- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
válasz
andrasko #2901 üzenetére
Van egy ilyen program hogy dotnetfx cleanup tool! Na azt szedd le és azzal gyomláld le az összes verziót, majd restart és tedd fel újra mindet (3.0 ; 3.5 ; 4.0 ; 4.5). 1.1. meg a 2.0 alapból benne van a windows 7-ben így azokat nem fogod tudni leszedni de a többit igen. Én legalábbis ezt csinálnám. Remélem segít.
-
johdepp
csendes tag
válasz
andrasko #2882 üzenetére
a gond csak az, hogy én nem használom ezt a zerocore-os lehetőséget. másrészt meg böngészés közben, játék közben szokta csinálni a gép, tehát használat alatt, ami nekem nem tűnik egészségesnek.
visszavenni meg nem tudom/merem az órajelet, mert béna vagyok hozzá, vagy csak simán (félek, hogy) elrontok valamit. -
andras888
aktív tag
válasz
andrasko #2883 üzenetére
Jelenleg 1100/1600 on hajtom sapphire trixx el, ez engedi 1500 felé a ramokat
most kockultam a showdown al és bírta.
Amint hozzá nyúlok a ccc hez a 2d fesz megnő a 3d értékére. Egyedül az oc guru nem bántja a 2d feszültségét, de az csak 1500 ig engedi a ramot.
Hűtést cserélem a már említett musashi-ra, 80 fokot súrolja, a hangja ahhoz képest nem rossz köszönhető a 10 cm es ventinek, de a musashi halkabb és főleg hűvösebb lesz.
Lehet hogy rá varázsolom a musashi-ra a gyári ventit, így megoldanám a vezérlést. Majd írok róla jövőhét végére lesz kis szabadidőm. -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #2877 üzenetére
(#2481) andras888helyen (#2841) andras888 -
sb
veterán
válasz
andrasko #2849 üzenetére
Már korábban is leírtam mindent.
Azt is látom, hogy mindenki szintetikus teszteket használ (csak!), ezért is vártam hátha felkapja valaki a fejét rá, esetleg mást is használ, vagy ha eddig nem akkor elkezd használni és ír valami építő jellegűt (mert mást használva ilyet is tud majd) a kérdésemre. Én ugyanis azokon már túl vagyok és látom, hogy a 3dmark loop meg heaven csak egy kis szelete egy 7770-nél a stabilitás kitesztelésénekNe érts félre, csak kicsit beleuntam abba ami itt megy. Ritkán írok, de akkor próbálok hozzáadni (pl. a ZC kielemzésével) és folyamatosan olvasom a topciot. Így viszont ha kérdés vagy bárminemű problémásabb dolog merül fel akkor vagy nincs válasz vagy olyan alapválaszok, amiken az ember rég túl van. Így kicsit értelmetlennek tűnik a topic... a 0-10%-os tuningtartományról és pontszámoktól eltekintve nem sokat tud meg az ember.
Nincs gond és nem is csak neked szántam, általánosságban értettem. Úgy érzem érdemi infók általában nincsenek vagy elvesznek a többi között. És az ma tetőzött nálam... de biztos rossz napom van.
szerk: Egyébként nem a problémám konkrét megoldását vártam, hanem azt, hogy esetleg másnak is van kicsit mélyebb tapasztalata, amit meg tud osztani. Az is infó, ha 5-6 ember leírja, hogy pl. az égvilágon semmi gondja nincs N driver alatt, az X-Y-Z játékokkal 5 óra után sem.
-
sb
veterán
válasz
andrasko #2829 üzenetére
Most ez sok általános okosság volt, de semmire nem megyek vele. Legalább 5x leírtam, hogy min vagyok túl...
- Stabil a rendszer a vga-n kívül. Mindig is az volt, de mivel változhat a környezet is, a 7770 csere óta is kiteszteltem szigorúan cpu-memória tesztekkel.
- mint írtam nem ma kezdtem a tuningot sem. Miután nem ment a tuning visszatettem alapra. Mikor a driverpróbák után alapon is rendetlenkedett végigpróbáltam minden drivert, visszament az, amivel jó volt.
Ezután csend. semmi baja nem volt sehol.
Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy ez így már JÓ alap és megvolt. Hetekig ment gond nélkül az első szarakodási kör után.Ezután jött a tuning ami meg felemás. Igazából nincs min csodálkozni mert én magam is tudom és leírtam, hogy minden progi más fokon érzékeny a tuningra. Csak épp ilyen szintű szórással még nem találkoztam. Erre irányult volna a kérdésem, hogy mik a többeik tapasztalatai, de érdemi választ nem kaptam, hogy:
1. Aki tuningol az mivel tesztel.
2. Használ-e teszt helyett mást is, pl. játékokat.
3. Ha igen akkor mennyit, mert ha csak BF3-azik pl. azzal sokra nem megyek. Nem fedi le a többféle érzékenységi problémát.
4. És ha többet is használ akkor milyen driver mellett és milyen problémái voltak esetleg.szerk: Tört progik vannak nyilván, de ennyire hülye sem vagyok. Olyankor próbálkozom amiknek nem volt semmi baja. Ill. ha nem vagyok biztos benne akkor az órajellel, drivercserével kiteszteltem ezt is. (Pl. Alan Wake úgy lépdelt ki 3 percenként mintha a játék lenne szar, drivercsere utána viszont órákat ment hiba nélkül folyamatosan és azóta nincs is gondja.)
Na mindegy. Mondom: megszoktam már, hogy kicsit is bonyolultabb kérdésre nincs válasz, csak a hülyének nézés meg... hagyjuk.
A ZC problémákat is magamnak kellett felfedeznem, hogy milyen apróságoktól is függ a helyes működés... -
Vladi
nagyúr
válasz
andrasko #2788 üzenetére
Elvileg pont erre van. Oda vissza kódol.
Más:
Azon gondolkodom, hogy én is benevezek egy új kártyára.
Jelenleg Sapphire 4670-van. Amik fontosak a választásnál:
- Legyen takarékos. A mostani is keveset fogyaszt, de elvileg a 7xxx még jobb is. Ezért a 7750-et néztem ki. Ha nagyon gpu és mem órajelűt választok, akkor az többet fogyaszt?
- Legyen csendes. Nyilván a hűtés kérdése. Melyik gyártónak legjobb a kártyája ilyen szempontból?
- Linux támogatás, elsősorban xorg driverrel. Bizonyos vision előnyben.
- Legyen jobb a teljesítménye, mint a mostani néhány játékban, elsősorban stalker sorozat. -
oliba
őstag
válasz
andrasko #2777 üzenetére
Hát a Memory most elmaradt
A kettő közül egyik se a kártyám. Nekem a TOP verzió van meg, szóval ez
A procim hivatalosan AMD Phenom II X2 555BE, de mivel unlockolva van, ezért B55. Alap CPU-ra úgy gondoltál, mint két maggal?
(#2778) sb: ha a tuning nem stabil, akkor előfordulhat, hogy emiatt dobálnak ki bizonyos alkalmazások. Nálam pl látod, hogy mennyit ment a Vantage, de pl Heaven alatt eddig nem tudom felhúzni, mert már 1180Mhz-es GPU mellett is elszáll a program a legelején, míg a Vantage futott egy ideig 1200Mhz mellett is. Próbáld ki, hogy visszább veszed a gpu órajelét, ami talán segíthet.
-
oliba
őstag
válasz
andrasko #2760 üzenetére
Kiderül mi lesz belőle
Csak nem fake cucc, ha már a dobozára is 7750 van írva.
(#2761) andrasko: RAM túlhajtás miatt a rendszer nem nagyon szokott fagyni. Ott inkább a képhibákra kellene figyelni.
(#2765) andrasko: Lehet én is csinálok majd egy eredményt, csak éppen a szobatársam LOL-ozik, így nem akarom megzavarni a letöltéssel
-
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #2751 üzenetére
... nem jött össze a képfeltöltés, talán most ...
Összegyűjtöttem csokorba a 7770-eket, hűtésük szerint.
(Az összeállítás a teljesség igénye nélkül készült. A leggyakoribb márkákat, típusokat tartalmazza.)Csoportosítási alap:
- referencia hűtésű típusok
- referencia-klón hűtésű típusok
- gyártó saját, egyedi hűtésű típusok -
oliba
őstag
válasz
andrasko #2728 üzenetére
ASUS TOP-om van. Engedi a szoftvere max 1,25V-ra emelni a feszt. Feljebb nem megy, de azért a +40Mhz-ért nem fogom feltelepíteni a programot. Ha lehetne legalább a ventilátort normálisan szabályozni benne, akkor feltenném, de így nem. Nem értem, ha az Afterburnerben meg lehetett csinálni, hogy ne lépcsőzetesen emelje a fordulatot, akkor az ANUS programjában miért nem?
-
Storms
őstag
válasz
andrasko #2664 üzenetére
Letöltöd ezt: LINK Kiírod cd-re, a BIOS fájlt+ az Atiflash-t letöltöd a techpowerup oldalról. Majd bebootolsz a cd-ről- DOS programs- Dos-->NTFS for Dos 1.9 elinditod. majd amelyik meghajtóra tetted az atiflash-t + a bios fájlt(amit át kell nevezni valami rövidebb névre pl.: 7770.rom) például ha a C:-re raktad ezeket. akkor c: enter-->atiflash -p 0 7770.rom és vársz. kiirja hogy kész aztán restart.
De ah ez bonyolult akkor AtiWinflash. Előtte minden ati cuccot uninstallálni kell. hogy miért ezt nem tudom de nekem addig nem engedte flash-elni. Elkezdte majd kiirta hogy Erase Error, és kifagyott a win, reset után meg se kép se hang... Pci-os kártyával tudtam feléleszteni -
ZetorGumi
addikt
válasz
andrasko #2659 üzenetére
Pontosan, de ezt írtam már egy kicsit régebben.
Annyira nem kamus, csak más, a felvehető teljesítményt korlátozza "csak".
Az MSI Kombustor csak a GPU-t terheli, az alap órajelen, és húzottan is ugyanezt produkálja.Az OCCT-nél viszont már látszik, amint láthatod.
És GPU feszt nem emel, csak több áramot enged neki.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
andrasko #2656 üzenetére
Nem, az azt limitálja, hogy a megadott TDP-től mennyivel térhet el a VGA, és merre.
Tehát ha a VGA-d 125W TDP-jű, akkor csak annyi teljesítményt vehet fel (Ez tuningnál fontos). Ezzel a kis csúszkával tudsz rajta emelni 20%-ot. Ha meg nem nagyon használod a gépben a VGA-t, csak pl filmezésre, akkor energiagazdálkodási szempontból leveheted 20%-kal a TDP-t. -
-
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #2614 üzenetére
Asus 7770-esek!
Légyszi csináljátok meg az OCCT tesztet! (#2614) andraskoGigabyte 7770 OC és 7770-esek!
Légyszi a venti üzemi %-hoz tartozó fordulatszámot, ha tudjátok, akkor adjátok meg.
(#2622) andrasko -
=HG=
addikt
válasz
andrasko #2617 üzenetére
"kati"-val vigyázz! Nem legális!
-
odipapa
senior tag
válasz
andrasko #2594 üzenetére
Kösz az infót.
Bár már közben fel lettem világosítva hogy ez a kártya, azzal az árral nem létezik.
A vastag alubordák miatt gondoltam egyébként hogy csak egy sima marketing hűtés. Rádobnak két filléres ventit egy alukockára, te meg azt hiszed a kép alapján hogy van egy extrém hűtésed. -
KAMELOT
titán
válasz
andrasko #2570 üzenetére
Ez igen megérte. Szerintem egy HD7770 nagyon is elég ma. COD MW3 minden maxra állítva 45FPS stabilan. Majd még kipróbálom a CRYSIS-kat is hogyan fognak menni. Szerintem gond nem lesz azokkal sem. GTA4 sokkalta keményebb beállítással van mitna régi gépemen és 30FPS pluszba ad.
-
-
andras888
aktív tag
válasz
andrasko #2496 üzenetére
- Akkori szobahő kb 28-29 C°,
- zárt ház: (elöl venti 12 cm 700 rpm, alul 12 cm 1200 rpm, hátul 12 cm felmegy 1500 pwm)
- a vga olyankor kb 80%-on teker, crysis 2 vel terhelve fullhd fullon.
- órajel 1100/1400
Szerintem ilyen körülmények között sok, és a ventkiken még halkítani akarok, csak még nem volt időm összehangolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest