Új hozzászólás Aktív témák
-
GOalie
csendes tag
Udv
Ha alaplapot cserelsz az xp alatt akkor nem a chipset miatt nem fog menni hanem az ide controller miatt. De akkor sem kell ujratelepiteni. Mindossze az eszkozkezeloben az ide controllert, az eppen aktualisrol, at kell allitani szabvanyos 2 csatornasra. Ezutan gep kikapcs, alaplapcsere, majd boldog mosoly mert a gep mukodik ujratelepites nelkul
[Szerkesztve] -
corvin
csendes tag
No pont arra akartam célozni a gondolatommal, amiről Zoltán írt....
-
TeeJay
félisten
én úgy láttam jól ha formázok
és minden király lett szuper megy minden simán szóval megéri -
-
gabx76
senior tag
Nos, az én esetemben XP újratelepítés nélkül is ment a hardvercsere. NF7-s-t cseréltem egy DFI Lanparty UT-re. Tehát NF2-t, NF3-ra. A proci is új természetesen. Indulás után 1-2 percig csak eszközöket frisített, de ment és ez a lényeg! Ettől függetlenül ajánlott az újratelepítés!
-
nRu3
addikt
Miért?
PL: mert amikor nforce2 laprol átértem nforce3-ra a vinyó maradt az eredeti és szépen elindult, mindent felismert az xp-é és csak az alaplap drivereket-progikat kelet rárakni ami a nforce3-hoz kelet és igy használtam sokáig gond nélkül, mert utána vinyot cseréltem más okbol és persze akkor már újra rett rakva szépen minden ahogy kell. Természetesen ajánlotabb mindent inkább újra rakni, de müködik felismeri az xp az új hardvereket a lapon még ha via laprol tér át valaki nforcra csak akkor a rendszer betöltéskor sokszor újra inditja a magát amire minden hardvert felismer és rá áll.
Ez személyes tapasztalat. -
Zoltán
őstag
Csak úgy érdekességképpen: Linux akármilyen hardware csere után gond nélkül indul. Tehát ha mondjuk kiveszed a linuxos vinyód, beteszed egy hót' más gépbe és megy. Csak annyi a különbség, hogy kicsit lasabban bootol elősször, amíg konstatálja, hogy csomó alkatrész megváltozott. De ez is csak az első bootnál van.
(kivéve az olyan speciális eseteket, ha mondju k386-osba akarod tenni a vinyót, mert az olyan régi hardwarek jó részét már nem támogatják a mai kernelek.) -
-
nRu3
addikt
De gondolom nforce3-rol nforce4-re nem kell újra rakni az xp-t csak az új drivereket kell felrakni és kész?
-
Ben Cseng
tag
válasz
Don Vittorio #43 üzenetére
Don Vittorio, hogyan csinyálsz ilyen WinPE CD-t? Van az XP-ben ilyen fánksön?
-
Ha az új alaplap chipkészlete különbözik a régiétől akkor nagy valószínűséggel el sem fog indulni neked a telepített windows, tehát újra.
-
TeeJay
félisten
oké már én is rájöttem hogy jobban járok ha friss lesz a rendszer végre
meg ugye új hálózativezérlő lesz a gépben meg új alaplapi hangkáryta meg stb.
na majd estére készvagyok remélem
ja és még valami az alaplapi LAN kártya vagy a külön megvett a jobb?
netezéshez nagyon terheli az alaplapi a procit?
mert ha nem akkor azt fogom használni -
TeeJay
félisten
Ma jön meg az alaplapom és remélem minden faja lesz végre
már elegem van a folytonos VGA elmenésből meg hangmegállásból -
steve@prhw
őstag
válasz
Don Vittorio #45 üzenetére
Többek között ezért vettem USB-s racket és laptopot... Sajna, ez a gyakori helyzet...
-
`DeviL´
csendes tag
válasz
Don Vittorio #43 üzenetére
ez is megoldás, de majdhogynem időbe megfelel egy formázásnak...
szerintem...nem de??
[Szerkesztve] -
Don Vittorio
őstag
Nem kell az. Ha nagyon nem megy, és a következőt szoktam tenni. Csinálok egy ún. WinPE CD-t. Ez olyan kütyü, hogy a CD-ről bebootol egy majdnem teljes értékű WinXP. Abból Total Commander: letörlöm a főkönyvtár szarjait, és a Documents and Settingset, a Program Filest és a Windows átnevezem Oldprog, OldDoc és OldWin nevűekre. Így semmi sem veszett el. Ezek után rendes WinXP boot CD betol, WinXP telepít, aztán ami kell, azt a három old kezdetű könyvtárból helyreállít. Végül a három old töröl.
-
ebx
aktív tag
válasz
steve@prhw #40 üzenetére
Ez a ''write-only'' üzemmódom miatt van
Mod: Off
[Szerkesztve] -
ebx
aktív tag
válasz
Don Vittorio #34 üzenetére
Kimaradt a ''Nem''
-
TeeJay
félisten
Na faja
ma bementem megnézni a boltba hogy megjött e a memóriám meg az alaplapom
és mondták hogy sajna nincs a nagykerben alaplap de memóriát elvihetem mert az már jött
hazajöttem elébb beraktam a memóriát
most két darab 256MB 400MHz Hynix ram van a gépemben és megállt a zene ugrása semmi sercenés meg semmi
na fasza és az alaplap is meg van már rendelve pedig nem is kellene így már
na mindegy ez van most szívtam picit de azért jó lesz az az alaplap még 2-3évig szóval mégse baj az hogy megrendeltem
bár a fene se hitte volna hogy a Hynix meg a régi Samsung Ramom nem akar menni rendesen
oké még most sem az igazi mert a VGA el szokott ugrani meg most is megugrik néha a hang de nem annyit mint előtte
szóval mégiscsak jó hogy kicserélem a lapot.
elkértem nagybáttyám vinyóját rárakok mindent szóval formázva lesz az új vinyó és újra felrakom az új alaplaphoz az XP-t
nagyjából ennyi
ja és van valami haszna a dual chanell ramkezelésnek?
mert a lap tudja majd meg két egyforma ramom van szóval kíváncsian várom hogy mit fog hozni eredményben
a mostani alaplapommal Everestben csak 251MB-ot tud írni összesen a memóriába 1mp alatt
remélem az új lappal ez javulni fog
na mára ennyi remélem minden oké lesz
csavart is fogok kérni és penge lesz -
Don Vittorio
őstag
Általában tudná, ha el tudna indulni. De nem tud. Miért nem tud? Az előző alaplap vinyóvezérlőjének driverétől. (Tehát Intel chipsetes után Intel chipsetes alaplap általában megy, de Via után SiS vagy Intel után Via garantáltan nem.) Ha alaplapcsere előtt visszarakod a gyári Windög-drivert, akkor már nagyobb eséllyel indul el, és aztán szépen felismerget mindent egymás után.
Ha ez sem segít, akkor szokott az, hogy a WinXP telepítő CD-jével bebootolsz, újrakezded a telepítést, és amikor másodszor kérdi, hogy akarod-e a megtalált Windögöt javítani, akkor azt mondod, hogy igen. Ilyenkor kifejezetten azokat a cuccokat hozza helyre, ami ahhoz kell, hogy elinduljon a masina. -
steve@prhw
őstag
A win telepítés meg feltétlenül követel vinyó formázást. Azért ez nem igaz...
Általában a lehető legrosszabkor szokott elhasalni a win (pl. 98SE előző melóhelyen pedprogram készítése közben, másnapi leadási határidővel), ilyenkor megoldás (hangsúlyozom, időleges), ha simán fölételepítesz. És így a programok is megmaradnak.
Viszont ha ráérsz, esetleg koros már a win a gépen, akkor gyalulás, újrahúzás.
(Miért nem szoknak rá az emberek a (legalább) két partíció létrehozására)
-
ebx
aktív tag
-
corvin
csendes tag
Helló!
Tudásvágytól szomjazva végigolvastam e topicot, de senki nem derített előttem fényt arra, hogy miért nemtudja kezelni a Win a kicserélt alaplapot. Szerintem a logikus az, ha kicserélünk egy hardvert és felrakjuk a megfelelő drivert, működnie kell.
De miért nem így van? -
Mr.Skyline
senior tag
ha azt szeretnéd, hogy megbízhatóan és persze a jó teljesítménnyel működjön a géped akkor nem ártana felrakni újra, viszont ha csak egy partíciód van és vannak fontos dolgok a gépen akkor azt mentsd le előbb CD-re v. DVD-re vagy kérj kölcsön valakitől addig egy vincsit és akkor mehet a Re-Install.
megpróbálhatod elindítani az őj lappal a gépet, de több mint valószínű, hogy fel se fog állni vagy ha igen akkor nagyon visszafogott teljesítménye lesz! előtte próbáld meg unistallálni a régi lapod drivereit, hátha az segít.
mindenféleképp Win Re-Install-t ajánlok! az a biztos -
Nem feltétlen. Kipróbálhatod, hogy előszőr is eltávolítasz minden alaplapi drivert. Kicseréled az alaplapot, majd (ha a windows bebootol) felnyomsz minden drivert. Nekem ez tökéletesen működött, mikor alaplapot cseréltem kb 1 éve, azóta sincs baja a windowsomnak. De én intel-ről intel chipsetre cseréltem, talán ez nem működne nálad. Viszont egy próbát megér szerintem.
-
sequator
senior tag
háát, sztem újra kell raknod. én 3szor csináltam ilyet teljes sikerrel, de XP vel még nem próbáltam, általában elindult csökkentett módban és megtalálta az új eszközöket, kérte a telepítő cdt és szépen felrakta a dolgokat
1. 98-at intel BX-> intel ZX
2. NT4-et valami 5x86os chipsetről intel LXre (itt sokáig kellett floppyról etetni, amíg meg nem találta az IDE drivert
3. win2kt KT133A -> KT400ra (ez volt a legsimább, VIA 4in1 driver rulz)
mind a három művelet után simán mentek a gépek, a 2. mondjuk tovább tartott mintha újra raktam volna
Sautia -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
Igen ezt már én is megtudtam hogy csak 6db csavart adnak sűrűmenetesből a többi helyre meg azt a műanyag valamit
na de nekem 4éves Codegen házam van és akkor még nem is sűrűmenetes távtartót adtak hanem azt a rápattanós végű hosszú fényesszinű csavart
ráadásul az alaplap tartó lemez nem is sima mert a csavarok helyén bemélyedés van hagyva és abba van a menet ahova a csavar tekerhető
ezért nem tudom hogy abból a réz távtartóból milyen hosszút vegyek
ha rövidet veszek akkor az alaplap nagyon közel lesz a tartó lemezhez és a Slotban a kártyák nem akarnak majd rendesen bemenni
ha hosszút veszek akkor nem tudom még mi lesz de majd meglátom -
kovi
senior tag
egyébként ha fordított dolog lenne, nforce -> via akkor 80% az esély hogy reinstall.
ha via -> nforce akkor 50% az esély hogy reinstall,
ha intel -> nforce akkor 10% hogy reinstall,
ha nforce -> intel akkor 90 % hogy reinstall,
Általában, mondom, általában via-intel, intel-via páros jó szokott lenni, tehát nincs kék képernyő.
DE ez rengeteg mindentől függ! -
TeeJay
félisten
-
kovi
senior tag
Codegen házhoz sűrűmenetes anyás csavara kell.
A lapod, az uj full atx-es sztem ha oldalról nézed a bal oldali 6 likat csavarozod, a jobb oldali 3 függőlegeset pedig műanyag simatalpú patenttel rögzíted.
Sajnos szokott ilyen szarvashiba lenni hogy az ipse becsavarja az csavarokat de a jobboldali szélén a furatok nem passzolnak. Viszont ha nem oda esik a réz csavar zárlatot okozhat, és kezdődik a telibe szopás! -
Notes
senior tag
Win 98-at láttam már újratelepítés nélkül felállni lapcsere után, de én nem csinálnám. Jobb a békesség---> reinstall!
-
TeeJay
félisten
igen de nem távtartót adtak hanem azt a bogyó végű fura csavart amire rápattinthatod az alaplap lyukát
és mivel nem lehet így csak fokozatosan egyesével kiemelni a lapot ezért nehéz lesz
csavarosnál nincs gond mert mindet kicsavarod és felfelé ki tudod emelni a lapot
de ennél nem tudod emelni mert nem engedi olyan könnyen vissza az a csavar vagy mi
na de majd megnézem tud e adni a srác sima csavaros távtartót -
TeeJay
félisten
aha csak ennek a mérete elég fura már néztem de csavarból elég nehéz találni ugyanolyan hosszúkat sajna
na ha lesz eszembe a számtech boltba kérek vagy 10et de nem hiszem hogy a méret egyezni fog mert azokból a távtartókból 3fajta magasságú is van
nekem meg a csavarokat ilyen beméledésbe kell csavarni szóval nem tudom milyen hosszú kell
valószínű hogy a közepes vagy a leghosszabb a jó de nem tudom
majd megkérdem a számtech boltba Codegen házhoz mi kell -
TeeJay
félisten
Codegen 4éves ház
nem csavarral kell az alaplapot fogatni hanem ilyen fura rápattanós távtarvó van benne
elég nehéz a régi lapot viszaszedni meg az újat berakni
procicsere megpucolni a régi pasztától
felkenni az újat hűtőborda
memória berakás
innentől már nem nehéz de addig igen -
TeeJay
félisten
igen igen
mindent az XP-telepített nekem
én csak a hangkártyának a drivert raktam fel a többi ment simán ezzel is
max annyi hogy előtte minden drivert ami nem ide való letörlök vagy uninstall
alaplapi hangkártyáét is meg mindent
bár azt úgyis külön kell telepíteni ha jól tudom mindig
hirtelen ennyi
aztán mehet majd a jó kis fárasztó alaplap szerelés meg prci meg ilyenek -
Esmein
nagyúr
sokszor igen sajnos, én kt400 és kt400 közti váltásnál is telepítettem már újra.
-
TeeJay
félisten
nincs chipset driverem
szerintem ami van az windowsos
cask csak a hangkártyának van fennt driver a konfigból
az összes többi windows-os
én azért reménykedem hogy nem kell formázni egyenlőre még
végülis ha nem válltozik csak az alaplap olyan sok dolgot nem kell az XP-nek telepíteni hozzá szerintem
előtte kérek egy vinyót arra átpakolom a cuccost aztán ha indítás után nem akar menni majd formázok
amúgy köszönöm a válaszokat -
TeeJay
félisten
na oké csak 3hete formáztam akkor raktam rendbe a gépem és van rajta úgy 5-6giga adat amit még nem kellene törölni kiírva meg még nincs
csak az érdekel hogy az XP elindul em ajd ha új alaplapon fog lenni a config???
ha elindul akkor még lesz időm majd később is kiírni a cuccokat
ha meg nem akkor gáz lesz -
TeeJay
félisten
Ma fogom megvenni az új alaplapom
a Régi egy Via KT266 Chipes jószág volt de már kondik miatt baja lett
Ma hozzák az Asus A7N8X Basic+LAN alaplapomat és kérdésem az lenne
hogy ha csak az alaplap válltozik a konfigban
tehát
VGA, Hangkártya, Vinyók, Optikai Driveok, meg a Proci és MEmória is marad a régi akkor újra kell e telepíteni a windowst az új alaplaphoz?
vagy nem szükséges?
ugyanis azért érdekelne hogy tudjam hogy formáznom kell e majd vagy sem
csinált már valaki ilyet?
help please
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest