- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Topicnyitó kérésére zárva.
-
barbikenje
aktív tag
Az alaplap volt a szar, kérem ezt a topicot is zárni, mert a léte tök felesleges
-
barbikenje
aktív tag
Köszi a segítséget, átnézek oda is...
-
kem
addikt
válasz
barbikenje #1 üzenetére
Valószinüleg a következő okok miatt nem megy az Overclocking:
-nForce2-es chipsettel szerelt lapok, álltalában nem szeretik a d43-as Hynixeket, persze vannak kivételek, de álltalában 400MHz-en se nagyon akarnak menni.
-Abit NF7, és AN7 álltalában 220MHz-is bírja hajtani a cpu-kat, (ez is tuning, főleg ha 133MHz-ről indul az ember) Dual Channel-ben. Single Channelben moddolt tuning BIOS-szalBővebben: link240MHz-ig is el lehet menni. Ehez persze még feltétel proci+ram ami, bírja.
A többi kérdésed ide tedd fel, mert ezt lehet,h bezárják:Bővebben: link -
barbikenje
aktív tag
Üdv mindenki!
A sztori ott kezdődik, hogy amikor elkezdtem pH!-zni, olvasgattam az elért eredményeiteket a húzás terén, elkezdett enni a sárga irígység, hisz mindenki 230-as fsb-vel, vagy az felett hajkurászta a prociját, és a barton lockmentes szériájával ez mindenkinek tök egyszerűen ment csak nekem nem, ezért innen a pH!-ról összevásároltam néhány alkatrészt (a topicok lekövethetőek a mobil barton, AN7, hynix D43, meg ehhez hasonló kulcsszavak beírásával), amiktől azt reméltem, hogy majd az én gépem is megtáltosodik, de:
1. Az a mobil barton, amit beszereztem, 2400+-os, és bár bírja a 3000+-os órajelét (13*166), én úgy vettem, hogy 1,75V-on akár a 11,5*200-on is elszalad...
ennek ellenére a 200-as FSB-t csak 8,5-ös szorzóval bírja, ha ráadok 1,719V-ot, felette nem megy. A max FSB 220, azt 7-es szorzóval bírja, felette nem üzemképes. A procival lenne a gond? Vagy a lappal? Abiték AN7-ese, elméletileg jó kis lap kifejezetten tuningra, ennek ellenére semmiféle magasabb órajelre nem képes a HW-kombó...
2. Ha az origin szorzón(13,5) nyomom a 166-os FSB-t (2250 MHz a végeredmény), a winfos kinyúlik, mint a vihar(system32 fájl sérült, vagy hiányzik, bla-bla)... ezt mi a ferde pénisz okozza? Talán kellene a SP1 vagy 2?
3. Mellékesen megjegyezném, hogy valamilyen szerencse, vagy szerencsétlenség folytán elméletileg valamennyi memóriamodulom D43-as Hynix chippel van felfegyverezve...(ez van rájuk írva...) ebben a lapban 440-nél nem mennek feljebb... adjak rájuk plusz feszkót, vagy inkább nforce4-es lapban kamatoztassam őket?
A lényeg, hogy megelégeltem azt, hogy a nagy tuningmasina egy nagy rakás SZAR, ezzel meg valamit kellene kezdeni, és legfeljebb alkatrész cserére vagyok hajlandó, új gépet majd akkor veszek, ha az AN8-SLI Deluxe+939 -es proci+ház+hűtő 40-be kerül...
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest