- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Szerintem ez nagyon felhasználási terület függő, próbálgatni kell, szinte mindegyiknek van ingyenes tier-je.
Én most pl. a napokban a Cursor-t próbáltam. Előfizetve $20/hótól indul (plusz gondolom ÁFA ráértendő). Durván ilyen áron megy a többi is.
Ez egyébként egy integrált megoldás, egy fork-olt vscode-on át teszi elérhetővé magát, kiegészítve az ágens elemekkel, így az egész projektet képes látni. (Sajnos emiatt vannak limitációi is, pár Microsoft vscode add-on nem megy vele, bár szerencsére ami engem érdekel, pl. WSL2 igen.)
Az alatta lévő modelleket is lehet váltogatni.
A szokásos dolgokat tudja amúgy, tab-ra kód kiegészítés, blokkok átírása, illetve chat-elni lehet a kódbázissal. Kb. az összes ennyit tud jelenleg. Amiben talán extrább, hogy képes indexelni a kódbázisodat (gondolom valami RAG-et épít a háttérben), így kicsit elvileg jobban érti a projektedet, nem csak egy-egy kiragadott fájlszakaszt kap meg mikor kérdezgeted.Sajnos sokat nem volt még időm vele játszani. Egy saját HTMX/Dart projektemre eresztettem rá és kíváncsi voltam felismeri-e benne a komponenseket amiket én írtam (tehát nincs benne meglévő framework használat, pont ezért is voltam kíváncsi rá, hogy ezzel mit tud kezdeni; jobban szimulálja hogy ráereszted egy legacy kódbázisra amiben ki tudja milyen régi taknyolt dolgok vannak).
Megkérdeztem tőle hogyan venne fel egy új alkalmazás oldalt, és egész jól láthatóan felfedezte magának a projekt struktúrát, és még használható template-et is tudott adni új oldal elkészítéséhez. (Persze ez egy relatíve kis projekt, néhány ezer sor. Köze nincs mondjuk ahhoz a több millió soros Java kódbázishoz amit munkában rugdosunk.)Itt sajnos megszakadt az ismerkedésünk, nem volt rá azóta több időm.
Nem is valami gyors, bár ez gyanúsan az ingyenes fiók miatt van.(Egyébként állítólag kódolási feladatokra a Claude még mindig jobban teljesít összességében. De saját tapasztalat hiányában ezt inkább csak lábjegyzetbe.)
-
S_x96x_S
addikt
> Milyen mesterséges inteligenciát érdemes használni programozásra
Attól függ ...
- Milyen programozási feladat.
- Milyen AI Editor: cline, cursor, windsurf, aider, v0 , ....
- Melyik modell : Claude 3.7 , OpenAI ( o3-mini-high , o1 ) , Grok3, Gemini 2.0, ...
- ....A modelleknél lehet: csomag és api előfizetés
( mert ha komolyan tolod - napi 10-12 órában, akkor a csomag is kevés )Az aider programozási bechmark -ból látszik, hogy - ma - mi a legjobb.
( de a következő hónapban már más lesz .. nagyon gyorsak a változások )
Költség alapján talán valamilyen okos openrouter -es vagy kombinált ( Claude3.7+DeepSeekR1) megoldás a legköltséghatékonyabb.
https://aider.chat/docs/leaderboards/Nekem már több mint 1 éve van:
- Claude - havi előfizetésem ( most váltottam évesre )
- ChatGPT ( havi + API credit )
- Copilot ( havi )
És még mindig kezdőnek érzem magam a témában.
Programozásra nekem a Claude a kedvencem;
de párhuzamosan sok más modellt is használok és tesztelek;> és melyik a legolcsóbb ha előfizetek,
Szerintem a minőség fontos.
1.) és bár a Claude ingyenesen is elérhető pár kérdésig - tesztelgetésre,
a saját teszt után - én egy claude -előfizetést javasolnék.2.) ha sok különböző modellt szeretnél egy helyen elérni,
és használat után akarsz fizetni - akkor érdemes
a https://openrouter.ai/models?order=pricing-high-to-low -t megnézni.
( claude, openai, gemmini flash 2.0, ... )
és itt látszik az is, hogy melyik a legnépszerűbb - programozásra:
https://openrouter.ai/rankings/programming?view=week
és vannak extrém olcsó és ingyenes modellek is.A használat után fizetéssel óvatosan - akár 1 nap alatt el tudsz verni 50 USD-t
-----------
Amúgy az utóbbi pár hétben az MCP-k nagyon trendik lettek:
"BlenderMCP connects Blender to Claude AI through the Model Context Protocol (MCP), allowing Claude to directly interact with and control Blender. This integration enables prompt assisted 3D modeling, scene creation, and manipulation."
- https://x.com/minchoi/status/1900379164454101154
- https://github.com/ahujasid/blender-mcp
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest