- Poco F7 – bajnokesélyes
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert #9031 üzenetére
> De akkor 3-4 különböző chiplet lesz tervezve?
Ezt nem tudom. Nem hiszem.
mindazonáltal ugye most is van egy Zen4 és egy Zen4c chiplet.
De a Phoenix2-ben vegyítve vannak a magtípusok.
Ami elég logikus. Szerintem statisztikailag kiszámolható, hogy ha van egy 8 magos CCD, akkor a legmagasabb frekvencia alapján sorban állított magok közül az utolsó 4 lehet, hogy soha nem fog azon a frekvencián üzemelni, amit névlegesen maximálisan el tudna érni, mert ő mindig az 5-8. mag lesz, ami terhelést kap és addigra az első 4 mag már biztosan felvesz akkora áramot, hogy a TDP kereten már osztozni kell.Ahogy mondtam, szerintem a Low power option inkább a dense option továbbfejlesztése.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
paprobert #9031 üzenetére
ha az Intel után akarnak menni ebben a nagymag - kismag kerdesben, akkor kénytelenek lesznek eltérő magokat tervezni. B verzió, hogy letiltogatással érik el a kivánt hatást, tehát mondjuk a cache felét letiltják, de az csak akkor éri meg, ha elég rossz a kihozatal, kulonben csak a drága 5-4-3 nm -es wafer pazarlasa.
vagy pl. azt eltudom kepzelni, hogy a "kismag" 1:1 -ben a Zen4 ujabb gyartastechnologiara portolt valtozata ; a nagy mag meg a tovabbfejlesztett uj konstrukcio.
Új hozzászólás Aktív témák
- BenQ DesignVue PD2705U 4K Designer Monitor!27"/99% sRGB/Pantone/AQCOLOR/Type-c/Mac Ready/Beszámítás!
- Garmin fenix 8 51 mm amoled sapphire karbonszürke DLC titanium
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- Tágulási tartály Baseflex 12/1.5 6bar
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest