Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz kiskornel #13657 üzenetére

Nem is arról van szó. Ha lenne elég megbízásom, amivel havi szinten rendszeres jövedelemre tehetnék szert, elhiheted, hogy fejlesztenék. De sajnos olyan ritka a megrendelés, mint a fehér holló, és a kedves ügyfél még annak is mindig lealkudja a felét, mert az hiszi, krumplit árulok a piacon. Azért ami befolyik, abból folyamatosan fejlesztem, ami kell. Tavalyelőtt vettem egy 500 Gigás vinyót (most kettő van a gépben), tavaly vettem egy tűrhető VGA-t, és hozzá egy minőségi tápot (FSP 400W). A múltkoriban ramon is gondolkodtam, mert volt pénzem, csak akkor már vennem kéne egy 64 bites rendszert is, ha ramot bővítek! Egy 1280×1024-es monitoron dolgozok, aminek semmi baja, nagyon príma, csak mára már elavult a felbontása. Egyébként sem lenne elég a világ legnagyobb monitora sem grafikai vagy zenei projektek munkálataira.. :D

Közben mivel nem egy lábon állok, hébe-hóba mást is kell vennem. Vettem pl egy Wacom táblát, hogy megkönnyítsem a dolgomat. Ez is az idén volt. Az elmúlt években a hangszereimre is sokat kellett költsek. Na meg azért a háztartásban is elkél egy kis pénz. Szóval az a kicsi kereset százfelé megy. Tudom, hogy már rég kinőttem ezt a konfigot, de jelenleg kilátás sincs jobb vásárlására. Minimum alaplap, proci és memóriacsere kéne. De lehet, hogy az új alaplapba meg nem tudom berakni a PCI-os VGA-mat, akkor ugrott az is. Elhiheted, hogy szívesebben dolgoznék én is nagy, erős és modern gépen, de jelenleg azzal kell főzni, ami van, aztán majd szépen lassan, ahogy a jövőben esetleg több és több megrendelésem lesz, megengedhetek magamnak bővítést is.

Így lesz ez. Addig meg rátudok a fagyogatásra, meg a kényelmetlenségekre.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák