- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99805 üzenetére
igazabol a 850es p3 volt a realitas abba a korba, amit en is epitettem
epp jo valasztas a gtshez, az 1000es csak kerek.
eloszor en is ilyen mindenes geppel inditottam, a bx korszak volt az elso gondolatom, aztan lett egy dx4, mert az jo, aztan egy mmx, mert az is, es kellett egy socket5 meg egy dx2, es most a ss7 (a socket 462rol meg az lga775rol nem beszelek). igazabol a p3 es a dx4 kb eleg lenne a 90es evekre, de hat olyan szepek. szerencse, hogy a gepek kevesebb helyet foglalnak, mint a monitorok.
-
arn
félisten
ha mar korhuseg... nincs vkinek infoja arrol, hogy melyik mitsumi floppy mikor jelent meg?
-
arn
félisten
ez a ss7 setup agp fail a multkor annyira felhergelt, hogy epitettem egy masikat, igazabol igy mar kezd sok lenni a jobol, ugyan megvannak a sebesseg lepcsok a konfigok kozott, de ketsegeim vannak, hogy nemelyik konfig nem lesz parkolopalyan. ez amolyan "anti" setup, nem intel-nvidia-creative.
Super Socket 7 (Aug 1999)
AMD K6 III 450 CPU
Asus P5A (ALi ALADDiN V) mainboard
Toshiba 128M PC100 SDRAM RAM
3Dfx Voodoo3 3000 16M AGP VGA
Diamond Monster Sound MX300 (Aureal Vortex2) sound card
Gravis Ultrasound Plug & Play 8M sound card
Seagate Medalist 10232 ST310232A 10G IDE HDD
Traxdata CDRW2260 Plus 2x2x6x IDE CD-RW
Mitsumi D359M3D FDD
In Win IW-A500 casea p3at is kitoltam, ennek a mogotte lihego k6 az egyik oka, a masik hogy a geforce256 analog kimenete egyik kartyamnal sem jo. a gtsnel eleg nagy ugras volt. ezzel a konfiggal kicsit szembementem magammal - ez volt a legelso, amit anno retrokent megepitettem (basszus 8 eve... a 90es evekben nem volt ennyit pcm: 93-00) - egyreszt nemileg tuningolt (bx 133on agp tulhuzva), masreszt az 1000es p3 max nagyobb oemek szamara volt elerheto akkoriban, es 2001 volt, mire ezek a giga koruli copperek elterjedhettek volna, de addigra meg ott volt mar a gyorsabb tb es a p4, majd a tua. szoval ez ilyen kicsit mese konfig, plane a bxben, de vegyuk ugy, hogy jok voltak a korabeli kapcsolataim az intellel
Slot 1 (May 2000)
Intel Pentium III 1000B CPU
Asus P3B-F (Intel 440BX) mainboard
Mosel Vitelic 256M PC133 SDRAM RAM
Asus AGP-V7700/T 32M AGP (NVIDIA GeForce2 GTS) VGA
Creative Sound Blaster Live! sound card
Creative Sound Blaster Live! Digital I/O Card sound card
Gravis Ultrasound Plug & Play Pro 8.5M sound card
IBM Deskstar 34GXP DPTA-372730 27G IDE HDD
Plextor PX-W8432Ti 8x4x32x IDE CD-RW
Mitsumi D359T6 FDD
Yeong Yang case -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99793 üzenetére
franko lett, milyen setup ez?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99791 üzenetére
a hangszorok levegot mozgatnak, annak van egy szukseglete, hogy milyen meretu dobozban mukodnek jol, a reflex meg a melyatvitelhez van illesztve. nincsenek illuzioim, hogy tul messzire mentek volna a tervezesben, de azert nah.
amugy tamogatom a full retro setupot, ha van ra hely, de igazabol a highend crtd sem az a korai gagyi szint
nalam es sok ismerosnel vmi regi hifin volt a gep, igy igazabol a bezs hangdobozkak sem feltetlenul hitelesek, az en fulemben sokkal inkabb a studiomonitorok hangja nosztalgikus, ez all kozel ahhoz, ahogy a 90es evekben hallottam a gust es a blastert.
de jelenleg sokkal inkabb a helyhiany a single desktop az oka, hogy ugyanoda kell bekotnom a regi gepet meg a macbookot - mar gyujtottem par crtt, es van egy roland doboz is. persze ez jar nemi elonnyel is. az olednek sokkal jobb kepe van, es a studiomonitorok mellett a mixer halas dolog az osszevissza kimeno szintekhez, es a tobb forras osszemixelesehez (midi modulok).
ha lesz nagyobb asztal, tuti berakom a crtt is, de lehet a kenyelmi faktor miatt maradok a modern frontendnel, mert eleg penge.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99786 üzenetére
Tevedtem, a 90es evekben csak olyan speakereket csinaltak, ami neked megfelelo, barmelyik jo lesz.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99783 üzenetére
Hat azt meg hogyan… a doboz a hangszorokhoz keszult.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99779 üzenetére
Alapvetoen igy is van, de a dobozok 99%a meg a korabeli szemmel sem ert semmit. Manapsag meg barmelyik aktiv doboz jobb, igazabol akarmelyiknel (azt a hypeolt kisebbseget is beleveve).
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99761 üzenetére
Ami jo, az hypolt, ami nem, az nem jo
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99759 üzenetére
roland vmi
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99735 üzenetére
A google osszes termeke az adatgyujtesrol szol, eladjak az adataidat a reklamfeluleteken, amibol a penzt gyujtik. Ezert volt eredetileg ingyenes minden, aztan kitalaltak, hogy fizess meg az adataidon felul is, mert hogy az adott termek veszteseges (persze, mert nem ott csapodik le a bevetel) - majd az lesz, hogy valaszthatsz, hogy keveset fizetsz es akkor tobb reklamot latsz, vagy tobbet es akkor kevesebbet.
En korabban birtam oket, de ma mar csak azt hasznalom, amit nagyon kell, amugy kerulom oket - szerencsere sokmindenre van mar alternativa.
Hasznalj macost, linuxot - szerencsere a retrogepeknel mindig van mod idoutazasra
Amazonra is jonnek a reklamok, nem is ertem, hogy nyomtak at az eunal, hogy pl augusztusig kifizetett szolgaltatasom akkor lesz tovabbra is reklammentes, ha fizetek havonta plusz harom eurot. Mintha megvennem a bigmacet, aztan amikor beleharapok, azt mondjak, hogy addj meg 2 eurot, mert megsem annyi lesz, mert kozben megdragult. Az emberek hamar kiabrandulnak a streamingbol, aztan majd mindenki toltoget megint.
-
arn
félisten
válasz
frescho #99712 üzenetére
Az ossc nekem pozitiv csalodas, mert a kimenet csak 1280x800/960, de az ad filter nagyon szepen “kerekiti” a pixeleket, a crtk kepe sehol sincs ettol. Feljebb skalazva nyilvan meg jobb lenne, de a mai monitoroknal nagyon keves felbontasnal lesz egesz, gyk 1440p (480p ok lenne) es 2160p megy, a retrotink4k tudna nativban kinyomni, vmi szep kozelito filterrel.
A win alatt a nagyobb (1024, etc) felbontasokat is ugy lehet hasznalni, mintha crtt hasznalnek. Nincs az a homaly, mint lcdn volt, szvsz szerencses parositas a samsung g8al. Iden mar jon egy 32es 4k verzioja is 240hzel… az lehet meg jobb lett volna (macen mar nem biztos, mert nem 110ppi).
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99703 üzenetére
Tok jo, de mire? Miben jobb ez, mint egy v3?
-
arn
félisten
válasz
frescho #99698 üzenetére
Ossc+oled jobb kepet csinal, mint akarmelyik probalkozasom datapathbol, az upscale filterezes eleg jol mukodik. Kar hogy ezt videon nem igazan lehet visszaadni.
Kivancsi lennek a retrotink4kra, hogy teljesen egy oldalon tortenjen minden, ne felig itt, felig ott. De annyi penzt mar nem er meg, de biztos lesznek ezek olcsobbak. -
arn
félisten
Datapathnal a modvaltasok profilozasa a legnagyobb kihivas, erre irtam anno kulon programot, mert a gyari toolnal eleg nehezkes volt. A masik, hogy a dosos kimeneteket 100 felekeppen ertelmezte, tehat ugyanazt a modot mashogy detektalta a kulonbozo kartyaknal.
De ha vki kitarto, meg mindig a legjobb eszkoz, foleg ha nem realtime dologrol van szo - a modszerek kidolgozasa idoigenyes. Meglehetne csinalni nagyon pro modon az egeszet, de erre kb zero az igeny, mind a kartya, mind a vegeredmeny szempontjabol. Kutya nem kivancsi mar ilyesmire, onszorakoztatasbol meg par ev alatt rauntam.
-
arn
félisten
válasz
frescho #99639 üzenetére
En realtime encoderol beszelek, mert ha modvaltas van a streamben, azt nem tudod lekezelni egy fix kisfelbontasu videoval egyszeruen. Ha vegig ugyanazt a modot hasznalod, akkor tobb lehetoseged van.
Tehat van az input, realtime meg a scale es az encode 4k streambe. Ezt tudja az m1 5% terheltseggel. A dolog szepsege, hogy akar streamelheted is realtime, mikozben jatszol. Datapathnal van lag, de pl ossc-elgato vonal gyk lagmentes, viszont ronda es lassu a modvaltas, mert ket eszkoznek kell szinkronizalni.De csinaltam olyat is, hogy 1:1 lossless video input es az lett felsalazva 8kra, ez hasonlo ahhoz amit irsz, de sokkal lassabb az egesz process, es kevesbe rugalmas. Youtube szempontjabol nem igazan volt kulonbseg vegeredmenyben.
-
arn
félisten
válasz
frescho #99625 üzenetére
A tobbfele felbontas miatt nem biztos hogy tudsz pixelperfekt videot csinalni, es lossless kellene kis felbontasnal. Ez dos alatt alapveto problema.
Jobb volt ugy, hogy direkt 4kba ment ki, es youtubeon vagtam meg. Ugy csak egyszer lett atkodolva.
Csak a margora: Pcn az rtx2070 mar nem birta a 4k realtime encodeot, a 2880x2160 meg ment. A tiz wattos apple m1 h265ot kodol 4kba 5% terheltseggel.
-
arn
félisten
A c2d es quad egy idoben ment
2006ban az 500g nagynak szamitott. 2003ban 120-160g vinyok mentek.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99556 üzenetére
Koszi, megnezem. De azt hiszem azert kicsit felderitem azt is, hogy melyik driveom alapbol mennyire hangos, mert eleg jelentos elteresek vannak milyen szituacioban hogy viselkednek. Igy sem egyszeru szep, korhu drvokat talalni.
Erdekes, hogy a gyartok nem mozdultak ra jobban erre a temara, mert korabban is idegesitett mindenkit. En vmelyik sztarolt asus cdt vittem vissza, aztan csereltem vmi kevesbe gyors, de joval halkabbra, egyik haver meg szimplan kitartott a 8x allando sebessegu cdje mellett. A kezdeti lelkesedes utan kb senkit sem erdekelt a sebesseg, csak mukodjon.
-
arn
félisten
Nah, toltam 98as jatekokkal, erosen szelektalni kell oket, mert vmelyik nem oregedett szepen
de a gep jonak tunik, a gust szimplan nem installaltam win ala.
K6-3 450, v3 3000, mx300 - 98ig tuti megfelelo, azutan meg a p3 800, gf256ddr lesz. 99es cimeknel mar korlatos a voodoo a kicsi texturak meg a ficsorok hianya miatt. -
arn
félisten
van, csak az 6x
azt raktam a s5be, tiptop allapotu, pedig 95os.
#99542 FoxiestFox: jo poen volt - remelem ezt nem a crtrol irtad.
#99544 DarthSun: nalam a 12x pana rezgett a legjobban, a mitsumi 16x nem volt rossz, de a 24x cyberdrive halkabb volt, bar ketsegeim vannak, hogy 24x tudja
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99538 üzenetére
Epp ezert erdekel vmi jo alternativa.
-
arn
félisten
Kernek tippeket csendes de azert eleg gyors cdromokra 99ig… a vegigteszteltem otot, es meglepo modon meg a lesajnalt cyberdrive volt a legkulturaltabb.
Amiket neztem 97bol:
pana 12x
mitsumi 16x
cyberdrive 24x98:
traxdata cdrw, ez se rossz, de csak 6x olvas (philips oem)99:
liteon 40x - ez felig doglott -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99528 üzenetére
Jah ok, akkor nekem nem jutott olyan
illetve a lcdken sincs meg ez a lehetoseg, osscvel meg eleg jo kepet lehet varazsolni egy ratyibb kimenetbol is.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #99517 üzenetére
A pluszos procik mar 2000 kozepe, addigra a bx is kezdett kihalni, jott a duron a budget procik koze. Nekem nem remlik, hogy 99re a celeron olyan hude draga lett volna. 98ban meg a ss7 lapok es procik is hasonloan dragak voltak.
Igen ali, es korabeli drvek… nem adom fel
arra vagyok kivancsi milyen volt ez a konfig 99ben, nem 2000+ben. Az apmel pl a gus akadt ossze, az mar megvan, a v3 drvnek meg dx7 kellett… ami tobb mint fura, de jo uton haladok a debugolassal. De agyrem milyen hulye hibakkal kell megkuzdeni.
98as konfigot akarhogy tekertem keptelenseg volt agpvel stabilra megcsinalni, itt a v3 miatt remelhetoleg meglesz, az olyan mint a faek ficsor szempontjabol. Viszont az analog kimenet az egyik legjobb, az osscn semmit se kellett szinte allitani, a geforceon meg kuzdottem mint a malac a jegen, de igy eleg jo lett. Ez a bemeneti kalibracio amugy eleg sokat mankoz a kartyakon, kar hogy ilyesmi nem volt a korabeli monitorokon (gain, phase, stb).
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #99512 üzenetére
Hat a k6-3 sok vizet nem zavart a maga idejeben, epp ezert van manapsag keves belole
Mindenki celeront tuningolt, amdnel meg vehettel dragabban egy tobbsegeben
lassabb processzort egy problemas platformmal. A k6-3 nem volt olcso, amikor kijott, a p3hoz araztak, ami rohadt draga volt.
Epp most kinlodok hogy osszetakoljak egy 99 alapon vmit ss7re, ha mar a 98as nem jott ossze korabeli drvekkel, de ez meg v3al is remalom, pedig nem bonyolitottam tul a konfigot (nincs ket videokartya meg harom hangkartya, mint a bxben volt). -
arn
félisten
válasz
envagyok #99503 üzenetére
Gyakorlatilag meg nem jobb, a tx vmivel gyorsabb. A 64m ram cacheles boven eleg ahhoz a korszakhoz, es direkt az mmxhez jelent meg.
A s5 nekem ott lett erdekes, hogy akartam egy “classic” pentiumot, de nehez volt ugy elvagni a korszakot, hogy vmifele csucsot jelentsen. Akkoriban gyk havonta jott vmi jobb/szebb, pb cache, uj chipsetek, magasabb orajelek, uj kartyak, stb. Igy a s5 es s7 kozott van egy egeszsegeses lepcso - egeszitsek ki egymast, ne alternativa legyen. Tipikusan 2-3x sebessegkukonbseg van kozottuk, amellett, hogy reprezentalnak vmit az adott korszakbol.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #99483 üzenetére
Nem ertem a kerdest, a socket5 hivatalosan 75-120as procikat tamogatott, a socket7 133tol jott, de termeszetesen visszamenolegesen kompatibilis.
De ezt a lapgyartok termeszetesen rugalmasabban kezeltek, socket5bol is volt olyan, ami tudott 3x szorzot, es a 133as procit is bele tudtad tenni szinte minden socket5 lapba. A socket7 elsodeges ujitasa a dual feszultseg volt, amit sok gyarto nem is implementalt (nem volt ilyen proci a piacon).
A p100 eloszor socket5be jott 94ben, a p120, 133 mar 95os. A k5 96os.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #99480 üzenetére
Latom meg mindig nem jott at, amit irok.
Meg jo, hogy egy x evvel ujabb buszrendszer jobb, de a ppro architektura elonye a szuperpipelineban, jobb orajelskalazodasban, ondie cacheben van (amit atmenetileg dobtak az olcsositas miatt).
De ehhez is kell optimalizalni, nem eroltette a ppro vonalat eloszor az intel, a korabeli kodokkal elenyeszo elonye volt a 200mhz koruli pentiumokhoz kepest dos alatt. A p2 is 300ig skalazodott az elso lepesben, es nem veletlenul nem eresztettek ossze a hasonlo orajelu mmxel, mert az jott volna ki, hogy alig van elonye 97ben. Kulonosen csunya lett volna a tervezett cache nelkuli celeron a magasabb orajelu sajat mmxel szemben, az fpu intenziv dolgokon kivul - meg igy sem vette be a piac.
-
-
arn
félisten
buek, tenyleg ennyire szarul skalazodik nalad is? [link]
furcsallom ezeket az eredmenyeket, mert a 233as mmxnel kb 15%al gyorsabb a k6-2 333. fura lenne, hogy a 450es k6-2 ennyire orrbanyomna. k6-3ban legalabb van die cache.
bar meg kell hagyni, hogy pl a k6-3 dos alatt eleg jol repeszt, meg quakeben is alig lassabb, mint a p2 450, az alus reszek miatt meg atlagban kb a 600as p3 szintjet hozza. ugyanakkor win alol mar gyenge a p2hoz kepest is, a 3dnow cimeket kiveve.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99421 üzenetére
Nekem anno vhol 97 vegen, 98 elejen volt 166os mmxem, ket procit vettem. 250/83on hasznaltam, de 262/75 is vitte, feljebb nem neztem. 98 vegen meg ott volt mar a c300a, 450en
Nah az nem gyenge ugras volt.
Retroban 233mmxet hasznalok, a dosos bencheket megneztem 292/83on teszteltem txes lapban, ss7ben meg 300/100on. Bennt vannak a benchmark tablaban az eredmenyek. Sl27s kod, 99 augusztusi gyartas.
-
arn
félisten
Amire a 8as drv kijott, az ss7 egy tnt2vel eleg verszegeny volt (igazabol megjeleneskor is). A korabeli jatekokat is a korabeli drveken teszteltek, evekkel kesobb kutya nem foglalkozott a korabbi jatekok kompatibilitasaval (foleg nem a kartya gyartoja). Csak azt kell elkepzelni, hogy hasznaltak a korabeli userek: ha kijott egy uj drv feltettek azt. Ha vki 2000es cimekkel jatszik, kis esellyel hasznaltak hozza 2001es drveket
Legalabbis en gtst nem eroltetnem 2000en tul, van arra jobb kartya.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99402 üzenetére
Altalaban azt erdemes hasznalni, ami meg uj kartyak elott jelent meg, meg amilyen korszakban hasznalni akarod.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99351 üzenetére
E1s
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99347 üzenetére
Igen is meg nem is… a hwmix addig erdekes, amig nem utkozik felhasznalasi korlatba. A gus dedikalt memoriaval rendelkezik, 32 csatornaval es interpolacioval, ha a dactol eltekintunk. Inkabb csak a felhasznalas modja hasonlo, amig nem utkoztek az amiga 4 csatornas korlataiba, onnantol ott is kell swmixet hasznalni, mint blasteren (ami lenyegeben ket csatornas, ha sztereo).
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99340 üzenetére
Hwileg a 386/vga/sb volt a kulcs, hogy pcre elvezetes jatekok johessenek, de kellett hozza par ev, mire hasznaltak is. Ugy 91 kornyekere kezdtek szinvonalasabb jatekok jonni, es 92/93ban fordult a kocka.
Az amigakbol az a500 volt az, ami olcson volt jo, a 90es evek eleji megjelenesek mar sokat nem valtoztattak a dolgon. Az ilyen mindenfele tweakelt cuccoknak sok koze nem volt a szegeny ember amigajahoz - azok mar a fanok erolkodesei, de a vilag elment mellettuk.
Engem az a korszak erdekel, amikor egy a500 is eleg volt az “amigazashoz”, es a pc egy bena kacsa volt jatekoknal.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99251 üzenetére
Normalis scalerre gondoltam (retrotink4k)
ezek az olcso izek semmit se ernek. Vagy ott az ossc mint budget “scaler”. Mindegyik jobb lesz egy normalisabb monitorral, mint vmi budgetmonitor oldschool bemenetekkel, vagy vmi regi monitor - en ezert is adtam fel ezt az utat, elegem volt abbol, hogy vmi kompromisszumos cuccot kell hasznalnom a retrozas miatt. Vagy crt, vagy vmi atalakito modern monitorral.
Mongy az amigat pont nem probaltam, de az osscn van scart.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99242 üzenetére
Az illetonek lathatoan lovese sem volt arrol mit csinal. Dos alol a 90es 3dbenche meresre alkalmatlan ehhez a konfighoz (ezert patcheltek 96 kornyeken), chris 3dmarknal meg nyilvan nem hallott az lfbrol, ami csak 2.0as vesanal van, es az egyedul a tsengnel van meg biosbol, a tobbihez kell univbe vagy hasonlo, ugy maris elenyeszo lenne a differencia a kartyak kozott.
-
arn
félisten
válasz
frescho #99134 üzenetére
Az a fem joy bennem is megmaradt brutal cucc volt a korabeli muanyag quickshot remalmokhoz kepest. Asszem thrustmaster topgun volt.
Retrozasra kettot gyujtottem be… egy logitech wingman extremet (doboza is megvan), meg egy ms sidewindert, ami ffb joy 2000bol, azt neztem hogy meg most is eleg jo aron megy emiatt.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99130 üzenetére
Joybol gravisom volt, retrokent elegge felejtheto, vettem egy dobozos logitechet helyette (94es), sokkal jobb. Gamepadok is vannak, de oszinten szolva semmivel sem hasznaltam eddig
A dos teljesen sw renderkent ment ki az atlagember szamara, ezek egzotikus cuccok voltak, es olyan gyorsan fejlodott minden, hogy el is felejtodott.
A glint az inkabb pro cucc volt cadre, nem jatekokhoz keszult es annyiba kerult, mint egy jobb gep.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99125 üzenetére
Igen, vr sisak hullam volt a 90es evek kozepen, ami ugyanugy elhalt mint a mostani. Pl ef2000 is tamogatta, de ennek nem volt koze a parhuzamosan jott 3d gyorsitashoz, kijelzoket meg head trackinget jelentett.
95re az atapi es a cdrom teljesen altalanos lett, nem ujdonsag volt.
-
arn
félisten
válasz
frescho #99105 üzenetére
En ezt hasznalathoz kotom, en is lelkesen beleraktam a talcakidobos sony 33at, de egyreszt hulyen nezett ki a 3 drive, masreszt meg semmire se hasznalnam egy 93as gepben. A 95os gepekben mar 2-6x atapik vannak, amik lenyegeben csak lassabbak, de ugy mukodnek mint a kesobbi cdk a gyerekbetegsegek nelkul.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #99106 üzenetére
Chip alapjan az en kedvenceim doshoz: s3 vision (94-95), wd90c33(93), ark (95). De a kartyan mulik, hogy milyen, meg egyaltalan milyen allapotban maradt meg. Lehet uj koraban remek volt, de mar messze van az eredeti allapotatol, es ezert rossz a kepe, stb.
olyan valassz:
1. Kompatibilis
2. Jo a kimenete
3. ha a fenti ketto ok, akkor a leggyorsabbat -
arn
félisten
válasz
envagyok #99100 üzenetére
Akkor mitsumi vezerlos sbpro kell, az elso generaciosbol nem is tudom van mindenfele, az sbpro2bol van sony, pana, mitsumi. A panas a gyakori.
Sima vezerlon siman mennek az ides driveok.
Ha vmi kesoi dx2ot epitesz, szvsz feleslegesen szivatod magad a cmsel, cache controllerrel meg vmi os cdrommal, ami a korabbi korokra volt jellemzo. 95re mar mindenki atapit hasznalt, az sbpro2 is kikopoban volt, es a caches kontrollerek sem mentek iden (92-94 re volt jellemzo).
A cache controller erdekes, de gyakran lassabb, mint a sima, csak apro fileoknal jelent elonyt, mert a dedikalt 1/286 lassabban kezeli az iot, mint a 486 bioson keresztul.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #99065 üzenetére
Az intel sem torte ossze magat, a fogyasztasbol teljesen nyilvanvalo volt, hogy egy tartalek nelkuli architektura, amit nem lehet kb semerre sem skalazni normalisan. Az intel procik meg epp azert lettek olyanok, amilyenek - eleg volt a konkurencia ellen.
A ryzennel a skalazhatosag es az okos olcson gyarthato architektura lett a lenyeg, tanultak a hibabol. Aztan a szerencse is a kezukre jatszott, hogy az intel elbukta a gyartoi versenyt, igy mar nem kellett folyamatosan lepeshatranybol kitalalni vmit, ami versenykepes, olcsobb gyartastechnologiaval.
-
arn
félisten
A q2 az ugyanaz a motor meg mint a q1, max frissebb verzio.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #99007 üzenetére
A dukeot speciel lehet benchelni… a kezdokepen vgaban 15 fps korul van dx2on, dx4en 22. Egyaltalan nem lassu jatek, a full 3d jatekok, mint a fade to black, mw2, a screamer, hioctane, slipstream szvsz lassabb volt 95bol - csak akkoriban mar nem a vga szamitott menonek, hanem normalisabb gepeken svgaban jatszottak (mint a videon). Ugy mar csak 6 es 9 fps a dx2 es a dx4. A 96os jatekok meg mar vgaban is kevesek voltak dx4en (gp2, quake, stb).
-
arn
félisten
A multkori “mennyi fps keves” margojara, es hogy mennyire voltak lassuak a korai 3ds kartyak - hogy prezentaltak a mechwarrior2ot az akkori csucsgepen
Ehhez nagyon hasonlo socket5 gepet epitettem.
[link]Nyilvan nagyobb felbontasban fut, mert dx4en is szebben ment vga felbontas mellett. De azert az erzodik, hogy nem az fps volt az elsodleges szempont, legalabbis nem a mai szempontjaink szerint. En ekkoriban csereltem le a dlct dx4re, ami brutal gyorsnak tunt, aztan nehany korabeli 3ds jatek hasonlo slideshow mint a fenti video, de ez nem igazan akadalyozott meg abban, hogy elvezzuk.
Csak derulni tudok rajta, amikor manapsag panaszkodnak, hogy 120 fps alatt nincs elet.
-
arn
félisten
Ilyenre is szivesen epitenem a retro tesztkonfigokat, csak ne lenne ilyen arcpiritoan draga.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest