- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Rive
veterán
válasz
benedekco #13461 üzenetére
Volt már olyan teszt, hogy 486 100MHz vagy pentium 100MHz egy mai egymagos phenom 100MHz-e ellen?
Közvetlen clock-to-clock (azonos órajelen) teszteknek nem sok értelmük van, ls a megvalósítás is bonyodalmas. Bizonyos feladatokra (tipikusan mondjuk a roppant hasznos kernel-fordítás vagy tömörítés) lehet per-clock (normalizált) teszteket csinálni - de persze ha bármi olyan feladat kerül elő, amire van akár csak MMX optimalizáció, akkor a non-MMX proccok csúnyán elhasalnak (SSE vagy bármi más bármely verziója dettó): letiltani az optimalizációt meg nincs értelme.Amúgy az szok' kijönni, hogy PPro után a per-clock teljesítmény radikális javulása megtorpant, programok futási sebességénak növekedéséért főleg a kiterjesztett utasításkészletek és az órajel felelnek - mármint, ha a magon kívüli világot (IMC, memóriasebesség, háttértárak környéki turpisságok) figyelmen kívül hagyjuk.
Hangolva? Játékok? Manapság?
Komoly játékokat komolyan hangolnak ma is. -
válasz
benedekco #13387 üzenetére
Ugyan mar, cirrus logic. ISA-s Trident volt a kiraly.
8900CL 1MB RAM-al mar true color volt. Igaz, nekem eloszor csak 256k volt benne es keszobb bovitettem fel eloszor 512k-ra, majd 1M-ra. Elso tuning: 386SX-ben kristalyt csereltunk, hogy gyorsabb legyen. Az 5x86 volt az elso, amivel normalisan lehetett mp3-mat hallgatni szaggatas nelkul. Igaz, linux alatt a DX280 is eleg volt, de ha csak raneztem az egerer mar akadt.
Par teszt:
486:
5x86 es pentium, linux tesztek kozott van mp3 lejatszas/kodolas:
-
válasz
benedekco #13382 üzenetére
It's ST 486DX2 80
5V-os peldany, hatalmas hutovel, ventivel ment 100MHz-en. Mindezt egy eredetileg 386-os lapban.
Minden (kartyak, memoria) ugy kellett hozza valogatni. IO kartya-t nem is talaltam VLB-ben, amin ment volna a parhuzamos es soros port is. Ezert VLB Cirrus VGA, VLB HDD/FDD vezerlo (IO resz letiltva), SB Pro kompatibilis hangkartya 2x-es Creativ CDROM-mal es egy 8 bites ISA soros/parhuzamos vezerlo volt a gepben.
-
-
válasz
benedekco #13045 üzenetére
Korábban a generációkat az utasítások szélessége, új utasításkészletek különböztették meg egymástól, manapság azonban nem nagyon beszélnek már x. generációról, maximum újabb generációt emlegetnek.
Az AMD a K7-et mint hetedik generációs CPU értelmezte, az A64 (K8) ugye a 8., a Phenom I/II a kilencedik generáció náluk, a Bulldozer lesz a 10. generáció.
Az Intelnél a 6. generáció a PII/PIII vonal (igazából a K7 is ide tartozna...), a P4 volt a . generáció, 8. generáció a C2D/Q, a 9. generáció az i7/5/3, míg 10. a Sandy Bridge?
És akkor még hova soroljuk az APU-kat?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
benedekco #13027 üzenetére
Igen gondolm egy stáb csinálta több azonos konfiggal, de akkor is szép. Főleg pl 3DFX, Kyro driver -eket keresgélni.
"for Voodoo4 - Voodoolizer 1.05.00"
Miért csúsztatás? Gondolom nem tudtak beszerezni SE verziót így levették az órajeleket 200 MHZ -re 400 -ról, ua mintha 64 bites lenne. -
-
-
-
válasz
benedekco #12738 üzenetére
Nem csak az Aladdin, kb a fele nem a tradicionális midi zenét használja, így nem is lehet csak elég szűk keretek közt összehasonlítgatni azt hogyan szólnak különböző eszközökön.
Amikor az adlib raw formátumait konvertálták midire, abból sok jó nem sült ki. Ezt alkalmazták például a Dune esetében is, és egységesen az az emberek véleménye, hogy az MT-32 az, amivel a legrosszabbul szól. Miközben az MT-32 messze odaken az Adlibnak, ezt sejthetjük. Viszont nagyon jó az Adlib Gold kezelése a Dune-nek, szerintem messze a legjobb, majd ezt is meghallgathatjátok ha elkészülök vele, csak győzzétek kivárni
Addig is újabb kedvcsináló, avagy kinek melyik tetszik:
-
válasz
benedekco #12733 üzenetére
Azok közül amiket felsoroltál játékok egy része nem midit használt, így azt utólag fabrikálták hozzá. Ilyen utólagosan hozzászerkesztett midikkel meg nem foglalkozom, csak rippel, hiszen sose szólt úgy a játék.
Persze a modos játékok közt is van sok különbség, lásd amiket linkeltem múltkor, de ott se egyértelműen a kártyák különbözőségei jönnek ki, hanem a mögöttük lévő algoritmusok.FastTracker2-t még nem nézegettem én se GUS alól. Annyit tudok, hogy saját memóriáját tudja használni a kártyának, de hogy szebben is szólna? Na majd megnézem. Ha van szignifikáns különbség ott is áttolok pár modot jövő héten
-
-
válasz
benedekco #9352 üzenetére
Felmegy 32G- nál nagyobb partícióra is.A Tuas gépemben 80- as Barracuda egyben van partícionálva és Win98SE megy rajta.Létezik egy W98Fdisk patch.Ezt tettem fel egy másik W98 gépre, innen készítettem indítófloppyt.A PIII-at evvel indítottam>Fdisk>Format>telepítőkészlet felmásolása a HDD- re>install.Gond nélkül működik.
-
peti_s
addikt
válasz
benedekco #9363 üzenetére
Én is most már csak WD-t veszek, de anno amikor ezt vettük, akkor is WD-t szerettem volna, csak hát abból a 80-as került annyiba mint ebből a 120-as.
Iday, de ezek nem a lemezt bizgálják csak? Mert van a HDD Regenerator is, és "elvileg" az is a lemez hibák kijavítására való, nem pedig a motor, csapágy, vagy egyéb mozgató eszközére. Ám ha csak a lemezt, ha mást is, ez lesz majd, de előbb lementem az egész HDD-t.
-
neduddki
nagyúr
-
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #9307 üzenetére
Ezzel a kx-es driverrel nekem nagyon össze vissza ment a kártyám pl. winamp eq mozgott de hang semmi, bárhova is állitottam a kimenetet, filmek alatt szintén, játékban viszont gond nélkül ment, de a végén egy creative uni driverrel használtam vista alatt, itt csak pl. a mikrofont nem tudtam némítani, de a kx-el sem. Lehet marad egy sima SB 128, ha ennyire driverszegény ez a platform.
SLI hang, ez nagyon tetszet
-
-
törölt tag
válasz
benedekco #6684 üzenetére
A Vesa Local Bus tulajdonképpen nem más mint egy 32 bitesre bővített ISA Bus amit megfejeltek DMA lehetőséggel. Ezzel így jelentősen gyorsabb lett. A kivitele is olyan hogy van egy ISA busz csatlakozó és mögötte egy bővítő nyílás.
A VLB egyébként azért volt rövid életű, mert kifejezetten a 486-os processzorokhoz tervezték és volt egy nagy betegsége is. A buszon lévő címbiteket a processzor direktbe hajtotta meg. Ettől persze gyors lett, mert nem volt ott a chipset, csak éppen már 2 VLB kártya esetén is stabilitási gondok léptek fel...
-
-
-
zoltanz
nagyúr
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #6005 üzenetére
Ma tényleg kótyagos vagyok, csak 19"-os a dell-em, Benedecko neked is p992-es? Engem csak a két trinitron csík zavar, öcsémnek 19-es lg tft van, a szinei jók, de ha olyan kedve van laggol a kép ha f1-ezik,pedig 5ms a válaszideje, nemtom...majd ha lesz az új technológiás led monitorból óccsó 1x...
-
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5987 üzenetére
Reggeltet totyikosok!
Benedecko ebben nagyon jó a meglátásod, tapasztalatod, az s3-asok képe a savage-al kezdödően nagyon szép volt, a színek is teltek voltak, míg a tnt2 vantánál sokkal fakóbb volt minden, a Matroxok is szép képet adtak, nekem G400 volt, egyébiránt a geforce a 4-es Ti szériával kezdett el gyönyörű képet produkálni, az fx-eknek viszont csapnivaló volt a megjelenitése, mint az összes fx-nek. Az aTi ha jól emlékszem a 7000-es kártyájánál kezdett igazán szép megjelenítést produkálni, ezekután már csak a 7300gs-el volt tapasztalatom, de az összes előző kártyámat überelte annak idején megjelenités minőségében. Monitort nem sürün cseréltem, vga-t annál inkább, igy mindig szembetűnő volt a változás. A Savage4 pro 32megás kártyája, viszont már 32biten is szép képet adott.
Peti_s! védesd le, mielőtt valaki lenyúlja
-
Penyus
senior tag
-
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5963 üzenetére
Hat ez nala mar ugras! Nem is kicsi! Te nem ismered ot
magam is meglepodtem a reakciojan, mert altalaban semmi nem szokta erekelni. max ha p4es procit kell lefocizni az asztal sarkarol hogy labtorest szenvedjen, arra van esze. Megerzi mi ertekes
Szoval tole ez maximalis elismeres amit kaptal. De tenyleg
-
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5958 üzenetére
Wohoo, csomagom erkezett! Ime a kepek a kibontasrol: [link]
A macska neveben is nagyon koszonom megegyszer! Osztatlan sikert arattak az egerek is! Persze a jo pillanatokat meg csak veletlenul sem sikerult lefotozni, de a farkanal fogja vitte az egyiket most meg azokkal alszik. -
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5927 üzenetére
Vegulis ha a virget is 3d gyorsitonak nevezzuk, akkor en 1997 06 22 ota 3d gyorsitassal nyomultam.
Majd tervezem a bloodot a carmat meg a gta1et es a dk-t kirpobalni voodoo1el, mert anno nem adatott meg az. Csak eleg remalomfele a peccseles ahogy elneztem. Meg egyatalan voodoo1nek kellett dos alatt vmi driver? Nekem csak voodoo3am volt, anno riva 128 utana meg tnt komboval nyomultam, aztan a v3 utan meg geforce2 kaminorol lehullva akciosan. -
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5796 üzenetére
Akkoriban még elhittem, én autodidakta módon képeztem magam, amig nem lett egykét hozzáértő haverom addig egyéb híján magamtól fejlődtem. A gyári driverével használtam a kártyát, az internet akkor még luxus volt mifelénk hogy újabb drivert szerezzek, maximum ha megjelent a pc guru mellékletében valami.
Jó hogy irtad a teszteket, van most pár kártyám, igaz kellene még 1-2 és lehetne egy retro tesztet letolni. Diamond Viper V550 (tnt) 16megás, 3dfx v3 velocity 100, és STB velocity 128 (Riva 128), asus v3800, és még kéne egykét kari hogy érdekes legyen a teszt. -
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5787 üzenetére
Az s2000-esben volt T&L ?
A Bluefisben mondták még a "szakik" hogy egyenértékü kártya a kettő. Mondjuk TnT2 M64-es kártyám porrá alázta minden játék alatt a savage 2000-est, klasszisokkal jobb volt nálam a kis 300-as celkámmal. Lehet mert én nem használtam openGL-t, igaz akkor még eléggé amatőr voltam ezekhez a driverekhez is.
-
-
-
válasz
benedekco #5649 üzenetére
hehh nyomok is egy kört a terep2-vel, nekem van egy windowsos verzióm amivel pályát lehet választani ééééés van benne alapból vagy 10
akosf! most ment fel a win, mosta faintosan működikszerk:
NEm támogatott 16bites alkalmazás, ezért nem indítható
na mindjárt előhalászom a 100Mhz-es 486os laptopom aminek már TFT kijelzője van -
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5649 üzenetére
Blackthorne-ra gondoltam, nekem nagyon bejött! Az efféle platform játékokat a mai napig kedvelem, nemrég a Trine-al próbálkoztam.
Sb 2.0-án egész jó hangja volt. A képek majd jönnek a procikról, ma igencsak izzasztó napom volt, letakaritom a tetejüket és küldöm priviben.
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5574 üzenetére
Az Abit megmaradt, és köszi a tanácsot, az msi lapkát elvitték.
Mondjuk eddig az MSI-vel szivtam, ez volt az első msi termék ami tökéletesen müködött nálam. Anno alaplappal, dvd iróval, többször is megszivtam ami msi termék volt. Most megtört a pech szériám, de inkább az menjen mint az Abit.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
benedekco #5446 üzenetére
Hűtésről jut eszembe, szerintetek egy AC Freezer64 AMD-s hűtő lefogatója jó-e a s370-hez?
Erről lenne szó, a lefogató hasonlít az s370-es hűtőkéhez:
Csak azért ugrott be, mert a mostani Titan D5T hűtőmnek is ilyesmi a lefogatója és lehet, hogy rámenne:
Lehet, hogy beruházok egy ilyen hűtőre, ha jó rá. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest