Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
egyébként erre jöttem rá aki nem értené..
ifconfig és /etc/sysconfig/network/...
steve.. ez a jövöre dolog azé kicsit durva volt.. azé sztem te se emléxel 2 év mulva bizonyos dolgokra oylan tökéletesen, de azért kösz mégegyszer -
Gdi
senior tag
srácok, ez nem lehet lehetetlen feladat,
délután ebből lesz államvizsgám, ugyanez a feladat, csak más értékekkel -
Gdi
senior tag
Hát pedig valahogy meg kellene csinálni:
nos ha idekopizom az elejétől a végéig az talán segit:
1. adjon a géptermi gápeknek kgt??.terem1.hu nevet, a saját gépét is ennek megfelelően állítsa be! (hosts file)
2.Állítsa be a gép hálózati címát, netmaskhát, boarcast cimét, ha az ipcime 192.168.110.8? és 2 allhálózatot szeretne kialakítani ebben a privát címtartományban
3.Mentse az adatokat routing taba néven és mentse az interfészek beállytott adatiait interface néven
nos ennyi -
Gdi
senior tag
1 kártya van a gép(ek)ben
szóval idáig ezt kellett:
gépeket elnevezni kgt??.terem1.hu néven, ok megvan
hálózati cimeket beállytani 192.168.110.8x-re, ok megvan azaz félig mert itt jon a munka második része ami igy szól: ''2 alhálózatot szeretne kialakítani ebben a ...''
ugye yastban ezt nem lehet, de akkor hol?
én sem értem, szóval ennél tisztábban sajna nem tudom elmondani.. idáig a named-el szenvedtem gonolom a többit is itt kellene
AZAZ: mi legyen a gép hálózati cime, netmaskja és boardcast cime?? és ezeket mely fájlban/parancsal kell editálni!!
[Szerkesztve] -
Gdi
senior tag
Üdv,
az lenne a problémám hogy 2db alhálózatot kelle létrehoznom a 192.168.110.85ös iphez, mely fájlokat hogy kell módosítani?
mod: (suse 9.0 prof)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Jövedelem
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest