- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #3072 üzenetére
Ahogy néztem egyébként elég kérdéses az A8-7650 jelenléte ugyanis 65W helyett 95W-ot fogyaszt és csak 100-200MHz-cel gyorsabb, tehát valójában nem több egy tuningolt A8-7600-tól. Nem baj legalább esni fog az A8-7600 ára, mert én azt néztem ki
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3033 üzenetére
AMD-nek úgy látszik, hogy nem lesz UHD gyorsítása csak HEVC (H265) kodekre, mert jelenleg csak az R9 285 (Tonga) gyorsítja az UHD-t, mert egy új videóegység van benne. Amire lehet számítani, hogy lesz egy OpenCL HEVC dekódolási megoldás ami a GPU segítségével dekódolja majd a filmeket, mivel a dedikált egység erre nem képes.
-
PuMbA
titán
válasz
szotadi #2789 üzenetére
Igazából nem a TV bűnös, mert a CCC-ben a képméret állítás azért van, ha hibásan ismeri fel a megjelenítő a HDMI jelet, akkor is ki tudj csikarni normális képet
Az LCD TV-knél kell megtudni gyártónként, hogy melyik képméret beállítás adja az eredeti, belepiszkálás mentes képet, ami Samsung esetében a "Képernyőhöz ig." beállítás
-
PuMbA
titán
válasz
szabieable #2490 üzenetére
Én monitoron és TV-n is 1080p-ben nyomom, más frissítéssel (60Hz, 23Hz). Win8.1 + legújabb driver
Catalystban ne felejtsd el kikapcsolni a dinamikus kontrasztot, fehérebb fehéret, bőrszín tónust meg minden ilyen videószart, kivéve a pulldown észlelést, automatikus deinterlace-t és az egyenletes videólejátszás kényszerítését.
-
PuMbA
titán
"Nekem most az lenne a célom, hogy minél kisebb költségvetésből, használhatóbb gépet csináljak."
Ebben az esetben szerintem nem kérdés, hogy egy Intel proci + egy DVGA kombó a legjobb megoldás
Az 5350 árából egy Intel Pentium G3240-at lehet venni, ami jóval gyorsabb a 2 magjával és egy magos teljesítményben meg több, mint 2x jobb
Mellé meg veszel 15k-ért egy DVGA-t, ahogy írtad és kihoztad a legtöbbet a pénzedből, ráadásul régebbi játékokkal is zúzhatsz simán, akár FullHD-ban is
-
PuMbA
titán
válasz
Polllen #2390 üzenetére
Ja értem, az én olvasatomban a régi játékok 2007-2008 körülieket vagy előbbieket jelent
Ezek a játékok már kihasználják a több magot rendesen
DVGA pedig tényleg hasznos, ha FullHD-ban akarunk játszani, de itt nekem mindig előjön a kérdés, hogy most HTPC-zünk vagy játszunk és akkor már megint ott vagyunk, hogy miért vettünk játékra AM1-et, ami tök nem arra való és csak pazarlásnak van benne a prociba a VGA, ergo jobb lenne egy Intel proci ebben az esetben.
-
PuMbA
titán
Nem, a legnagyobb baj a régebbi játékokkal, hogy csak 1 illetve 2 processzor magot használnak ki, ami valljuk be, hogy az AM1-nél harmatgyenge. Hiába tennél bele jobb VGA-t, CPU limitbe fogsz ütközni
Amelyik régebbi játék meg jól fut 5350-en, ahhoz elég az integrált Radeon R3.
varmi2: Ez is igaz
-
PuMbA
titán
válasz
apatyas #2349 üzenetére
Wiki a barátod
"Puma does not feature Heterogeneous System Architecture" A következő fejlesztéstől viszont már minden AMD-s cucc HSA-s lesz
-
PuMbA
titán
Csomó Catalystot nem próbálhattál, mert csak a gyári CD-n lévő 1db és a hivatalos honlapon lévő szintén 1db driver támogatott, szóval ezt szedd le: AMD Catalyst™ Software for AMD Athlon™ and AMD Sempron™ APUs
Nekem ezzel nincs gond.
-
PuMbA
titán
válasz
Mulderpapa #1997 üzenetére
Ja, nekem ATX házban van, biztos ezért...
-
PuMbA
titán
válasz
Mulderpapa #1995 üzenetére
Szerintem ennek a házhoz nincs köze
Nekem zárt házban 0db ventivel szobahőmérsékletű (22-26fok évszaktól függően) a proci kis terhelésen/terhelés nélkül 900RPM-en lévő CPU ventivel
-
PuMbA
titán
válasz
Armagedown #1975 üzenetére
Én se értem, hogy mi értelme ilyet beletenni, a GT610 annyit fogyaszt, mint maga az egész konfig amibe belemegy
Ráadásul hasonló sebességű a kártya leszámítva, hogy a memória sávszélje kicsit jobb, mert van neki egy teljes DDR3 sávja, nem osztva a CPU-val
-
PuMbA
titán
XBMC mesa driverrel elég gázos, már nem azért
A VGA tudásának az 50%-át, ha ki tudod használni Linuxon, nem kérdés, hogy Windows-zal mahinálj.
"em tudom rendesen leírni de pl a kábelen jövő tévéadás (kábel direktbe a tv-be dugva) folyékony, nem darabos a htpc-st meg eléggé annak érzem, főleg a kábeltv után."
Mert a TV 50 fps, egy film pedig 24
" hogy az 1080p @ 24hz skálázás diafilm, vagy folyékony, vagy htpc ezt ebben az emberöltőben képtelen lesz rendesen megoldani?"
Mármint, hogy mit skálázol? Nem sima 1080p24 agyangról beszélsz?
-
PuMbA
titán
válasz
Francia91 #1797 üzenetére
Most néztem meg Passmarkon, hogy a Core 2 Duo P9700 kétszer gyorsabb a Sempron 2650-től
Jó kis gép az még...nekem a laptopomba csak sima Core Duo van nem 2 és az jóval lassabb
-
PuMbA
titán
Azért én nem merném bevállalni a Sempront
Az a 3-4k különbség körülbelül semmi és cserébe a körülményekhez képest lassú 1 szálas teljesítmény miatt egy sok tartalommal teletűzdelt weboldal simán kifekteti a Sempront. Van egy régebbi Core Duo-s laptopom hasonló teljesítménnyel és lehet youtube-ozni, csak 3 perc, mire bejön a Windows meg a flash miatt fél percig csak reszel a gép első videó indítás esetén
-
PuMbA
titán
válasz
Freddy TNT #1723 üzenetére
Azért egy Core i3-mon csak elmegy a WoT minimumon, mert Core i5 az ajánlottja, ami 30%-kal jobb csak kb az i3-tól...
Lehet, hogy a nagy hadron ütköztető eredményeit számoltatják a háttérben
iMaverick: Hát igen, régen emlékszem, hogy lehetett játszani régebbi gépen is, de ma veszel egy alsó-közép gépet, 2 év múlva már nem fut el rajta egy új játék...Nagy pénznyelővé vált az egész. Ilyen World of Tanks szarságoknak Core i7-kell, mikor CS 1.6-tal régi 1 magos celeron proci + valami szar integrálttal 100fps-sel nyomtam egy akkori legalja kategóriás laptopon. Egy multiplayer játék lényege, hogy bárki tudjon vele játszani, akár gyengébb gépeken is
-
PuMbA
titán
válasz
Freddy TNT #1714 üzenetére
Nem ismerem a WoT-ot, de ha cpu igényes, akkor a Pentiumot Core i3-ra lecseréljük, ami + 10k a VGA pedig gyengébb lesz -10k-val és a probléma meg van oldva
Egyébként a weblapjukon a minimum konficurációhoz 1 magos processzor van írva...elég szégyen ha ilyen gépigényes lett a játék az update-ektől. Látszik, hogy nem a hatékony programozás az első náluk, hanem hogy minél hamarabb csináljanak valamit
-
PuMbA
titán
"A gondom az, hogy egy inteles cuccot VGA nélkül szinte egyáltalán nem lehet játékra használni. Vagy tévedek?"
Hát nem nagyon, de mivel VGA-val számolsz, ezért tök mindegy, nem?
Például:
ASROCK H81M-DGS R2.0 11k
2x KINGMAX 2GB DDR3 1600Mhz 12,5k
Intel Pentium G3220 13,5k
R7 250X 1GB GDDR5 24,5kEnnél erősebb VGA-t ilyen proci mellé felesleges tenni és még jól bővíthető is
-
PuMbA
titán
válasz
ShinjiNo #1575 üzenetére
Ha veszel például egy Celeron G1820-at egy olcsóbb, de modern dVGA-val akkor se lesz sokkal több a fogyasztásod, de legalább jobban tudsz rajta játszani. Ez a cucc semmilyen körülmények között sem játékra való, amit jelez többek között az is, hogy a PCI-E slot nem x16-os.
-
PuMbA
titán
válasz
AirBundy1 #1293 üzenetére
Próbáld meg ezt a drivert feltenni
Ha gond van, akkor próbáld meg MPC-HC lejátszóval mégnézni. Ha még mindig gond van, akkor meg rakj fel Windows 8-at, mert egyrészt sokaknak volt problémája 7-tel, másrészt meg a 7 amikor megjelent még nem volt ilyen hardver, harmadrészt a 7-et nem akarták hivatalosan alapból támogatni, azt később csapták hozzá, mert gondolom sokan szerették volna. Magyarul a Windows 8 alatti működés a legbiztosabb ennél a hardvernél.
-
PuMbA
titán
válasz
flashpointer #1267 üzenetére
HD4600 csak Core i procikban van, g3420-ben Intel HD Graphics (Haswell) van
-
PuMbA
titán
válasz
Francia91 #1243 üzenetére
Kösz
Látszik, hogy a 2013-as driver maradt ezekhez az APU-khoz a 14.4-ben. Nekem az volt a feltűnő, hogy manuálisan listákban keresgélve nem találtam az APU-khoz drivert és így jutottam el a kereső alapján arra az ominózus tényleg hivatalos Kabini driver oldalra. Az alsó képen 13.250 van a videó driverhez írva, míg ami speciálisan az Athlon és Sempron Kabini APU-koz van az 13.352 verziószámú. A fél év különbség meg van, szóval tényleg nem 100-as a 14.4 driver ezekhez, mivel a readmejében sincs említve, hogy támogatottak ezek az APU-k.
-
PuMbA
titán
14.4 tudomásom szerint nem való APU-hoz
Amit linkeltem az való... én ezt tettem fel AMD SATA-val együtt. Nem kapok ismeretlen eszközöket, mert az MSI alaplapon nincs semmi extra, mint az ASRock-okon és minden driver fél évvel újabb, mint amiket a gyártók adnak (a SATA is 2014 áprilisi)
-
PuMbA
titán
válasz
flashpointer #1107 üzenetére
"Akkor ezt lehet úgy venni minthogy lenne külön egy 2600 pontos cpu pl intel G1620+ ati 6450-es videókártya amik pontbelileg ugyanannyira jönnek ki?"
Nem, mert a G1620 két magos és mivel manapság még sokat jelent az egy magos teljesítmény, ezért jobb az Intel.
"Vagy az integrált volta miatt esetlleg van külnbség?"
Igen, a memória elérés lassabb. Ha meg GDDR5 van a VGA-n, akkor meg nagyon veri.
"Az 5350-esben lévő apu tud együttműködni pl egy nem túl izmos amd-s dvga-val?"
És ennek mi értelme van? Semmi...Ha játszani akarsz, akkor veszel egy rendes gépet erős két magos teljesítménnyel dVGA-val, ha meg nem, akkor egy ilyen APU-t
-
PuMbA
titán
válasz
PapaMaci #1016 üzenetére
Nem tudom, nekem nincs olyan netem
De utánaszámolva 200Mbit az 25MB/s és egy újabb 7200RPM-es merevlemez tud 40MB/s-mal írni
Ha 10mp-enként írja a torrent kliens az adatot a gépre, az akkor is csak 250MB memória foglaltság maximum
Elvileg simán benne vagyunk 2GB-ba, de ez az elmélet...
-
-
PuMbA
titán
MSI AM1I + Athlon 5150 + DDR3 1600Mhz + 500GB Western 3.5" HDD + Samsung DVD+RW ODD + 300W Be Quiet Pure Power L8 táp
Idle: 18W
Film: 23W
Full: 35W -
PuMbA
titán
válasz
szabi__memo #785 üzenetére
Anand tesztben látszik, hogy megverték a Bay Trailt egy szálon
Hamarosan meg jön az Intel válasza...nagy az iram...
-
PuMbA
titán
5150 most best buyabb 11k-ért
Mercutio_: Ja, de azért gondoltam, mert sehol sem több, csak náluk. Olyan nincs, hogy egy lassabb terméket föléáraznak egy jobbhoz képest. Szerintem meg van tiltva, hogy egy ugyanazon szériában lévő Core i3-at pl. árazzanak egy Core i5 fölé
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #743 üzenetére
Nem a dual channel hiányzik, hanem a proci gyenge. Single channel ehhez a szinthez elég. Sok tesztnél látszik, hogy hiába tesznek alá erősebb VGA-t egy Max Payne 3 alatt 17 fps-ed lesz a proci miatt...F1-nél is ez a 30 körüli fps nevetséges HD6850-nel, mert egy erős procival 90 is meg van, tehát egy harmad ilyen gyenge kártyával is lenne 30 fps-ed. Nézz meg egy DDR3 sebesség teszet, még a leglassúbb RAM-mal is megvan 80 fps-ed egy Core i5-tel...
-
PuMbA
titán
Na akkor bent vagyok a klubban egy 5150-nel, csak még nem jött meg
Megméricskélem majd a fogyasztást
-
PuMbA
titán
Itt sehol
Az a baj, hogy minden mérés más, mert más a HDD, VGA stb. és legfőképp a táp. Itt például épített HTPC-knél a full asztali 55W TDP-s Pentium G2120 veri az Athlon 5350-et idle-ben és filmnézésben, viszont a táp HTPC táp és kis hatásfokon is jól működik, tehát ez jobban mérvadóbb. Full load alatt már nem.
Mercutio_:
-
PuMbA
titán
Load és nem 5, hanem 10 Rosszul emlékeztem
Idle-ben is eléggé elgyepál mindent, főleg az Ivy 1620-t és ez 750W-os táppal van mérve, tehát van még ott pár W
szabi__memo: Érdekes ez a téma, mert én általában veszek egy "halk" ventilátort és sose halk. Olvastam, hogy jönnek majd AM1-hez hűtők és egy jó kis passzív kéne...Tesztekben is valakinek halk, valakinek meg hangos a venti, szóval még a ház is eléggé beleszólhat...
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #639 üzenetére
A videókártya AMD
Egyébként meg sehogy, én is mindig azt veszem, amelyik jobb, olcsóbb
Mercutio_: Meg, hogy halkabb az AMD gyári ventije
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #636 üzenetére
Például egy Celeron G1820 Radeon R7 240 GDDR5-tel lehet, hogy elgondolkodtató lehet neked, mert idle-ben fogyaszt a Celeron kb 30W-körül, a Radeon 2W-ot, terhelve meg 65-70W körül együtt.
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #634 üzenetére
Dual elég felejtős, mivel nagy késeletetést, mikrolagokat hoz be
Mivel a játékok (3-4 éves), amiket elbír a proci csak 2 magot használnak ki, így ezekhez való újabb alsó kat VGA-nál nem érdemes jobbat venni.
Mercutio_: Én is nagyon szemezek vele, mert nagyon olcsó
Még mindig kár, hogy nem 10k az Athlon 5350, mikor annyiért a Celeron G1820 5W-tal több fogyasztással kicsit jobb. Túl közel árazták be az eddigi procikhoz képest...
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #380 üzenetére
Itt Intel G1620 szint körülbelül
Újabb játékokkal bajban van, de 2-3 évesekkel már jól boldogul
-
PuMbA
titán
Athlon 5350:
MMX instructions
SSE / Streaming SIMD Extensions
SSE2 / Streaming SIMD Extensions
SSE3 / Streaming SIMD Extensions
SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions
SSE4a
SSE4 / SSE4.1 + SSE4.2 / Streaming SIMD Extensions
AES / Advanced Encryption Standard instructions
AVX / Advanced Vector Extensions
BMI1 / Bit Manipulation instructions
F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
AMD64 / AMD 64-bit technology
VT / Virtualization technologyCeleron J1900:
MMX instructions
SSE / Streaming SIMD Extensions
SSE2 / Streaming SIMD Extensions
SSE3 / Streaming SIMD Extensions
SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions
EM64T / Extended Memory 64 technology / Intel 64
VT-x / Virtualization technologyAzt, hogy mit jelent nem akarom leírni, de értelemszerűen egy titkosított tömörítés esetén az AMD nyer az AES miatt
64 bitet mindkettő tud
-
-
PuMbA
titán
válasz
Armagedown #301 üzenetére
Körülbelül kétszer gyorsabb nála, szóval simán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest