-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jhos910
senior tag
válasz
delta9 #12633 üzenetére
Bocs, kevés infót adtam. Angolra váltott át, a bal alt + shiftet sokszor használom ecsetméret és hardness állításra. Hol tudom kiszedni, hogy ne legyen hozzá shortcut (karakterkiosztás cserére)?
Ui.: Ha nincs egy betűtípusban ű akkor nem \-t ír helyette vagy üres helyet vagy egy négyzetet általábanDe biztos, hogy nem egy merőben más karaktert minden egyes hiányzóhoz rendelve.
Köszi mégegyszer.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12197 üzenetére
„…ps-ben meg ha leraktad a pontot, akkor max. undo-val tudod visszavenni és újból lerakni…”
Ezt nem egészen értem. CTRL-t lenyomva megfoghatod és átmozgathatod bármelyik lerakott pontot.
ViZion: Mikre gondolsz? Tapasztalatokra? Dolgozom vele (nem túl gyakran), Ps-ben inkább használom, mint Ilustratorban, utóbbiban ugyanis roppantul hiányzik a nézet elforgatása, ami Ps-ben benne van.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12182 üzenetére
delta9:Köszi a linket. Természetesen tudom, mi az a záridő és hogyan használjuk mélységélességre, csak 20 éve nem volt rendes fényképezőgép a kezemben, + nem tudtam, hogy az „f-stop” kifejezés ezt takarja. (Bár sejthettem volna, nem akartam a videón bakot lőni és hülyeséget beszélni.
Mexildos:View->Show->Pixel Grid – Ezt kell bekapcsolni, és nagy fokozatú zoomnál megjelenik ez a rács. Feltéve, hogy a videokártyád rendelkezik a GPU gyorsítással, amit az Edit->Preferences-ben lehet beállítani.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12174 üzenetére
Na, nekem meg nyersanyagom nincsen hozzá, így nem tudom, mennyire hatásos vagy sem, mindenesetre működik úgy ahogy.
HDR képek feldolgozása Photoshopban + videó
Amúgy egy-egy képen is elég jól működik a HDR Toning, vagy amit én jobban szeretek a Shadows/Highlights szűrő. Ezekkel afféle „mű” HDR képeket lehet csinálni, valamint egy szimpla alul- vagy túlexponált képet is feljavíthatunk segítségükkel.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12149 üzenetére
Nagyon fasza látni, egy-egy márkajelzés, logó hogyan jelenik meg minden felületen, hogy alakul ki az arculat – talán az ismerős márkáknál jobban megfogja az embert (TV2, Erzsi utalvány), de én pl annyira le vagyok maradva, hogy még ezt az új Bp Metró logót sem láttam soha. Rég jártam Pesten.
Mindenesetre érdekes.
-
Angyalkahun
csendes tag
válasz
delta9 #12041 üzenetére
Nem mondtam hogy részeg vagy, és nem a webfejlesztéshez kértem segítséget. és rbg n van állítva, és ugyan úgy rossz, de van TeamViewer 6 ha még érdekkel a dolog, vegyél fel skypera, korni36 és TeamViewer 6 segítségével, meg nézheted mire is gondolok.
A 2 mentés elég, a weblap képek mentéséhez., nem kell a 3.
És tudod én olyan vagyok, amilyen te vagy, ha te rendesen beszélsz velem, én is veled.
ha lekezelő en beszélsz velem, mint ha hülye lennék, akkor én is veled -
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #11549 üzenetére
delta9: köszi, akkor marad a keresgélés, ahogy eddig is csináltam.
Met: Jó könyv, az ára biztosan jó, csak nem nekem.Marad az "illegális letöltés", bár audiovizuális műveket magáncélra le szabad tölteni, nem tudom mennyire vonatkozik ez könyvek digitális másolataira. Az a baj igazából, hogy ilyen szakmai dolgokat nem is igen warezolnak az emberek. Ritkák, mint a fehér holló.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #11547 üzenetére
Köszi, de jelenleg könyvre nincs pénzem, konferenciákra való utazgatásra meg végképp. Mos is épp kéthavi villanyszámlával vagyok elmaradva, és két helyre van beadva segély kérelem, amiből már egyet elutasítottak, így ha a másik be is jön, max egy havi villanyszámlát tudok belőle kifizetni, és még mindig ott marad egy havi restancia…
Má' a f.szom tudja honnét kéne pénzt szerezni, de be kéne törni, ha nem volnék rokkant. Így ez az opció is kilőve.
Ui.: ha már itt tartunk, szívesen vállalnék svarcban céglogó és névjegykártya tervezést, és hasonló grafikai munkákat, csak így nem hirdethetem. Nagy cégek komplett arculata meg szóba se jöhet, ahhoz az én cuccom kevés, de apróbb vállalkozásoknak, maszekoknak jó, adómentes forintért olcsón megcsinálnám. De fingom sincs, hol érdeklődjek.
-
válasz
delta9 #11091 üzenetére
Osztom BonFire véleményét, illetve megtoldom egy-két hátrányokkal, bár a dolgát korrektül végzi.
# Sokan telepíteni sem fogják tudni
# Angol nyelv
# a Show me in Photoshop linkek beszúrása nem állítható
# Touch SDK kell ahhoz, hogy az említett link működjön, ez az SDK meg fizetős
# A Player-nek is kapcsolódnia kell a PS server-hez.Mint ötletet jónak tartom, de nem hiszem hogy nagyon el fog terjedni, legalábbis ezen állapotában nem hinném.
-
BonFire
veterán
-
-
válasz
delta9 #10295 üzenetére
Kicsit olvastam a neten, úgy hogy a CS3-ban még működött a dolog, az felettiekben meg nem. Nem hiba, csak nem működik. A már írt megoldáson felül, még van 2 lehetőség
1. készítesz egy 1px-es bordert/inverz selection
2. feather értékét 1 px-re és egérrel (nem ctrl+a) kijelölni az egészet...Pár kattintással (vagy bill. leütéssel9 több, de műxik...
-
-
-
clayman
aktív tag
Köszi a linket.
Közben egy másik fórumon megtaláltam a problémámat, és úgy látszik, hogy az ICC profil 2 részből áll, színmenedzselt programok használják csak a 2. részt, és valójában csak véletlen egybeesés volt, hogy úgy tűnt, kétszer lett alkalmazva a profil.
Tehát akkor az eljárás az, hogy hozzárendelem a monitorhoz a kalibrált profilt, majd betöltöm a profilt OS szinten (így a desktop színei is megváltoznak, a gamma és a fehéregyensúly beáll), majd ezen kívül PS-ben is ellenőrzöm, hogy látja-e Monitor Profile-ként a kalibrált profilt, és ő azt fogja feltételezni, hogy az OS szinten a profil be van töltve, és ő csak a második részben található színegyensúlyokat fogja piszkálni, tehát amit így látok PS-ben, az a korrekt, és amit pl. IrfanView-ban látok, az szükségszerűen jóval szaturáltabb lehet, mint amit PS-ben?
-
clayman
aktív tag
A kalibrálatlan fényképezőből adódó hibákat elfogadom, de ha bízhatnék az ACR-ben, akkor megfelelően tuningolhatnám ott a színeket, és mivel nem csinálok olyan képeket, amiknek valósághűnek kell lenniük, ez nem lenne baj.
Ami zavar, ha az ACR-ben nem azt látom, ami a végén lesz a képből. A MS honlapjáról lehet letölteni Advanced CM kiegészítést XP-hez, ami azt eredményezi, hogy a nem színmenedzselt alkalmazásokra is alkalmazza a monitor ICC profilját, így pl. a böngészőben a képeket színhelyesen látod, ha azok sRGB-ben lettek lementve. A problémám, hogy ez nem igazán akar együttműködni a Photoshoppal, mert ő továbbra is transzformálja a színeket a monitorhoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ilyesmire gondolsz? Mármint ezért elengedhetetlen, hogy legyen sRGB profil beállítva, hogy ez a jelenség ne legyen?
-
Immy
őstag
Azt hiszem elérkeztem a design rész végéhez.
Nagyon már nem akarok változtatni rajta, de kisebb korrigálásokat még elvégezhetek.Viszont akadt 1 olyan problémám ami nem ehhez a topichoz tartozik.
(ie6 és ie7 alatt finoman szólva 1-2 helyen nagyon elcsúszik a honlap, firefox-chrome-opera-ie8 alatt viszont tökéletes) -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, még egy kérdés:
érdemes CS3-ra frissíteni CS-ről akkor, ha egyelőre nem használom komolyabb célokra a progit? Gondoltam hátha esetleg ez megoldja a képszétesős problémámat.Mert kipróbáltam, amiket javasoltál (beállítások törlése, pl. 60%-ra állítás, stb.), de sajnos nem vált be, ugyanazzal a képpel próbáltam, megint szétesett a radír használata miatt.
Újratelepítés...? Hát esetleg megpróbálhatom, de kétlem, hogy ez megoldaná, lehet, hogy tényleg videokártya-driver vagy memóriaprobléma...? Franc tudja. -
Sk8erPeter
nagyúr
Értem, köszönöm, akkor végül is megfontolandó, hogy használja az ember a psd-t, ha későbbi képmódosításra lesz szükség... Legtöbbször úgyis a Photoshop-ot használom képszerkesztgetésre - bár igaz, hogy még annyira nem tudtam hozzászokni a felületéhez, hogy sokszor inkább Paintet használok alapcuccokra...
Pl.
» a festékesvödör eszköz szerintem ezerszer jobban használható Paintben
» Meg azt se értem Photoshopban, hogy ha radír eszközt használok, akkor egyes formátumok (?) esetén "homályosítja" a színeket, nem szó szerint radíroz! (tehát nem törli a képről az adott részletet, hanem elkezdi pl. a körvonalait elhomályosítani) Ez mitől van?» Múltkor még arra csodálkoztam rá, hogy nem lehet menteni gif-be egy képet, ha nem állítom át az Image - Mode-nál a 16 bits/channel-t 8 bits/channelre... Kb. fél órát keresgéltem, hogy mi az oka annak, hogy nem tudok gif-be menteni. Nem tudom, ezt miért nem lehetett automatizálni: ha gifbe akarok menteni, akkor kérdezzen rá erre, vagy állítsa át magától.
» Amit még furcsálltam: legutóbb épp avatart szerkesztgettem, és nem értettem, miért van, hogy Image Size-nál ha nagyon lekicsinyítem a képet, akkor valami katasztrofális minősége lesz (ha jól emlékszem, png formátumú volt a kép). Végül átállítottam a Mode-nál "Indexed color"-ról "RGB"-re - és jó lett!! Ez miért van?
(#4373) Dexter68: oké, akkor SOHA nem használom a maximális kompatibilitást.
-
mibog
tag
Köszönöm!
tényleg angolul van, a használatát nem sikerült megfejtenem, mert .atn fájllal még nem találkoztam.
http://www.tutorial.hu/photoshop-actions/ - itt volt egy videó ilyen actions-okra, de még mindig nem értem, hogy lesz ebből kép. egy kép, egy atn, hol kell alkalmazni az egyiket a másikra? nincs OK gomb, nincs enter gomb
ha esetleg a témával kapcsolatban hasznos oktatóanyagot tudtok a neten.. az jól jönne!Delta9, köszönöm
egyébként csak egy kis figyelmesség akart lenni -vagy idegtépés- egy munkatársamnak, meg készülök az idei katalógusra, ilyenkor a program jobb megismerésére több időt adok magamnak
a brush-okkal is nemrég találkoztam úgy igazából, csodálatos, napokig brush-okat láttam még akkor is amikor aludni próbáltam... még az ebédemben is, a levesben kavargó zöldségekről is fraktálok, füst-ecsetek jutottak eszembe
amikor zenét hallgattam, növényi ornamentikájú brush-ok kacskaringói tekeregtek, ütemre persze....
valami ilyesmit várok ettől az .atn fájltól... -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, ezeket kipróbálom én is, hátha az én korábbi problémámra megoldást jelent.
Közben másik kérdés:
"PSD fájlok kompatibilitásának maximalizálása"
Ennek van valami gyakorlati haszna? Mire jó? Érdemes "Mindig"-re állítani?
Mondjuk nem mintha bármikor is mentenék PSD kiterjesztésű fájlba, mert fogalmam sincs, miért lenne az jó... -
Sikoly85
csendes tag
Hát ez nem jött be de azé köszi. Álitgattam én ott mindent, de ugyan úgy befagy annál a filternél. A frissités már meg történt, de az sem segitett rajta. Ugyan ez volt a cs3-nál is, de ott nem minden értéknél fagyott be, csak egy bizonyos foknál...
Cs2nél még nem volt ilyen, szal nem tudom mi lehet! -
törölt tag
Valoban igyvan ,de semmit nem tuloztam.
Elvegre regen ezek ugymond meg jartak hozza es nem volt 2 kulon verzio ,dehat nagy ur a marketing.
ui: A 3D-s eszkozoket meg szinte minden teruleten (webre, nyomda grafika...) kivaloan lehet alkalmazni es sokkal gyorsabb megoldas mint egyeb eszkozokkel megvalositani.
Termeszetesen meg igysem biztos ,h mindenkit erdekel. -
mibog
tag
delta9, ez enyhítő körülmény az adobe részére
köszi máris jobban vagyok !
kitaláltam mit kéne! hátood, aztkéne, hogy az egérpadon körben ott lennének a grafikai billentyűk, amik a normál billen csak kombinációban használhatók...
lenne ott visszalépés, zoom, meg mindenféle. és így nem kéne elengednem az egeret, csak az ujjammal nyújtóznék egyet (biztos út az ET-ség felé)
lehet hogy ezt nem én találam ki először, ha így van, érdekelnek a megoldásokde csak félmillió huf alatt
-
mibog
tag
Most miért mondod?
legalább 5 cm-t nőtt az "arasz"-om amióta használom a programokat
lehet hogy hosszútávon, generációk alatt a számítógép miatt a ctrl+-z területek lakóinak kézformája egészen megváltozik majd a ctrl+y-os területek lakóiéhoz képest
olyan lesz a kezünk mint az E.T.-nek -
Dexter68
addikt
Cathfaern élesen fogalmazott, de a lényeg az, hogy vektorossal ugyan tud dolgozni, de alapvetően nem arra való. Tehát a tudása korlátozott. És én sem értem azt, amikor valaki kizárólag vektorgrafikára akarja használni azt a szoftvert, ami pixelgrafikára van kihegyezve.
Mint ahogy azt sem értem, hogy valaki szöveget tördel photoshopban. Nem két címsort effektezve, hanem komplett 3 hasábos folyószöveget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest