Hirdetés

Akciófigyelő: Már 70 ezer forint alatt a Xiaomi felmosni is képes porszívója

A Mijia 3C régóta piacon van, de folyamatosan egyre olcsóbbá válik, most a Tomtopnál akciós.

Hirdetés

A Xiaomi folyamatosan fejleszti a robotporszívós készülékcsaládját, éppen ezért kicsit nehéz átlátni, hogy aktuálisan melyik a legfrissebb modell és melyik számít jó vételnek. Ami biztos, hogy a Tomtop által 160 euróért (ez most éppen 63 ezer forint) kínált Mi Robot Vacuum-Mop 3C már egy ideje piacon van, ezért aztán bőven vannak egyrészt ügyféltapasztalatok (meglehetősen pozitívak), másrészt tartozékok is hozzá. Ez a masina ennyi pénzért fel is mos, ráadásul korrekt alkalmazás tartozik hozzá és integrálható a már meglévő okosotthonos rendszerbe.

A készülék 4000 Pa maximális szívóereje elég jó értéknek számít ezen az árszinten, a lézeres, 8 méteres távolságra is ellátó, körkörös LiDAR pedig igen hatékonyan térképezi fel a környezetet, több szintnyi alaprajzot is eltárolva. Ez sem okvetlenül gyakori ebben a kategóriában. Ügyesen lavíroz a fal mellett, hogy ne maradjanak poros területek, a lépcsőn való lezuhanástól is külön szenzor védi.

Nem csak porszívóz, hanem fel is mos, van neki egy 200 ml-es víztartálya, amihez egy felmosószivacs is tartozik, ezt a robot alsó részére kell felpattintani. A Xiaomi azt mondja, hogy jelentősen fejlesztették a felmosás hatékonyságát azzal, hogy a robot pontosan tudja, hogy hol járt már vizes feltörléssel, ezért ha azokon a területeken újra át kell haladjon, akkor nem pazarol újra vizet, hanem arra az időre ezt a tevékenységét szünetelteti. A portartály 600 ml-es, az akkumulátor pedig 2600 mAh-s, mindez pedig egy 35 centiméter átmérőjű robotban üldögél benne.

A Mijia 3C-hez tartozik egy dokkolóállomás, amelyhez visszatér a gép, hogy töltést vegyen fel, de ezen az árszinten külső portartály még nem elvárás. A szoftver viszont sokat tud, a térképen állítható a szobák takarítási sorrendje, illetve létrehozhatunk no-go zónákat és virtuális falakat is. Természetesen időzíthető a takarítás és a világ másik pontjáról is elindíthatjuk a folyamatot a telefonos alkalmazás segítségével. A Tomtop európai raktárból, díjmentesen szállítja ki a gépet, körülbelül 5-6 nap alatt meg is érkezik a vásárlóhoz a rendelt termék, itt lehet kosárba tenni.

Hirdetés