Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Netfone
Aktív témák
-
Notes
senior tag
Várj kitalálom amikor nem szaggatott akkor már szét volt szedve a géped és nem volt rajta a ház oldala. Nem lehet hogy nem jól szellőzik az a házikó? A nagy Radeon meg még jól be is fűt neki? Láttam már ilyet Battlefield alatt. Ahogy bejött a kánikula a srácnak az addig tök jó progi elkezdett szaggatni. Egy kis hűtés repair és már ment is.
Egyébként Freelancer nálam fullra húzva simán megy egy 8500LE-vel (64Mb). Szóval a nagy ATI-t nyugodtan visszaviheted. -
deepwell
aktív tag
Ugy nez ki mostmar minden rendben van :) egyenlore !! mondjuk most eleg kopasz a gep, de most szinte egyaltalan nem szaggatott a rallisprot chalange ! :) lenyomtam 8 palyat, es max 2 szer tunt ugy hogy egy picit mintha beszaggatot volna, de lehet hogy csak kepzeltem !!! mindenesetre eg es fold a delelotti allapothoz kepest.
-
deepwell
aktív tag
mar masodszor hozom el ez atit ... sajna ez a peldany nem megy 9700 pro kent :( amint bekapcsolom a 8 pipelinet rajta, elkezd szemetelni mint az allat .. de ugy szemetelve is lefut a 3DMARK kb 14200 pontot dobott a 9500 as kartya 9700 pron hajtva .. tehat szinte ua nyit mit a huzott GF4, de az az igazsag hogy amint az elsimitast bekapcsolom a GF nagyon elmarad .....
-
deepwell
aktív tag
hat ja .. az a baj, hogy en sem ertem ... a HPT vel nagyon sokat szivtam anno, de most kikapcsoltam es az egesz rendszert ugy telepitettem, hogy be sem volt kapcsolva ... most megy fol a jatek masodik CDje, meg egy van aztan teszt .... remelem most mar nem fog akadni ! :) ha osszejott, akkor lassan elkezdem visszapakolni a cuccot a gepembe, mert szanaszet van a szobaban minden, ugy hogy lepni sem lehet. Csak majd minden visszarakott es telepitett egyseg utan tesztelni kell, hogy meg mindig nem szaggat e ! :)
-
deepwell
aktív tag
erre en is gondoltam, de aztan az okosabbak lehurrogtak, hogy hulye vagyok, mert ennek a kartyanak siman tudnia kell, es ha kikapcsolom csak azt erem el vele hogy meg lassabb lesz a grafkartyam :( de ha most a szuz win2k val sem jon ossze a dolog akkor biza letiltom a fastwritet hatha !
-
Agyzuzo
addikt
Ha rájössz mi a gáz, mindenképp oszd meg velünk. :)
Esetleg még annyit megpróbálhatnál, hogy az egyik vinyódra feldobod újra az oprencert, csak a szükséges cuccokat telepíted + a parás játékokat. -
deepwell
aktív tag
Koszonom a hozzaszolasokat, egyenlore nem oldodott a problema. Leirom megegyszer hogy eddig mivel probalkoztam:
Mindent kiszedtem a gepbol, csak a 3 vinyo, meg egy grafkartya maradt benne, a soros es parhuzamos portokat letiltottam, az alaplapi hangot ugyszinten (a livet is kiszedtem a gepbol, es meg hang nelkul is szaggatot) minden alapon ment (no overclock), a Vinyokat az IDE vezerlore dugtam, nem a HPTre. Termeszetesen engedelyezve volt a DMA, az IAA maga gondoskodik errol ! Patch nincs a MS rallisport chalange -hez, a Freelancer -hez van, de nem segitett :(. 2 oprendszer alatt probalkoztam win2k es win98.
Agyzuzo:
A HPT nek a 2.0.14 vagy vmi hasonlo ver. je volt fent, most folraktam a 2.34 et, de mivel az IDE n is szaggatott, gondolom nem a HPT a ludas :(.
Meg nem jutottam haza de mar nalam van egy Radeon 9500 Pro (csak a proba erejeig) aztan majd irom, hogy mire jutottam. -
Ketama
aktív tag
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
Szeretem mikor valaki azt mondja, hogy ne legyen flame, aztan amit ir annak a 90%-a flame... :t
-
TalkCafe del Mar
tag
OFFTOPIC On
vituska.. a topic tényleg nem AMD vs. Intel úgyhogy ezt a részt mellőzök. Szerintem az Intel akkoris messze jobb. Nem múlt héten léptem a szakmába és volt alkalmam kipróbálni szinte mindenféle AMD és Intel procit. Kezdve onnantól, hogy az AMD belekontárkodott a nagyok dolgába. És akkoriban kb el is vágta magát. Szerintem 1 gépnek nem csak játékra kell jónak lennie. Másrészről nem 1 program mondta azt, hogy nem hajlandó müxeni AMD-n.. pl Winamp 3...
De persze kinek mi tetszik. Nem kétlem, hogy értenél a gépekhez, hisz nem ismerlek, de tudom, hogy mik a saját tapasztalataim, és nem csak azért utálom az Advanced Micro Device-eket, mert nem úgy írja a nevét, hogy Intel...
OFFTOPIC Off
Bocsi, az offolásért :)
Vissza a Tmához. Deepwell, neked a Freelancer mikor akad, dolgozik a vinyó, vagy sem?
Mert nekem mikor +akad, olyankor mindig a vinyó a ludas. Igazán csak az érdekelne, hogy MIÉRT?!? Nem lehet a 40-es lassabb, mint a 20-as. És mérés alapján nem is az. -
Pipó
őstag
Próbálkozhatsz azzal, hogy a hangkártya driverét is leszeded, nekem egyszer ennek a mixerpultja okozott szaggatást. Vagy esetleg frissítsd.
-
L3zl13
nagyúr
Azt mondod, próbáltad átdugni az alaplapi IDE-re, és lehúzni a CD-ket, de azt próbáltad már, hogy csak a rendszer vinyó van fenn?
Valamilyen tesztprogival nem benchmarkoltad a rendszert? Hátha kidobná egyértelműen, hogy a vinyó sokkal lassab az elvárhatónál, vagy a memória vagy valami más.
Esetleg be lehetne szűkíteni a kört. -
Agyzuzo
addikt
Még 1 ötlet: nem lehet hogy egy BIOS Update után kezdett aggatni? Előfrodulhat, hogy az új BIOS-ban a RAID FirmWare-je nem a legtutibb, ezért csinálja. Esetleg tegyél vissza egy eggyel korábbi BIOS-t. Vagy ha nem frissítetted jó ideje, akkor pont ellenkezőleg. :)
-
Agyzuzo
addikt
Ill. próbáld ki úgy is, hogy a RAID vezérlő helyett a hagyományos IDE-re kötöd a vinyókat (RAID-et tiltsd le BIOS-ból), hátha. A TH7-II RAID vezérlője (HPT372) nem a legjobb, én csak szívtam vele.
-
Agyzuzo
addikt
''Egyebkent egy AMDvel jobban jartal...''
Amikor a TH7-II újdonság volt RD RAM-mal, ez volt a legnyerőbb konfig. Sőt, még a mai napig is jól fel kell kötnie a gatyót a DDR-es vasaknak, hogy beérjék. Úgyhogy ezket az okos tanácsokat kéretik mellőzni. A gépe baromi gyors, bármilyen játékot simán vinnie kéne.
Intel Application Accelerator fent van? Esetleg egy új vinyóval is próbát lehetne tenni... Egyik régi 80-as Maxtorom egyszer majdnem megpusztult, azóta olyan tetülassú, mint egy 4200rpm-es vinyó kb... És nem lehet semmit csinálni vele, mintha hardware-esen visszakapcsolt volna pár fokozatot. -
deepwell
aktív tag
Figy nem szeretnek itt AMD vs Intel csatat, nem ezert indult a topic .. a Radeon csak probakepp jon, amugy meg van egy AMDs gepem is. Viszont nem az a megoldas, hogy lecserelem a gepet ..... valamit valoszinuleg elrontok, de nem tudom, hogy mit. egy 3GHz processzor akar intel akar AMD es egy 300/700 on ketyego grafkartya akar Nvidia akar ATi kellene hogy vigye akadozas nelkul a gamekat, foleg hogy 0 antialiasing es 0 aniso van beallitva.
-
Vitus
őstag
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
figyi csak figyelmeztetni szeretnélek, hogy két intelesnek van problémája az akadással meg winyóval (ami nyilván nem okozza a problémátokat). akkor miért irod azt, ''én szeretem, ha használható is a gépem'' :) van benne kis ellentmondás most akkor neked vagy nekem akad a gépem? :DD muhahaha
-
TalkCafe del Mar
tag
Hát, erre én is kíváncsi lennék, mivel nálam is ugyanez a gond. Csak annyival furcsább, hogy nekem eddig tökéletesen ment minden. Aztán 1szercsak a Freelancer úgy döntött, hogy szaggatok... és szaggatott... :))
Szal, ha találtok valami +oldást, azt én is szívesen venném, mert se DMA, se IRQ gondok nincsenek nálam sem.
A szaggatás oka 1értelműen a vinyó.. de azért 1 40GB-s 7200-as szutyoknak is kéne annyit tudnia, mint 1 20GB-snek ... nem?
Amúgy, deepwell, ha csak így +engedhetsz magadnak 1 9700-ast, akkor esetleg +fogadhatnád az AMD-s tanácsot is :))
Bár, én rettentően utálom azt a platformot, dehát ha neked csak játékra kell... én szeretem, ha használható is a gépem :) -
deepwell
aktív tag
igen pont ugyan ezeket csinlatam ... a vegen kiszedtem minden kartyat a gepbol kiveve a Grafkartyat ... es meg ugy is ... :( kezdetben a hangkartya meg a graf ugyanazt az irqt hasznalta, azt hittem az a baj .. valamennyivel jobb is lett mikor kiszedtem a hangkartyat de meg mindig borzasztoan szaggat !!
-
-
deepwell
aktív tag
ha elolvastad amit irtam akkor abbol rajohettel volna, hogy a vinyok egy HPT ATA RAID vezerlore vannak kotve, ez azt eredmenyezi, hogy alapbol be van kapcsolva a DMA-k, de mikor atdugtam oket az IDE vezerlore akkor bekapcsoltam oket kezzel, de ezt is csak win98 alatt kelett win2k kapasbol bekapcsolta !
-
deepwell
aktív tag
Hatha akad vki aki tudna nekem mondani vmi okosat. A gond az hogy akadoznak a jatekok. Pontosabban ami biztos nagyon szaggat az a MS Ralli Chalange, es a Freelancer ban is lehet latni neha hogy egy picit akad.
A Config:
ABIT TH7II-R
P4 2.0@2.9 GHz
512MB Kingston RDRAM
Club3D GF4 Ti 4600
a rendszer egy 80 GB os IBM GXP 120 ason van melette van meg egy 80GB os IBM es egy 120 GB os Maxtor, ez a 3 vinyo van a HPT raid ra kotve. az IDE vezerlore pedig 3 CD egyseg. a Tap 400W os AZONA, a PCI slotokban van meg 2 Halokartya (egy 3com es egy SMC) es egy Live 5.1 digital.
Amit probaltam:
kikapcsolni a vsinc -et, visszavenni mindent gyari orajelre, kivettem az osszes PCIs kartyat, lehuztam az osszes CDt, atdugtam a vinyokat az IDEre HPT -t kikapcsoltam, es minden alkalommal teszteltem win98 es win 2k alatt is !! ha van valakinek 5lete legyszi irjon. koszi.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Suzuki topik
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- VGA kibeszélő offtopik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vírusirtó topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest