- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
Petykemano #9589 üzenetére
Engem jobban zavar ennél az, hogy tök mindegy, hogy tud vagy sem PCIE5-öt a lap, PCIE3 vagy PCIE4 bővítők SINCSENEK rajta. Gyakorlatilag teljesen értelmetlenné tették az ATX/MATX lapokat, mindegyik egy ITX "bővíthetetlenségével" dolgozik. Arra bezzeg van eszük, hogy PCIE 1x csatolókat álcázzanak 16x-nak.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #9589 üzenetére
Az a gond, a PCIE4 és főleg 5 megköveteli a jó minőségű, sok rétegű PCB-t a megfelelő jelátvitelhez, ami soha nem volt olcsó.
Egyébként a mai B650 lapok árazása alapján megfizethető kompromisszumnak tűnik a PCIE4, esetleg egy PCIE5-ös M2 slottal kiegészítve. Ezekkel azért elég jó sebesség érhető el, akár vágott interfészű VGA-val is, miközben a termék ára így még korrekt sávban marad.
Ne felejtsük el, hogy az AM4 olcsó csipszetje, a B350 és B450 még PCIE2-es portokat használt, na azon én is ráncoltam picit a szemöldököm annak idején.A B550 hozta be az "általános" portokra a 3.0-t...
A kisebb GPU szerintem ha van rajta elég VRAM nem fog fejre állni egy 4.0-s lapban sem, vágott interfészen. Még úgy is óriási előnnyel indul egy kisebb APU-val szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest