- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #2338 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy a jövőben is megmarad-e az apu vonal a mobil és a budget szegmens lefedésére, vagy elindul-e felfelé az IGP és lesz-e haszna?
Nyilván amíg monolitikus addig igen, mert most a desktop és szerver chip közös.
Jelenleg egy IGP-vel rendelkező 4/8-as desktop cucc is annyiba kerül, vagy szinte drágább, mint egy 6/12 magos IGP nélküli. Tehát nem kedvező.Ugyanakkor én továbbra is azt gondolom, hogy tök praktikus a cpukon valami, ami legalább képet tud adni.
Nyilván kezdeni vele bármit is, ami nem képeadás, akkor érdemes, ha széles körben elterjedt.Amúgy ha a Renoir 8 magos zen2, akkor miért is kell ennek monolitikusnak lennie? Miért nem lehet egy 7nm-es (hogy kicsi legyen) IO lapkát készíteni ami tartalmazza az IGP-t?
Most már azt is tudjuk (Navi4 alapján), hogy 12CU és 64 bit memóriavezérlő kb 80mm2 lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest