- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #27712 üzenetére
A refhűtőt, ami a 4850en van és a hőcsöves 5830/50 hűtést nem lehet egy lapon emlegetni..ez okozta a hőmérséklet difit, a nagyobb fogyasztás ellenére. 5850re GPU szinten illik egy S1/TT legalább. 6850re fel lehet pakolni a Chillát, ott 4850 szintű a melegedés, azzal elbír.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #27708 üzenetére
Azért ezt többszörös 4850 és X2 tulajként kétségbevonom..legalábbis a TFII 5850el szerzett tapasztalataim okán. Jobban melegszik az 5850..a Chillát max 6850re tenném rá, az ugye hasonló a 4850hez fogyasztásban.
-
Speed®
titán
válasz
HollyBoni #27100 üzenetére
24/7re nyílván sok az 1.25..még az 1.2 is szerintem. Ha megnézed, más gyártók példányai mit mennek 1.2 körül, rájössz, miért írom ezt.
24/7re 1.15V fölé nem mennék, az a +sebesség, amit +50MHz hoz mondjuk, nem éri meg a hőtermelés miatti erősödő zajt..
Nézd meg, mit bír 1.15ön és 1.2Von, aztán eldöntheted magad, mit akarsz. -
Speed®
titán
válasz
HollyBoni #27098 üzenetére
Ha alapból 1.1et kap, 5% emeléstől semmi baja nem lesz hosszútávon sem.
Szóval 1.15el nyugodtan mehet 24/7, nézd meg ennyivel meddig jutsz el
A ventivezérlést felülbírálva simán megfogja a hűtő még a halk tartományban.Más kérdés, hogy megéri-e..mérd ki te, számít-e a tuning az i3@3.5 mellett.
-
Speed®
titán
válasz
Cole86 #26927 üzenetére
Nem tudhattam mennyiért vetted, mostani árakkal számoltam. De mindegy is, mindenki azt használ, amit jónak lát..ár/érték arányban a régi N68+FX5000 duóm volt a legdurvább, 25k se volt együtt és 3.3GHzen ment Denebként
Az biztos, hogy a jelenlegi 2600 teljesítmény/fogyasztását nehezen fogom űberelni..kíváncsian várom az Ivyket ilyen téren -
Speed®
titán
válasz
Cole86 #26924 üzenetére
Azért nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..lappal együtt 70ből simán megvan a P67/2500K duó..tudom, nem lehet összevetni a te ~50ks áraddal, de ennyi ráfizut bőven kompenzál a cserébe kapott teljesítmény/fogyasztás. Én már akkor elégedett voltam, mikor B55ről i7-860ra váltottam, a 2600 már csak hab a tortán a közel fele fogyasztásával (a 860 4GHzen bekapta a 150Wot kb.) és ~azonos teljesítményével (4GHzen nézve a 860at, itt-ott le is hagyja, de általában egyforma eredményt hoz..alapon..nem mindegy). Van, amikor megéri feljebb lépni..persze javarészt akkor, ha igény van a sebességre és picit szeret az ember a fogyasztással ill. a szükséges hűtéssel spórolni.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26723 üzenetére
768as 460am volt, 800/1600/4000 OCval, utána 2GBos 460, ugyanígy húzva.
A 768asnál éreztem néha kevés (fullhdra), a 2GBos már nem panaszkodott..
Ettől függetlenül az 5850 erősebb volt utóbbinál is picivel, picit húzva sokkal.
A mostani 560TI meg..hát na, jóféle. Picit rántja a tápot, más bajom nincs ;p -
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26663 üzenetére
Nem lenne baj az analóggal se, ha elég fázis jutna és nem hajtanák csúcsra a filléres alkatrészeket..ez mind spórolás, ill. extra profit sajna
Szerintem ittakary mondanivalója is csak a nonref alulméretezett megoldások esetére vonatkozik..reffel tényleg nem valószínű, hogy elfőne
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
MPowerPH #26642 üzenetére
Szerintem ha nem lenne tapasztalat, ill. számok mögötte, nem javasolnám.
Nem a RAMokról van szó elsősorban, azoknak ez sem kell..a FETeknek jó. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26635 üzenetére
Ha garis lenne, ezért bevihetné..de szerintem nem garis. Ha meg már piszkálva van úgyis, szét kell kapni a gyárit, hogy csak a fullcover lemez maradjon a RAMokon/FETeken, a GPUra meg mehet egy AC S1/TT.
-
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26546 üzenetére
Nocsak, mégis jó volt az első tippem..virágot az öltözőbe ;p
Valamilyen szinten befolyásolhatja a feszszinteket a csere.
Ezért tolok prociteszt közben is fánkot, fogyasszon a VGA.
Néha nagyobb droppok vannak így, ami hibát eredményez..Lényeg a lényeg: használd sokáig az immár hibátlan karid!
Én eszem a kefét, mert 7végére lesz csak meg az 560Ti ;p -
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26522 üzenetére
Alapvetően nem szabadna összehánynia magát OS-install nélkül se..nálam volt, hogy 5 új kártyát élt meg a W7..kutya baja, ha rendesen leszedi az ember az előző cuccait. Ettől függetlenül, ártani nem árt..most én is azzal kell kezdjek, lapcsere is volt, azzal már nem játszok..
5850hez nemrég a 11.12t toltam én is, nem találkoztam hibával. -
Speed®
titán
válasz
gege71.hu #26517 üzenetére
Nekem anno 4850X2n is hasonlóan volt a tápellátás, a 8 pin csati hiányában pusztán az overdrive rész lett inaktív a Catalystban (ettől függetlenül ugyanúgy húzhattam ahová jólesett ATT/ABvel..).
És ha jobban belegondolsz, a PCIe sínen és a két 6os csatin 3x75Wot vehet fel..ergó semmi köze a problémádnak a tápellátáshoz szerintem.
Sokkal inkább az 1200as RAMoknál nézelődnék (Memtest86+/Prime95). -
Speed®
titán
Annyi fáradtságot nem ér meg, hogy kitekerd a csavarokat..számolgass.
Az 5850 általában 20% Oct elbír..a 6870 10et..alapon sincs 10% előnye.
Szóval a két kari tuninggal esélyes, hogy egyformán teljesít..pár W a difi.5850 tuninghoz most épp hozzáfűznivalóm akadt: feszemeléssel zabál..
1.3Vra emelve a feszt, lecsapta teszt közben magát a tápom (Phantom).
18A a VGA ág, szerintem ha hozzáveszem a kort, 200W akkor is adott..
Ergó 1.3Von (nomeg közel 1GHz tuninggal), ezt be is harapta az 5850 ;p
Alap üzemen 1.1Von nincs gond, ott 70Wal kevesebbet mutatott a mérő. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26418 üzenetére
Én is csak megszokásból nyomkodom az expressz telepítésen az igent..
Néha jól jön, ha szeretnél a színekkel variálni, meg a szűréseket erőltetni.
Persze ki lehet váltani ATTvel, de az ugyanúgy egy program..mellé ABstb.GPUZvel lemented a BIOSt, RBEvel megnyitod, átírod a megfelelő helyen.
Nyílván célszerű egy biztonsági másolatot félretenni, később még kellhet.
Ha valami nem smakkol (ne piszkálj mást = nem lesz gond), vissza lehet.
Winflashel feltolod rá, nyomsz egy restartot, és elvileg ennyi..ha működik.
Amennyiben az van, amit a többiek írnak, nem fog semmit se érni sajnos.laca000
Jobb is lesz..egészen odáig, ahol nem oké a skálázódás és elfogy az 1G.
Szerintem kidobott pénz, többen is csináltak, de ők trémárkbuzik (sry ;p). -
Speed®
titán
válasz
laca000 #26416 üzenetére
Hiába veszel 2GBosat, az X2 1GB/GPU felépítése miatt parlagon heverne a 2GBos fél memóriája. Ugye a CF/SLI lényege az, hogy minden GPU egyazon adathalmazon dolgozik, megosztva, tehát minden RAMban ugyanaz van.
Egyébként a skálázódás miatt jobban jársz, ha nyugton maradsz, max. annyit tennék a helyedben, ha elvetemült terveid vannak (Eyefinity), hogy az X2t cserélném 2x6870/2GBra, netán 2x6950/2GBra..az érezhető fejlődés lenne. -
Speed®
titán
válasz
laca000 #26413 üzenetére
Mert 6870/1GB Crossfire, 1 nyákon. Ha OFFolod, az egyik GPUt lelövi.
Peater10
MSI TFII van/volt. Átírtam a BIOSt, hogy 40°Cig 20%on menjen (~2000rpm), 60°Cig 40%, 75°Cig 50%, utána 5°Conként 10%. 70°Ct sosem érte el, még 950/5000@1.25Von se.. Ez a szabályzás egészen addig működik is, amíg nincs fent a Catalyst. Szimplán Display Driverrel még nem próbáltam, de megnézem este..hátha Katánk kavarja meg.. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26409 üzenetére
Igen, a köztudatban úgy ragadt meg, hogy "tuning", de azért tud mást is szvsz.
Nekem IGP miatt is kell, mert azért a VGAcserék alkalmával használni akarom.2600ra csak akkor érdemes rámenni, ha úgy érzed, jól jöhet a HT, amúgy 2500.
Én is gondolkoztam az i5ön, de jó áron lett a 2600, úgy voltam vele, időtállóbb.. -
Speed®
titán
válasz
Bogyó bá' #26407 üzenetére
Na ja, nem is értettem..összevissza állítgattam, de semmi. Vagyis mégis, amíg fel nem kerül a Catalyst, a BIOSban megadott módon pörög..aztán 55%. Persze ABvel meg lehet kerülni, de tény, kényelmesebb lenne ha BIOS szerint menne..nem is értem, a Catalyst honnan szedi egyébként az 55%ot
-
Speed®
titán
válasz
ittakary #26405 üzenetére
Annál azért valamivel többet hoz, de tény, nem kell óriási fejlődést várni.
Arra jó az egész, hogy Trémárkokban hülyülj egyet, aztán mehet alapra.SB..abban az esetben elégedettséggel tölt el, ha meguntad a tuningot..
De azért van egyéb szempont is, ami alapján nem olyan rossz így sem.
-az alapórajeles teljesítmény is brutál annak, aki 2 generáció távból vált
-az előző generáció tuningolt teljesítményét hozza, ~fele fogyasztással
-nagyon klassz a Quicksync és a megújult Turbo is korrektül működik..
-az IGPje is használhatónak bizonyul, 1333mas RAMmal 8500GT szintÖsszességében nekem bejön, főleg, mert jó áron váltottam /~ingyen ;p
Ráadásul megspóroltam egy tápváltást a vidkaricsere előtt, külön király.
Hosszútávon egyébként lehet előjön amiről beszélsz..akkor csere Ksra.
Z68ra mindenképp váltok, mert érdekel a Virtu és a Smart Response is.
Majd kiderül..ha épp arra látok jó rációt, "lefejlesztem" 2500Kvá..és OC. -
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26398 üzenetére
Igyekszem
cellpeti: nonK..de H61ben is elvan 105ös BCLKval..kell egy Z68 alá ;p
Kíváncsi leszek, mit tudok kihozni az 560Tiből..5850el meglett a P21k..
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26395 üzenetére
Kikérem magamnak, csak havonta
Jövő héten jön a DCUII 560Ti
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #26328 üzenetére
Csak azért, hogy lásd, menne ez tovább is: 950@1.25V.
Szerencsétlen Chicony Hipro majd kiugrott a házból
Ha nem leszek rest, visszakötöm a ribanc mellé tesztre. -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #26328 üzenetére
Az, hogy én miért adtam el, nem biztos, hogy bárkire is tartozik, de halkan leírom, haszonszerzés volt a cél, mert jó áron ment el a régi cuccaimmal (H55+860+5850 triót szerintem te is eladtál volna 100ért ;p ).
Ment volna többet is, ha lett volna időm méregetni, a vége felé jöttem rá, hogy az általad is sulykolt "szar, sok fesz kell neki" nem feltétlenül igaz. 1.3Von szétfagyott 860on is, 1.25ön meg hibamentesen ment minden..850hez elég volt 1.15 is a végére..az alap 1.1hez képest annyira nem rossz az.
De ez is olyan, mint a prociknál, ott is van egy rakás VID, az alacsonyabbak jobban melegednek és kevésbé bírják, a magas VIDesek hűvösebbek.Egyébként nyílván, a Te kártyád/áid mennek a legjobban, ez nem kérdés
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #26323 üzenetére
Már megint ez a sok negatív kisugárzás..lehet jó példány, ne károgj előre
Az MSIből is kijött a 900/5000 hibamentesen, csak kiderült, sok az 1.3V neki.
Ettől függetlenül a cicergés megvolt és már el is adtam, de nem volt antiOCs.. -
Speed®
titán
válasz
ittakary #26281 üzenetére
Vantage ~1300 CPUscoret..sajnos nem mértem alap BCLKval 5850OCt..
DM06ban ugyanez ~300 CPUscore..életemben először átléptem a 7kt ;placa000
Mikor anno értekeztünk a 6870X2ről, nem tűntél ennyire gyerekesnek :S
Egyébként 45ért nem leharcolt használt 5870et vennék, hanem új 560at.. -
Speed®
titán
Ha már sikerült, megosztom..mindent tuningoltam, amit elvileg nem lehet ;p
H61 & i7-2600 @ 105 BCLK / MSI TFII 5850 @ 900-5000..DM06' / Vantage
Azóta az 5850 átkerült a leendő vevő gépébe, én meg IGPt tuningolgatok x)
És ez így is marad, amíg nem lesz meg az utód, ami valszeg 560TI lészen.
További kellemest a tulajoknak, szerintem még sokáig jók ezek az 58x0ek!BKÜK!
-
Speed®
titán
válasz
laca000 #26266 üzenetére
Középkategória alja..lol. Picit el vagy tévedve, ez már alapos túlzás.
A középkategória alja az 5770/6770 kb. Középen az 5830/6850 van.
Az 5850/6870 a felsőkategória alja inkább, az 5870/6950 a középe..
A teteje 6970, attól felfelé meg a dual megoldások, bár nem sokáig.Épp most nézegetem egyébként Vantage alatt az 5850et, húzva is.
Szerintem a majdnem 19k Pscore, 17.5k GPUscore mellett elég jó.
És akkor ez nem egy jól húzható darab, 800/5000@alapfesz megy. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26221 üzenetére
Áh, felfogtam, nem a számodra..cink. Ajánlj rá 35öt ;p
Közben szétkaptam a 860as cuccot, már települ a 2600hoz a W7/64..az UEFI mekkora egy rakás khm
Azért sikerült belőni..még BCLKt is tudok emelni 103ra, úgyhogy van ám tuning keményen
Az miért van, hogy ez a TFII egészen addig kussban van, amíg drivert kap? Úgy értem, hogy most, telepítés alatt is végig 20%on pörög, ahogy beleírtam a BIOSba..ahogy felcsapom a Catalystot, egyből visszaáll 55% konstansra..amíg felül nem írom ABvel..de miért? A driver felülbírálja a BIOSt?
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26214 üzenetére
Én a helyedben nem várnék..34ért nagyon korrekt az 5850. Nézd meg mennyiért mennek a 6870ek, azokat hozza lazán..Neked 1680hoz ennél jobb nem kell szvsz..max. ha nVt akarsz, akkor egy 460OC/560..de drágább.
laca000
Azért nem olyan gigászi az a különbség..kis szerencsével OCval fogható.
Persze a 70est is lehet húzni..de lehet nézni a fogyasztás/teljesítményt..
Szerintem pl. cellpetinek, 1680hoz, az 5850 a legideálisabb választás -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26202 üzenetére
Ha az övé nem jön be, ott az a 34ks XFX garival..az is teljesen jó érte.
Tuninggal bő 1.5Xesét hozza majd az 5830nak, ez már érezhető lesz.
6850 sem rossz egyébként, de ott inkább a fogyasztás/gari/ár az érv..Vantage 860@4G TFIIvel, legyen összehasonlítási alapom a 2600hoz..
Ha minden igaz, alapon hozni fogja ezt a procierőt, fele fogyasztással..
Kemény volt azért látni teszt közben a 330-340Wokat..5850@1.15Von. -
Speed®
titán
válasz
dangerzone #26196 üzenetére
Viszont a hűtése korrekt..igaz, az sem gyári szabályzással, de atomhalk.
800/4000ren 1.15V mellett nem hallani a hangját teljes terhelésen, <70°C.
Az viszont rejtély, miért nem tudom átírni a BIOSt..átírtam, de leszarja :S -
Speed®
titán
Nyehh..ez a TFII tényleg kula OCban
800MHz megvan 1.15ön..850hez 1.2 kell.
900 még 1.3al sem megy, hiába hűtöm...
Azt hiszem, jobb így, hogy el is adtam ;p
Mondjuk a HD3000 kemény lesz fizuig :S -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26124 üzenetére
Mindegy hová esik..az árak közti difi megmarad. Úgy tudod ~nullszaldóval kihozni, ha most eladsz és ünnepek után veszel. Persze ehhez kell ideiglenes VGA...ilyenkor jó, ha van IGP. Nálam épp ez a szitu van, viszik az 1156 konfigot cakkpakk, a H61-2600 duó már asztalon, így is marad, amíg nem lesz egy 560TI bele..a HD3000 annyira nem tré, Trackmaniázni tudok vele fullhdben ;p
-
Speed®
titán
válasz
laca000 #26111 üzenetére
Szerintem hanyagold ezt az összehasonlító oldalt..jó nagy ökörség az egész.
Az elméleti számok (fillrate) nem mindig hozzák egyenesen a teljesítményt is.
~10% difivel jobb az 580. Ja, megjött a 7970, az viszont ~20%al veri az 580at. -
Speed®
titán
válasz
Cybertrone #26103 üzenetére
1680hoz..? Persze jobb..de procilimites lenne durván..GTX460/HD5850
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26068 üzenetére
Amikor kéri ;p
Egyébként létezik az, hogy hibázik a GPU és azért lassabb adott MHz OCval. Ilyenkor jöhet jól a kis +fesz, érdemes kipróbálni, hátha csak ez a gond.
dangerzone
No, az nem ma volt..bár tényleg más volt akkoriban. Mai napig van egy 1950/512m, haverom használja..1024ben ~mindent visz, űber kártya
Ami azt illeti, maradok még a topikban, ha tudok szerezni 5850 Xtreme-et -
Speed®
titán
válasz
Speed® #26044 üzenetére
Nem bírtam magammal, megnéztem picit a tuningot..850M@1.1V fánk oké.
900 a cél, de 860on hasal, feszt meg nem adok neki a bordázat kiépítéséig.
A legszebb az, hogy nem sok időm van tesztelni, 7végén viszik a gépemet..
Nem tudtam kihagyni a lehetőséget, nullszaldóval váltok 1155/i7-2600ra -
Speed®
titán
válasz
Speed® #26012 üzenetére
Megvoltak az első körök, ventiprofil átírva, tök korrekt. 20-50%-ig beskálázva, idle teljesen néma, 15 perc eksztrém fánkolás után 65°C volt a plafon.
Alapfeszem viszont kifejezetten alacsony az eddig hallottakhoz képest, 1.1V.
Megnézem majd a tuningot is, ha teszek a VRMre bordát..addig inkább nem.A teljesítmény több, mint jó, totál alapon a gép megugrotta a 16kt (Vantage)..
Egy zavaró dolog, hogy az SSC marketingbullshitnek bizonyult, picit cicereg.További tapasztalatok / eredmények várhatók, amint lesz időm (7vége talán)..
-
Speed®
titán
Kezeim közt a TFII..nemsokára indul a tesztelgetés
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #25905 üzenetére
Ne vedd el tőlem az újdonság varázsát
860@4G(HTvel) + 5850@900/4500 Vantage?
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #25901 üzenetére
Végülis újat nem tudok mutatni valszeg, hasonlót szeretnék elérni..20k a cél.
Persze a játékok alatti teljesítménye a lényeg, de attól nem félek, elég lesz..
A proci bírja a 4Gt (bár ahhoz kell egy ventit henkelnem a Ninjára direktben)..
A TFII MSItől viszont már picit tartok, de remélem megugorja a 900/4500at ;pcellpeti
Azért annyira nem vészes..apróból már 50ért lehet OEM 2600at venni..annál több meg talán nem kell, sehová..tekintsünk el a szélsőségektől. -
Speed®
titán
Már most is van bőven játék, ahol elkél a natív 4 mag, de a 2120 sem lassú..
Viszont a 760 OCzva agyonveri (4GHz szinte garantált..amin brutál gyors), cserébe halott alatta a platform, tehát ha gyorsítani akarsz rajta később, platformcsere..én hasonló dilemmában mégis az 1156 (és egy 860) mellett döntöttem, de Neked kell döntened a saját szempontjaid szerint.Ha minden jól megy, nemsokára megmutathatom, mit bír a 860-5850 páros.
Grave444
Pénteken megyek BPre az 5850ért, aztán tesztelős hétvége..alig várom -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25895 üzenetére
Ne felejtsd el, ha az lejjebb megy, a tiéd is kevesebb lesz. Főleg tavasszal, az új generáció miatt, ill. az ünnepi dili utáni raktársöpréskor..persze mellé ellensúlynak ott lesz a tré forint meg az emelt tréfa..szerintem senki nem tudja megjósolni, mi mennyiért várható akkor. Én most adtam el, még árában, de megszívtam, mert 2 hét alatt 20+al ment feljebb a kiszemelt 560TI ára..ezért vagyok a topikban, egy 5850 lesz helyette, arra futja az eladott 460/2G árából..persze ez is jobb, pont az OCs 460at hozza..de nem erre vágytam :S
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25886 üzenetére
Ha én tudnám mi lesz jó vétel tavasszal..de nincs varázsgömböm..
Nincs semmi baj a 6os szériával, a 6850/6950 kifejezetten korrekt.
Az ajándékozós dili idején tudod jó áron eladni, tavasszal necces.
Persze vásárlásra meg pont fordítva igaz ez..szóval sehogy se jó..laca000
Pont fordítva van, mint írtad. Egyre nagyobb felbontás egyre nagyobb VGAlimit..tehát pont növekvő VGAterheléskor lesz semmissé az esetleges CPUlimit. Egyébként tényleg nem lesz drámai a szitu, menni fog mindened maxon, csak akkor bukik ki a limit, ha összeveted egy combosabb procival elérhető eredményekkel az elérteket. -
Speed®
titán
válasz
cellpeti #25882 üzenetére
Nézőpont kérdése..mind a 460, mind a 6850 nagyon korrektül megy, ha alá van pakolva pár +MHz, igazából egyformák. Az 5850 ott kezdődik, ahová ezek OCval érnek, nem egy kategória (mondjuk nem is +10k). Most eladni biztosan jó áron tudod a 30ast..kérdés mit kapsz kipótolva..ne járj úgy, mint én.
-
Speed®
titán
válasz
Gerisz #25871 üzenetére
Az X2 1 csatit kér, elég hozzá bármelyik lap. Egyébként simán elvan 2.0 X4ben a 6970 is pl., kicsit túl van misztifikálva a dolog..nem a csatolón múlik a CF hatékonysága ezen a szinten. Szóval bőven jó a Sandy CF alá. 1366 halott..
laca000
Én új 2600at linkeltem neked, nem használtat. A 2500K volt használt, de nem szétgyilkolt darab, hanem pretested jól húzható..nem mindegy. Egyébként tényleg azt csinálsz, amit jónak látsz, de ha már valamiért pénzt adsz, az érje is meg..ezért írtam, amit. AM3 fronton újabb X4re költeni neked a szorzózármentes X4 mellett pénzkidobás, a Bulldozer meg még kihagyós a következő steppingig..
Szóval tuningra fel -
Speed®
titán
válasz
janika1337 #25869 üzenetére
Meghajtja..de egy 6870CFXhez picit kevés, ha arról van szó, hogy "kihajcsae?".
Nekem egyébként abból lett elegem X4 fronton, hogy a több órás stabil stressztesztek ellenére is stabilitási gondjaim voltak indulási anomáliákkal..muszáj voltam váltani, mielőtt beleőszültem volna..
Pedig a B55 előtti FX5000rel nem volt semmi gondom..csak ugye a kíváncsiság..vissza meg már nem akartam lépni..így lett a jóárasított i7..de egy i5-750 is bőven hozza amit én azóta csak úgy hívok: gondtalanság ;p
A Sandyk meg..nos, az olyasmi, mint Schumi/Ferrari meg a Forma1 anno -
Speed®
titán
válasz
janika1337 #25866 üzenetére
Minek vízhűtés egy 4GHzes X4re? Egy közepes lég megfogja, főleg ha C3 és alacsony fesszel bírja. Ennél több szerintem nem kellene neki..
1ébként az a baj, hogy ahol véget ér az X4, ott kezdődik az i5/i7 teljesítménye.
És az a baj, hogy az ilyen erős karihoz el is kél, ha szeretné teljesen kihajtani. -
Speed®
titán
válasz
laca000 #25864 üzenetére
Most nem azért..de picit gondolkodj..Intel fronton sincsenek annyira elszállva az árak..alaplapot bőven lehet <20ért is venni, ha nem akarsz (márpedig nem, ugye) tuningolgatni, a leggyorsabb Sandyt meg 50ért is megveheted..és akkor nem gyengén előrébb vagy..
Más kérdés, hogy egy 2500Kval egy kis szorzóállítás után mit érhetsz el..
Az X4-980 kemény 300MHzel, azaz 9%al gyorsabb a jelenlegi procidnál, ráadásul ha bemész a BIOSodba és átállítod a szorzót 17ről 18.5re, megkaptad ezt a difit ingyen..szóval szvsz felejtsd el amit ideírtál, mert megköveznek érte ;pHa már úgyis van vevőd a cuccodra, add el, aztán vegyél H67+2600at..tuningolni nem akarsz ugye, de az IGP még jól jöhet 1x..ha viszont tuningolni is akarsz, P67 vagy Z68 lap kell, ha IGP is kell..meg K proci a szabad szorzóhoz..szóval tuningmentesen H67+2600, tuninggal P67/Z68+2500K. És nem <10%ot fogsz gyorsulni, hanem sokszorosát..nem mindegy. Árban meg szvsz nem vészes, nézd meg, H67+2600 <70k..cuccaidat eladod, mennyi is a vége..? Na látod.
-
Speed®
titán
válasz
laca000 #25860 üzenetére
Vegyél mellé egy értelmes tápot is, 25A kell neki 12Von és ez csak a VGA..
A procit és minden mást hozzávéve én olyat vennék, ami 12Von min. 45Aes.
XFX Core 650 pl. elég combos..de majd ajánlanak valamit a tápos topikban..A procival kapcsolatban: 1080pben javarészt VGAlimit van, de húzni kellene.
Nem az egekig, csak egyszerűen 2-3 szorzóval feljebb, lévén zármentes BE.
A lapod topikjában vagy a Phenom tuningos topikban biztosan segítenekDe ha ki akarod hajtani minden teljesítménymorzsájukat, platformcsere kell.
Olcsó megoldásnak 1156/760-860, drágábbnak pedig az 1155/2500-2600(k). -
Speed®
titán
válasz
laca000 #25858 üzenetére
A proci tuningját szerintem 2 perc alatt megtanulod, ha a megfelelő topikban olvasgatsz..lényegében csak a szorzó kell felfelé pakolgatni és hozzá korrigálni a feszt, ha szükség van rá..de általában a 965ök megugorják alapfeszen a 3,8-4Gt, szerencse kérdése..a lapod megvan hozzá.
Ha kategórikusan kizárod az nVt, nem sok választásod marad, ha érdemi gyorsulást akarsz elérni..a 6870X2 1.6-1.8Xos teljesítményre képes a 6870hez képest általában, a driver hatékonyságától függően ez változhat. Az 5970 durván egy 5850CFet tud hozni..mindkét kártya 300W magasságában kajál..
Nyílván a 6870X2 jön ki jól az összehasonlításból, mert újabb, még foglalkoznak vele driver szinten..de ez hamar meg fog változni a 7es széria eljövetelekor..aminek a megvárását én inkább javasolnám, mint a CFX témát..részemről nem vagyok híve a CFX/SLI témának..a 2. kártya ne 60-70% pluszt hozzon 100% árért..majd ha duplázódik konstans a teljesítmény, akkor támogatom..addig viszont 1 GPU párti vagyok és ott az 580 a király.
Itt egy jó teszt a 6870X2ről, szerintem minden kérdésedre választ kapsz.
Google fordítóval kemény, de igazából a grafikonok azok, amik számítanak.
A teszt végén írják a lényeget: bitang erős (GTX580+20-25%), de néha gond van a skálázódással (amíg nincs alkalmazásprofil hozzá), ill. hangos 2Dben, mert tré a szabályzása. Ajánlottabb 2db halkabb 6870. -
Speed®
titán
válasz
laca000 #25856 üzenetére
Ha a jelenlegi 1GBos mellé teszel egy 2GBosat, utóbbi fél memóriája parlagon fog heverni. CFnél az adatok duplikálódnak, mindkét kari GPUjába csak ugyanaz az adat kerülhet, tehát az 1GBos limitálná a másikat.
CFhez azonos memóriaméret és GPU ajánlott, gyártói megkötés nincs.
A 2GBos 5970en 1GB jut /GPU, gyakorlatilag 5870/1GB CFX 1 nyákon.
Viszont az optimalizálás okán jobb vétel lehet a 6870X2, támogatottabb.Ellenben ha komolyan veszed a dolgot és konstans növekményt akarsz:
Ne építs CFet, úgyis "csak" FullHDben tolod, inkább 6970 vagy GTX580.
Utóbbi hozná bő 1.5Xesét a jelenlegidnek és ott van rajta 1.5GB VRAM..
Persze egy moddolható 6950/2GB sokkal olcsóbb, de az csak +15% :SA procidat minek cserélnéd? Pár gombnyomás és bőven hozza a 980at.
Egyébként fentiekhez hozzátenném, minden megoldás tápcserét kérne. -
Speed®
titán
válasz
gordonfreemN #25852 üzenetére
Nem jellemző minden gyártóra, az agyonmókolt-spórolt megoldások közt van a legtöbb gond az agresszív órajelkapuzás miatt valszeg..mindegy, nem aggódok, a 460al sem volt soha gondom, cserébe alulfeszelve is bírt 25% OCt..az 560TI egyébként azért szimpi, mert egyrészt bitang gyors ha kap egy kis OCt is, ill. van belőle 20cm alatti verzió is, ami nálam kritérium a ház miatt..most a TFIIvel kiköltözik a háttérvinyó rackbe, de nem akarom állandóra így hagyni..szóval mindenképp váltok, amint összejön értelmes áron.
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #25850 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy az alja GPUk kerülnek hozzájuk jóárasítva és azokat jól megfeszelve tudják csak stabillá varázsolva eladni..alátámasztja ezt a tapasztalat, nem bírják az alulfeszelést ezek az MSIk? Gondolok itt arra pl., hogy a ref. 1.088on instabil esetleg?
Ja, nem stab..elírtam. SSCben a klasszikus lakkozás helyett komolyabb köpenyt kaptak a tekercsek, hogy ne ficereghessenek..ezek szerint hiába ;p
Refekkel egy a baj..nehéz szerezni most már. Egyébként nekem is bejönne, meg az Xtreme Sapphire is..de most épp ez volt. Hosszútávon úgysem marad egyébként, szeretnék egy 560TIt..
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #25846 üzenetére
Ha nem a csupasz VRM melegedése, akkor mi fogja meg ennyire az OCt?
Mert javarészt azt lehet olvasni, hogy nem mennek a TFIIk, miközben a legmagasabb alapfeszt kapják.."válogatott" GPUk?Egyébként a vicc az, hogy az SSC stabkockák nyenyeregnek általában ezeken..miközben pont azzal hírdették anno, hogy ezek miatt hangtalan ;p
Öhmm..kezdem azt gondolni, hogy lehet nem is lesz hosszútávon TFIIm :S
Mondjuk ha kussban lesz és bír egy átlag OCt, már elleszek vele tavaszig.. -
Speed®
titán
válasz
Gerisz #25810 üzenetére
A RAMok elvannak szerintem normál huzattal is, a hagyományos sünik szvsz sz4rt sem érnek. A VRMre meg kb. 10 perc alatt faragok egy egybebordát, ha egy szinten vannak a cuccok..nem nagy kunszt..lövök majd képet.
#25789 KAPÁL
No, ezt örömmel hallom, hűtési házirendet majd kipofozom szoftveresen.
A jól szellőző ház megvan, P180 Mini, korrekt huzat van a VGA szintjén.
Ha bejön a hangja és szépen megy 1080pben, szerintem sokáig marad.
Ahogy nézem az elkurvult árakat, tavaszig nem lesz komoly alternatíva. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Ha minden igaz, jövő 7végén beüzemelek tavaszig egy MSI TFII 5850et..
560TI volt a cél (sic!), de nagyon elqrvultak az árak..szóval pici upgrade..Mit lehet tudni a TFII 5850ről tuning terén? Fogyasztása lekorlátozható?
Megszoktam, hogy a 460akat alulfeszelve használhattam 675@800on.. -
Speed®
titán
válasz
ittakary #25733 üzenetére
Egy nyamvadt 560TIt akartam venni ~10 ráfizuval, tököltem 2 hetet a 460 eladása után és máris 20+t kellene kiadni..szóval elvagyok asszonypajtás ITX-IGP duójával most úgy tűnik tavaszig..
Bár nem kiabálom el, ha f27 meg tudja henkelni a polcon álló HD4870+8800GT duót, akkor még egy kis Arkham City belefér a leállásba ;p
-
Speed®
titán
válasz
JCSABI #25155 üzenetére
Ha feltétlenül 775ben gondolkodsz, 3GHz közeli Q8/9xx0 proci illik alá.
Ellenben amilyen űron adják őket, tényleg inkább válts i3ra szerintem..
Egy H55 lap i3-530al pl. 30ból megvan, a mostani párost meg eladod..
Ez akárhogy is nézzük, alig 10ks fejlesztés..ha i5-750et veszel, +15..
De már a HTs i3 is elég szépen megdolgoztatja, főleg kis tuninggal ;p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Autós topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest