- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
Héten jött az üzenet Aliról, hogy az a csomag amit annyira vártam, tegnap átvettem és kérik igazoljam le az átvételét. Persze nem kaptam semmit, értesítőt sem. Nézem Parcels, 17Track appokat és biza abban is az volt, hogy sikeresen kézbesítették. Nézem MP appot, abban még az volt, hogy kiszállítás folyamatban. Na mondom faxa lesz egy refundom rossz cím megadása miatt és megint várhatok majd heteket. Másnap reggel email jött postától, hogy menjek be a csomagomért.
Eddig sms jött mindig email nem.
Email címet valszeg regisztrációból vették, mert csomagon telószám volt csak írva. Oké email olcsóbb megoldás, de mi van ha nem nézi az ember a sok fiókja közül azt is. :) -
tasiadam
veterán
udvozletem.
Ugy tunik hogy ujabb 2 csomagom tunt el a posta jovoltabol. Milyen szallitasi modot kene valasszak ahhoz, hogy szamonkerjem oket? Kisebb csomagoknal nem erdekel, de az egyik csomag az kicsit nagyobb erteku, 1 honapja van a postan, termeszetesen ok nem tudnak errol semmit, es a 2 ssd hutorol sem tudnak meg a mi band 4 tartozekokrol sem. :D -
válasz
headhunter #48795 üzenetére
Arra értesítenek ami a küldeményen van elérhetőségi adat. Nálam ott volt az utóbbi időben ilyen küldemény esetén a telefonszám és az e-mail cím is, mégis papíros értesítőt küldtek ki.
Amivel most is lógnak küldemény annál is ezzel szórakoznak, remélem és nem pedig lenyúlták, náluk van két napja de nem képesek elektronikus értesítőt küldeni pedig állandóan azt ismételgetik.
Bár a ÁSZF-jük szerint azt nem veszik figyelembe ami nem tartozik a címzés fogalmához és adatvédelmi szabályozásukkal sincs összhangban ez az adatkezelés, elfelejtették beleírni. -
válasz
headhunter #48793 üzenetére
Igen, igen. De lehet hogy neked kell érte bemenni.
-
headhunter
addikt
Ez a csomag már Magyarországon van?
2021. Március 19., Péntek 16:28 - Cainiao - Arrive at destination country
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Itt 1-2 hét az átvételig, kiszállításig?
2021. Április 2., Péntek 08:30
Magyar Posta
Receive item at office of exchange
NEMZETKÖZI POSTA KICSERÉLŐ KÖZPONT2021. Április 6., Kedd 14:54
Magyar Posta
Receive item at office of exchange
NEMZETKÖZI POSTA KICSERÉLŐ KÖZPONT -
laleeee
őstag
-
válasz
netseft #48789 üzenetére
Az a meghatározás nem arra vonatkozik amit én írok az UPU szabályai alapján. Ezek könyvelt küldemények, akár tetszik a postásnak, akár nem. Innentől kezdve a kézbesítésre az vonatkozik amit én írtam. Miért igazolják le az átvételt? Miért nincs az ÁSZF-ben, vagy a terméklapon megemlítve ez a meghatározás?
Az U-s kezdetűekre elhiszem hogy ez vonatkozik.És az a meghatározás akkor hol van ami azt mondja hogy melyek azok a külföldről érkező küldemények amelyek szerintük könyvelt küldemények?
Szóval tovább is léphetünk.
Az a meghatározó hogy a darab árat kérik a holland postától vagy a kg-os árat.
Ez az ügyfelek becsapása, megkárosítása a GVH-nál illeték nélkül lehet panaszt tenni, főleg úgy hogy egy másik EU-s cég is meg lehet károsítva.És még egy, ha igaz amit írnak akkor miért nem kapom meg az értesítőjüket hiszen ott van a postán tegnap óta és már tegnap és mai is átvehetném.
-
netseft
aktív tag
A kioktató stílust mellőzd kérlek. Más álláspont is létezhet, mint a tiéd és nem feltétlenül neked lesz igazad.
Egy vitás ügyben nálam ezekre hivatkoztak:
- Prime levél
- MP ÁSZF 6.3. pont 1) bekezdés valamint 6.2. pont 2/A) bekezdés
Röviden ezeket írtam le a fórumtárs problémájára reagálva. Abban nem foglaltam állást, hogy ez mennyire ügyfélbarát, helyes vagy törvényszerű. De ha úgy gondolod nem jogszerűen járnak el, tegyél panaszt az NMHH-nál, 3000 Ft az eljárás díja úgy emlékszem. Ha sikerül eredményt elérned, még meg is köszönjük, mert sokunkat érint és valóban megtévesztő lehet. -
Pont én is írni akartam hogy sikerül megjavítani és most már hétvégén is ezek szerint pontos adatokat láthatunk.
Bár azt ami kézbesítve bejegyzéssel van annál még csak a helyi postára érkezés látható, de sem sms, sem e-mail értesítő nem jött. Kíváncsian várom, mert ezekre az FFP2-es maszkokra szükségünk van és nem igazán fogom lenyelni a békát az ellopás miatt. -
bl4ze
veterán
-
válasz
netseft #48781 üzenetére
Nézd, ha elolvastad volna hogy mi a könyvelt fogalma akkor nem kellene magyaráznom hogy csak úgy lehet valami nyomkövetett hogy van róla iromány amivel el van ismerve a felvétele és rajta van a nyomkövetési szám és a kézbesítést is igazolni kell. Miért kerülnek a bejegyzések az UPU adatbázisba ha nem kéne?
Várom a szabályzatot, jó egy kép is róla, de mint írtam annak összhangban kell lenni a jogi szabályozással. Még az ÁSZF sem tartalmazza.
A prime, az elsőbbségi egy szolgáltatás a letter post fajtákhoz.De teljesen mindegy hogy kihozza vagy nem, akkor sincs joguk ellopni, mert azzal hogy a nyomkövetését nem biztosítják (amit ennél a küldemény fajtánál kell még ha "prime" levél is" ) ami a előírás annak adnak lehetőséget.
Kezembe a csomag beírva az átvétel is és a helyi posta azt mondja hogy még az NPKK-ban van ők meg sem kapták ugyan milyen szabályozás alapján lehetséges?
Másiknál is ugyan ez látható, de az bizony nincs nálam, akkor azt ellopták, de mivel még nincs náluk mit reklamáljak? -
psg5
veterán
Szia!
Igen nálam az áru. Valóban a határozaton sem én vagyok az ügyfél, hanem a Fedex.
Vagyis adózáskor sem lesz teendőm ezzel? Illetve nem kell elküldenem semmit a Fedex felé?
26 ezer forint volt mindenestől 2 ugyanolyan és egy másik termék, összesen 3 termék. (Bár a határozat mellékleten csak 2 van feltüntetve). -
psg5
veterán
Sziasztok!
Megjött amit rendeltem, de hozzátűztek vámosok két papírt.
- Értesítés Vámáruról, ebben leírják, hogy vagy kérhetem a Fedex szállítását vagy menjek érte.
- Másik papír egy határozat, melyben felhívják a figyelmem az önadózásra a termékkel kapcsolatban.Gondolom valamit elszúrtak, mert ha a vámon fennakadt akkor az első tájékoztató alapján is kellett volna hogy értesítsenek mielőtt vámeljárást indítanak, nem?
Illetve mi a teendő ezzel az önadózással?De mondom a termék itt van és nem kellett többet fizetnem mint amit előre megfizettem rendeléskor.
-
válasz
netseft #48777 üzenetére
Tévedés amit írsz, az UPU szerint nyomkövetett küldemény az LA-LZ kezdetű
ez pedig ezzel jár:
2012 évi CLIX. törvény a postai szolgáltatásokról
22. könyvelt küldemény: olyan postai küldemény, amelynek felvételét a postai szolgáltató írásban vagy más bizonyítható módon elismeri és kézbesítését a jogosult átvevővel az erre szolgáló okiraton, vagy az aláírást rögzítő vagy a jogosult átvevő személyét azonosító egyéb technika alkalmazásával elismerteti
Ez ezeknél is megvalósul, mert akkor nem lehetne nyomkövetett.
A könyvelt küldemény címen, személyesen kézbesítendő. A Posta törvény, a kormány rendelet és Posta ÁSZF alapjánHa igaz lenne akkor ugye a Holland Postának ezután LT646556365NL a mezei küldemény díját kell fizetni, nem pedig az UPU által megállapított magasabb díjat. Szóval akkor a Magyar Posta önként lemondott erről a pénzről vagy megkárosítva az ügyfeleket a megkapott díj ellenére nem hajlandó a Posta törvény szerint a kézbesítést végrehajtani.
Eddig nekem egyik jogszabályban sem tudták megmutatni azt amit te is írsz, a belső szabályozás az pedig nem lehet eltérő a nemzetközi és hazai jogi szabályozással.
Idén január 1 -től emelkedtek az UPU díjak és ha jól emlékszem negyedéves elszámolással fizetnek a posták egymásnak talán rájöttek nálunk hogy sporólni is lehetne ha itthon kevesebbe kerül a kezelése, miután kifizették a Holland Postát.
-
netseft
aktív tag
Ez nem új szabályozás. A prime levél nyomkövetési információja elérhető ugyan, de nem minősül könyvelt küldeménynek. Ha meghaladja a levélszekrény méretét, nem kötelesek kézbesíteni. A gyakorlatban ettől függetlenül lesz, akinek mégis kiviszik. Az viszont jó kérdés, hogy a kézbesítést miért jegyzik be, ha nem történt meg ténylegesen.
-
Bobby G.
senior tag
Rendeltem néhány apróságot Aliról a szülinapos kuponokat kihasználva. Az első tegnap már meg is érkezett, pedig volt közben egy húsvét meg egy hétvége is.
Igaz totál meglepetés volt, méret egy nyomkövető sem találta, de a lényeg, hogy itt van. Várom a többit is.
-
Az gond hogy ezt az új szabályozást semmivel nem tudják bizonyítani, kértem de nem tudta megmondani hogy hol van ez konkrétan leírva.
Akármerről is nézem ez könyvelt küldemény és az érvényes szabályozások szerint, Nemzetközi Posta Unió egyezménye, a Posta törvény, a Kormány rendelet és a Posta ÁSZF szerint címen kézbesítendő. Majd hétfőn bemegyek és elkérem erről a hivatkozási alapjukat. Ne sumákoljanak már. -
kropi
tag
Én ugyanezt a választ kaptam /változott a szabályozás/ miután kénytelen voltam bemenni a postára a csomagért. Szerdán írt az Ali, hogy a csomagom sikeresen kiszállítva. Hozzám biztos hogy nem, mondtam magamba. Majd csütörtökön e-mailt kaptam a postától, hogy befáradhatok érte, ha szükségem van rá. Még soha nem írt a posta nekem. Rákérdeztem, s azt mondta a postás kisasszony, új szabályozás van, már ki se hozzák csak e-mailen értesítenek a csomag érkezéséről.
LT649265835NL -
cof
veterán
válasz
internetezoo #48770 üzenetére
Mi tart vagy miért tart egy hétig a javítás?
Mert ez állami cég.
-
válasz
djsunstealer #48769 üzenetére
Volt már ilyen.
-
djsunstealer
aktív tag
Lehet az, hogy ennél a számnál (UA324871371SB) az SB országkód Salamon-szigetek?😀
-
bl4ze
veterán
Most kezd pár értesítés érkezni 0407, 0408 események.
Kettő olyanról amit már megkaptam. Persze nem kézbesített események, csak köztes.
Azt persze nem mutatja Tegnap beérkezett egy EE küldemény is, RxxxxxxxEE Post 11
-
barry26
csendes tag
Sziasztok, az utóbbi időben szinte egyik csomagom se jött meg.
LP00429058220339
LP00429573989081
LP00430919006382
S00000187651629
SY14078233957
S00000188659702
S00000187099260Ezek mind januári rendelések voltak. Egyiksem jött meg, 5-nél már lejárt a buyer protection, indítottam dispute-ot, a többinél 12-n fog lejárni. Párnál már reklamáltam hogy Yanwen vagy china post helyett CAINIAO-val adták fel, hiába fizettem többet a csomagküldésért...
Van ötlet hogy mi lehet a gond? Lassan 3-4 éve rendelek már, de összesen nem volt ennyi csomagom ami ne jött volna meg.
-
lacoka55
tag
Szia tudom olvastam hogy gond van a postánál ezt csak azért kérdeztem mert mondtam a postás hölgynek hogy a másik adatbázisban nézze meg
az mondta abban nézi de nem látja
Más
ha szépen megkérnélek megnéznéd ezt a csomagomat LP00432851429331 tudom hogy nem könyvelt de a 2 követőben más adatok vannak neked nagyobb rálátásod van ezekre az adatokra
köszönöm -
No meg van a titok nyitja:
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2021. március 27. 15.00 óra és március 28. 18.00 óra között informatikai rendszereinkben karbantartást végzünk. Ebben az időszakban a következő rendszerek az alábbi időpontokban nem lesznek elérhetők:
március 27-én 15.00 órától március 28-án 18.00 óráig a Nyomkövetés, Ügyfélrendelkezés, Webes címiratkitöltő (WCIK) és ePostakönyv (WEBEFJ) alkalmazások,Nem sikerült.
-
törölt tag
Nem lehet, hogy csak a postai kézbesítő keveri a ... Az itteninek a kedvence, hogy be sem csönget csak értesítőt dob. Azt 3 nap után átveheted a postán. (mert addig nála van). Ezért rendelek anyámékhoz. Azt a postást ismerem. Ott szállítás előtt szól meg minden. Egy cég, mégis totál más. De ez igaz Futárra is.
-
válasz
Mr.Pentele #48758 üzenetére
Nem, mert ők írták hogy az könyvelt és ennek megfelelően is kezelik.
De így szól a törvény és ez egyértelmű az Lx kezdetűekre is:
2012. évi CLIX. törvény a postai szolgáltatásokról
22. könyvelt küldemény: olyan postai küldemény, amelynek felvételét a postai szolgáltató írásban vagy más bizonyítható módon elismeri és kézbesítését a jogosult átvevővel az erre szolgáló okiraton, vagy az aláírást rögzítő vagy a jogosult átvevő személyét azonosító egyéb technika alkalmazásával elismerteti; -
Mr.Pentele
csendes tag
Az nem lehet, hogy éppen ebbe kapaszkodnak bele: közönséges nyomonkövetett? Tehát mégsem nemzetközi ajánlott, hanem egy nem ajánlott trackelt? És emiatt tudják ráfogni, hogy ha már nagyobb mint a postaláda nyílása, akkor nem hozzák ki, menj be érte hiszen ez közönséges küldemény csupán nyomonkövethető?
-
válasz
logaritmus #48755 üzenetére
Mi ennek a nyomkövetési száma egyébként, mert nem Ferihegy az érkeztetési hely megnevezése. Könyvelt postai küldemény és az USA-ból jött? Max 10 napon belül ki szokott kerülni.
-
válasz
logaritmus #48753 üzenetére
Pár hozzászólást olvass vissza, de itt mit látsz?
-
logaritmus
tag
Mostanában mennyi idő kb mire a beérkezett légi csomagok legalább vám elé kerülnek? USPS oldalán látom már bő két hete megérkezett a csomag az országba de posta rendszerében még mindig nem látni semmit.
-
Még mindig posta. A helyiek itt Szegeden azt mondták hogy az Lx-est nem hozzák ki és hogy változott az ÁSZF. Akárhogy olvasom én nem látom (még) benne amit mond és a telefonos ügyfélszolgálat sem tud kézbesítés változásról.
Most már tényleg azt mondom hogy nem normálisak, mert a könyvelt küldeményt címen kell kézbesíteni és ez van a belső szabályozásban a küldemény megnevezésnél:
LA-LZ kezdetű: nemzetközi prime közönséges nyomkövetett küldemény
Az apropója az volt hogy reggel óta várom és most délután megjelent a bejegyzés hogy 10:04-kor kézbesítve, viszont nem érkezett semmi. Közben visszahívtak a helyiek és ők még a munkaadatbázist sem látják és a küldeményre is a behalt adatokat mondják., szóval hatalmas problémát látok itt
Ezt RE200846927CN már használom, náluk meg ez van 2021.04.05. A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben.
No ilyen egy állami cég működése.
Hogy fogok reklamálni ha véletlenül "elvesztették" vagy ha más azonosítóját kaptam volna meg, de az nem lehet mert a feladó küldött képet a csomagról és ott egyeznek az adatok.
A nemzetközi adatbázisban látható hogy kézbesítve az itteniek szerint meg nincs is ilyen itt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest