- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Letiltás - hogy is van ez?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #27307 üzenetére
...ha már telefonra nem futja..
4 db-ot kellett javítanom,mind a 4 forrasztási hibás volt gyárilag. Szétszedni azokat...hmm. szal maradjunk annyiban:inkább bármi mást..
-
törölt tag
Csendben megjegyezném,hogy össz partició törlés,majd formázás FAT 32-re segíthet, kicsit hangosabban meg azt,hogy nem véletlenül nem formázom az sd-t máshol,csakis telefonban,ha ott akarom használni
Erőteljesen nem szoktam formázni azt,amit egyszer már megtettem.Max system particiót.
A cégnél,ahol dolgozom, megtanultam pár év alatt: ami jól működik,ahhoz ne nyúljon az ember,mert csak elcs**i
Szerk: Ha valaki keresne, akkor kb 3-4 óra múlva tud elérni,mert megy egy kubuntu és egy xp telepítés a gépemre.Addig sajna nem tudok segíteni,max telefonról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #27265 üzenetére
Tudnék ezzel vitázni..
Proci +vinyó egy házba bezárva. Pc-n wifi változik(nekem pl sokszor..) ;táp ingadozik(a bejövő 220,ami miatt kénytelen vagyok ups-t használni) és igencsak melegszik minden a gépemben,amikor épp sút a nap a házra. Este nem. Szal nem teljesen pontos a hasonlat sztem.. -
-
törölt tag
válasz Stoykie #27253 üzenetére
Gondolom full format után rakod fel,sd-ről törlöd a rejtett mappákat +az android mappát és a dalvik törlés is meg volt. TB-al nem raksz vissza semmit, telót 3-4 naponta rebootolod, progik frissen marketből. CPU govenorokkal játszottál, kitapasztalva azt, hogy melyik és milyen ütemező jó a telódhoz/használatodnak megfelel.
Ha igen a válasz, akkor jelenleg nincs ötletem..
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #27249 üzenetére
Tartok tőle,hogy nem ez lesz a probléma. Sokan panaszkodtak anno xda-n, hogy nem ébred fel a kijelző, csak akku ki-be segít. Valszeg van deepsleep, túlzottan is.(képletesen túlzott ).Gyanús,hogy a térerő keresés,hiány okozhatja, illetve a kedvenc antennád hibája : GSM
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #27221 üzenetére
Van alcatelnek is ekkora akksi,de nekem speciel G2Miniben van ekkora
-
törölt tag
válasz nachee21 #27218 üzenetére
Telefon szétnyit,fő panelen a csati az akku alatt egyből. Ha a helyén van,akkor vagy alalplap csere,vagy kamera modul csere. Utóbbinál sanszos egy lcd törés,tehát az is nagy valószínűséggel csere. Egyébként uj kamera modul még kínából sem rendelhető,összes oldalon hiánycikk. 4 db vár nálam erre,de valszeg sosem lesz kicserélve...
-
törölt tag
válasz Just_Reboot #27201 üzenetére
Ez nem az a telefon. Itt nincs olyan. Szó szerint egyben a rom.
ICS rootolásához összefoglalóban van minden. Javaslom az update.zipes megoldást cwm-ből. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz katona.peti #27190 üzenetére
Ahham. Akkor kis fogalmi keveredésben vagy,de mind1.A recovery.img a cwm maga.. amit Te annak hívsz,az egy csomag,amiben van egy batch file a futtatáshoz,hogy ne kelljen gépelnetek. A lényegesebb info: a cant mount sd azért lehet,mert a cwm5 csomagban nem a machfixes cwm5 van. Szedd le azt,amit linkeltem kb 4-5 hozzászólással feljebb. A machfixes recovery file-t indítsd el terminallal. Hozzátenném: pc-ről egyszerűbb lenne futtatni és nem flashelni,ráadásul veszélytelenebb. A blogomban találsz hozzá képeket,leírást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz katona.peti #27188 üzenetére
Konkrétan szerinted a cwm6 az mi is? a recovery.img szerinted mi? Illetve mit is akarsz kiszedni? Kissé érthetetlen számomra.. ne haragudj. Egyébként meg android kitchen..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lásd,milyen get**i vagyok: összefolalóból
-
törölt tag
válasz aytukabozs #27178 üzenetére
Van nálam jobb is: ALPS N9300+ ( Lényegében olyan,mint a Feiteng 9300-as,csak MTK6575 helyett 6577-es van benne). Tünet: fullra feltöltött akku 6 órát képes működtetni a telót standby-ban. Használva a telót max 2-3 óra készenlét. Sem root,sem cwm nincs hozzá,mégha a droid tool azt írja is,hogy van.. Ami van,azzal olyan szép tégla lenne,mint állat.. Ruszkik már kitapasztalták. Feladat: root plusz china cuccok remove és akkuidő rendbetétel lenne. Ebbe szerintem bele fog törni a bicskám..
-
törölt tag
válasz aytukabozs #27176 üzenetére
Lehet,hogy most meg ő adja a fél karját,csak vigyék.. A mostani telókat elnézegetve valóban nem egy HW csúcs,nem egy pixelhuszár. Ellenben aki anno használta és nem tudott/akart másikat venni, plusz megismerhette Bagyusz , wwenigma és a többiek romjait(Namerke: Te is benne vagy ) , az szerintem megszerette. A hibái ellenére egy elég jól használható teló a mai napig.Sok olyat tudott,amit pl nekem most a G2 mini nem tud ( Pl HDMI kimenet ( ORCA örömére ) )..
A véleménye mindenkinek meg lehet,tanuljuk meg tisztelni és elfogadni. Egyetérteni nem kell vele,ha nem akar az ember,de Neki ez a véleménye és .
Hozzátenném csendben: most egy Alcatelt javítanék éppen,ha nem szivatna: OT 3040G.. Na EZ a borzalmas "telefon"...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz helixP #27167 üzenetére
Csalános mondást ismerek,ellenben olvastam egy rövid postot valami "vállalom" szöveggel..bár mint tudod,az én memóriám már régi. Egyébként ha sikerül majd cm11-et csinálni a G2M-re,akkor tudok majd segíteni itt is abban is..
Pataig: mindenképpen Idol2S szerintem. F6 nagy csalódás volt,amikor nálam volt...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Próbáld ki azt,hogy felrakod full format után a cm11-et sim nélkül. Közvetlen telepítés után meg nem reboot teló,hanem kikapod az akkut. Utána downloadba rakod a telót és felflasheled a machfixes cwm-et. Ha az meg van,akkor megint akku ki. Ezután bebootolsz machfixes cwm-be és csak wipe data/factory reset. Ha az kész,akkor reboot és most már hagyd bebootolni. Ha !! elindult a cm11,akkor rendes leállítás és mehet be a sim.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz helixP #27097 üzenetére
Ezt a részét tudom.,pusztán érzékeltetni akartam az óhaját a kollégának. Neki a gyári rendszerről a 4.4-esre átállni olyan lehet,mint Neked a 2.3-ról a CM11-re. Enyhe túlzás lehet,de képzeld el,hogy én mit érzek most: vissza androidra (4.4-re egyből) egy nokia 5200-ról.. Szerinted? Megváltás!!
-
törölt tag
válasz argetlam01 #27092 üzenetére
Gyári soha,custom meg akkor,amikor publikálják a fejlesztők. Gondolom tesztelik,amit alkotrak és ha megbízható,stabil, akkor kiadják. Normál esetben ez így működik.....
-
törölt tag
válasz Milestone2 #27082 üzenetére
Detto Egyébként :pa-cocktail... ez bizony a jó öreg 995..
Namerke: Grat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Milestone2 #27079 üzenetére
Már kész vagyok teljesen.. .. Jelzem mindenképp. Elsőnek be kell szereznem egy mikro sata-sata adaptert a toshiba ssd-mhez,mert azon akarok forgatni. Kissé gyorsabb,mint a samu sata2 vinyóm.
-
törölt tag
Mivel úgyis szeretnék cm11-et és miuit irni a G2 minire, összedobom a gépem otthon a forgatásokra. Ha meg vagyok,akkor megnézem,hogy tudok-e egy gyári ICS-re és egy gyári gb-re épülő miuit forgatni a 995-re. Tesztelni nem tudom,azt max bátrak tesztelhetik, HA egyáltalán le tudom forgatni..
-
törölt tag
válasz Pityu62 #27075 üzenetére
Jó ideje nincs már 995 nekem. Tegnap óta G2 mini tulaj vagyok. Anno kipróbáltam mindet. Működő cm9-et Bagyusz írt. Ez egy alfa-béta cm9 re irt miui .A korai próbálkozások között valóban ígéretes volt,amig nem készült újabb.. (vajon kié? : Bagyuszé )
Szerk: az oldalt és a postokat megnéztem régebben is és most is. Knight pedig taccsra tette anno a 995-öt ugyanugy , mint pár másik dev,akik a particiók átírásával akartak gyári ics frissítést elérni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pityu62 #27072 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni,de ezek a korai MIUI-k az IUSS-féle CM10-re épülnek,ami messze nem volt hibátlan.Szinte mindegyikben ugyanazt a BUG sorozatot találod.. Ezeket a köröket anno lefutottam már a telóval,90%-uk említésre sem, volt méltó szerintem.Próbálkozásnak nem rossz,de napi használatra alkalmatlan romok voltak ezek. Ha MIUI-t akarsz,akkor marad a Bagyusz féle,ameddig valaki nem forgat le egy gyári ICS-en vagy 2.3-as rendszeren alapuló romot.
-
-
törölt tag
Olvasgattam a mobilarénát ( telefon teszteket,hogy milyet is vegyek) és hirtelen szembe jött ez a szöveg: Firefox OS.
Igaz,hogy öreg vagyok és a memóriám nem a legjobb,de úgy rémlik,hogy ezzel kapcsolatban volt(?) egy fejlesztő,aki "elvállalta" a projectet 995-re.Érdekelne,hogy ez hogy is áll,mert kinézetre eléggé okésnak tűnik a rendszer..hátha valaki fel is tenné ..Tényleg csak a kíváncsiság hajt
-
törölt tag
Vagy megnézi a 13-as particiót és azt rakja fel egyből,amit kell.. párszor le volt már írva.
-
törölt tag
T! Fórumozók :
Találkozott valaki olyannal,hogy a 995-t pc-re rakva akku nélkül csak USB HID device-nak ismerte fel az xp? Tünetek: usb aljzat törött,zárlatos volt,javítva. Boot: nincs, egy rezzenés,alca felirat és más semmi. Sem hard reset,sem download mód,sem semmi. Pc unknown device-nak "ismeri" fel.Természetesen driverek fentHa valakinek van 5lete,megköszönném,mert én kifogytam belölük. Sem qpst,sem jtag progi nem tud mit kezdeni a teloval nálam,amig vmit fel nem ismer...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Heavyrain #26928 üzenetére
Ha jók az emlékeim,akkor az összefoglalóban van a terminal emulatoros megoldás is. A telóra felteszed (asszem a cm romokban benne van..) a terminal emulator-t, letöltöd a telóra a cwm file-t ( javaslom a machfixeset) és az összefoglalóban lévő parancsokat begépeled a terminal emulatorba. Nagyon figyelj,hogy pontosan!!! azt gépeld be,ami le van oda írva,mert téglázhatja a telót az elírás ( rossz particiót flashelhet fel).
Konkrétan ez a rész kell Neked:
Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!
Letöltöd ezt.
Kicsomagolod a rar-t
Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
reboot recovery
Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!A lényeges a 18-as partició és az,hogy a recovery file az sd gyökerébe kerüljön recovery.img néven!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha nem probléma,akkor I'd like to join the fordítás,bár I don't speak angol
Szal szabadidömben beszállnék,ha lehet..
-
törölt tag
Halkan megsúgnám,hogy a tweaked ics romból a setcpu appot ki lehet "nyerni" és azzal megy a H1N1 GB is overlockolva emlékeim szerint.. Nem mellékesen: wwenigma rom fel, H1N1 GB-ből kernel ( boot.img) fel, setcpu fel és van egy overlockos,játékra és fotózásra is alkalmas rendszer.. Bár ez csak privát vélemény. Nem mellékesen: Én az életben nem overlockolnám 1.6 fölé szerencsétlen 995-öt,mert hamar megadja magát az akku is meg a SOC is a végén. Főleg,hogy mondjuk a gpu is overlockolt bust használ,ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak halkan kérdezném meg: Biztosak vagytok benne,hogy az 5.8a képes OTG-re? Nem emlékszem,hogy Bagyusz bele rakta-e?
WWENIGMA: Jöhet a rom zip,ha gondolod.. Véget ért a láthatásom ( Katasztrófálisra sikerült.. )
#(26793): Mi lenne,ha machfixessel tennéd fel, full format (kivéve sd) után? Lehet,hogy menne?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wwenigma #26779 üzenetére
Ha jól tudom,akkor a gyári telenir ics benne van az összefoglaló romok részében,a gdrive-omban.Meg tudod nézni? Nekem ma van a láthatásom,ma a gyerekeimmel foglalkozom.Ha nincs ott,akkor privátban meg tudjuk beszélni többit. A camfixes Tré rom is ott van elvileg..
Update: Megnéztem a gdriveban. Camfix update.rar-ként benne ; telenor-ics.rar benne; tmobil_ics_dec15.rar benne
#26778: DONPEDRO : A gyári rom backupból kimásolod a boot.img -t. Fastboottal parancssorban: fastboot flash boot boot.img -ha jól emlékszem.A telefont ugyanúgy kell pc-re csatlakoztatni,mint amikor cwm-et akarsz bootolni.NEM load.bat,meg hasonló marhaságok..hanem igenis begépelni,mint ahogy a
normális(elnézést: inkább így mondom: ) más beállítottságú emberek csinálják.Blogomban van leírás arról,hogy hogy is kéne kinézni ennek a folyamatnak..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -DONPEDRO- #26775 üzenetére
Bocsi,kifutottam az időből ( Közben egy Myaudio Series7 708F tabot próbálok életre kelteni,eddig sikertelenül..)
Első lépés: Minek is akarsz csak kernelt cserélni?
Második: Melyik rom van most fent?
Harmadik: Tudod,hogy mit is csinálsz és hogy miért kellhet a kernel csere?Nem kötekedni akarok,hanem szeretném megelőzni,hogy falba építendő cucc legyen a telódból..
-
törölt tag
válasz -DONPEDRO- #26775 üzenetére
Gyári kernel helyett Bagyusz-kernel?
-
törölt tag
válasz aytukabozs #26771 üzenetére
Bocsi,nem akartalak megbántani ! (Nekem pl a fiam,aki állandóan a gép előtt akar ülni.Szerencsére focizni is szeret,tehát mostanság térd-izületeim nélkül is focizom.. )
Sajna van pár kollégám (26-35 közöttiek) akik egyszerűen nem bírnak munkaidő alatt sem leszakadni az arckönyvről... Remélem,hogy a lányod nem lesz ilyen!
Rom kérdés: a gb romokat a jobb kamera kezelés miatt javaslom inkább, a kompatibilitás miatt az ICS rom inkább, a kinézet/fícsör (de szépen mondtam!! ) miatt pedig a CM és az arra épülő romok.
Ha nekem kéne választanom,akkor nálam a két custom GB rom állna első helyen,utána a tweaked ics,utána a SCI és a "legvégén" a MIUI v4
-
törölt tag
válasz aytukabozs #26768 üzenetére
Valamelyik custom GB romot tedd fel és a gyári romból telepítsd fel a face alkalmazást,majd NE frissítsd le azt az apk-t. Akkor talán normálisabban megy a gépezet.. Azzal egyet értek,hogy a face app a legfeleslegesebb,legtöbb memót zabáló bughalmaz,amit csak telefonokra kiadtak,de ha ez az igény... ( Hozzá teszem: nem lenne jobb,ha esetleg meg tudnád győzni a gyermeket a személyes (!!!) kontaktus előnyéről/fontosságáról? )
Ha az nem megy vmiért,akkor a SCI ICS rom.Max kipucolod a romot (Bár ezt szerintem Bagyusz megtette) és nem lesz benne más,csak a "kötelező sz@rságok".. )
#26760 WWENIGMA : ránézésre stock telenor ICS.. A kérdésedre a válasz: a kamera miatt nem tetszett szerintem anno.. még a "bugfix" után sem.. Csak ugye: ki mihez viszonyít!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Dimitry001 #26749 üzenetére
5.8 ICS rom. Bagyusz munkája mindkettö. Anno a gb romok jobbak voltak kamera és játékok tekintetében. Most passzolom..
Én a GB-t választanám,de ez csak privát vélemény.
-
törölt tag
válasz Pityu62 #26743 üzenetére
Kamera hibás: szedd le a hátlapot és a hangerö gombok mellett,kb fél centivel alatta a fekete müanyagot nyomkodd meg. Hátha lesz kamerád. A romok linkjénél a gdrive-omban van pár kép a telorol. Ha mákod van,akkor csak a dupla csati csuszott szét.
Rom restore: probáld meg a machfixessel visszarakni a mentésed,hátha. Asszony telójára meg szerintem wwenigma gb. Az pörgö-forgós Hátha tetszik az asszonynak..
-
törölt tag
válasz Pityu62 #26740 üzenetére
Keress egy régebbi gyári 61-es romot az összefoglaló rom részéböl és told fel. Rögtön kiderül,ha az sd-t nem látja. Akkor ,ha ics bootloaderes,mehet a H1N1 GB, vagy a wwenigma gb fel.Utóbbi csak I/O tweakeket kapott,ha jól tudom,elöbbi overlockos kernelt is..
Mentésed: melyik cwm-el mentetted és milyen romot? Nem mindegy..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
http://m.prohardver.hu/tema/alcatel_one_touch_995_melyviz/hsz_26472-26472.html
HelixP: erre céloztam