- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
az akkus elemekrol szeretnek kerdezni... ugy tudom, hogy hivatalosan kb 10-15 ev az idotartama, amig mukodnek. ami meg mindig tulelo 20-25 evesen - azt erdemes mindenkepp cserelni, mert tuti megnyiffan es tonkre vag mindent, vagy ha mar eddig mukodott, akkor meg menni fog egy ideig biztonsagosan?
szoval idozitett bomba a dolog, vagy sem...?
-
arn
félisten
2007ben mar nem volt elerhetetlen arban a negymagos sem. en minimum ketmagosat vennek corebol.
-
arn
félisten
Azt tudom, hogy mit lehet beallitani, de az elso szerianal a 133 elegge a plafon volt, nem tudom, hogy birnak e... Azert valasztottam p3bt, mert ezek mar stabilan viszik tutira. Viszont az a rohadt roland marha jol szol
be kellene paszirozni a masik ketto melle. Bar az is egy erdekes kor lesz, hogy negy hangkartya egy gepben mit csinal. Harommal no prob.
-
arn
félisten
az ujabb rev p2b vagy rev1 bx6ban ben rendesen mennek a 133as coppermineok? ok, hogy be lehet allitani, de tenylegesen birja, mint a p3b?
kellene harom isaslot
-
arn
félisten
benchmarkoltam otthon:
233mmx + riva128
3dmark2 - 176.2
pcpbench - 59.9
doom2 - 93.8
quake - 47.9p3 1000 + gf2gts (fastvid nelkul)
3dmark2 - 494.8 (2.8x)
pcpbench - 234.8 (3.9x)
doom2 - 156.9 (1.7x)
quake - 162.5 (3.4x) -
arn
félisten
annak viszont mi az oka, hogy egyik memtest86os cdrol sem akar bootolni? freedos siman ment.
a harom hangkartya (sb16+rap10+guspnp) flottul mukodik
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44052 üzenetére
de, mukodik
van haromfele "utolso" bios tx97hez.
egy beta az asustol
egy custom patchelt, k6-2 supporttal
es egy ahci - a com portokat bugosan kezelielvileg az utolso kettovel megy, tegnap este az elsot probaltam. a patchelt van benn most, szerencsere latja. eddig minden retrot erre a 40gsra raktam, nem lett volna jo elorol kezdeni a dolgot.
viszont a ps2es egerem sajna nem megy com portrol... fene. kell egy asus fele ps2 port.
-
arn
félisten
beegettem az ujabb biost, de meg mindig nem latja
elvileg mukodnie kellene...
-
arn
félisten
válasz
petakpa1 #44049 üzenetére
epp most hagom meg a korhuseget, hogy bepakoltam a chieftec dragonba, rakotottem atxes tapra, es 40gs vinyora
mi a max proci ebbe, amit hivatalosan is tamogat? most toltom epp a biost, mert a 40gs vinyot se latja.
jah, megvanhttp://www.lairdslair.com/TX97E.shtml
van vkinek bepattintos at-dugos atx hatlapja?
ize... csak nekem nem tunt fel eddig, hogy a gus pnp azt irja ki a biosnal, hogy plug n pray?
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44030 üzenetére
koszi sracok
b tervnek indult, de lehet az isa slotok szama miatt a lesz majd belole. ami visszatart, hogy demokhoz keves lenne. dosos demok meg jocskan mentek 98-99 kornyeken is, amihez mar keves az mmx. a k6tal nem szimpatizalok, nem fuz hozza semmi emlek.
(#44030) DarthSun: most mar elegge berendezkedtem ra, hogyan tudom ujszeruve varazsolni oket
(#44027) DarthSun: nekem nagyon pozitiv meglepetes, nem szamitottam sokra... a masik, hogy ennyire
mindenfele kecmec nelkul mukodik. nem kellenek se emulatorok, se sw, csak megy. a digitalis resz, mivel alig van tamogatva, nem lesz hasznalva, csak tarskartyakent fog mukodni a midiporton keresztul.(#44032) krisz67: ezt nem igazan ertem... ez egy sima at layoutos lap (a kornak megfeleloen atx/at tappal).
(#44033) Krissz80: awe32bol van olyan, amin van opl3, akkor egy kartyaval meg tudod oldani.
(#44028) DBob: dehogy nincs neki - ez egy rendes daad hangkartya is, nem csak midi. 16 bites sztereo, ezert nem ertem, hogy a jatekok miert monoban szolnak. a miles tamogatja a digitalis reszet is.
-
arn
félisten
97 pipa
dosos jatekokhoz - nem tudom, hogy hazba bekerul e, egyelore felreteszem.
CPU Intel Pentium MMX 233 SL27S 1997
Alaplap Asus TX97-E rev 1.12 1997
RAM PC133 64M SD 64M Mosel Vitelic
Videokártya Asus 3DP-V3000 NVIDIA Riva128 1997
3D gyorsító Diamond Monster 3D 3Dfx Voodoo 1997
HDD Quantum Fireball ST 3.2GB 1997Hangkártya (sb+opl3+gmidi+gus+iw lefedve)
Creative Sound Blaster 16 CT2290 1994
Roland RAP-10 1993
Gravis Ultrasound Plug & Play Version 1.0 1995 -
arn
félisten
Hat apam a rap10 midi resze elott leterdeltem... Ami gmidi, nagyon ott van. Viszont a digitalis resze kb disznek jo - eleve mono, nem is ertem. Meg sokminden nem is tamogatja kozvetlenul, a milesnak koszonhetoen van tamogatottsaga.
A masik, hogy az analog kimenete is annyival jobb a korabeli kartyaknal, dinamikara, zajszintre, mintha nem is kortarsak lennenek (fulre, nem mertem semmit). Sb16on atvezetve is sok elveszik a finomsagabol. Kivancsi lennek mar egy kulso modulra is, majd szerzek vmit.
Nem kell hozza semmi, siman 330as midiporton elerheto - szol rajta az mt32, sc is, de persze a gm lesz csak igazi, azzal kompatibis.
-
arn
félisten
ez mi a fene? audio csati van a virgen?
-
arn
félisten
Mik voltak
sbpro+et4000
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43958 üzenetére
Egeszen ritka dolgok is bejottek mar
nem osztok meg mindent, vmit majd egyben. Ket gepre gyurok igazabol... Egy 486ra, meg a 95%ban kesz p3ra. Ezt a kettot tervezem komplettre, meg lesz nehany dolog dobozban, hogy ne foglalja a helyet. A masik, hogy ragaszkodok ahhoz, amit elkepzelek, hogy pontosan az legyen, nem kell mas. Tobb ido, de inkabb legyen par minosegi dolog, mint egy csomo lom.
A 3.7es elotti gusban nincs mixer, mar nem is emlekszem minel... de vmi nem szolt rendesen a mixeres gussal. Sok jelentosege nincs
a masik ok, hogy 93as 486at tervezek, a 3.74es gus meg 94es.
Kesoi mixeres gusbol van a itthon legtobb, mert az mar olcsobb volt 95 kornyeken, sokan vettek akkor.
-
arn
félisten
mit egyszerubb beszerezni awe64re? rambovitest, vagy a ramatalakitot? goldra is erdemes a rambovites?
-
arn
félisten
aktualis wishlist
Alaplap
Asus VL/I-486SVGO SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SVGOX4 SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SV2G SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SV2GX4 SIS 85C471 ISA+VLB 1994
ATX hátlap (440BX) audio/LAN lyukak nélkülHangkártya
Roland MT-32 1987
Gravis Ultrasound <3.7 ISA 1992
Creative Sound Blaster AWE32 CT3900 ISA 1995
Creative Sound Blaster AWE32 PnP CT3980 ISA 1995
Gravis Ultrasound Plug & Play ISA 1995
Creative Sound Blaster AWE64 PnP CT4390 ISA 1996Videokártya
S3 86C805-P VLB 1993
Western Digital WD90C33-ZZ 2M VLB 1993
Tseng ET4000/W32p 2M VLB 1994
S3 Vision864 2M VLB 1994
S3 Vision868 2M VLB 1994
S3 Vision964 2M VLB 1994
S3 Vision968 2M VLB 1994
Diamond Monster 3D II 3Dfx Voodoo 2 12Mb PCI 1998
GeForce2 Ultra AGP 2000HDD
Western Digital Caviar 2340 IDE 1993
Western Digital Caviar 2420 IDE 1993 -
arn
félisten
tesztelni persze
de amugy kell a hdd zugasa... olyan mint a gozmozdony zakatolasa
-
arn
félisten
válasz
FinalCaleb #43930 üzenetére
Amibayen vagy a vogonson lattam.
-
arn
félisten
válasz
FinalCaleb #43927 üzenetére
Neha gusbol is latni prototipusokat
-
arn
félisten
Nekem ezek a 486os keramiaprocik tetszenek legjobban esztetikailag
-
arn
félisten
szvsz itt a legtobb olvaso nem ma kezdte az ipart
-
arn
félisten
Nah ezek a mechanikus dolgok fognak hianyozni a jovo szamitogepeibol... Nem szeretem hasznalni a vinyot, de vhol megis olyan, mint egy gozmozdony, kifinomult mechanikus gep.
-
arn
félisten
Jopar fele sdkartya bootot keszito util van, a bootos isok letoltese meg teljesen legalis.
-
arn
félisten
válasz
sladka_pani #43757 üzenetére
Sd ide adapter?
-
arn
félisten
aktualis wishlist
ha van vkinek elado, szoljon...
Alaplap
Opti 495SLC Am386DX-40 + 486/387 foglalat ISA+VLB 1993
Asus VL/I-486SVGO SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SVGOX4 SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SV2G SIS 85C471 ISA+VLB 1994
Asus VL/I-486SV2GX4 SIS 85C471 ISA+VLB 1994
ATX hátlap (440BX) lyukak nélkülHangkártya
Roland MT-32 1987
Gravis Ultrasound <3.7 ISA 1992
Creative Sound Blaster AWE32 CT3900 ISA 1995
Creative Sound Blaster AWE32 PnP CT3980 ISA 1995
Gravis Ultrasound Plug & Play ISA 1995
Diamond Monster Sound MX300 Aureal Vortex 2 PCI 1998Videokártya
Tseng ET4000/W32 VLB 1992
S3 P86C805 VLB 1992
Western Digital WD90C33-ZZ VLB 1993
Tseng ET4000/W32p VLB 1994
S3 Vision864 VLB 1994
S3 Vision868 VLB 1994
S3 Vision964 VLB 1994
S3 Vision968 VLB 1994
Hercules Terminator 3D S3 ViRGE/DX PCI 1996
Hercules Dynamite 128 Tseng ET6000 PCI 1996
Diamond Stealth 3D 2000 Pro S3 ViRGE/DX PCI 1997
STB Nitro 3D S3 ViRGE/GX PCI 1997
Asus V3000 NVIDIA RIVA 128 PCI 1997
Diamond Viper V330 NVIDIA RIVA 128 PCI 1997
Diamond Monster 3D II 3Dfx Voodoo 2 12Mb PCI 1998
GeForce2 Ultra AGP 2000 -
arn
félisten
válasz
DarthSun #43733 üzenetére
szerintem semmi baj a gussal... csak annyi, hogy regi isaslotos kartya, es nincs szinkronban az isaslot a gyorsabb buszrendszerekkel, procikkal. pl most probaltam az sbprot, annal nem segit a timing sem p3ban. ami sb16on rendesen szolt, az itt is ok, ami csak trukkozessel, az mar elhasal. gus rendesen szol, de pl a memteszt hibasnak mutatja a ramot. kiprobaltam masik lapban, semmi gondja. altalaban az initek fekszenek meg - kell egy 486 is
en hasznaltam 486-athlonig a classicot anno, mindben szolt, bios beallitas kerdese (mar ha lehet allitani). lehet mar ott is csinalt hulyesegeket, de a demokkal nem volt gond, masra meg nem hasznaltam. amugy jah... ha elinditasz egy modul alapu regi jatekot (epic pinball, etc), lehet allat keresni
en szerettem a midijet is.
masodik generacios sb16nal is talaltam olyan jatekot, ami kifagy, akarmit csinalok - ujabb tervezesu vibras sb16tal megy. nem is eroltetem ezeket a korai vasakat p3ba, pnps kartyak kellenek bele (95+), azokkal kisebb valoszinuseggel lesz gond.
-
arn
félisten
ez a munt egesz jo probalgatni, hogy kelle e nekem az mt32. a rolandos canvas emulator is ilyen jol mukodik?
-
arn
félisten
a munttal probalkozom dosboxszal... de nem igazan ugy szol, ahogy szerintem kellene. egy google driveos linket talaltam az mt32 romokra, de a youtubeos videokkal osszevetve a monkey island masmilyen. lehet egyaltalan rossz a rom?
a dune2 mar olyasmi... kar hogy nem lehet benne blastert valasztani hanghoz.
-
arn
félisten
szokas kerdese
nekem spec minden hullamtabla faramucin szol, amit nem szoktam meg. az egyik igy szar, a masik meg ugy. sot... tegnap neztem amigas jatekokat youtubeon, a klasszikus kalandjatekok nagyon benan szoltak - de epp ugyanezt mondjak, akik amigan eltek meg eloszor, az fmrol
a cqm sajnos csak csattog, puffog.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43655 üzenetére
nekem annyira nem hianyzik a hullamtabla, inkabb azt varom el, hogy hasonlo elmenyt adjon mint korabeli gepeim
majdnem vettem egy sc88prot, de rajottem, hogy hiaba szol sokkal szebben, nekem nem az a nosztalgia. egyedul az mt32 az, amit nosztalgikusnak erzek, pedig sose volt olyanom.
-
arn
félisten
válasz
#68216320 #43632 üzenetére
letezett...
pl [link]
jatekokhoz a blaster a jo valasztas, gust nem sok jatek tamogat. ha demozni akarsz, akkor forditott a helyzet. opl3as kartyat keress, regebbi jatekokhoz talan az sbpro a legkompatibilisebb valasztas (mongy 94ig kb). jo az sb16 is, de nem teljesen kompatibilis az sbproval, ha csak az tamogatott.
awe32re ugyanaz vonatkozik, mint az sb16ra, de en anno sose hasznaltam (csak sbt es gust), igy nevesbe erzem nosztalgikusnak a midit vele (reszemrol 95ig opl3 utana gus midi). azert egy opl3as verziora fenem a fogam
awe64et sokan szeretik, de azon mar csak cqm van.
-
arn
félisten
jo cucc, nekem csak az a gondom vele, hogy semmivel sem lennek elobbre, ha tudnam, hogy mi a baja, mert megjavitani nem tudom
-
arn
félisten
gombelem se kell...
-
arn
félisten
En akkor adtam el a p4et, amikor a processzorblokk huvos volt, de a blokk leszorito meg izzott a lap miatt... Meg is doglott az abit ic7es.
-
arn
félisten
Gf3ban volt anno golden sample kartyam, nagyon szep kartya volt, sokkal igenyesebb, mint a kortarsak. De nem volt meg sokaig, az nv akkoriban meg feleves ciklussal dolgozott, hihetetlen tempoban ontottak a kartyakat, es fejlodtek. De ezt a kartyat nagyon megjegyeztem.
-
arn
félisten
kiirod, cdre, ramasolod sdre... egyik sem korulmenyesebb, mint egy floppyval kinlodni. pcios alaplapba dughatsz usb2es kartyat, vagy sd-ide atalakitot hasznalsz.
(#43550) bacsis: ??? ugye most nem azt akarod mondani, hogy mindenki aki ide jar 486tal nyomja otthon, mint egyetlen masina?
-
arn
félisten
a piac reakcioin latszott, hogy mennyire tartjak potensnek... kb 97ben kezdtek szallingozni az igazi wines jatekok, gyakran dosos futtatasi lehetosseggel parhuzamosan. aztan 98ban jott a bumm... lettek hasznalhatoak a 3ds kartyak, megjelentek a 3dt tamogato hangkartyak, teljesen eltuntek a dosos jatekok stb.
-
arn
félisten
en sem gondoltam, hogy valaha orulni fogok, hogy ujra latom a win98at
de jot rohogtem a marhasagain, meg hogy milyen alap helyzetekbe kepes volt belefagyni. harom hangkartyanal (foleg gus pnpvel) puzzle szinten ment a sakkozas az irqkal es a dmaval, milyen slotot hasznalok, etc. de mukodik - regen tenyleg szakember kellett hozza, mert egy szimpla halando keves volt hozza kicsit is trukkosebb helyzetben.
az xp volt az elso igazan hasznalhato win, aztan a win7.
-
arn
félisten
válasz
Krissz80 #43525 üzenetére
a savage ala tokmindegy mit tettel
(#43523) unclefucka: en is neztem - de ha ez egyedi kiosztas, ami csak asusra jellemzo, tobbe kerulne a csatlakozo beszerzese, mint az alaplape
ugy mar egyszerubb egy sztenderd com portot szerezni, es rakotni egy ps2es atalakitot.
gyarliag sem volt tartozek.
-
arn
félisten
A heatpipe korszak elott nem volt rossz huto az, es megvaltas volt a kavedaralok kozott. Csak eljart felette az ido.
@@@
Ezt probalta vki? Hogyan feherithetjuk ki a besargult muanyagot
[link] -
arn
félisten
válasz
unclefucka #43498 üzenetére
-
arn
félisten
a txes lapokon a ps2es kivezetes az egyedi megoldas, vagy vmi szabvanyositott? az asus tx97en pl van rajta ir, es usb is elvileg...
vagy egyszerubb egy ps/2-serial atalakito?
-
arn
félisten
azert en anno orommel elcsereltem volna asusra
486bol mar szep emlekeket oriztem rola. az acorp meg olyan volt, amilyen. most hogy szerettem volna egy txes lapot, most sem az acorp ugrott be eloszor.
nalam is ez volt az elso olyan konfig, amit csak tuningolva hasznaltam. 166@208 illetve 200@250. emlekszem, hogy sikerult meg szorzomentes mmxet is szerezni
-
arn
félisten
ugyanilyen lapom volt mmxhez
nem azert, mert olyan jo lenne, hanem mert mast nem nagyon lehetett kapni normalis arban
nem volt rossz amugy.
jo kis acorp et6000el.
-
arn
félisten
kiprobaltam a gtx280at
siman ment a modern masinaban, van hozza friss win10 drv (nvidia respect), es idle meglepoen csendes. terheles kozben ezt mar nem lehet elmondani
ossze is vetettem 3dmarkban a 270xel, az olyan 2-2.5x gyorsabb. ot ev korkulonbseggel ez nem rossz (igaz az egyik topkartya volt 2008ban, a masik meg csak kozepkategorias 2013ban).
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Vagy tovabb-feluletkezelt eloxalt alu
triplex a gyarto.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #43461 üzenetére
Pciost? Hol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest