Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
köszi
Igen, azt az Ertés elemző is mondta, hogy a mostani energiaválság egyik fő összetevője, hogy az elmúlt 8 év alacsony energiaárai valamint az európai (főként német) üzenetek a fosszilis energiáról való leválás miatt elmaradt beruházások. És akkor erre jött még rá a háború miatti gazdasági-diplomáciai összezördülés oroszországgal. Az orosz gáz nem pótolhatatlan, de időbe telik a kapacitások kiépítése és bizonyára drágább is lesz valamivel, ha nem is annyira drága, mint most.
Na de ha jól értem, akkor arra utalsz, hogy az áram ára dacára az áramtermelésben részt vevő megújulóknak és atomerőműveknek lényegében együtt mozog a gázárral?
Az első linkeden volt egy grafikon "másnapi áram ára". Azért emelem ki, mert azt tökre el tudom hinni, hogy holnapra áramot nagy eséllyel tényleg csak gázzal (esetleg szénnel) lehet előállítani, tehát ott értem, de az ábrák, amiket én láttam [link] - ha jól értettem - egy évre előre történő lekötést jelent.
És hogy ne legyek ennyire off.
Ennek fényében mennyire látod esélyét annak, hogy
- lakossági szinten a korábbinál jobban elinduljon az érdeklődés az energiahatékonyabb számítógépek irányába?
- Betiltsák a kriptovalutabányászatot?
- A nagy adatközpontok / cégek géppark frissítésbe kezdjenek európaszerte és lecseréljék öregecskedő (és hirtelen nagyon drágán üzemelő) szervereiket / kliensgépeiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy topik
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest