- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrJános
aktív tag
válasz
lecsokolbi #2297 üzenetére
A Prime95 -el nem lesz max terhelésed igazán, mert a Linx jobban megpörgeti a CPU-t.
Az mondjuk más kérdés, hogy egy átlagos program még a Prime95 szintéig sem terheli le a cuccot
-
DrJános
aktív tag
Mivel még nem volt 480és hasonló kaliberű kártyám sem normális CPU hűtőm így tesztel bizonyítani nem tudom.
De nagy valószínűséggel ha a cpu hűtő folyamatosan szedi le a meleget a VGA ról akkor az is hűvösebb lesz X fokkal, így már rögtön kevesebb hő fogja melegíteni a CPU hűtőt. Ráadásul ha a meleg gyorsan távozik akkor kevesebbet főt be a CPU hűtőnek minta lassan távozna.
És még hermanyi mérései is alátámasztják az elméletemet.De nem akarok veled vitázni. Én csak a fizikai törvények megfelelően és az itt hallottak alapján írtam amit írtam. Bizonyítani saját mérésekkel nem tudom.
Sőt mivel a házam (HAF 912 Plus) egy szekrényben van és felette kb10 cm-el van egy polc, ez miatt a meleg nem tud szabadon áramlani felfele, ennek köszönhetően nálam nagy valószínűséggel nem is működne hatékonyan a felfele áramoltatott hűtési mód. Szóval ha rendelkeznék a megfelelő hardverekkel akkor sem tudnék tökéletes eredményeket felmutatni.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #2287 üzenetére
Jó ez egyértelmű. De ki az aki úgy szereli be, és nem perforált a háza teteje? Illetve olyan házba veszi AMD mellé? Amúgy mint ahogy Merlin is mondja nem radikális a teljesítmény vesztés abban az esetben sem.
Ma már egy ház vásárlásakor nem csak azt kell nézni, hogy elöl van-e benne ventilátor és, hogy elfog-e férni a tervezett VGA. Hanem azt is számításba kell venni, hogy milyen hűtőt akar a CPU ra rakni és az adott hűtőhöz milyen ház a megfelelő.
Az 5K-s vackokat meg már rég elkellet volna felejteni. Annyiért értelmes házat nem lehet kapni, csak hardver sütőt.Ezt sajnos gyakorlatból tudom.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #2285 üzenetére
Kár. Mindegy akkor keresni kell másik hűtésről.
Amúgy milyen fura már, hogy a fizika törvényei szerint a Brocken gyári megoldása előnyösebb és az eberek mégis kerülik ezt a felszerelési módot.
-
DrJános
aktív tag
-
DrJános
aktív tag
Jó lesz az 185mm nek is.
Amúgy a Brocken 158mm így elvileg beférhet.
De ez nagyon ház függő. Számít, hogy hagytak-e ki helyet hátul az alaplapi tálca mögött a kábeleknek vagy sem, ha hagytak ki akkor mennyit . Esetleg van-e valamilyen akadályozó tényező a proci felőli oldal lapon.
Csak úgy lehetsz biztos benne, ha van valami infó a házadról a gyári honlapon. Vagy leszeded a mostani hűtést és a proci kupakjától vonalzóval leméred, hogy mennyi hely is van ott.
-
DrJános
aktív tag
A legtöbb Alpenföhn AMD esetében csak így szerelhető fel. Bár az utóbbi időben egyre jobban munkálkodnak azon, hogy "normálisan" lehessen felszerelni őket.
Mivel a 430 felül is ki van perforálva így nem gond. Sőt ez az elrendezés még hatékonyabb is. Ugyebár a meleg levegő felfele száll
Csak az emberek a vízszintes elrendezést szokták meg, így furcsa nekik ez a formáció.
-
-
DrJános
aktív tag
válasz
betegphiu #2201 üzenetére
Szerintem azért akarja lecserélni mert félre értette az Ivi melegedésével kapcsolatos hírt.
És azt hiszi hogy a 77Wos ivi több hőt fog termelni mint a 95Wos szandi. Mikor ez nem így van, főleg mivel az övé nem K-s modell. Csak azt a 77 W-nyi hőt lassabban tudja leadni mint PL: a szandi a 95W-ot (ez csak egy példa nem tudom hogy melyik ivi melyik szandinál melegszik jobban), így a cpu hőmérséklete lehet, hogy magasabb lenne (a gyári hűtéssel). De a hyper 212 sokkal erősebb hűtő mint a gyárija szóval még ez sem állna fenn. De ha prime alatt 62-63 C lenne az Ivi az sem lenne gond, annál melegebb meg úgy sem lesz.
Persze a brocken tényleg más ligában játszik és tényleg fog neki hozni pár vagy jó pár fokot ha cserél.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #2116 üzenetére
Örülök, hogy újra lesznek tesztjeitek
Amúgy később folytatódik majd a 12 centisek versenye?
Mert egy Alpenföhn Triglav, C.M. Hyper 212 Evo, C.M. Hyper 412S, és Deepcool hűtők is jó kis teszt alanyok lennének egymás ellen
Illetve majd később a Frostwin is érdekes lenne. -
DrJános
aktív tag
válasz
jocek91 #2033 üzenetére
Ami azt illeti abban az árkategóriában még úgy is a Brocken a legjobb. Főleg mivel a Matterhorn már drágább árkategória.
Amúgy szerintem túl van lihegve ez a "lelógós" dolog. A többi hűtő ami ugyan össze van kötve még 1 + talppal az nem lóg le? Dehogynem! Csak ott ráfogják arra, hogy a + talp jobban szétossza a hőt, de szerintem nem hatékonyabb az a megoldás sem. Amúgy ha a hőcső fele vagy háromnegyede rajta van akkor szerintem nem veszít túl sokat a teljes hatékonyságából mert átmelegszik az egész cső annak függvényében amennyi hőhöz hozzáfér.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1991 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy te szidtad.
Bár lehet, hogy félreérthető volt
Amúgy szerintem embere válogatja, hogy neki mi a jó /megfelelő és milyen célra.
Ha nem gyári inteles szutyok lenne a gépemen akkor biztos, hogy Swif2 120P vagy Wing Boost kerülne a bordára ,mert ezekről csak jót hallottam és a kinézetük is tetszik.
Míg a TY-140 Számomra nem a legszebb darab, még akkor sem ha sokkal jobb mint a másik kettő.
Bár valószínűbb az amit te mondtál, hogy bordafüggő, hogy melyik hogy szerepel. -
DrJános
aktív tag
válasz
betegphiu #1989 üzenetére
Fogalmam sincs, Merlin és agressiv a hűtő szakértői.
Esetleg nézd meg, hogy a borda jól van-e felrakva. Bár gondolom azzal nem igazán lehet baj.
hermanyi: Erről a tesztről beszéltem. Itt látható minden. [link]
Amúgy elhiszem, hogy jó a TY-140. Csak azt akartam mondani, hogy a 120P sem szar. -
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1986 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Sőt a linkelt tesztben az agyon dicsőített TY-140-es ventinél is jobban szerepelt. Pedig most ezzel vannak odáig meg vissza, hogy hű de jó.
A Nordwand szűk lamellái mellet még a hőcsövek elhelyezése és az a félkör alakú kivágás sem segít a helyzeten.
Ezek miatt erősebb annyival a Brocken. Mivel az szellősebb minden tekintetben és a ventilátor is közel van a bordához és így nem tud "megszökni" a levegő.
-
DrJános
aktív tag
Az attól függ, hogy a lapod mennyi áramot tud azon a csatin kiküldeni. Ha jól emlékszem általánosan 1 A szokott lenni.
Szerintem a Wing Boost nem kimondottan nagy árammal megy így 2db biztos hogy gond nélkül működni fog. De lehet, hogy 3db sem akadály.
De 3 nál többet én nem raknék rá semmilyen körülmény között sem.Jó lenne tudni, hogy mennyi áramot vesz fel vagy az is jó, ha a leadott teljesítményét tudnánk.
Anélkül biztosat nem tudok mondani. -
DrJános
aktív tag
Értem én, hogy mi az elméleti gond, de gyakorlatban nem látom azt a hátrányt amit látnom kellene.
Sőt a fentebb linkelt tesztből pont az ellenkezője szűrhető le.
Van ott Thermalright Silver Arrow 2xTR TY-140-es ventilátorral (Az egekig van dicsőítve a légszállítása és a légnyomása) 52,5C alatta a processzor.
És van ugyan úgy Thermalright Silver Arrow de 2x Swif2 120P 51C
Akkor most mi is van? Mert az adatok szerint a Swif2 120P jobb.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1973 üzenetére
Szerintem tisztában van vele nagyon is.
Főleg mivel nem légszállítást, hanem légnyomást mondott.
A kettő nem ugyan az.De azért szerintem a mai hűtőkön nem igazán érződik az, hogy kicsi a légnyomása a Swif2 szériának.
Ha nagy lenne a légnyomása akkor meg hangos lenne mint állat. -
DrJános
aktív tag
válasz
betegphiu #1945 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy fogalmam, sincs, hogy mennyi "fém" van egy AMD-s gyári hűtőben, de azt tudom, hogy az Intelnél is a különböző TDP vel rendolkező procikhoz különböző borda jár.
Ugyebár van a legkisebb [link]
Van az alumínium magos [link]
És a réz magos [link]
Az Alu és Réz magos magasabb is mint a "sima" [link]
Ezzel csak arra akartam kitérni, ha esetleg a gyári hűtőben több fém van mint a cold towerben akkor a primitívebb felépítése ellenére is lehet hűvösebb annál.
Főleg mivel a cold tower a hőcsöves hűtők között kicsinek számít. -
DrJános
aktív tag
válasz
soultrapp #1923 üzenetére
Ha nem hallottad eddig, akkor nagy valószínűséggel nem is fogod. Ez már az első naptól fogva ilyen hanggal üzemelt (Igazából nem olyan hangos ez csak folyamatosan hallani a hangját. És mivel a gép keveset fogyaszt így még 1x sem hallottam, hogy hangosodott (felpörgött) volna.)
A tartósságával meg tuti, hogy nem lesz gond. Ez kapott már túlfeszültséget, feszültségcsökkenést, áramingadozásokat jobbra balra, áramkimaradást és mai napig szépen teszi a dolgát. Nemsokára 3 éves lesz
Ilyen hosszú életű tápom még nem volt, 1 évnél többet nem nagyon bírt ki 1 egy sem
Mondjuk az is igaz, hogy ilyen márkás sem volt még a gépben
De vissza kanyarodva a hűtőkre azzal a hőfokkal (főleg, hogy sztressz progival lett összehozva) biztos, hogy nem lesz gondod
-
DrJános
aktív tag
válasz
soultrapp #1919 üzenetére
A tápot csak úgy általánosan írtam, nem olvastam vissza, hogy milyen házad van.
Amúgy látom tápból te is elég jól beválasztottál.
A minőségével nincs semmi gond félre ne érts, csak épp nem a leghalkabb a drága
Bár lehet, hogy az a CTG sorozat kulturáltabb hangon dolgozik mint a GPS széria
De nálam jelenleg abban található a leghangosabb ventilátor -
DrJános
aktív tag
válasz
soultrapp #1917 üzenetére
Pedig voltak itt olyan tesztek amiknek az eredménye az lett, hogy ha a VGA felől szív akkor kb 5C-al hidegebb a CPU mintha "normálisan" lett volna felszerelve. Persze elsőre furcsán néz ki a dolog, meg az is hogy eleve meleg levegőt szív be, de mégis működik a dolog.
Persze az előnyös ha ezt a meleget nem a tápba tolod bele (bár állítólag az extra huzat miatt, még a táp sem lesz melegebb sőt hangosabb sem)
Bár saját magam még nem jártam utána, mert Intel gyári hűtő ketyeg a gépen forgatni még lehet is, csak nincs értelme.
-
DrJános
aktív tag
A Brocken Tuti, hogy jobb ez nem kérdés.
A Ram az már más téma. De szerintem a borda előtt lesznek a ramok (és nem alatta) így legrosszabb esetben a ventilátort kell feljebb tolnod csak a bordán és el fogsz férni.
A Ramokat megvetted már? Mert ha nem akkor sokkal jobb döntés lenne egy magas hűtő nélküli darab, mert a magas hűtős ramokkal egész végig szívni fogsz az biztos.
Mondjuk az is igaz, hogy a 2000MHz körüli ramokat csak magas bordával találni, de az a vicc, hogy a Ram os topic ászai tök feleslegesnek tartják mert a mai darabok nem melegednek annyira, hogy szükség legyen + hűtésre.
-
DrJános
aktív tag
Pontosan nem tudom.
De azt igen, hogy a Sella 422g ventilátorral míg a 64 Pro 514 g (nagy valószínűséggel ventilátor nélkül) de ha ventilátorral ennyi akkor is előnyben van.
De ami talán legjobban tükrözi a különbséget az az, hogy a Sella130 W ig ajánlott míg a 64 Pro 150W ig. És ez a gyártók által ajánlott értékek.
Ha 64 Pro ról akarsz váltani sellára akkor az nem nyerő, de erre a proceszorra inkább a 12cm ventilátorral ellátott modellek közül kéne választanod. 125 W hoz már erősebb hűtők az ajánlottak.
Igaz lehűtik ezek is, de hangban nem lesz lényegesen jobb mint a gyári megoldások.
És gondolom az lenne a cél. Mert végül is a gyári hűtő is van annyira jó, hogy ne süljön szét a proci csak éppenséggel nem a leghalkabban üzemel. -
DrJános
aktív tag
Az Idle az tökéletes. Bár gondolom ezt mondanom sem kell.
A Load is elég jó.
@3392Mhz max 61C° az jó
@4500Mhz max 82C° sem vészes főleg úgy, hogy ezt linx el hozta össze (meg azért csak, 4500Mhz ről beszélünk) valós életben soha nem lesz ilyen meleg.
Sőt a Prime: is csak 71C° ig tudta felvinni és egy átlag program ezt a szintet se fogja elérni.Próbáld majd ki valamilyen játék közben és vagy video konvertálásakor is az sokkal reálisabb értéket ad majd.
Amúgy írtad, hogy az egyik hőcsöve hozzáér az alaplapi hűtőbordához (és az a borda rohadt masszívnak néz ki) simán előfordulhat, hogy az miatt nem érintkezik tökéletesen a hűtő, és ezért melegszik fel ennyire.
Azt nem merem mondani, hogy hajlítsd meg a hőcsövet, mert az balul is elsülhet.
De ha mindenféle képen akarsz valamit tenni ez ügyben akkor inkább óvatosan vedd le az alaplapi bordát és reszeld meg egy kicsit.
Bár bevallom nekem nem biztos, hogy lenne bátorságom egy ilyen drága alaplapnak a hűtőbordáját levenni és reszelni rajta. -
DrJános
aktív tag
válasz
balint933 #1785 üzenetére
Biztos, hogy a K2 jobb. És ezt nem azért írom mert Alpenföhn topic ba vagyunk.
[itt egy teszt] Most ezt találtam gyorsan.Tununig az mindig a kifogott példánytól függ, de biztos hogy feszemelős őrült tuninghoz is elég.
A "bajok" a Ram nál kezdődnek az már nem biztos, hogy nyerő. Szép magasan vannak a lamellái, de nem vagyok benne biztos, hogy eléggé. Itt van 2 kép.
[1.]
[2.]A képeken látszik, hogy lehet húzni felfele még ventin, de ilyen magas bordás ramok még nem voltak a kezemben így nem tudom, hogy mennyire nagyok is valójában.
A súlyával sem lesz gond. Bár nincs ilyen hűtőm én is mindig aggódva kérdeztem, hogy biztos, hogy nem túl nehezek ezek?
És a válasz mindig az volt, hogy annyira masszívak a hátlapi merevítők, hogy biztos, hogy nem lesz gond vele. Volt amikor még olyat is halottam, hogy a gyári hűtők amiknek természetesen nincs merevítőjük jobban meghajtják a lapot mint ezek. -
DrJános
aktív tag
A Vándor Brocken tesztsorozatról van valami hír? Mert mostanában nem esett szó róla.
-
-
DrJános
aktív tag
És mi van, ha nem csak egy Brocken-t használtak fel a teszt közben?
-
DrJános
aktív tag
válasz
MC Pite #1370 üzenetére
Majd Merlinclub vagy agressiv megmondják a tutit, de szerintem nem biztos, hogy befér elég kevés ott hely.
De ha van egy kicsivel több pénzed akkor inkább ezt ajánlanám [Deepcool, Ice Matrix 400 ] ez tuti befér, sőt ennek mind két oldalára akasztható ventilátor míg GrossClockner-nek nem. -
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1307 üzenetére
De "kis" aranyos.
Erre tényleg csak a brutális jelző a megfelelő.
Bár az én szívemhez még mindig közelebb állnak a könnyebb megoldások -
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1276 üzenetére
Alpenföhn Matterhorn Vs Noctua NH-D14 tetszik jöhet.
-
DrJános
aktív tag
ICE MATRIX 400 atom jól néz ki.
Majdnem az én álom hűtőm.
Remélem a nagy teszt sorozatba bekerül majd, jó lenne tudni, hogy hűtési teljesítményben hol foglal helyet.
-
DrJános
aktív tag
Üdv. Hát az Alpenföhn hűtők terén agressiv az ász, de hátha segíthetek én is.
A Grossclockner x6 alá nem igazán a legjobb. Elbírni elbír vele, de nem sokkal lesz halkabb a gyári megoldásnál. Inkább Triglav, Brocken, vagy Matterhorn. Ha húzni is akarod akkor egyértelműen jobb választás az utóbbi kettő. Szerencsére a Merlinnél bármelyiket be tudod szerezni.
Míg nincsenek tesztek addig a Triglav-t tuning alá nem merem ajánlani, bár lehet elbírna azzal a feladattal is.
-
DrJános
aktív tag
Mondjuk nem értem, hogy egy szandis, lap hogy hogy nem tudja szabályozni. Én inkább valami beállítási gondra tudnék gondolni.
Kár, hogy a lap nem szabályozza mert így igazából a hang szint nem mérvadó, de hallgatnod így kell. Ha nem tudod rávenni a lapot hogy szabályozza a ventit akkor próbáld ki 7v os tápot hátha úgy is elég teljesítmény és jóval barátságosabb hangja lesz.
-
DrJános
aktív tag
Grat az új hűtőköz. Azért csak látszik, hogy a Mati milyen kiváló hűtő, hisz a Silent Knight is mérföldeket ver a gyári hűtőre, minden szempontból. Amúgy hangba melyik hűtő a jobb? (Nem azért kérdem mert nem tudom, hogy a Wing egy nagyon jó és halk hűtő, hanem azért mert a lovag is nagyon halk ventivel van szerelve. Ezt Ph-s tesztben olvastam)
-
DrJános
aktív tag
válasz
lecsokolbi #1136 üzenetére
Üdv írtad, hogy a Matterhorn-ra a Wing-Boost helyett egy Enermax Magma-t tettél érdekelne, hogy hűvösebb vagy halkabb lett-e a géped a csere óta? Mert a W.B. is kimagaslóan jó értékekkel rendelkezik, mind hangban mind légszállításban.
-
DrJános
aktív tag
Sőt a K2 is kimaradt. Ha egyszer megtalálható lesz a boltokban akkor a D14 könnyen elveszítheti a koronáját.
-
DrJános
aktív tag
válasz
lecsokolbi #1108 üzenetére
Üdv.
A Matterhorn Intelen és AMD-n is bárhogy felszerelhető áramolhat a levegő hátrafelé vagy felfele. A Brocken -nél van fix felfogatási irány de az is csak AMD alaplap esetében.
-
DrJános
aktív tag
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1056 üzenetére
Van már valamilyen hír, az újdonságok megjelenésével kapcsolatban?
Főleg a Triglav startja érdekelne. -
DrJános
aktív tag
válasz
xEon1337 #1071 üzenetére
Á nehogy azt hidd, jó az.
A Wing Boost 108m³/h és az a csúcs venti náluk.
Itt már nincs eget rengető különbség ha kevés a légszállítás akkor úgy is csak egy exta venti oldja meg a dolgot az a pár m3/h már nem (mármint szerintem). Vagy sokkal hangosabb lesz a hűtés és az sem előny.
A Coolink SWIF2 120P 60.4-127.6 m3/h de maxon már nagy szélzajt csap. Ezt a típust is 1200rpm és 94.2 m3/h vel ajánlják mert úgy még halk.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1058 üzenetére
Én szívesen segítenék, de csak Intel gyári van azzal meg nem lehet mit kezdeni.
Az új jövevények ellen főleg a Noctua NH-D14, de a Corator DS és Mugen 2 is jó lenne mivel ismert és jóféle hűtők. Egy tesztben amiben együtt szerepelnek jó hírnevet szerezhetnének maguknak. Persze megfelelő eredményekkelBár szerintem nem kéne sokat aggódni A K2 Gotthard és Himalaya már ránézésre is iszonyatosan erősek. A Triglav pedig jóval kisebb így más kategória. Bár pont ezért érdekel igazán a kicsike
-
DrJános
aktív tag
Az Alpenföhn legerősebb hűtői jelenleg a Brocken ( bár ez AMD-n csak fix irányba tehető fel) és a Matterhorn. A kettő közül a Matterhorn a halkabb hála a Wing-Boost ventilátornak, de a Brocken se sokkal hangosabb. Hidd el, hogy egyikkel sem jársz rosszul. Bár én csak olvastam róluk, de csak jókat
mindenki elégedett a teljesítményükkel és a hangjukkal is.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1004 üzenetére
Egyre jobban tetszik ez a hűtő
Eddig gyári hűtőn kívül csak [ez] volt nekem. De az alaplap nem tudta szabályozni és ráadásul már idle alatt is elég érezhető csapágy hangja volt. Max-on meg hangosabb mint az intel. így szinte azonnal vissza tettem a gyárit mert az legalább idle alatt halk volt. Azóta csak gyári van.
Már nagyon régóta nézegetem a különféle hűtőket. A Kg felettieket is, de igazából a szívemhez azok állnak nagyon közel amikre " épphogy " felmegy egy (vagy inkább kettő) 120 as venti és egy grammal sem nehezebb a szükségesnél. Az Alpenföhn Triglav pont ilyen hűtő
Ha nyáron úgy alakul a helyzet lehet, hogy be fogok ruházni rá
Bár sajna anyagilag nem vagyok a toppon és az ősöknek sem egyszerű meg magyarázni, hogy a dolgát egyébként tökéletesen elvégző hűtőt miért kell másikra cserélni ( mert sajna ők így gondolkodnak :S )
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #1002 üzenetére
Köszönöm
Most már csak a teljesítménye a kérdés, de az majd a tesztekből fog kiderülni.
Jó lenne majd látni, hogy mire képes a GrosClockner a Nordwand és a Hyper 212 Plus ellen. -
DrJános
aktív tag
A Triglav ról van valami hír? Mert a gyártó oldalán semmi sincs róla.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #981 üzenetére
~Matterhorn a csúcs~ Végül is igaz
Bár nem sokára lesz a K2 az őrült tuningosoknak bár az már más súlycsoport. De a Matterhorn a saját kategóriájában tényleg a legjobb
Megérdemli a feketét
-
DrJános
aktív tag
válasz
Recon666 #979 üzenetére
Köszönöm
Én is így gondoltam, csak nem voltam teljesen biztos benne. Kár, hogy azt már nem gyártják. Pedig biztos vagyok benne hogy vitték mint a cukrot
A legrosszabb, hogy el sem tudom képzelni, hogy miért nem gyártják. Mert ha drága az előállítás vagy hőszigetel akkor a Matterhorn-on nem drága vagy nem szigetel? (Ez amolyan költői kérdés, nem hiszem hogy kapok rá választ) -
DrJános
aktív tag
Egyébként a Nordwand rev.B ből van fekete bordás kivitel, vagy csak ez a Nikkelezett van? Bár sajna most nincs rá keret, hogy megvegyem csak érdekel mert a házhoz jobban menne a fekete. Most Idle alatt így is halk ( illetve a tápventilátor hangosabb) Load alatt kéne a csend mert olyankor hirtelen hangosodik. Ha igazi csendet szeretnék akkor tápot is kéne cserélnem, de most csak azért imádkozom, hogy semmi ne romoljon el benne amíg nem lesz pénzem mert akkor gép nélkül maradok.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #958 üzenetére
Köszönet a tesztért nagyon jó lett
, de őszintén megmondva nagyon meglepett, hogy a Noctua bár 2 ventilátorral, de maga mögé utasította a GrosClockner-t. Bár az is kiderült, hogy a + ventilátor nélkül pont ugyanolyan erős. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a GrosClockner 60 m³/h ventivel rendelkezik míg a Noctua 2 db 64 m3/h, vel van szerelve. A GrosClockner erősebb légkavaróval (vagy kettővel) még hűvösebb is lehet.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #945 üzenetére
Köszi a tesztet előre is.
Már régóta nézegetem ezeket a hűtőket NORDWAND és MATTERHORN nagyon bejövős
BROCKEN és NORDWAND teljesítményét szívesen megnézném Wing Boost alatt is
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest