- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Aktív témák
-
talpas
aktív tag
válasz
mobileman #17095 üzenetére
Te is 1 öreg róka vagy itt, de 1 panaszos a rosszat hozza ki belőled
.
Már Bocs ez azért nem védekezés!. Vagyunk itt páran, hogy Téged elfogadjunk a jövőben is. Mellesleg nem mindenki lehetne a gyereked és nem is értem miért ez a hozzáállásod, ha gyerekeznek. Magyar mentalitás és ez még csak becézés /szerintem/.
De!!. Ez 1 fórum!!. Ha én most 49-vagyok, legyerekeznek, attól még itt miért lenne igazam?.
Az alábbi idézet viszont meredek és 1értelmű a panaszostól, sőt kérdéseket vet föl. Miért ír a panaszos hobbiból ilyeneket?. Fizikai hiányosságok?.
Ide hozta a gondjait ami rád mint szerelőre vonatkozik. Akkor ha már publikus lett, ennyivel lezárod???.
-láthatóan ő is büszke rá, hogy kidobált létfontosságú hővezető elemeket a gépemből, mert hővezető elem létükre hővezető pasztásak voltak, és bár javításra képes embernek adja ki magát, azt az instrukciót adta, hogy egy másik alkatrész, egy szalagkábel cseréje után nyugodtan használjam a gépet(vagyis használjak egy radeon chipet hűtés nélkül). -
sz0tyi
tag
válasz
mobileman #17051 üzenetére
Természetesen válaszoltam az admin kérésére még aznap, bár ehhez neked semmi közöd. Ha már itt tartunk én i szívesen megmondanám neked hova menj, és mit csinálj.
Mi nem életszerű pontosan? Ne haragudj, de úgy fogalmazol mint egy óvodás.
A figyelmezetetés offért legalább annyira jár neked mint nekem. Jeleztem valamit a megfelelő topicban.Ezt itt azoknak jegyezném meg akik a mobileman accountnak a jövőben utána szeretnének nézni.
Felsorolnék párat azok közül a dolgok közül amit nyilvánvalóan le lehet szűrni az előző hozzászólásokból:
-láthatóan ő is büszke rá, hogy kidobált létfontosságú hővezető elemeket a gépemből, mert hővezető elem létükre hővezető pasztásak voltak, és bár javításra képes embernek adja ki magát, azt az instrukciót adta, hogy egy másik alkatrész, egy szalagkábel cseréje után nyugodtan használjam a gépet(vagyis használjak egy radeon chipet hűtés nélkül).
-a működőképes gépet működésképtelenül, hiányosan, szétszedve adta vissza, de szerinte ez teljesen normális dolog, tekintve, hogy a laptopomnak volt egy egyébként javítható hibája az eset előtt is
-bár ő maga notebookok javításával foglalkozik, az enyém újbóli üzembe helyezéséhez szükséges, általa kidobált, tönkretett, egyébként nagyon körülményesen , de inkább sehogy sem beszerezhető alkatrészek beszerzését rám hárította
-az adminok helyett, és nevében oktat ki és utasítgat -"figyelmeztet"
-nyolc hónap után egyetlen admin sem jelzett vissza érdemben semmit a gépem ügyében. még annyit sem, hogy nem óhajt foglalkozni az üggyel
És amit mások nem látnak, hogy az előbbiek több szempontból is csak a jéghegy csúcsa.
Egyrészt -bár a szabályok értelmében a beleegyezése nélkül nem idézhetek itt semmit abból amit a felelősségre vonatási kísérletemre priviben írt - azért elmondanám a fórumból kirúgatástól kezdve minden volt ott.
Másrészt ami miatt itt írok az bár lehet, hogy bagatelnek tűnik, de a valóságban tényleg arról van szó, hogy odaadtam neki egy pár éve csúcsmodell sony vaiot, amiben például yamaha hangkártya is van, még csak arra sem méltatott, hogy személyesen átvegye, és gyakorlatilag szétbarmolva adta -adatta a portással ismét -vissza. Ezek a dolgok amikkel itt hisztizek az a része az ügynek ami kézzel fogható bizonyítható. Eddig nem akartam ilyen szavakat használni, nehogy kirakjanak miatta, de már nem érdekel. Ez a gyerek szétbarmolta a gépemet, és ezt teljesen szó szerint értem. Nem a csavarok hővezetők stb hiányára, vagy a nemtörődömségből szétgányolt szalagkábelre gondolok, hanem az összképre. A javítás helyett darabokban szörnyű állapotban visszakapott gépre amihez nem tudom beszerezni az alkatrészeket.
Nem tudok neki feketét adatni, mert ha eddig nem volt olyan admin aki neki beírja, akkor ezután sem lesz. Viszont figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy bár biztos voltak már jobb üzletei-javításai is, én nagyon megszívtam vele. Ennek egyébként elég nagy részét adta az a düh amit a flegma helyzethez nem méltó, aztán később már aljas sunyi hozzáállása okozott. Aztán meg az, hogy bár megpróbáltam a péppé verés helyett szabályosan jelenteni, de nem történt semmi.
Pedig itt is leírja, hogy amiről beszélek az igaz. -
sz0tyi
tag
válasz
mobileman #17039 üzenetére
Ez itt nem profitálásról szól, hanem károkozásról. Mert egy javítható cuccot nem megjavítani, vagy -legalábbis egy hosszú időszakra vonatkozóan -javíthatatlanná tenni nem ugyanaz. És akkor a feketét még mindig amiatt kérem elsősorban amilyen az ügyhöz való hozzáállásod -volt. A javítás vállalása után az általad tönkretett-kidobott cuccok beszerzése a te felelősséged. Elvégre nem én hirdetek javítást. Alkatrészbeszerzést sem. A javítás közben tönkrement alkatrészek nálad mentek tönkre, de ezt át is fogalmazhatjuk kicsit: a javítás során tönkrement-kidobódott alkatrészek nálam még megvoltak, és végig épek maradtak a többszöri szétszedés után is. Mert ugye még mindig arról van szó, hogy ezek könnyen beszerezhető dolgok.
Ha nem beszerezhetőek is másként álltam volna az ügyhöz, de nagyon felhúzott ahogy kezelted az ügyet, és persze a sok lealacsonyító szöveg amiből sajnos a szabályok miatt nem idézhetek. Különösen azért volt dühítő, mert erre már a "javítás"-t követően szinte azonnal, és ok nélkül sor került.
Azért had kérdezzem meg, pontosan hogy éretted, hogy 0 forint?
Mert ugye ha lett volna egy javítható gépem, megmaradnak benne az alkatrészek akkor 10000 forint körüli összegért megjavították volna. A kb 60000 forint reális értékű gép 60000-10000=50000 forintos részétől esek el ha véletlenül nem végleg, akkor egy évre.
Ha be tudom szerezni a filléres 5-10 dolláros kábelt véletlenül ebay-en, akkor 5 dollár+jó esetben 20 posta és megvan. A hővezető szintén hasonló tétel lehet. rossz esetben kb 60 dollár lehet a beszerzés, ha egyszer lesz időm folyamatosan figyelni az ebayt, vagy szerencsém lesz, és pont belefutok ilyesmibe. Az utóbbi hónapok tapasztalata alapján ez még eltarthat egy darabig.
Ezek után boldogan kifizetném a javításért esedékes pénzt valakinek aki rendbe rakja a gépet, és akkor csak annyit vesztettem, hogy pár hónapot, majd egy évet állt a gép, és persze az értékvesztést ami egy év alatt keletkezett. Ennyit a 0 forintról.
A nyaggatás pedig azért folyik, mert ennyi idő után sincs döntés az ügyben.
A te unottságod engem -bocsáss meg érte nem érdekel. Ha azonban megint a moderátorok helyett nyilatkoznál, kérlek várj kicsit, mert ha ők maguk szólalnak meg egyszer állásfoglalóan az ügyben, valószínűleg én is kevesebbet írok majd a témával kapcsolatban. -
alfaman512
tag
válasz
mobileman #17039 üzenetére
Bocsánat, leírtam hogy nem szándékom senkit megbántani! Nem összehasonlítás volt a cél, természetesen két külön eset! Csupán azt akarom hangoztatni, hogy a pontok osztását végző egyén, lényegtelen hogy ki, az jó dolog hogy csinálja a dolgot, de az nem biztos hogy jó, hogy ítélkezik a pont jogossága felett, mert mint kívülálló az üzletet tekintve, nem fog tudni jogosan dönteni a pontot illetően! És most nem azt akarom mondani hogy rossz ember lenne, csupán hogy akármennyire is akar igazságos lenni, amit nem kérdőjelezek meg, onnantól hogy nem volt jelen az üzlet pillanatában, nem fog tudni 100%-os biztossággal ítélkezni a pontot illetően! A pontokat függetlenül kéne osztani a különféle indokokat nem figyelve, mert így sajnos könnyen a feketét nehéz megszerezni! A döntést rá kéne bízni a két félre, és a vevő közönségre, és akkor mindenki azon lenne hogy a lehető leg korrektebben járjon el! Más oldalon tökéletesen működik az a rendszer, hogy az üzletfelek döntenek a pontról!
De itt ezt lezárom, mert nem összehasonlítás volt a cél, csupán egy gondolat, az én esetemet tekintve, és nem másét! Ne vitázzunk ezen, mert meddő vita lenne!
A pontozókat se célom megbántani, és nagyra becsülöm az önzetlen munkájukat, és köszönet érte, mert igazán megérdemlik! -
sz0tyi
tag
válasz
mobileman #16879 üzenetére
Szerinted itt hisztiznék ha nem jártam volna végig a laptop bontókat, és lenne hozzá kábel? Komolyan úgy gondolod, hogy nem csak az erek számát megszámoltam, de már mindenféle toldásos megoldást is felvetettem.
Te anno miért nem tudtál hetek alatt beszerezni egyet hozzá, ha most nekem aki teljesen más területen dolgozom pikk-pakk meglenne...? Azért mert bár egy viszonylag egyszerű kábel, de sokkal hosszabb az általában használatosnál.
Nem érted, hogy az a hővezető nem jó, ugye? Nem olyan. Egyébként még mindig azt lenne könnyebb megoldani. Több lapka egymáson, vagy valami -bár akkor már nem adja át a hőt kellőképpen, szóval nem jó.
Azt pontosan hogy érted, hogy téma lezárva? Meg, hogy fenyegetőzöl a moderátorok helyett?
Ez itt egy fórum. Hogy Lazlo Gogolak-ot idézzem: "Én mondol, maga mondol, én mondol. Így kell normál beszélgetni -de nem?"
Nincs még egy éve. De ha így vesszük, akkor mondhatnám azt is, hogy egy éve keresgélek cuccot a géphez. Ha már a ráfordított időnél tartunk. -
sz0tyi
tag
válasz
mobileman #16877 üzenetére
Az anyagi kár akkor ért, amikor elvihettem volna a gépet máshoz is, valakihez aki normálisan áll a javításhoz, megcsinálta volna a golyózást, és nem dobál ki a gépből valamit amiről nem tudja mi az. Vagy utólag legalább nem áll neki gúnyolódni amiért egyáltalán benne volt az a GYÁRI cucc.
A szerinted ebayről fillérekért beszerezhető hővezető kapható a conradban is, 2-3 ezer forintos tétel. Csak nem jó -mert vékony, és nem is gyártják abban a vastagságban amiben kéne.Így a chipsetnek nincs hűtése. Nem vagyok olyan mérhetetlen profi mint te de szerintem a radeonoknak már szokott kelleni a passzív hűtés.
A szalagkábel is filléres tétel ebben igazad van, de amcsiban. Ebay-en nincs, és itt sem lehet megvenni természetesen sehol. Egyébként talán jobb is, hogy eltörted, mert ha összeraktad volna a gépet a chipset zéró hűtésével, és úgy használom akkor most chipet keresnék a gépbe. Mondjuk azt egyszerűbb lenne beszervezni mint a kábelt.
Még egyszer mondanám, hogy nem a kábellel van gond. Bár elég strapabíróak szoktak ezek lenni, de eltörhetnek simán. A hozzáállással van gond. Meg a trágár sértegető dumával, ami különösen dühítő egy olyantól mint te. -
kircso13
senior tag
válasz
mobileman #16871 üzenetére
"És igazán azt is tudhatnád, kvázi tag létedre, hogy NEM ( a csavarok hiánya az nézőpont kérdése, meg hogy mi a szar volt egy eleve rossz gépben) ért anyagi kár, így a feketéért hiába könyörögsz, akár Benedek Pápához is elmehetsz.."
Így van itt a gond! Ezt kellene értelmezni, h mi minősül anyagi kárnak! Szerintem minden rászánt idő anyagi kár, ha már felhívod az is! Ebbe nem lesz soha igazság! Ebbe jobban nem is akarok belefolyni , mert kedves MODERÁTOR válaszra sem méltatott és kibújt a válaszadás alól! Ma adok neki feketét, holnap nem, ohh ma ilyen kedvem van! Remélem olvasod!
-
BlackPriest
őstag
válasz
mobileman #15871 üzenetére
szerinted, ha ezt tovább folytatod, megkapod a procit? nem. legközelebb, ha alkudozol, vidd el egyből, ha azt mondja valaki, hogy visszaszól, ne zargasd utána, ha nem az eladó alkalmazkodik a vevőhöz, ne kezdj el balhézni. ingyen jótanácsok. 86 + visszajelzésem van itt negatív nélkül, a vaterán meg 500, nincs szükségem az okoskodásodra miképp üzleteljek
-
BlackPriest
őstag
válasz
mobileman #15867 üzenetére
hogy kerek legyen a történet:
mobileman jelezte 2011-10-19 17:54:19-kor, hogy vevő a lealkudott áru procira, rakjam félre egy napra, megtettem.
legközelebb 2011-10-24 11:25:46-kor írt, hogy elvinné a procit (nem kell nagy matekosnak lenni, hogy kiszámoljuk, eltelt nem egy, hanem több, mint 4 nap)
Kérte a számom, megadtam, de még ekkor sem hívott egyből, másnap beszéltünk, délelőtt szóltam, hogy amint tudom mikor érek haza melóból, hívom, pár órával később már felháborodva hívott, hogy mi az, hogy nem jeleztem még semmit, ő így nem tudja szervezni a napját (beszélj a munkaadóimmal, hogy kiszámíthatóbb munkaidőt kérsz nekem). Egyébiránt az üzletszabályzatomban is leírtam (amit minden hirdetés végén elérhetővé teszek), hogy nincs jegelés, a leggyorsabb vevő viszi, ha nem felelnek meg a feltételek, nem kell velem üzletet kötni, én ennek ellenére raktam félre neki a procit, mégsem jelentkezett az általa megadott időpontig.
Innentől döntse el mindenki ki volt az inkorrekt...
-
eketomy
senior tag
válasz
mobileman #14635 üzenetére
Hát pedig sajna pont az utólag kérdése, ugyanis ha időmilliomos lennék, ami sajna nem vagyok akkor jóval többet lennék itt és talán akkor ez sem történik meg. A másik meg ha nem lenne egy kedves kis aranyos asszonykám aki nem csesztetett volna állandóan azzal, hogy cseréljünk minél hamarabb mert neki szg kell, talán akkor se lett volna ez. --> Dehát mint mondottam utólag már könnyű
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
mobileman #14632 üzenetére
Hát jah, utólag már könnyű okosnak lenni, igazság szerint engem szerencsére mostanáig nem vertek át, pedig jó pár éve már jelen vagyok itt a PH-n, mindig figyeltem hogy kinek mennyi pozitivja van meghogy mióta regisztrált, de valahogy most ezt jól benéztem
Azt gondoltam, hogy biztos korrekt ha ennyi idő alatt összeszedett pár pirosat! Na mind1, ez van, ebből is tanul majd az ember ! -
eketomy
senior tag
válasz
mobileman #14632 üzenetére
Hát jah, utólag már könnyű okosnak lenni, igazság szerint engem szerencsére mostanáig nem vertek át, pedig jó pár éve már jelen vagyok itt a PH-n, mindig figyeltem hogy kinek mennyi pozitivja van meghogy mióta regisztrált, de valahogy most ezt jól benéztem
Azt gondoltam, hogy biztos korrekt ha ennyi idő alatt összeszedett pár pirosat! Na mind1, ez van, ebből is tanul majd az ember ! -
flucky-boy
csendes tag
válasz
mobileman #14508 üzenetére
Kedves uram!
Füllentőnek nevezd azt, aki veled egyidős.
1. Ne mond nekem, hogy te még soha nem feledkeztél meg semmiről...
2. Tény, bejelentkeztem, de nem láttam az üzidet, csak ma délután...
3. Akivel vigyázni kell, az Te is lehetsz. Pl. Ki igazolja, hogy ott voltál????
4. Én szeretem tartani a szavam, viszont a két kisfiam mellett elég rövid az időbeosztásom.
Ajánlatom mai napig áll, a megbeszélt feltételek mellett, de ne várd, hogy ezek után belemegyek bármibe is...Továbbá mindenkinek javaslom a "tisztelt" kolléga elkerülését, a következő indoklással.
1. Elfogadom, hogy hallássérült, de akkor legalább dobott volna egy üzit kb. 1 órával a tali előtt, akkor nem felejtem el.
2. A termékre kb. 20e Ft-tal magasabb értékű cserét ajánlottam, amivel erősen jól járt VOLNA, mégis húzta a száját, hogy Ő jöjjön közelebb hozzám, mondván fáradt...
Én is az szoktam lenni nap mint nap. 9 óra meló munkahelyen, aztán az iker fiaim otthon....
Szóval.....MEGGONDOLANDÓ KI, KIRŐL, MIT ÍROGAT.....
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest