- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
válasz
Nagya21 #1008 üzenetére
"merthogy az vagyon ráirva:fastcharge"
Aki kitalálta a gyorstöltést ritka nagy kémiai analfabéta volt. Ugyanis van a kémiai folyamatoknak egy optimális sebessége, és azt illő lett volna tudni hogy az akku a túl nagy áramú töltéstől és a rövidzárástól is egyaránt károsodik. A reverzibilis folyamat irreverzibilissé válik.
-
ottkar
addikt
A refresh-t én nem indítanám el mert előfordulhat hogy több napig szütyörög és nem lesz értékelhető végeredmény ugyanis a kristályosodott akkut nem fogja újjávarázsolni. Egyszerűbb egy kisütést nyomni és ha a végeredmény nem lesz elég esetleg mégegyszer meg lehet ismételni de amelyik két ciklus után sem lesz jó az már nem lesz többtől se. A tönkrement akkut nem lehet megjavítani semmivel. Minél nagyobb a kapacitása annál kevésbé.
-
Szoles
senior tag
Szerintem fog az javulni. Én például most frissítettem négy NiCd aksit. Ezek napelemes kerti lámpákban voltak, 2 éve télen-nyáron kint rohadtak, a kis napelem szerintem soha nem töltötte fel őket rendesen. Elvileg 300 mAh kapacitásúak.
Beraktam a töltőbe, első kör után kiírta, hogy 50(!) és 150 mAh közt tudnak. Legalább egy napig bent voltak, mire elkészültek, az egyikkel szerintem 4-5 kört is töltött-sütött a szerkezet. (Már ki akartam venni, azt hittem valami nem stimmel, de azután szerencsére türelmesen békén hagytam.) A végeredmény: az aksik 330 és 350 mAh között tudnak most.Nem is tudtam, hogy a NiCd aksik ilyen megalázó használat mellett is ilyen jól bírják. Esetleg az valamit számított, hogy minden éjszaka teljesen lemerülnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest