- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Aktív témák
-
b.janko
tag
Ujra itthon vagyok... Bár 2 napja csak autót szerelek....
A moddom még sehogy nem áll... Először fel kéne vennem méreteket, és beszerezni plexit az akváriumhoz...
mod: a képeket megnéztem a kari nem kell...
[Szerkesztve]
mod: mod: Probiker tápja itt van, és biztos nagyon jó, bár még nem próbáltam.....
Ezúton is köszönet neki mégegyszer...
Azt hiszem, hogy most mindenem megvan a gép elkészítéséhez, csak valami 2-3GB-s vinyó kéne... ha valakinek van az írjon egy privit....
Szóval mégegyszer köszönet Probiker-nek a tápért, és egy osztálytársamnak egy alaplap-proci-128MB csomagért...
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
-
b.janko
tag
Nah még itt vok.. de remélem ma már el tudok menni...
tegnap elment az összes jármű amivel mehettem volna...
A Cerka cseréről meg annyit, hogy érdekelne a dolog, hisz az gyorsabb mint a K6-II de nincs olyan fasza kupak meg minden...
Szóval nagyon gondolkodok.... -
twyster
csendes tag
up
-
b.janko
tag
Lehet hogy 1,6...
-
b.janko
tag
Huh... most beszélek egy 1.7 P4-el kapcsolatban... lehet hogy még a végén az lessz
-
b.janko
tag
Autó takarítás előtti UP
-
b.janko
tag
Most olvastam, hogya 400-as cerka megeszi az 500-as K6-2-t... mivel ekkor még az AMD nem használt L2 cash-et....
Akkor aki tud, az ajánljon olyan procikat, amiknek ''sapkájuk'' van hasonlóképp: [link] [link]
És nem ilyen nyitott: [link]
A P4 már nekem kicsit drága...
De akinek van valami ''sapkás'' procia, ami jobban vízálló, attól kedvezményes összegért megvenném...
Meg persze alaplap is, vagy nemtudom..... -
b.janko
tag
Huh... Bexart a CitroMail..
-
b.janko
tag
-
b.janko
tag
válasz
(Bundás) #186 üzenetére
Hát nem nagyon akarom cserélni, mert végre egy olyan proci, ami vízáló...
csak még jobb lenne, ha valami hasonló lenne nagyobban....
(vízálló alatt azt értem, hogy a magon van egy ''kupak'' ami levehetetlen, és jól le tudom tömíteni mellette)
Csak mondom van az a másik lap Socket 462 / A foglalatos... (133 FSB)
Tudom az még nem az enyém.... de szerintem megkapom...
Abba milyen ''kupakos'' proci létezik??
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
Meg talán el tudok kérni egy KOB KT133a FSX REV 3.0 alaplapot...
ebbe milyen proci való, amit be is lehet szerezni...?
akár ezé pénzt is adnék, hisz ezek elég jók, nem?
-
b.janko
tag
Most van egy 5ALI61 REV:f alaplapom meg egy AMD-K6 procival.. [link]
Nem tudjátok, hogy mennyire húzhatók ezek? Illetve max mennyi memót tudok ebbe tenni?? -
b.janko
tag
Már tervezem a táp átalakítását...
-
brasil
senior tag
válasz
Winner_hun #108 üzenetére
te ember most nem akarok kötekedni de nem lett volna egyszerűbb leszedni az idecsatit a kábel végéről és beljebb tenni?nem forrasztgatni, hanem odébtenni a csatit...de csak egy ötlet...
-
b.janko
tag
Probiker
Megérkezet a 350W-os táp...
Már csak egy gépet kéne vennem....
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
Lehet mégis megcsinálom ha már elterveztem...
-
törölt tag
Az igaz, hogy megsül a táp, de ha csak bemutatónak van szánva, arra az időre bírnia kellene.
Annyiban módosítanék, hogy nem egybe kellene önteni, hanem vékony réteget felhordani a táp minden pontjára. Úgy is víz alatt lesz. az pedig sokkal jobb hővezető, ha áramoltatják. -
törölt tag
Ne hogy azt hidd, hogy mindenkinek víz alatti gépe van. Sőt !
Nagyon ritka dolog.
És még senki sem csinált olyant, hogy minden a víz alatt van.
Ez egyedülálló lenne, ha megcsinálnád
Tehát továbbra is hajrá !A linket azért dobtam, hogy mivel szigeteld le a holmit. Vannak jó ötletek benne.
-
b.janko
tag
Pedig a 24 órán át önmagát onlyneba webcamező ötlet nem is rosz, ugye?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
#96302336 #170 üzenetére
nem nehéz elérni, pl. forralással, és zárt lehűtéssel.
a táp gyantás kiöntésével pedig ''nem a kútba, csak a kávájára, aztán belekapartuk'', mert a műgyanta nem jó hővezető: megsűl a táp.
ha jól van megcsinálva az epoxigyanta ragasztás, akkor nem illene. elvileg a gyanta nem oldható, de szerves oldószerekben duzzadhat. ha sok a fagyálló (glikol, vagy alkohol) a vízben, akkor megduzzadhat, és ekkor sérülékennyé válik. de gyantája válogatja. -
b.janko
tag
válasz
#96302336 #166 üzenetére
-Innétől kezdve nem ér semmit az egész... felesleges szemvedni vele...
kb 15 évesen gondoltam ki, hogy desztilált vízzel felöntöm a p1-emet...
De úgy döntöttem mire jó ez nekem... azt se tudtam van Modding...
Aztán tavaj nyáron kezdtem agyalni, hogy lefújok mindent valami matt lakkal, és vizalá helyezem, de a felmerülő költségek és az idő hiányában hanyagoltam a dolgot...
Kb 3 hónapja van internetem, itt a PH!-n ''győztek'' meg arról, hogy nekem ADSL-re van szügségem.... sikerült....
1 hónapja olvasgattam a moddingról, és nagyon rákattantam... imádom az UV kéket, és egy full plexi házat akartam építeni mindenféle gravírozással és SMD ledekkel...
Aztán rájöttem hogy minden második embernek ilyen van....
Úgy dötöttem valami egyedi kell, valami egyedülálló... eszembe jutott a régi lakkos ötlet...
Először a vinyót nem akartam meríteni, meg a tápot sem... Csak az alaplap+kártyákat....
aztán úgy döntöttem a teljesség igénye miatt MINDEN víz alatt legyen...
Már kezdtem örülni a dolognak, erre itt egy ugyanilyen MODD, ráadásul magyarországon...
Innét már koppintás befejezni a dolgot, nem nagy ötlet...
Most valami jobbat kell kitalálnom...
Topic hanyagol egy darabig....
/el van b@szv@ a kedvem... [{(nem miattad...)}]/
[Szerkesztve] -
törölt tag
Visszatérve a táp vizes működéséhez, azért is volna jobb, hogy az nem volna víz alatt, mert ha csak egy nagyon kicsit is vezet a folyadékod, akkor a nagyfeszültség biztosan rákerül a gyengeáramú részer, ami azonnali tönkremenetelt okoz a teljes konfigban.
Vagy űberbrutál módon szigetelni kell. Öntsed ki gyantával az egészet. Akkor doboz sem kell neki, főleg akkor fog jól kinézni, ha víztiszta gyantával öntöd ki. Víz alatt pedig a víztiszta gyanta majdnem láthatatlanná válik, így úgy fog tüni, mintha nem lenne szigetelés rajta. -
ngabor2
nagyúr
válasz
#96302336 #166 üzenetére
Egyébként a desztillált víz(nem az ioncserélt, mert az nem desztillált ! ) bármennyire is hihetetlen nagyon erős oxidálószer. minden fémet megtámad.
mint vegyész, ezt hadd cáfoljam. maga a deszt. víz nem oxidál alapból. ha van benne oldott oxigén, akkor esetleg. persze a nem védett/passzivált fémek korrózióját elősegítheti, jobban, mint a száraz levegő.
ioncserélt vízből is van több féle. az akkumlátorokhoz használt ioncser. víz sokszor még tisztább, mint a deszt. víz (igen, lehetséges, ebbe itt most ne menjünk bele, először én se hittem el, de logikus magyarázat és kísérleti bizonyíték is van).
az megint új kérdés, hogy az elektronikának a víz semmi esetre nem tesz jót, mivel a legtisztább deszt. víz is valamennyire vezet. ráadásul ezek a cuccok száraz levegőre vannak tervezve.
léteznek víztiszta műgyanták, vagy pl. a polisztirolt is elő lehet állítani (persze nem házi körülmények között, és nem kis szaktudással) teljesen átlátszóként. bár ekkor a hűtéssel lesz gond, amire az egész kimegy...
a tápban túl sok az érzékeny alkatrész, túl nagy áramok mennek benne, és a kábel túl mozgékony. ráadásul hacsak nem gondosan gázmentesített a víz, akkor előbb-utóbb valahol tényleg korrodálni fog valami fémet, onnan meg nincs megállás. -
törölt tag
Víz helyett egy spéci folyadék[link]
Csak ez nem hal-álló -
törölt tag
válasz
#96302336 #165 üzenetére
Itt egy MAGYAR mod, ami működik is.
Szerintem hajrá, csináld, de a tápot nem raknám a víz alá. Ha mindenképpen víz alatti modot szeretnél, ahol minden vízben úszik, akkor inkább egy régi p1-es laptopot beleznék ki, és azt áztatnám vízbe. Minden rá van integrálva, csak kisfeszültségű táp kell gozzá, amit nagyon könnyű műgyantába önteni, így tutira szigetelt is. csak fixre forrasztanám a tápcsatlit. utána az egészet jó alaposan átkenném víztiszta műgyantával.hűtőbordát pedig ragasztanék rá, mondjuk egy nagyobb p3-as alubordát.
Egyébként a desztillált víz(nem az ioncserélt, mert az nem desztillált ! ) bármennyire is hihetetlen nagyon erős oxidálószer. minden fémet megtámad. úgyhogy inkább mindent szigetelj el, a fémeket pedig lakkozd le.Viszont, ha teljesen elszigeteltél minden komponenset, akkor akármilyen vízzel feltölthető az akvárium (elektromos angolna rulezz)
És ne bánkódj, hogy nem te vagy az első. Ez egy igen nehéz mod, ezért rendkívül látványos is. -
Oliverda
félisten
''ez is jó, de akkor megint csak nem sima pc kinézete lesz'' - Tehát ha jól értelmezem lesz ház is a vízben? Mert nekem a ''sima pc'' az valamilyen házban leledzik. Ha meg nem lesz ház, akkor már a táp is kimaradhatna. Egy táp az amúgy is csak egy ''doboz'', nem mutatna jól az akvárium alján.
-
b.janko
tag
Már említettem neki az ötletel.... azt mondta szerinte nem tudom kivitelezni...
és ő is felhívta a figyelmemet, hogy nélküle semmit....
Ha dolgozni megyünk, akkor én csaak feszmentesített helyen dolgozhatok, ha fesz alatti munka van MINDIG ő csinálja...
Jó, izzót cserélhetek én is... -
b.janko
tag
Nah...
Ez egy topic... ide azt is írhatom, hogy esténként 400V-ot szopogatok....
A gyakorlatban a tápot kb 5-10 réteg lakkal vonom be... a csatlakozókat meg átvariálom előtte...
Minden 230V-ba való csatlakoztatás előtt hozzáértő szülői felügyelettel leszek ellátva...
Tehát mindenki nyugodjon meg CSAK APÁM felügyelete mellet kísérletezek...
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
Visszavonva.
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
Én nem sima lakkot fogok használni... lakk és lakk között van külömbség...
A célom, ohgy minél kevésbé látszódjon hogy lakkozott a dolog, tehát a műgyanta túl látványos számomra....
Nem azt mondtam hogy 100% hogy meg tudom oldani a szigetelést, de bízom benne....
Köszönöm szépen a segítő célzatú hozzászólásaidat, de annak ellenére hogy te a műgyantával szimpatizálsz, én a lakkal fogok próbálkozni...
Persze a 2. táp után még egy-két próbát a műgyanta is megér.... -
shift+ő
senior tag
Mi lenne, ha a az egészet le zsugorfóliáznád?
Olyan fóliát kéne használni, aminek jó a hővezető képessége. -
Rive
veterán
A műgyanta szigetel jobban vagy a lakk?
Elárulom, hogy 0,4mm már elegendő 230V szigeteléséhez...
Amúgy a transzformátorban szerinted milyen vastag a szigetelés a vezetéken?
#1.: műgyanta.
#2.: házilag felvíve a 220-at egyik sem szigeteli kielégítően víz alatti környezethez.
#3.: házilag felvíve egyik sem, semekkora vastagságban sem elégséges 220V víz alatti használatához.
+1.: ebben a témában hullára érdektelen, hogy egy trafóban milyen vastag a huzal szigetelése.
Amúgy már lógattam 9V-os táppal 3led+ellenálást akváriumba,
Akkor marhára tapasztalt lehetsz a dologban...
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
A műgyanta szigetel jobban vagy a lakk?
Kb 0,4mm már elegendő 230V szigeteléséhez...
Amúgy a transzformátorban szerinted milyen vastag a szigetelés a vezetéken?
Szerk: Amúgy már lógattam 9V-os táppal 3led+ellenálást akváriumba, kicsit bontotta a vizet, meg jobban melegedett a táp, de más kellemetlen hatás nem volt...
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Rive
veterán
HIszen ha a keringető,vizmelegítő mehet vizbe megtudják csinálni akkor ez is lehetséges...
Mintha lenne kis különbség egy eleve víz alá tervezett szivattyú, meg egy lakkal 'szigetelt' kókányság között... Nyugi bele, hogy amint víz alá meríti a tápot, tönkre is megy.
A ventik nagyrésze amúgy megy víz alatt. Bár ajánlott szépen vákum alatt kiönteni műgyantával a teljes állórészt. Meg maglev rulez, a kenés csak rövid ideig bírja a strapát. -
b.janko
tag
válasz
Winner_hun #131 üzenetére
És mennyi?
-
shift+ő
senior tag
Tökig vízben nem hinném, hogy menne, mert így el tudja maga elől hajtani a vizet, és aztán már majdnem levegőben megy.
Minek a venti?
Mert ha az egész az akvárium alján csücsül, akkor szépen be fog indulni a víz körforgása, ugyanis a meleg víz, amit az alkatrészeid fűtenek szépen felszáll, és a helyére hidegebb folyadék érkezik. Ha jó lesz a rendszered, akár pisztrángot is tehetsz az akváriumba. -
b.janko
tag
Hát.. nekem működik.. mondjuk ez egy Spire procihűtő venti...
/maúgy egy 25 db-os cdtartó ''torta'' tetejét töltöttem tele félig szénsavas Theodora ásványvízzel, és abba próbáltam..., jól ment, csak kicsit fröcsölt... valószínű csak 5V kéne neki/
Szerk: amúgy a víz finom maradt... csak anyám nehogy hülyének nézzen a fura ''pohár'' miatt egy 8 centis ventivel az alján....
Amúgy még nem lakkoztam le a ventin a nyákot, tehát hosszú távon vizet bont...
[Szerkesztve]
Szerk2: 904mg összes oldott ásványi anyag tartalom...
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
válasz
Winner_hun #120 üzenetére
Általában 40 eres megy, mert azok 66-osak...
-
b.janko
tag
válasz
Winner_hun #119 üzenetére
igy vagyok én a halakkal...
-
b.janko
tag
válasz
Winner_hun #116 üzenetére
Nálam 80...
-
b.janko
tag
Probiker ma postázza nekem a 350W-os tápot, szóval szinte biztos, hogy a táp még a nyáron kész lesz...
-
shift+ő
senior tag
válasz
Az IDE kábelhez gratulálok, de sokkal egyszerűbb megoldás, ha leveszed a végéről a csatit, és egy kis satu segítségével visszanyomod, de ha eltörne levétel közben, elég olcsón lehet kapni.
-
b.janko
tag
válasz
Ja, az csak 39 ér... De a 133 ATA meg dupla csavart érpáros a zavarok miatt....
Szóval csak 39 eret forasztottál..
Amúgy én az alaplap és a vinyó között gondoltam... -
Oliverda
félisten
válasz
Szép munka, viszont az a ződ-sárga szigszalag nagyon testzik.
-
Retro11
senior tag
Igy van volt már nem 1x zárlatos a keringetőm és a halaknak semmi bajuk nem lett.De le is van irva szerintem az ilyen termékekhez hogy halakat nem tudja bántani csak minket
!
De hogy is tudná?Áramszedője van?VAgy hogy?
Viszont ez az ötlet és kivitelezése nehogy hiradóba kerüljön!Lécci ne csináld meg...
-
shift+ő
senior tag
A halakkal sem lesz gond, mert nem lesznek egy áramkör részei, így testükön nem fog átfolyni áram. Ezt csak józan paraszt ésszel gondolom.
A ventikre visszatérve, szerintem meg sem fognak moccani a vízben, mert ezek a levegő mozgatására lettek tervezve, és ott egy kjcsivel kisebb a közegellenállás. Inkább próbálkozz pl. hajómodell hajtócsigájával, vagy valami hasonló szerkezttel, és ennek a meghajtásával.
Aktív témák
Hirdetés
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest