- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mhydas99
senior tag
válasz
eladocuccaim #23 üzenetére
Nem egy az egyben, csak nagyon hasonlok.
-
vilmos.nagy
tag
Anyámék végül rendeltek egy ilyen gépet - a Xiaomi Home appban milyen néven van benne? 3C néven nem találjuk.
-
amikor 20 év szolgálat után feladta a samsung mosógépünk, kombinált gép mellett döntöttünk, de nem mertünk rá igazán költeni, mert mindenki csak lebeszélt a kombiról... így végül egy 125ezres olcsó candy lett a gép, 3.5 éves lassan és teljesen oké. brutálisan kényelmes, hogy nem kell átpakolgatni se, reggel elindul és délutánra végez, mindezt napelemről, zölden.
wifis-appos, de ez a része első naptól kezdve szinte használhatatlan, elengedtük.
20 évet nem várok tőle, de az a samsungtól is inkább csak ajándék volt
#25 mmartin1212
szerintem főleg kutya mellé kötelező a robotpontosan a gyakori használat miatt, óriási az idő és humán-meló-megtakarítás
-
válasz
mmartin1212 #25 üzenetére
Női hajszálakat is felszedi.
A kefet takarítani kell, ez kutya nélkül is alap.
Itt egy jó topic [link]
-
mmartin1212
újonc
Sziasztok!
Szeretnék én is venni a jövőben egy ilyesmi robotporszívót, csak kérdéses, hogy hogy fog nálam itthon működni. Van egy kutyánk, akinek sok szőre hullik, naponta kell porszívózni, és ráadásul hosszú is a szőre, kb 10-15 cm-es szőrdarabok vannak a földön.
Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen nagy és sok szőrt fel tudná-e rendesen takarítani a porszívó, vagy csak beleragadna a kefébe és mindig le kéne szedni róla, ha egyátalán be tudja így fejezni normálisan a takarítást? Van így értelme ilyen porszívót vennem?
Kinek mi a tapasztalata?
-
-
-
NGA
addikt
Panel lakás, 47 nm. Van szőnyeg, de kemény, lapos a nappaliban. Mennyire használható egy ilyen? Van asztal, szék stb. Ezeket el kell pakolni?
-
-
kokopo
aktív tag
Kerdeznem
Panel/tegla/beton emeleti lakasban, mennyire zavarhatja az also szomszedot egy ilyen ketyere? Koszi -
mhydas99
senior tag
Teljesen rendben vannak a ma kaphato kombi moso-szaritogepek is. Nyilvan Bosch, AEG, Miele az tokeletes! Electrolux is zseni. Samsung es LG szinten eleg jok. Candyt azt nem vennek. Ha nincs hely kulon gepre akkor inkabb kicsit tobbert legyen egy kombi, nem banjatok meg. Es azert is jo mert mwgsporoljatok a ruhaattetel idejet is...
-
Z_A_P
addikt
Biztos sokkal több van benne, egyszer utána kéne menni.
Ha egyet kéne mondani, a szárítógep nekem a no1, pedig anno ellene voltam, de utólag kiderult azért mert szarul használtam.
Ráadásul be van kötve csatornába kifolyo, nem kell uritgetni tartályt.Szerk: öblítőt nem használunk, csak mosógél, és utána is dupla öblítés hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a ruhában. A szárítógep amúgy tök puháva teszi a ruhát.
-
Régóta van piacon... Viomi belső.
Azóta már azért akadnak jobb vételek, persze nem rossz ez.
Felmosni nem fog, inkább feltörölni.
-
Szárítógépet bárhová teheted a lakásban, csak egy konnektor kell neki. Előnyösebb a hőszivattyús rendszerűt venni, mert alacsonyabb hőmérsékleten szárít, ezért nem mennek össze a melegre érzékeny ruhák.
GreatL #1
Nekünk az első generációs Xiaomi robot van, már 4-5 éve. A 85 négyzetméteres házban ha mindenhova beengedjük (3 szoba, nappali-konyha), akkor 58 m2-t porszívóz végig (nem tud felmosni). Úgy lehet számolni, hogy 1 m2 kb egy perc, és nagyjából 65-70%-ot merül az 58 m2-en. -
vilmos.nagy
tag
vagy akkor kombinált gépet venni, amire mindig azt mondják hogy kompromisszumos...
nekünk most van egy mosó-szárító AEG, ha érdekel, kikeresem a típusát, de tökjól teszi a dolgát. két, nagyon apró kompromisszum van vele:
egyrészt egy mosás-szárítás az eco programon ~7+ óra, ami valahol lehet szűk keresztmetszet.
másrészt nehéz pontosan időzíteni, mert okosabb, mint én, és hiába írja a startkor, hogy 7 óra lesz a program, s beállítom, hogy 21:30-ra végezzen, menetközben rájön, hogy kisebb a töltöttség, gyorsabban szárad, stb, és 19:45-re befejezi. Aztán ha nem vagyok otthon, ott áll a bezárt gépben, és nem a kedvencem... De ilyenkor általában rászárítunk még picit, aztán minden király
-
updog
őstag
Épp a szárítógépen gondolkozunk, csak ugye 68m2 panelben, ahol a fürdő konkrétan alig 2m2, nem tudom még hogy játsszam be a mosógéphez (ja, akkor azt is cserélni kell mert ez felültöltős
vagy akkor kombinált gépet venni, amire mindig azt mondják hogy kompromisszumos...). De biztosan segítene mert sosincs helye a fregolinak sem, gyerek rántja magára, vagy be van b***va az én dolgozószobámba és akkor szagolhatom egész nap a méregerős öblítőt...
(#7) Z_A_P nyilván kinek mi fontos/szükséges
Hasábburesz, húsok, zöldségek, sütik(!), kenyér/zsömle újra ropogósítás... mindent ebben csinálunk kb, rengeteg időt (olajat, lakást elborító szagot, energiát) spórol. Szóval nekünk tényleg az az eszköz, amit nem is érdemes elpakolni a pultról. Robotporszi (Xiaomi) nekünk még nem felmosós, így eleresztjük, végigmegy szőnyegen-padlón-kövön, ha felszopkázza a legot, kiszedjük, ha elakad, arrébbrúgjuk
5 éves, de semmi baja, pedig nem kíméljük.
Van mosogatógép is... persze, hasznos, de nem mondanám ennyire megváltó szintűnek. Most is van egy csomó cucc (teflon, fakanalak stb) amit kézzel mosogatunk, bepakolni-kipakolni soha nincs idő, és pl. (gondolom) a brutál vegyszer teszi tönkre a poharakat, ilyen vékony réteg hámlik le a legtöbbről és ocsmányul néznek ki.
-
Z_A_P
addikt
Van mindketto, airfryer 1.5 eve, ezalatt kb 10x volt hasznalva fagyasztott sultkrumpli miatt, inkabb csak helyet foglalja. A robotporszivo okes, de nalunk sok szek, cuccok foldon, jatekok szetdobalva, eszkozok, szoval vegig kell a robotot kiserni ha nem akarok teljes el-vissza-pakolast minden menet elott. A felmosast ki sem probaltam meg.
Ahogy kollega irja, a szaritogep viszont egy csoda. A legerosebb fokozaton csontszarazra szarit mindent, vasalni sem kell utana (hacsak nem vagy feleslegesen sznob), mosogep kinyit, szaritoba behajit, onnan szekreny. Ha vm ruha nem birja az kuka, kiszelektalodik. Na az egy csoda.
Meg nyilvan a mosogatogep is, dehat az is alap manapsag. -
updog
őstag
40 év alatt két olyan elektronikai eszközzel találkoztam, amire azt mondom, tényleg megváltoztatta az életünket (poén hogy ezeknek pont nincs tolakodó marketingje), az airfryer és a robotporszívó.
-
Erwinke
aktív tag
Biztos eleg. Mostanaban olvasgattam a robotporszivos topikot,bar elegge kihalt irtak,h s10 alatt nem eri meg egyik xiaomi sem mert xy al gyartatjak es nem jo a minoseg. De most komolyan ha vlki vesz ennyiert egy porszivot es elmegy 2 evig. Meg ha csak porszivozni is fog mennyi idot es energiat megsporol az embernek.
Meg ugye az 52nm bol eleg sokat elvesznek a butorok ugyh van az kevesebb is. De volt akinek nem tudom milyen atlagos gep 170nm es lakast takarit es 40%akksival vegez.
-
drsanya
aktív tag
Xiaomi Mop2 Pro van otthon, szinte ugyanígy néz ki, és ugyanezeket tudja. 71 m2 a lakás, bőven elég szerintem nektek is. Mi nagyon szeretjük. Nincs szőnyeg, mindenhol laminált van, ahová mehet, konyhában járólap értelemszerűen. Tökéletesen tudja a dolgát. Ha pár csepp parfümöt teszünk a felmosóra, akkor ha hazaérünk, remek illata van a lakásnak.
-
GreatL
őstag
56 m2-es, földön kábelmentesített lakásba elég lehet ez? Nem vagyunk otthon 6-15 között egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mijia 3C régóta piacon van, de folyamatosan egyre olcsóbbá válik, most a Tomtopnál akciós.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Külpolitika
- Milyen routert?
- OLED monitor topik
- One mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest