- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
-PLevi- #16597 üzenetére
Azt írtad, hiába írunk, úgyse érted meg. Ennyi.
A Photoshoppal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre miért a Google-ban keresed a választ, ha egyszer itt vagy a legnagyobb magyar nyelvű Photoshop topicban?
Ezt nem értem. Itt nem teszed fel a kérdést (lévén úgysem értenéd meg a választ…), ellenben a Google-ban szorgalmasan kutakodsz. Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja?
Nincs itt semmi baj; ha megkérded, mi a különbség az RGB meg az indexált színmód között, talán el is magyarázzuk, úgy, hogy megértsd. De te egyből az ellenkezéssel kezdted. Biztos velem van a baj, de sokszor voltam olyan emberek között, akik két hétig képesek voltak azt magyarázni, hogy egy ötperces feladatot miért nem lehet megcsinálni… Ahelyett, hogy megcsinálták volna öt perc alatt. Te tanulni szeretnél, de úgy állsz hozzá, hogy elkönyveled, hogy ez neked úgyse fog menni. Erre írtam, hogy ennyi erővel tényleg nem fog menni, ha a ló se99ét nézed az orra helyett.
-
BonFire
veterán
válasz
-PLevi- #16588 üzenetére
Nekem aztán írhatod, hogy mi miben van, úgysem fogom megérteni.
Ja, hát ha így állsz hozzá, akkor szóljál, hogy ne is koptassuk fölöslegesen a billentyűzetet, mert nem is vagy hajlandó öt-tíz percet az életedből rászánni, hogy mondjuk elolvass a témába vágó néhány cikket, vagy hárommal többet kattints a menüben, hogy kipróbáld, miről is pofáznak ezek itten...
Csak akkor azt nem értem, hogy minek rabolod itt a mi időnket is?
-
BonFire
veterán
válasz
-PLevi- #16582 üzenetére
Semmiképp nem szabványos képekről van szó, ha az alapértelmezett filterek inaktívak. Nem 24 bites RGB-ben van a kép, hanem 8 bites indexáltban. Ezért kell szerkesztéskor átállítani a színmódot. Tökmindegy, melyik programmal fogsz hozzá, RGB-ben kell dolgoznod. Aztán majd persze ki kell találnod, milyen formátumban kell menteni, hogy a program is elfogadja, vagy csak majd meglepődsz, mikor majd nem működik.
-
BonFire
veterán
válasz
-PLevi- #16579 üzenetére
„Eddig Gimp-pel próbáltam, de az valami hibát ír ki, hogy csak RGB színeknél hajtható végre a művelet.
”
Mert csak a lényeg nem lett megválaszolva! Amit te hegesztesz, az nem biztos hogy PNG, valószínűleg egy hibásan átnevezett GIF, ami Indexelt színmódú, így alapból nem lehet szerkeszteni, csak ha megváltoztatod a színmódját. Image-►Mode-►RGB 8 bits/channel… – Ezek után már aktívak lesznek a menüpontok.
A fiúk ügyesen letöltették veled a CS6-ot, amikor ehhez a Gimp is bőven elég lett volna, csak átsiklottak a lényeg felett!
-
ViZion
félisten
válasz
-PLevi- #16579 üzenetére
Photoscape esetleg, vagy Irfanview, ezek tudnak ilyesmit. Ingyenesek.
-
tikshow
addikt
válasz
-PLevi- #16573 üzenetére
Behuzod PS-be -> reteg panelon jobb kill a retegere -> Layer From Background -> megint jobb klikk -> Blending Options -> bal oldalt Color Overlay panel -> alapbol fogsz latni egy piros teglalapot, arra katt -> kivalasztod a szint -> Ok -> File/Save As - formatum png interlanced es kesz is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest