- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Illetve... Ahogy kotorászok, hát leginkább a Virge és a Matrox Millenium az a kettő, amire rá lehet fogni, hogy volt MPEG-gyorsitása 3.11 alatt.
Ui.: itt érdemes körülnézni, korrekt oldalnak tűnik: [link]
UiUi.: ha küldöd a Tseng-et, akkor told mellé azt a VideoBlastert is, hátha ki tudok agymolni valamit.
-
há nekem olyasmi rémli hogy az Ati Rage első tagjai már tudtak hardveres DVD gyorsítást is... bár gondolom csak Win 9x alatt... na meg ugye ott van a video blaster kártya, ami szintén tud, olyanom van is csak nem sikerült beüzemelnem
Mi a tökért nem tudok amúgy egyáltalán videót lejátszani? 320X240be konvertáltam mono hangal egy 3 perces killpet, let 120 mega, de semmi nem játsza le egy lejátszó se, se quick time2.1, se a beépített media lejátszó -
nahh, annyit csináltam hogy elindítottam Win/n parancsala a Win-t, ezzel ugye nem, megy a hálózat, leszedtem a LAN kártyát meg a protokoljait... újra felismertettem vele a kártyát, szépen belőttem 7-es IRQ-ra mert az szabad, kapott a gép egy restartot és a Win logónál megáll... tehát most még TCP/IP protokoll sincs fent, ami bekeverhetne hogy nem kap IP-t... így szimplán nem tölt be
de bakker korábban egy halomszor lőttem be ilyent és tök jól ment, ezért nem értem, hogy ha edddig több gépen is ugyanígy ment sőt ezen a gépen is ment még3 napja, akkro most mi a francért nem?
-
-
Várj, opás van ezzel a szar 486-ossal... Ez se kap IP-t a szerverről, míg nem telepítettem újra addig jó volt ugyanazt csinálja mint a 386-os ráadásul most pár újraindulás után nem megy az egér Win reinstall után se.. valami ezzel nem klappol...
Szal most még van egy kevés türelmem, azt küzdök vele, ha sikerül rendbe kapnom akkor visszatérünk erre a com portos problémára -
-
-
Murphistic
aktív tag
A tipp, azért tipp, mert néha mellémegy
. Köszönöm a helyreigazítást. Igazából azért gondoltam erre, mert a párhuzamos portnál láttam, hogy lehet üzemmódot váltani a BIOSban ( ECP vs. EPP ha jól rémlik ) és gondoltam, hogy a soros portnál is lehet buherálni, de ezek szerint mégsem.
-
-
Murphistic
aktív tag
(#16350) sladka_pani , (#16349) Rive : Köszönöm mindannyiotoknak a választ. Úgy tűnik most nem kell eltávolítanom a hűtőt, mert maga a processzor nem melegszik, csak kicsit zavart a por látványa, amikor felnyitottam a gépet ( talán annyira nem vészes) . A hűtő egyébként egy egyszerű Coolermaster típus. Viszont egy egyszerűbb tisztítást mindenképpen megérdemel.
Ha valakit érdekel a duronos szörny még beszerelt betárcsázós modemmel:
-
-
wxppro
aktív tag
Mivel én csak az alap dolgokat ismerem/használom a Biosban, vettem a fáradtságot, és hogy a lehető legtöbbet csiholjam ki a deszkából, végig gugliztam lépésről-lépésre az eddig számomra ismeretlen beállításokat, hogy mit érdemes engedélyezni, és mit nem, különös tekintettel arra, hogy ha tuning van, vagy csak sima hétköznapi használat, mert ugye a két eset nem azonos beállításokat kíván, ez hamar kiderült.
Ez az interleave beállítás meg elvileg gyorsít a memória működésén, mert egyidejüleg képes ilyenkor a modul frissülni (pl. bank 0) és dolgozni (bank 1) egy két bankos dimm-ben. De viszont azt vettem észre, ha ez be van kapcsolva, és bank 4-re van állítva (ez a max), akkor a harmadik slotba hiába teszek ramot, nem kezeli. Pedig 1.5GB-ot tud kezelni a lap, de nem 'lát' 1GB-on túl. Vagy ennek nincs hozzá köze, inkább az a baj, hogy a harmadik ram csak 256-os, az első kettő meg 512-es?
Régebbi fórumokon olvastam, hogy felhúzott frekinél akár 20-30%-os sebességnövekedés is elérhető a memóriáknál az interleave használatával, sőt, valaki 40%-ot írt valahol. -
-
peti_s
addikt
Köszi a választ.
SD-USB adapterrel akartam használni, igen én is ezt néztem, pendrive helyett is inkább veszek egy átalakítós megoldást, több helyen tudom használni, no, meg jobban is megbízok egy SD kártyában, mint egy pendrive-ban.Meg, amikor letörik az USB port a pendriveról, akkor már nehéz rendbe hozni. Itt csak másik olvasóba kell beletenni.
Ám, ezek az IDE-SD adapterek jó drágák...No, még1 kérdésem lenne. Zenehallgatáshoz, kicsit netezéshez K6-III+ ra milyen OS-t tennétek? Most Wnin2000-el megy, de nem vmi pörgős.
-
-
sladka_pani
senior tag
ECS K7S5A híjják a házasság alaplapját
Mivel köztudott az SD-t jobban kezeli ez a lap, viszont proci még nem Barton magos pont, hanem Thorton, ezért miért ne? ECC SD 133-asok vannak benne 2x512. Mi baj vele? Én csak azt érdeklődöm, hogy meddig bírják ezek a ramok? DDR400-nál nagyjából tudom, DDR2 800-oknál is van tapasztalatom, de itt nincs.
-
-
Megoldható, csak nem tudom nem lesz-e sok az a 128mega. Sőt most gondolkodtam el, az is lehet, hogy a legkisebb 256-os... na mind1 majd meglássuk a dolgot.
Igen a PCI-al órajelébe beleszólt az órajel emelés. Asszem ilyenkor 33-ról 25-re esett vissza, legalábbis azokon a laokon amiket Én használtam. De ha kap 37-et az se lehet olyan oltári nagy gond. Majd tesztelgetem. Annak idején a P166-ot is 83MHz-en toltuk és nem igazán tapasztaltunk fagyást vagy hasonló dolgokat.
Köszi a vga-s tippet -
Na e mellé illene egy ittmaradt JNC táp, az elég retro, mennyit szidták de még mindig él, meg a monitor ami nemrég jött, az meg súlyban, egy 17-es CTX sík CRT, trinitronos, mekkora szám volt anno, én meg utáltam mert van benne 2 vízszintes csík a technológia miatt.
Haver el akarta vinni 2-ért, örültem is, de sajnos rákérdezett, hogy az nem qrva nehéz véletlenül?
Mondtam, nem, annál nehezebb, erre itt hagyta
Ebben a felbontás ami nem retro, 17-es létére 1600*1200@75Hz, az nem gyenge. -
-
-
Egy VESA-s Cirrus VGA (AVGA3BVL 1.1, MACHSPEES VGA GUI 2000) - ha minden igaz akkor ez gd5424 chipsetes, ilyenem még nincs készleten, lassan nekilátok a vesa vgas tesztnek is, most érzek hozzá affinitást, igaz egy Tseng ET4000W32-es kikölcsönzésének "elszenvedése" is vár még valakire
, hogy ne kelljen többször nekifutni...
Szerk.: ez természetesen benedekco-nak szólt volna, ha sikerült volna eltalálni a hozzászólását -
A kézi mérés is a azt mondja, hogy hamarosan lehet rajta a rántottát sütni.
Mellesleg elfogyott a paszta és nincs itthon margarin.... joghurtból meg csak 0%-os van az meg nem jó kenőcsnek... próbáltam. Szóval... arra gondoltam, hogy olajjal megkenem... napraforgóval, de csak lehelet vékonyan. Az szerintetek beválik, próbáltátok már?
-
Hujjujjujjjj... akkor most egy picit elnéztem a dolgot
Őszintén megvallva, mindig csak hobbi szinten űztem a dolgot. Illetve amolyan mindenes rendszer gazda voltam egyes helyeken ahol szintén tákolat gépeket/rendszereket kellett helyre rázni. Ehhez hasonló komoly vassal sose találkoztam, így azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák. Elnézést érte!
Akkor majd próbálok valamelyik napokon normálisabb fotókat tolni... ma már nem, most egy proci leégés közeli lappal vagyok elfoglalva. Asus A8V(s939, egy A64 3,8+-al), kapott egy friss BIOS-t mert huncutkodott a RAM-mal, oszt gondoltam megoldja a baját... Erre nem 80fokra tolja a cpu hőmérsékletet? Az anyja mindenit neki! Szal ha lehűl akkor kap egy bios visszaírást, csak bírja ki addig a proci, füst eregetés nélkül... aztán majd kiderül, hogy mi a dolog. Talán majd nem a legfrissebbet teszem fel rá. Illetve este(hamarost) megyünk gyűjteni az anyagot.re: (#14900) Yutani
Per pill van itthon kb 8-10 darab táp... eddig legalább százat leadtunk elektromos motor címen... mivel van miből válogatni ezért kizárólag delta hippro és fsp márkájúakkal dolgozunk
igaz csak 200 és 300 watt közöttiek és egy része még nem is a 12V-ra gyúr rá, de azért a jobbik fajtákból vannak a tápjaink
De azért köszi a tippet!re: (#14906) Epic79
Vannak olyan tápjaim. Csak valahogy mégsem pont olyan ez a csati. Egyel odébb van a bevágás, mint a tápokon. Ez nem az a kezdetleges P4 csati. -
-
LCD 60-on mehet szerintem, azt a tv tudja.
Ha a biosban be lehet állítani, hogy mindkettő engedélyezett, az szerintem is csak lehetőség engedélyezése, és nem tudja egyszerre mindkettőt, csak a lehetőségét adod meg, hogy tudj választani.
De az is lehet hogy tévedünk.
Akkor van igazán bajban, ha a tv kimenetre állítja a biosban kizárólagosan, és nincs kép a tv-n, na akkor nehéz lesz visszaállítania, itt picit jobban el van dugva a CLRCMOS mint egy asztaliban -
adrian87
tag
Nem tudom, de valószínűleg a bolti van még mindig benne, mert a bios-hoz sem lett hozzányúlva.
Már mint csak azt a slottot szedjem ki amin van a processzor és WD40-el kezeljem a nagy csatlakozós részét?
Az egy memóriás bootolást kipróbálom, de proci cserebere kizárt...
Nagyon köszönöm! -
-
-
A Cirrus 5428-as és az S3 805-ös a két legelterjedtebb vesás vga eddigi tapasztalok alapján, csupán az integrált hang révén érdekes a fenti kártya (önmagában egyik összetevője sem izgi), elmondhatom, hogy van vesás hangkártyám is
, mondjuk ez része valszeg isán keresztül kommunikál, de elképzelem annó milyen jól lehetett vakítani vele...
-
-
-
"Fényképező előtét, mi?
Jól ráhasaltattam a digigépet az okulár tetejére - a többi az autofókusz dolga
Még a zoom is használható, úgy-ahogy."
Nekem ezek távcsőnél nem mennek. Orosz távcső, nem kompatibilis semmivel, nincs hozzá előtét. Csak az ég picit fényszegényebb, így homályosabb
-
-
A képek hogy készültek?
Nekem egy gagyi "USB-s mikroszkópom" van, de ez nagyságrendekkel jobb nála. Ez ránézésére minimum optikai mikroszkóp, okulár helyett fényképező előtéttel.
"Régi lapban elem, akku ne maradjon"
Kapásból le szoktam őket vágni, még ha jók is. Kivéve 1 márkát, nem jut eszembe a neve. Y-al kezdődik és japán. Yasuhi vagy valami hasonló
-
Rive
veterán
Ez már nem is fog többet működni
Elkezdtem az akkuverte részről leszedegetni a chipeket, hogy lássam, mi tenyészik alattuk.
A két kisebb piros négyzet a forrpadok és a vezetékek kapsolatának szorosságát jelzik - az összes forrpad hasonlóképpen áll, szinte minden chip alatt újra kellene épitenem a nyákot, a vezetékek teljes keresztmetszetükben elkorrodáltak ahol a forrpadokhoz csatlakoznak.
A két nagyobb piros négyzet a nyákon átmenő, fémezett furatokat jelez - hogy ott bent a furat belsejében mi a helyzet, azt végképp nem tudni.A chipeket már leszedni se igazán lehet, forrpadostul jön minden... Kuka.
Régi lapban elem, akku ne maradjon
-
törölt tag
A stason.org/TULARC alaplap gyűjteményben több lapjuk is szerepel ( csak 486-osból találtam rögtön 5 különbözőt ). Nem lehet, hogy ez az az ATEN amelyik jelenleg a világ legnagyobb KVM switch gyártója? Mondjuk én nem találtam összefüggést a két dolog. A Wikipedia szerint az ATEN International 1979 óta van és csak KVM switchekkel foglalkozik...
-
-
igen, NE2000-es saját Windowsos driverrel használnám.. Amúgy nem tom ki a gyártója a kártyának
Jumperolni nem lehet
próbáltam még másik 4 különböző ISA-s LAN karival 2-vel lefagy a gép mikor detektáltatom, a másik 2-t meg nem ismerte fel...Ha az IRQ-t változtatom a memória tartományt is kellene hozzá?
-
"- A Realtek már akkor se volt nagy szám. Nem tudsz inkább valami 3Com vagy Intel kártyát szerezni?"
Azért a 8019AS egész jóra sikerült. Könnyű találni hozzá drivert, és remekül működik minden konfigban. 3Com ISA kártyám van még, de érdekes, hogy rosszabbak az eszközök / driverek hozzá, nagyobb nyűg foglalkozni vele. Intel ISA hálókártyát nem láttam még.
"- Az 'RTL8019AS' a chip tipusa - de a kártya miféle? Noname?"
Az lényegtelen. "Egy IC-s" kártya, ha UTP portot használunk, márpedig remélhetőleg nem BNC-t és AUI-t
Van olyan kártyám, amin fizikailag is csak 1 db 8019AS van, egy trafó, és a csatlakozó. Utóbbi kettőt összevonják ma már "magjack" csatlakozóba. Régen elég sokat használták MCU-k mellé is, a 0 külső komponens és könnyű inicializálás miatt. -
Hát leírom, de szerintem nem hordoz semmi részletes infót
aszondja:
Valami 386-os TAM/40 alaplap
486DLC proci 40MHz+487koproci
32MB RAM 8X4MB felállásban
Egamax 860 Monitorvezérlő EGA moncsival
mezei 16bites ISA-s kártyán lóg egy 540es HDD meg 1,44-es flopy
Realtek RTL8019AS LAN kártya alapból 3-as IRQ-ra lövi, de ott ütközés van kapásból... 5-ösre álíltom CSAK OTT megy 10-11-12-15 nincs ütközés de mégse megy, nem tölt be a WindowsÉs más nincs...
AWE32-t szeretnék beleoperálni mellé...
igaziból kizártam, az összes IRQ-t amin még tudna működni a LAN kari...
ha a hangkártyát nem tudom úgy változtatni hogy működjön is, akkor ez a felállás nem kivitelezhető -
sladka_pani
senior tag
Ugyanaz az eredmény teljes képernyőn meg ablakban is.
Igen még próbálkozom a codec és lejátszók kitapasztalásánál, mert mintha egyik másik jobban-kevésbé szaggatna, tehát van különbség ez tény. De egyik se az igazi folyamatos. DVD is betud szaggatni, bár ott már PowerDVD XP 4.0-val kihoztam belőle a tutit.
A VGA driver az utolsó amit még támogat a procim, erről jó régen volt még szó, ki kellett tapasztalni, hogy a detonator még nem küldte tele a proci SSE utasításokkal, a Forceware már igen, szóval az utolsó detonator van fent XP-n és 98-on is.
Vinyóról és cd-ről is megy, UDMA66 -
-
-
-
-
-
-
plömplöm
őstag
akkor tuning, megtalálni azt a leggyorsabb vinyósebesség beállítást, ahol még működött stabilan
amúgy nekem nem igazán számított, akárhová állítgattam. azaz instabil lett, az igaz, de gyorsabb nem. asszem egy 420megás connerem volt rajta, lehet hogy az fogta vissza.#13410: nem elem, akku. ne felejtsd el, hogy akkoriban (AT) nem volt állandó villany az alaplapon, amiről elketyeg az óra, egy nem töltődő gombelem nem bírta volna sokáig.
az extbatteryre egy olcsó, de hatékony megoldás szolgált, 4db ceruzaelem sorban egy elemtartóval megvalósítva, talán még van is otthon valahol egy pár darab. de akár kapható új is pld lomexben, csak fel kell csatlakozózni. -
-
Engem most egy CMD VLB IO kártya mentett meg.Az egyik 486-osomon Win3.11 alatt mindíg behalt az egér Pine ISA csatolóval.Kicseréltem a CMD- re és most jó.Pedig a COM port erőforrásai ugyanoda vannak állítva mindegyiken.Ki érti ezt? Mellékhatásként a vinyók is gyorsultak, nem gyengén
-
Egy Soyoról és egy idx4 100 van benne 33x3-on, most, hogy mondod az io kártyán is van egy rakat jumper
-
-
balux33
csendes tag
Ja,próbáltam úgy is. De nem ment sehogy sem
Ha minden igaz lesz egy SL2WZ meg van egy SL2U3. Nem tudom menek e együt de a stepping ugyan az meg minden más,nem tudom mi a különbség. Szerintem erre van esély hogy jó leszmeg lesz egy p6 terminator board-om is ami a másik proci helyére kell.
-
balux33
csendes tag
Szia.
Ennek 155347-001 a Spare Part.
Ugyan az kinézetre csak ez már támogasa a p3 as procikat ha jól olvastam.
én az 5-ös be meg az 1-esbe raktam két 64Mb os NON ECC SD Ram-ot.
A sima SD-ramot úgy értetem hogy nem ECC-s
vajon működik ilyenel ez a lap?
Ha nem a RAm a baja akkor azt a terminator board-ot hiányolja szerintem a 2. proci helyéről,vagy a 2. procit -
próbálkoztam mindenhogy, úgyis... fél bankal... de mindíg lefagyott a gép POST képernyőnél... HA kirámoltam a kess IC-ket vagy TAG csipet akkor kiírta hogy BAD a kess memória és nyasgem, de F1-el tovább megy... úgy ment mint a villám... persze kess nélkül... Szóval sztem ott az alaplapnak valami baja van csipszet téren
ment vissza a falra
Viszont ELVILEG!!!! vannak 16Kx8-as TAG csipjeim 22DIP-esek ami a 386ba passzol, pont 2db...
este betolom a lapba hátha abba VÉGRE összejön a 256K kess -
-
-
A falon volt itt porosodik már egy ideje, csak most tegnap este feltűnt
Bejumperoltam, sajna BIOS csip nem volt benne, raktam bele egyet találomra, el is indult a gép, igaz 640KB memóriát számolt csak be szal marhára nem jó neki ez a bios, majd keresgélek, de működik...
írja is hogy 256KB Cache memória... és jahh egy szem TAG csip van benne...
Tegyük fel hogy 100%-ig működésre tudom bírni... Ez akkor is már egy 486-os gép... Szóval nem tudom, megéri-e lecserélni... persze klasszisokkal gyorsabb lenne, de ez már akkor is egy 486-os ami kevésbé adja a feelinget EGA monitorral
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest