- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
Köszönöm a válaszokat, megvilágosodtam. Már értem mért írt ki 2600mAh -t egy 1600-as akkura... Abból hogy már elég rossz a töltési és kisütési kapacitása, hogy lassan kuka az elem?
Hogyan tudok megbizonyosodni egy régi akksiról, hogy szemét? Milyen értékeket figyeljek? Teszt mód erre a legjobb? -
ricsik
őstag
Voltcraft IPC töltőnél kéne egy kis magyarázat nekem, mert az elektromosságot sosem értettem :-)
1. Töltés: mindegy milyen kapacitás van az aksiban maxra tölti, ilyenkor a töltő a végén azt írja ki, mennyi mAh-t tudott belerakni.
2. Kisütés: először kisüti az aksit, ilyenkor a kisütés végén kiíja mennyi volt benne, de hogy nézem meg? Csak mert ha ott hagyom a töltőt pl 1 napra, akkor a kisütés után már elkezd tölteni és akkor már azt írja ki megint, mint az 1. pontnál, hogy mennyit tudott beletölteni.
3. Megújítás: ugyanaz, mint 1, de többször is végrehajtja, míg már nem tud többet beletölteni
4. Teszt: Ilyenkor tölt, kisüt, tölt. Itt mit jelent, hogy kisütési mAh? Mi a különbség a betöltési és a kisütési kapacitás közt. A betöltési, amikor feltölt és kiírja mennyit tudott, a kisütési, meg hogy ennyiről ment le? Nem értem :-) Mire is jó tulképpen a teszt? Ha kíváncsi vagyok rá, mennyi az adott akksi kapacitása azt az 2. és 3. is kiírja.
A másik amit nem értek, ha ezek az akksik 1.2V-osok, akkor mért van kiírva a töltőn sokszor 1.4x? Milyen összefüggése van ennek az egész töltésre?Bocs, sokan szerintem most falba verik a fejüket, de sorry ezeket nem tudom, de szeretném :-)
köszi, ha valaki szán rá időt és megokosít -
ricsik
őstag
Vettem ma egy Voltcraft IPC-1L töltőt a conradba és meglepődtem, mert adtak 4db 2400-as ceruza akkut. Még ismerkedek vele.
A kérdésem, hogy meg lehet valahogy nézni, hogy a berakott akksiban mennyi szufla van?
Vagyis olyan elemteszter megoldásra gondolok.
Olyanom is van külön, de olyan béna, hogy egy led világít rajta és annak erősségéből lehet csak következtetni az akku vagy sima cerkaelem kapacitására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest