Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
hello,
linkeljetek vagy küldjetek nekem az adó 1%-nak befizetéséről szóló adatlapot, nem találom az apeh honlapján sem;( thx -
adonaplo
újonc
Ezúton szeretném ajánlani Nektek, hogy egy olyan szolgáltatást vezettünk be honlapunkon ami nagy érdeklődésre tarthat számot.
A weblapra feltöltött igazolások alapján elkészítjük a magánszemélyek adóbevallását.
Aktualitását az adja a témának, hogy a 2006.évről a munkáltatók nem vállalják dolgozóik bevallásának elkészítését.
Most szembesülnek az adózók először azzal, hogy fel kellene keresni egy könyvelőt, aki elkészíti nekik bevallásukat.
Mi egy internetes felületen keresztül oldjuk meg ezen igények kielégítését, anélkül, hogy fel kellene keresni Minket.
www.adonaplo.hu
Üdvözlettel : Csiszár Tibor -
ngabor2
nagyúr
válasz
#57764352 #93 üzenetére
én letöltöttem az abev programot, megadtam neki az adatokat... és kiszámolta. nekem is elég kínai volt a magyarázószöveg,. úgyhogy inkább rá hagyatkoztam.
a 30 nap amúgy február 15-től ketyeg, tehát hiába adtam be február 13-án a bevallást (igen, akkor már beadtam), leghamarabb márc. 15 környékén kapom meg. remélem előtte, és nem utána.
mint említettem, már beadtam, tehát a kérdés elméleti: sulinetet és lakáshitel-törlesztést egyszerre is vissza lehet igényelni, ugye? a progi engedte, egyik se érte el a határt, és együtt is messze a maximum alatt maradtak. -
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Sok embernek kell elkészítenie magának ebben az évben az adóbevallását az SZJA-ról. Itt lehetne kérdéseket feltenni, és persze megkérném a hozzáértőket a válaszra.
Bár sok leírás található az APEH weboldalán, ezek számomta (szerintem még sokan másoknak is) kínaiak...
Álljanak itt a kérdéseim:
A 0653-as bevallásnak a 24. sora arra vonatkozik, amit visszakapok?
Ha igen kb. mikor?
Rokonom kérdése volt, hogy mi alapján számolja ki a családi pótlékot 2 eltartott esetén? Ez a 127. sora a fent nevezett nyomtatványnak.
Az 55. sor mire vonatkozik?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Integra
titán
nem tudja valaki hogy az apeh nullás papírnak van e érvényességi határideje.
holnap adom le alapítvány megszüntetéséhez, de még október végén kértem hozzá.
csatolva lesz hozzá a teljes könyvelési záróegyenleg is, szóval azon is látszik, hogy nullás a szervezet..
jó lenne holnap reggel nem az apehban indítani és még egyszer kifizetni a nullás igazolást és várni.. -
rien
senior tag
Gondolom ez még egy nem létező valami, azért elméleti a kérdés is, szal biztos, hogy kft-re gondolsz? Mert az nem egyszemélyes, hanem minimum kettő és min. 3 milla törzstőke kell az alapításához.
Egyszemélyesből rt van (ha van még), egyéni vállalkozó, vagy egyéni cég.
Mivel írod a másodállást ez az egyéni vállalkozónál lényeges, mert ha 8 órás állás mellett végzi a vállalkozást akkor nem kell maga után járulákot fizetnie, de ha 6, 4 órás munka mellett végzi akkor igen. És ez egy elég húzós összeg.
[Szerkesztve] -
realist
őstag
elméleti kérdés:
tudja valaki, hogy egy kis 'számtek' kft.-nek ami kizárólag alkatrész eladással foglalkozik, 1 alkalmazottal (aki maga a tulaj és másodállásban üzemeltei a kft.-t) kb. mit kell fizetni adó címen és hány helyre?
a kérdés kissé ''analfabéla'', kösz a válaszokat! -
-Nemtom-
őstag
tavaly utolso nap vittem be azt amit akkor kellett és unalmukba nem tudták az ott dolgozok h. mit csaljanak...
csak du. van forgalom sztem...
dél bp.-i de ott 3 cim is van, + a haller u. ha jol tom... tavaly hamzsabégi utra vittem és ott szo nélkül elvette a csávo, kor most azt irjam cimnrk? /nagyon láma vok hozzá/
jah, és ha sima a4 boritékba rakom az uye yó ?
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
megyei igazgatóság valamely postafiókja
pl: VP megyei igazgatóság
vp
8201 pf XYZ
az XYZ a kérdés a megyében, VP esetén 120
nemtom: ha az akkor az...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
milyen címre kell feladni az adóbevallást?
-
Kicker
őstag
szerintem hívd fel az illetékes apehhhT és kérdezd meg (adóazonosítód legyen kéznél).. .
ha tavaly nyilatkoztál erről hogy ők állapítsák meg az adód(adóhatósági adó megállapítás) akkor lehet hogy idén is kellett volna.... akkor pedig szarba vagy, ezért javaslom, hogy hívd fel őket kérdezz rá... -
-Nemtom-
őstag
tavaly vmi 06** kellett kitöltenem, és be lehetett vinni kirendeltségre is... olyat most nem lehet? ha nem kor postán milyen cimre adjam fel?
[link] ezek közül vmeikre v. haller u.-i központ?
/bocs a sok hülye kérdésért, de nem igazán csaltam még iet.../
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
Nekem van pár 0553asom... sajnos nincs sok időm most, de ha tudok segítek
-
BlackWoOd
aktív tag
Ezt nem igazán értem, nem tudom milyen papírról van szó...
Tudomásom szerint az SZJA-dat össz-vissz 2 féle nyomtatványon lehetséges bevallani, ha nem vagy pl. vállalkozó meg ilyesmik, ebből a kettőből ráadásul te megánszemélyként csak az egyiket adhatod be (tavaly a 0453, idén értelem szerűen a 0553 jelűt).
Arra ne várj, hogy az APEH külön szól, hogy legyél szíves bevallani (mondjuk postán kapnod kellett volna már rég 1 csomagot, amiben pl. van boríték, meg csekkek, meg ha nem elektronikus nyomtatványkitöltővel vallottál be, akkor egy adóbevallás-nyomtatvány kupac), ha volt jövedelmed, akkor meg kell csinálnod.
Esetleg elő tudod keresni, mi volt a tavalyi ''papír'', amit beadtál? (ugye van neked is egy példány, a biztonság kedvéért...) -
BlackWoOd
aktív tag
LOL... Az APEH csinálja meg a bevallásom...
Nem arra gondoltál, hogy a cég, aki foglalkoztatott, az csinálta meg a bevallásod?
Ha erre, akkor idén is alá kellett volna írnod egy olyan papírt, hogy szeretnéd, ha a cég készítené el az adóbevallásod (nyilatkoznod kellett, ennek meg kell lennie a foglalkoztatónál).
Mindkét esetben kb. ezidőtájt kapnod kellett (volna) egy M29 vagy M30 jelű ''nyomtatványt'', amin szerepelnek azok az összegek, amik a bevallásodban szerepelni fognak illetve ami alapján a bevallásodat kitöltheted magadnak.
Ezt a dolgot illik úgy január-február környékén megejteni a foglalkoztatónak.
Szerintem vedd elő a fentebb említett ''nxomtatvány''-t, és nézd meg, melyik fajta.
M29: ez azt jelenti, hogy valszeg nyilatkoztál és a foglalkoztató adja (adta) be a bevallásod.
M30: neked kell adóbevallást beadni.
Nem hiszem, hogy az APEH bárkinek is megcsinálná az adóbevallását, elég érdekes lenne... -
-Nemtom-
őstag
-
-Nemtom-
őstag
hi, ha tavaly olyan papirt adtam be, h. az apeh csinálja meg az adobevallásom, akkor idén most ki kell töltenem valamit, vagy most is megcsinálják?
-
elessar
tag
A 0553, 0553-A, 0553-B, 0553-C lapokat kell csak alapból kitölteni. Ha valami adókedvezményt is igénybe tudsz venni (Sulinet, tandíj, biztosítás stb.) akkor a 0553-02 lap is kell. Az APEH honlapjáról letöltheted a bevalláskészítő programot. (abev2006telep és sugo, 0553 exe. 0553pdf a kitöltési útmutató.
-
vtechun
veterán
sima alkalmazott vagyok, de önmagam fogom elkészíteni az adóbevallásomat, ebben az esetben milyen számú adatlapot kell kitölteni?
-
regent
aktív tag
Tud valaki valamit a külföldön történöö adózásról?
Ausztriában élek és dolgozom, de tavaly az elsöö két hónapban még magyarországon dolgoztam.
Azt tudom, hogy az EU-ban a kettöös adóztatás nem dívik, és valahogyan meg lehet oldani, hogy csak az egyik országban adózzak. Nálam ez ausztria kellene hogy legyen, különbözöö okokból.
Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata ez ügyben?
Az osztrákok adóhatóságának honlapján találtam nyomtatványokat, a magyaron nem, (talán nem kerestem eléggé) esetleg ha valakinek van egy jó linkje az is segítene.
Sajnos nem beszélek valami jól németül, és ugye egy ilyen hivatalos adószöveget még magyarul is nehezen ért meg egy egyszerüü földi halandó. -
luciferc
őstag
válasz
Thunder78 #61 üzenetére
na, akkor így ok. akkor te nem írsz semmit az adóbevallásba hiszen te nem szereztél jövedelmet, hanem anyukád adóbevallásában kell szerepeltetni a dolgot.
Ehhez a tájékoztató 31 oldalának jobb hasábjában a 3. példát (és hozzá az 1. példát) olvasd el.
Ha nem világos, akkor írok konkrétan, de addig fölösleges, hátha ebből is világos. -
Thunder78
őstag
Megnéztem a szerződést. Én értelmeztem félre bocsi.
Úgy lett megírva, ahogy Te mondtad. Vagyis, anyukám megvette nekem a lakásának a 20%-át. Az adásvételin van rajta, hogy ő fizeti az én részemre.
Az illetéket meg a földhivatalnak fizettem, nem ajándékozás.
Akkor elvileg mit írok az adóbevallásra? Engem ez a része érdekel.
Kicsit szétszórt vagyok mostanában -
luciferc
őstag
válasz
Thunder78 #59 üzenetére
Hát így látatlanban nem akarom az ügyvédet lehúzni, mert nem ismerem a konkrét esetet, de azt hiszem megszívtátok vele, ugyanis az szja törvény szerint (tavalyi évben):
63. § (1) Az ingatlan és vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem után az adó mértéke 20 százalék. Az adót a magánszemélynek adóbevallásában kell megállapítania és az adóbevallás benyújtására előírt határidőig kell megfizetnie.
(2) Az (1) bekezdés rendelkezései szerint befizetett adóból visszajár (vagy nem kell azt megfizetni) az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem azon része utáni adó (lakásszerzési kedvezmény), amely összeget a magánszemély saját maga vagy közeli hozzátartozója, volt házastársa részére a jövedelem megszerzésének időpontját megelőző 12 hónapon vagy az azt követő 60 hónapon belül lakáscélú felhasználásra fordított (a lakásszerzési kedvezmény alapja). A lakásszerzési kedvezményre vonatkozó rendelkezések alkalmazásában lakáscélú felhasználás:
blabla
vagyis anyukád fizethette volna a te általad megvett lakást mindenféle ajándékozás nélkül, és ekkor nem lett volna semmi adókötelezettsége senkinek. ha jól értem a helyzetet, de szvsz ezt nehéz rosszul érteni.
amúgy pénz után kell ajándékozási illetéket fizetni? mintha úgy rémlene, hogy értékpapír után nem pl kell. de ez -
Thunder78
őstag
Annyi volt a lényege a dolognak, hogy az ajándékozási illeték kevesebb, mint az ingatlan után fizetendő adó.
Másodsorban nekem van előtakarékosságom, amit lakásfelújításra szeretnék majd felhasználni, amit akkor tehetek meg, ha van részem a lakásban.
Ha el tudnám érni az ügyvédet telefonon, akkor megkérdezném tőle hogy mi a lényege (aszonta nem kell az ingatlan után fizetni, mivel családon belül tovább lehet adni a lóvét és én is költhetem ingatlanra azután), de állandóan tárgyal. -
luciferc
őstag
-
Thunder78
őstag
Ok ... köszi, majd este megnézem.
Egyébként rendes hivatalos ajándékozás volt, befizettem az illetéket is. Utána azon a pénzen vettem meg a lakásunk egy részét (tahát ingatlanra lett költve).
Ügyvéd mondta, úgyhogy bizonyára működik, csak azt elfelejtette mondani, hogy hogyan. -
gabe_
őstag
luciferc: köszi. ott vagy a szeren...
-
onlysony
aktív tag
Mondjatok ti árat és nagyopon pöpecül dolgozik az anyum...mondjuk 3000/fő és garantáltan hibátlan és gyorsan megvan úgyis ráér Május 20-ig feladni....
-
gabe_
őstag
És a 2005-ös adósávokat meg tudja mondani valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Lexus, Toyota topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest