- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Win98se mellett meg nem mukodik a cd digital audio, hogy ide buszon kuldi at? Winme volt az elso?
-
arn
félisten
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106781 üzenetére
En is akartam epiteni egy p2 300at, de benchmarkokban eleg kiabrandito egy mmxhez kepest, foleg dos alatt, ugy hogy tobb nyug van vele (450es p2ot downclockoltam).
-
arn
félisten
Ennyire nem egyszeru a dolog, spdifen nincs idozites, ha nem pontos a kuldo, jitteres lesz a jel, es reclockolni kell a fogado oldalon hogy ne szoljon rosszul. Illetve ha analog jelle alakitod, meg async usbs forrason is szolhat mashogy a digitalis forras (maga a digitalis jel persze bitperfekt). A digitalis jelkuldesnek is megvannak a buktatoi hangminoseg szempontjabol, csak mashogy.
-
arn
félisten
Openglel melyik drv nem bugos az elso halflifeal?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106731 üzenetére
En ezt hasznalom a p3ban
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106711 üzenetére
Akkor meg nem is letezett, ahhoz kiegeszitokartya volt
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106694 üzenetére
K6hoz es ss7hez epp passzol, hasonloan bugos
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106688 üzenetére
Nem tudom
a rendes win98as gepemben p3, gf meg live van, nem veletlenul. Ezt a gepet azert epitettem, mint alternativ vilag (k63, v3, aureal), de hat olyan is.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106684 üzenetére
Igen, kisebb a terhelese, mint az a3d, de nem is olyan jo (mar ha az a3d rendesen mukodik).
-
arn
félisten
Isat mar valoban sok ertelme nincs 100as lannal patkolni, max a kompatibilitas miatt. [link]
-
arn
félisten
válasz
Pikari #106677 üzenetére
A sima p2 450el szemben a k6-3 450 nem all olyan rosszul, en legrosszabb esetben is olyan 40% elonyt mertem a p2 javara (tipikusan nincs ennyi), egy 600as p3 mar tobb helyen 2x gyorsabb. De ez az 5fpses droppokon meg hasonlokon nem segit. Inkabb csak arra gyanakszom, hogy ebben az osszeallitasban vmi nagyon fogja.
Majd megnezem a p3 800 + gf256on. Kizart, hogy ekkora droppok legyenek benne, igaz az merve is vhol 4x gyorsabb - aztan van fel ev a ket gep kozott.
-
arn
félisten
Most nekialltam jatszani a halflifeot a k6-3 450 + v3 + aureal gepen, de nem emlekeztem hogy ez ennyire beszaggatott, pedig anno a kartyam tuti lassabb volt, a proci 450/100as celeron volt. Mi fogja meg ennyire? Majd megnezem p3on meg geforceon.
Emlekeim szerint p2-450 es v2nel sem voltak ilyen droppok.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106616 üzenetére
En tuti nem csesznem ossze ilyennel
-
arn
félisten
Ezek a regi halozati kartyak a sebessegen kivul ugyanugy mukodnek modern routerre kotve?
-
arn
félisten
Marmint a parakicsapodashoz az kell, hogy a folia alatt es kivul eltero legyen a homerseklet, ha arnyekolt, erre szerintem kicsi az esely, siman felveszi a homersekletet.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106601 üzenetére
Ahhoz az is kell hogy nagy legyen a homerseklet kulonbseg, amugy nincs parakicsapodas.
-
arn
félisten
válasz
Yutani #106538 üzenetére
Annyi felrevezeto van a dologban, hogy a radeon ddr tesztek 2000 juliusaban jottek, amikorra mar piacon volt a gf2gts, es augusztusban mar gf2 ultrat kuldtek tesztelesre (oktoberben lehetett kapni), radeon sdrt meg csak ezutan teszteltek, mint a gf2mx ellenfelet. Igy mar ertheto, hogy a radeon miert nem kapott jobb sajtot.
-
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106447 üzenetére
Nekem az atitol harom kedvenc korszakom volt, a 9700/9800, a 4800, es az 5800. Ezeken kivul vegig az nvidiat preferaltam.
A 8800gtx sok szempontbol merfoldko volt.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106445 üzenetére
A 8800gtx 2006os.
-
arn
félisten
No ez is megy a levesbe, jon vissza a slot1 p3 es a k6-3. Ki se probaltam az sli csodat
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106381 üzenetére
A javascript gyilkolja az egesz webet.
-
arn
félisten
A gyengebb tuning helyett cserebe kevesebbet fogyaszt. [link]
-
arn
félisten
Intel DX79SI x79 lappal van vkinek tapasztala?
-
arn
félisten
válasz
envagyok #106274 üzenetére
Semipassziv? Akkor ranezek, de azert az durva, hogy az 3770k vagy felet fogyasztja, es alig akad program, amiben lassabb. Meg az z77 usb3 tamogat, a par honappal korabbi rohadt draga x79 meg usb2ot?
Ellene szol, hogy anno is ilyeneket vettem, es a retros gep nem fog sokat menni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106266 üzenetére
Az is igaz, bele lehetne tanulni biztosan, de az egy masik szakma, es sok tapasztalat kell hozza.
-
arn
félisten
válasz
jokeph #106259 üzenetére
Retroban nem szeretem a megkoteseket, a fene megette az egeszet, ha mar itt is azt szamogatom, hogy mire futja
ha vminek nagyon tultoltak az arat, szimplan skippelem a korszakot.
Ahogy elneztem, itt meg annyira nem, de igy is joval tobbe kerul, mint egy korabbi konfig, kozben meg a gyakorlati ertekuk zero, barmilyen par evvel ujabb kozepes cucc lenyomja oket olcsobban, kevesebbet fogyasztva.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106260 üzenetére
Ertheto, en is ezt tennem, ha tudnam
de nem olyan aron, hogy a sajat lakas majd 70-80 eves koromban lesz a sajatom, es kozben meg a normalis fizetesbol sem futja semmire, mert tengodni tudok a torleszto miatt (kb 2-3x az alberleti dijnak). Itt ausztriaban ezt mar parszor vegigzongoraztam - majd a gyerekemnek jobb lesz. Igazabol ha valaki mar itt kezd dolgozni, es nem 30-40 evesen jon ki, akkor is teljesen masok lennenek a kilatasok.
Eleve az is egy illuzio, hogy a hitelre vett ingatlanod a tied. Majd az lesz, ha kifizetted, addig reszben a banke. Majd akkor veszek otthon lakast, ha kp megvehetem, de az valoszinuleg csak befektetesi cellal lesz.
-
arn
félisten
válasz
Vladi #106255 üzenetére
Nem ertelek, hogy a kisember szempontjabol miert adna realisabb kepet az atlagfizetes. Az o fizetesuk kozelebb van a medianhoz nagy esellyel - erre celoztam. Nyilvanvalo, hogy magyarorszagon a kozeposztaly hianyzik, van egy nagy tomeg alacsony meg egy kicsi tomeg magas fizetessel.
En pl jol keresek, de igy sincs eselyem sajat ingatlanra, foleg ahol elek. A sajat ingatlanhoz ragaszkodas kocsit keleteuropai betegseg.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #106253 üzenetére
A 2000nel visszamegyek valszeg a bxre meg a gf256ddre, kozelebb all a szivemhez (az amolyan szep lezarasa a win98/bx korszaknak), de nagyobb felbontasnal nagyon lelepi a gf2ultra, aztan van vagy fel ev kozottuk. Ez kicsit olyan mint a vodor takony, vhol el kell harapni a veget
A szivem csucske a hwepites, de azert probalom kombinalni a hasznossaggal - porosodni nincs sok ertelme epiteni vmit, igazabol mar igy is van par, ami kozben “megesett”, es sajnalnam mar oket dobni (ss7, socket5, socket2 stb), de vadaszgatni nem fogok az “erdekes” konfigok utan, inkabb a meglevoket hegyezgetem.
Ahogy belassult a fejlodes, igazabol meg ezekre se lenne szukseg, ami winxpn megy, az mar win7en is fut - ezeket a winxps gepeket is ritkan veszem elo, a dos aranykor (91-95kb) szamomra a legkedvesebb retro egy 486tal.
-
arn
félisten
Gondolkodom ezen a win7 konfigon, vmi late 2011- mid 2012 konfig kellene…
a top vmi ilyesmi volt, de nem tudom van e ertelme elmenni ezen a hedt vonalon (eggyel regebbi mag, jobban melegszik, sokkal dragabb beszerezni):
3960x
x79
gtx680 v 7970melyik x79 lap jo, a legjobb? Vmi korai db kellene.
ebbol a korszakbol amd v nvidia a kevesbe problemas? Fogyasztasban jobb az nv, az amd eddigre mar csak tulhajtotta a 7970et. Az nv szimpibb tesztek alapjan, foleg hogy van belole 4g verzio is. Eredetileg utolso atit akartam, de az a 5870 volt, es tul oreg win7es topkonfighoz.
-
arn
félisten
Ez egy tok jo oldal volt, most meg kb kovethetetlen, ki volt ez a zseni… [link]
-
arn
félisten
válasz
Fücsök007 #106243 üzenetére
Ezert van egy 2000es win98 konfig
A 2003as winxp konfig csak a 2001-2003 idoszakot fedi le. A win2k alatt sem megy tobb win98as jatek.
Jelenlegi fobb konfigjaim win lefedesere:
233mmx + v1 95-97 win95 osr2.5
p3 ghz + gf2 ultra 98-00 win98se
xp3200 + 9800pro 01-03 winxp sp1
qx6700 + 8800gtx 04-06 sp2Ha vmivel gond van, lassu, nem megy, stb ott van az eggyel ujabb vagy regebbi. Meg ugy altalaban retrozasban a gyenge gep nem letezo fogalom
-
arn
félisten
válasz
frescho #106236 üzenetére
Ezert nem vallalnak gyereket, csak elnek a vakvilagba, mert az kenyelmesebb. A gyerekvallalas mindig a rogosebb, de a szebb utja az eletnek. Szar dolog lesz, ha idosen nem lesz csaladjuk, mert elszorakoztak a fiatalsaguk, es rajonnek, hogy az eletuknek semmi ertelme sem volt, teljesen feleslegesen jottek a vilagra, semmit se tettek hozza. Persze ezt megmagyarazni nem tudod nekik, mert kirohognek, hogy ez az o dontesuk, es hogy hulye vagy.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #106229 üzenetére
Mi az hogy tisztesseges telepito? A korabeli installokat a korabeli hweken teszteltek, igy meglepo lenne, ha nem mukodne - szvsz siman a winworldrol huztam le egy sp1es telepitot.
Regen nem volt netem otthon, csak 2006tol, frissiteseket meg patcheket sose telepitettem, csak a service packokat. Sose volt gond semmivel, minden rendesen futott, epp mint a retro gepeken. A winxp mar a legelejen is baromi jo rendszer volt, 2001ben az ment fel, asszem thunderbirdom volt akkor.Ha vmi kulonleges igenyed van, vmi hacky way biztos jobb, de egy korhu gepen mindennek mennie kell rendesen. A 2003as gepen sp1 van, a 2006oson sp2, ennel ujabb retro gepem jelenleg nincs, bar gondolkodtam egy win7es masinan - kb eddig erdekeltek a pck.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #106212 üzenetére
Annyit raksz bele, amennyi tetszik, de azert az kicsit ellentmondasos hogy vkinek anno csucsmennyisegu ramra volt penze, procira meg nem.
Nalam 512m van a 2003as konfigban, de egyszer sem ereztem kevesnek. Nyilvan nem tartana semeddig ketszer annyit belerakni. Winxp sp1 van a gepen.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #106114 üzenetére
Az fel evvel kesobb jott. Azutan fel evvel mar ott volt az x800 is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest