- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
TeeBee73 #31432 üzenetére
Perpillanat semmi értelme cserélni, épp kialakulóban van a dx12 és ugyan azt igérik minden dx11.1 11.2 kártya támogatni fogja de biztos vagyok benne hogy itt is eljátszák a csak ready dolgot. Onnantól minden mostani gcn is csak ready lesz és kiadnak egy teljesen megfelelő uj szériát majd.
Most azt mondják hogy a dx11-et jövő év végére fogják dobni és 12-es játétok jönnek már csak minden nagyobb kiadótol. Ugyhogy még ez a most érkező széria se biztos hogy teljesen kompatibilis lesz csak ready( azaz menni fog minden csak épp bizonyos effektet technológiák nem lesznek bekapcsolhatók) még kialakulóban van ez szabvány átvesznek innen onnan részleteket (mantle is). Most kártyát cserélni legföljebb olcsón kéz alól érdemes. Jövőre ilyenkor már ugyis megy az apróra -
djculture
félisten
válasz
grabber #31413 üzenetére
Nem csak a vga venti hanem cpu venti a tápé és a vinyók ugyanugy hangot adnak induláskor ..Az ujraindulás blokkolására kellene korlátozódni, ha áramszünet miatt volt akkor szünetmentes amin az esetleges ármaszünetes csipogást kilehet lőni, ha frissités akkor meg azt kilőni esténként.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Volt egy haver aki hasonló konfigot működtetet egy m-tech 550wattos szörnnyel.. Na ott volt hasonló, belépek a szobába amperszag . Mondom neki mi a franckarika ég? witcher 2-vel játszott épp a gép tápegysége meg szabályszerű füstöt eregetett magából. Gyorsan lenyomta a dugalj kapcsolóját, szedjük szét a táp dobozára ráégett a papirja nem lehetett megfogni. Megfogta a csávó kitekerte a csavarokat a vezetékénél fogva bevágta a kádba és vizet nyomott rá
-
djculture
félisten
válasz
Dtomka #31297 üzenetére
Ja mert az 1.0 slot nem tud annyi áramot leadni, de szerintem 1.0-ás pcie sloos gépbe fölösleges is ekkora kártya. Ilyen slot a pentium d és első dual core intel lapokon meg az 1 magos amd 939 754 és az első am2 lapon volt. Ilyen kártyát berakni ezekbe olyan mintha a kispolákba akarnánk nitrót szerelni.
-
djculture
félisten
válasz
Repsol600 #31272 üzenetére
Én még nem láttam olyat aki nem köztudottan rosszat árult volna a "nem tudom kipróbálni, régen eltettem már a sarokba és most előhúztam de nincs mibe beletennem ezért nincs rá garancia" és egyéb betetető szövegek mellett. Minden ilyen hirdetés egy etetés, 10 forintot se szabad ezekért kiadni mert mintha a kukába dobnánk a pénzt. Régen én az alaplapokat így vettem a vateráról/teszveszröl 500forintért mert csak a panasonic kondik kellettek róla amik nekem értek ennyit, de a csávók akik hirdették váltig nyomatták a szöveget hogy lehet jó.
-
djculture
félisten
válasz
BucksYouUp #31269 üzenetére
Akkor jó, képröl ugy tünt mintha zárlat miatt kicsit elfüstölt volna
-
djculture
félisten
válasz
BucksYouUp #31266 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
Nagynozi #31255 üzenetére
Gyanús hogy nem a táp kicsi (nekem egy 430-as chicony vitte gond nélkül az 5850-et egy athlon2 x4-el 4 vinyóval) csak éppen nem jó ágra dugtad az eszközöket. Mert ennek a tápnak két ága van 18A-el és szerencsétlenebb esetben ha nem osztod el a terhelést nem fogja tudni az eszközöket ellátni.
-
djculture
félisten
válasz
joshua7 #31248 üzenetére
Nekem volt 7770 oc egészen addig jobb volt az 5850-nél amig az vonal simitás mintákat felnem húztam a nincs állásból, akkor átment erölködésbe és képregénybe, 5850- meg 4x állásba megse érezte. Texalációban meg jobb a 7770 az biztos de a simitások ezerszer többet számitanak egy játékban
Szerintem nem egy kategória a két cucc, a memória busz miatt Hiába erős a gpu része ha gyenge a memória sávszél.Még a 7790-nél is lehet úolyan beállitást találni amiben legyőzi a régi 5850-70 széria.
7850 az már igen az nem kérdés ott nincs herélve a busz se meg a gpu rész is ütős. -
-
djculture
félisten
Az biztos hogy most nekem egy sapphire 5850xtreme van amit még itt nyertem pár éve a ph nyeremény játékán.
Elég jól működik ha év végén nyugdijba megy egy r9 270x sapphire lesz az utóda vagy a következő szériából valami hasonló. Látva hogy Victoryus-nak is bejött ez a csere nagyon mellé nem nyúlhatok. -
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31211 üzenetére
Franc se idegesít senkit csak elmondtam én hogy gondolom. 7850 70-ből ha 200-at nem gariztatunk a boltban akkor egyet se. Bestbuynak max akkor mondanám bármennyire is zavar ha van rá papiros garancia, mint ahogy persze abban igazad van hogy az 5xxx-re se érdemes költeni már maximum olcsó pénzért. 33--at se ér egy 7850 csak akkor ha van gari rá.
-
djculture
félisten
válasz
Nwis86 #31198 üzenetére
Az ezer éves alaplap miatt van régi reviziós pcie van rajta, az is csoda hogy egyáltalán működik benne az a vga. Kell neki rendesen főleg bootoláskor az energia amit szerencsétlen a slottól is felvenne , viszont a régebbi slotok nem tudnak annyi teljesítmányt biztosítani mint az újak.
-
djculture
félisten
válasz
lacika0926 #31171 üzenetére
De amugy működnek a játékok?
-
djculture
félisten
válasz
lacika0926 #31167 üzenetére
Akkor mi a frászkarika ez a graphics overdrive menü? Nekm nincs ilyen az amd overdrive-on belül van a diszkrét vga kártya beállitás. Pedig ugyanaz a 14.1 driver
-
djculture
félisten
válasz
lacika0926 #31165 üzenetére
Nem az integrált is bevan kapcsolva azért van kiakadva a kártya? Mert most nézem neked két overdrive menüpont is van a képeden
-
djculture
félisten
válasz
lacika0926 #31163 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
hellboy0415 #31155 üzenetére
Azt tervezem én is 7850 vagy 70
GAbre: Fps játékoknál nem mindegy a válaszidő, új monitoroknál már ugyis 5ms alatt van ez amúgy. Nekem még egy régi lcd van 16ms de simán nem veszem észre.
-
-
djculture
félisten
Attól függ hogy játszol, alapjáraton szűrők nélkül erősebb a 7790 de ha felnyomod a szűrőket meg a 5850 lesz erősebb. Én is ha lecserélem a r9 270 (7850 utódja) lesz vagy annak az utódja az amire érdemes lesz. Ott már van teljesítmény növekedés is és nem lassul be a kép ha felnyomod a szűrőket .
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Fel kell tenni a win8-at és megoldódik ez a probléma mert ott már a gadget hülyeséget is kukázta a microsoft.
Komolyra fordítva a szót régi driverekkel megy csak.Amugy bakker körül néztem a piacon és látom a bitcoinosok felvásárolták ezeket a kártyákat rendesen..5850-et 30 felett lehet venni 70 még drágább
-
djculture
félisten
Jók ezek a kártyák, megvettem a bf4-et médiumban full hd-ben simán van vagy 50fps a 850-en járatott 5850-emmel. Már tervezetem a cserét egy Sapphire Radeon R9 270 Dual-X 2GB-ra de még bőven ráérek vele.
-
djculture
félisten
Szerintem a tápellátásával lesz gond akkor szokott ez lenni ha a tápegység öreg vagy gyenge minőség ritkább esetekben maga a kártya tápáramköre sérült.
-
djculture
félisten
válasz
F e Z o #31058 üzenetére
Annyira nem néztem utána az órajeleknek de azt tudom a q6600 az kifejezetten gyenge alapjáraton, gondoltam azért a q8-as sorozat csak nem ezen a frekvencián nyomul de ezek szerint igen. Akkor tényleg a húzás a megoldás már ha birja az alaplap egyáltalán meg a tápegység és normális hűtő van a procin
-
djculture
félisten
válasz
TeeBee73 #31056 üzenetére
Nekem a 4 magos am3-as athlon4-el 3500mhz-re húzva meg a 5850-el röhögve megy full hd-n médiumban a bf4, nemtudom elképezelni hogy annyival gyengébb lenne a intel core quad, inkább a memória volt kevés alatta. s775 lapokba memóriát is elég gyéren lehetett pakolni, azt meg mostanában minden játék nagy szinten használja.
-
djculture
félisten
Jó még ez a kártya bf4 1280*1024-be médiumban 50+fps-el megy rajta.
-
djculture
félisten
3 éve nemvolt takaritva akkor nem csoda ha darál, legalább évente illik sűrített levegővel kifújni.
-
djculture
félisten
válasz
danzas007 #30889 üzenetére
Benthagyod a kártyát átállítod a gépet integráltra de úgyis úgy van gondolom most és megnézed hogy felismeri e az eszköz kezelőben új hardvernek ha ott se látható akkor sajnos átvágtak . Ha ott látható akkor meg kell nézni hogy nem e dvd-d van a kártyán nem i... Mert az analógot nem fog kiadni hiába dugod rá az átalakitót.
-
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #30776 üzenetére
Ja egész addig amíg az élsimítást nem kapcsolod be
Volt mindkét kártyám egyszerre úgy hogy ugyan azon gépben is megnéztem. Ez olyan mint amikor azt hangoztatták hogy a 7850 1gigásat lenyomja a 7790 2 gigás kártya közben tegnapi ph-n teszt ami kikerült hogy vagy 15-20% gyengébb...Egyeseket ezzel is megtudták etetni de mikor ott vagy előtte akkor nincs mese, látod hogy a gyenge memória busz akár melyik kártyát megtudja ölni ha a szűrések aktívak.
-
djculture
félisten
válasz
blade4 #30690 üzenetére
Nagy gondolkodás nem kell hozzá hogy kitaláld a hűtésével van valami gáz. Meg kell nézni a venti normálisan megy e rajta és ki kell takarítani újrapasztázni. Valószínűleg a vrm melegszik nem kap normális hűtést, egyes darabokon csak egy rézfólia hűti vagy csak a venti légárama.
-
djculture
félisten
Jó csak ugye mindenhol azt olvasni egy szinten vannak közbe meg sehol semmi...
Metro 2033-at néztem 1920x1200 - DX11 minden max 5850-el játszható volt ilyen 35fps a 7770-nel szörnyű 20 alatti már épp szaggatás szint.
Battlefield 3 néztem ultra quality 1920x1200 minden max fxxaa high, 5850-en 40 felett simán játszható volt 7770-nél meg 30 meg alatta.
Megnéztem a starcraft 2 -t szintén 1920x 1200 minden max 4x msaa 5850-en ami eddig volt a gépbe ment 50-60-körül 7770-el 30-34 fps...Egyedül a dirt3-ba hozta egymás szintjét a két kártya. Azt direkt erre Tahiti arhitechtúrára hangolták látszik
-
djculture
félisten
El akartam cserélni ma a 5850-emet egy 7770 ghz editionra mondom csak fele ennyit eszik mindenhol azt olvasni egy szinten vannak, de sok játékban fele annyi fps-t nyom. Ez hogy egyforma szinten vannak amit sok helyen olvastam nagyon nagy kamu.
Még jó hogy tesztre eltudtam kérni -
djculture
félisten
válasz
erik22 #30661 üzenetére
Nézd már meg ha hozzá tudsz férni hogy süt e a borda vagy és a hőcsövek.
Ha nem akkor rosszúl van összerakva a hűtés. Mert 70-75 fokos chip hőmérsékletnél a bordának is forrónak kell lenni az 100%. De már a ventilátornak is nagyon meleg levegőt kellene szállítani ami kézzel érezhető.
Ha nem az akkor nem érintkezik normálisan a borda/hőcsövek a chip felületével. -
djculture
félisten
válasz
erik22 #30641 üzenetére
Nincs mit két gépet is raktam ezzel össze nemrég haveroknak Intel Core i5 3570K, Gigabyte GA-Z77X-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 CL9 kit, Sapphire Radeon HD 7970 Dual-X OC Boost 3GB, Samsung 830 Series 256GB (basic kit) meg ez a tápegység.
Videokártyád ügyében egyszerű a kérdés visszább veszed az órajeleit egy az msi vagy sapphire tuning programjával és megtudod hogy a tápegység baromkodik e. Szerintem az lesz mert 24A tud ez a hkc az meg kevés hozzá de nagyon. -
djculture
félisten
Ha jót akarsz:
[link]
44A tud 12volton seasonic belű. -
-
djculture
félisten
válasz
NEISSE #29751 üzenetére
Jó de a 8xxx széria dupla áron lesz mivel a diszkrét vga-k piaca jóformán megsemmisült. Legtöbb ember már nem vesz diszkrét vga-t sőt asztali pc-t se nagyon. Tudom mert helyi szinten elég megnézni mit keres mindenki, laptop, tablet ennyi... 2 év múlva ha ez lesz a tendencia már csak a fanatikusoknak fognak diszkrét vga-t kihozni egy kocsi áráért. Legyártanak mutatóba 100000db-ot és ennyi.
-
djculture
félisten
Nembaj nemsokára jön a hd8-as sorozat ami a hírek szerint, mivel döglődik a diszkrét vga piac, dupla áron fog nyitni mint annó a hd7 széria.
-
djculture
félisten
válasz
hülyegyerek #28867 üzenetére
Most mondjam azt hogy abban a tápba is található kétes minőségű Capxon kondi a jó minőségű Nippon Chemi-Cons kze sorozat mellett
-
djculture
félisten
válasz
Speed® #28862 üzenetére
2*16A ággal rendelkezik a 430w -os hipro de legföljebb kicserélem egy 630w os hiprora: 520w gondolom már elég lesz 12volton.
busman Ja maradok is mert ami még evvel összelett rakva konfig az nem került vissza tápbaj miatt az tuti. 3 évet nem hiába adnak rá. Na térjünk vissza a 58xx témára.
-
djculture
félisten
válasz
hülyegyerek #28847 üzenetére
Mondjuk mert jó. Érdekes nekem 8hdd-t 2db 5850-et meg egyéb cuccokat visz erölködés nélkül egy 400w os darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest