam én, hogy single player (multival ugye kb semmi releváns tapasztalatom nincs). Mindenesetre a HD4830/G850 1280x720 ill 1280x1024-ben régebben jól eltekert, DX9-ben mindenhol magas beállítások mellett, feltéve, hogy az AA-t nem rakom 2 fölé.
Csak most ugye lett egy FHD TV-m....
A DX9->DX11 illetve 720p-> FHD váltás ilyen brutálisan sok plusz teljesítményt követel?Nah mind-1 emlékszem is, egy korábbi tesztben a Phenom 2-t is (single player játékokban) egy i3-2100 szépen lenyomta, a négy mag előnye nem jött ki, a kettő gyorsabb mag többet ért. Játékban egy G850 nem sokkal van /tudtommal/ lemaradva az i3-2100 tól.(kb mint az órajelkülönbség)
J
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23076 üzenetére
Nem hiszem, hogy a nagyobb cache hűde sokat számítana a fejlettem mikroarchitektúra nyilván számít valamennyit, csináld belátásod szerint, mindenképpen kiváncsi vagyok. Bár abból amit a C-ról hallottam (eszi a procit és igényli a sok szálat) félek, hogy az nem az én álláspontomat fogja alátámasztani.
Mindenesetre azért még többségben vannak az olyan (single player) gémek, amelyek kevés szálra vannak optimalizálva.mod, látom írtad:
Ha jól tudom pl a Skyrim is ilyen engine-t használ...J.
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23071 üzenetére
2900-ra
És mellesleg megköszönném, ha megtennéd!
Skyrim, Witcher 2, Crysis 2 és esetleg Crysis 3 és Black Ops 2 érdekelne, leginkább az, hogy FHD-n legmagasabb képrészletességi beállításokkal alacsony élsimításon (2-4x AA) hogyan boldogul a 7870!
Letöltést és egyéb kézifékeket, amelyek megfoghatják a kétmagosított procit légyszi kapcsolt ki.üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23069 üzenetére
írtam, hogy eddig
X-COM, Viking: Battle for Asgard, DA 1-2, CoD-ok /végigpörgettem a SP küldetést/, Magic: Duels 2012,
Deus Ex HR, Panzer Corps, SC2, Prototype, DMC, meg még pár amire nem emlékszem.A felbontés változó, bár régebben 1280x1024-ben játszottam (régen a monitor, illetve jelenleg még a HD4830 VGA-m limitált)
Amennyire én játékteszteket láttam, SP-ben a G-s pentiumok egész jól szerepeltek. És saját jelenlegi tapasztalatom is az, hogy amit eddig futtattam azt vitte is (illetve nem a proci volt a szák keresztmetszet)
Ugye nem azt akarod mondani, hogy ha lecserélem a videókártyámat egy 7850/7870-re és natív FHD felbontásban fogom tólni, akkor a procit is le kell cserénem SP játékhoz is???
J.
-
joysefke
veterán
válasz
#69578240 #23054 üzenetére
Single player játékokhoz még az én G850 Pentiumom is elég volt (eddig).
Nem játszottam minden új játékkal (Crysis 2 -Crysis 3, Skyrim, Metro stb ezek még kimaradtak)A G850 3/4-ed éve került használtan 11E forintba. Ha érzem hogy tényleg kevés (én csak single playert nyomok), akkor max lecserélem egy 30K körüli használt i5 (i5 2300-2400)-re vagy valami AMD-re (pl FX 6300).
Szóval, ha nem multit nyomsz, kevésbé fontos a CPU, nálam egy 11E forintos kis kétmagos is szépen muzsikál (tudom nem "jövőbiztos", de a megsprórólt pénzt el lehet később is költeni).
Szóval ha single playert nyomsz, akkor én az erős GPU+ alsó középkategóriás CPU mellett tenném le a voksomat. Persze olyan alaplappal, amibe később belemegy egy nagyobb CPU is.
CPU-t, Memórát nyugodtan lehet venni használtan is, alaplapra és főleg VGA-ra viszont mindenképpen legyen garancia.Multis játékoknál persze borul ez a képlet, ott fontos a CPU erő is..
J.
-
joysefke
veterán
válasz
gyuribácsi88 #23043 üzenetére
Azért nyugtass meg, hogy csak az élsimítást kell emberi (4x) mértékre csökkentened !?
én is egy 7850 2GB- 7870 2GB-ben gondolkodom.
A korábbi hozzászólónak:
A 7870 alapból 20%-al gyorsabb mint a 7850.
Az árkülönbség ennél azért kissebb szokott lenni...J.
-
joysefke
veterán
Az Asus DCII-es 7850 kártyák nagyon drágák.
Milyen 2GB-os 7850 modell van még, ami nagyon halk?
Használtan szabad Sapphire-t venni?üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
viperabácsi #22513 üzenetére
A csavaron/matricán kívül nincs a kártyában valami mechanizmus ami detektálja, ha leszedték a hűtést?
AIDA-ban a 4830-amnál, amin hűtést cseréltem látom például:
Burkolatba behatolás történt: Igenüdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ismét jó öreg 4830-asom leváltásán gondolkodom.
Lenne pár kérdésem általánosan a 7850-es kártyákkal kapcsolatban:
-Melyek a halkabb/nagyon halk típusok?
-FHD-ra kell a 2GB VRAM?
-Ha lecserélem a hűtést, bukom a garit? (természetesen gariztatni nem moddolt hűtéssel vinném)-Ki lehet jelenteni, hogy a 7850 FHD-ban minimális /2xAA/ élsimítás mellett elbírja az összes jelenlegi játékot legmagasabb textúrarészletességi beállítások mellett? Kizárólag single playert játszom és nekem 30FPS (min FPS) elég.
üdv
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Anime filmek és sorozatok
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged