Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• k3nny

csendes tag

válasz Biaggio #15 üzenetére

Most látom csak, hogy valószínűleg 16 bites alkalmazásról van szó. Lehet, hogy nem tud mit kezdeni a 32 bites új BDE verzióval.
    Feltételezem, hogy az ini-ből származó sorokban megadott elérési utak figyelembe vételével helyezted el a zipből származó fájlokat. Találtál dll-eket és egyebeket itt:

c:\VASUT\IDAPI

illetve .LD kiterjesztésű fájlokat itt:

c:\VASUT\IDAPI\LANGDRV

?
    Ha igen, akkor valószínűleg a (régi, 16 bites) BDE is a zipbe van csomagolva.

Az iniből idézett sorok helye pedig a win.ini, ahová valószínűleg az installer tenné őket.
    16 bites BDE installert is találtam: [link] oldal alja.
    Azt mondjuk nem tudom, mit csinál ez az installer egy WinXP-n (gondolom azon próbálod).

Ha megvannak a dll-ek és egyebek, akkor próbáld meg a win.ini-be beszúrni a pár sort, s úgy indítani a programot. Ha nem megy, próbálkozhatsz a 16 bites BDE telepítésével, de nem tudom, milyen lehet az eredmény...

Az, hogy a progi kódolva tárolja az adatokat, nem sok jót sejtet arról, hogy megengedi-e ezek exportálását, ha ez a célod.

(Nincs mit :) )

• k3nny

csendes tag

válasz Biaggio #13 üzenetére

Ha ez a Data Editor a szöveges oszlopokban ilyen tartalmat mutat, akkor vagy a tábla formátumát nem ismeri (nem túl valószínű), vagy tényleg kódolt a tartalom. Mivel Paradoxban nem ismerek ilyen beépített lehetőséget, gyanítom, hogy csak a program fogja tudni dekódolni az érintett mezők tartalmát. Próbálj belenézni valamivel (pl. Total Commander - F3) a .db és .mb fájlokba, ha szöveg van kódolatlanul eltárolva bennük, akkor az látszani fog (ez esetben másik utilityre lesz szükség a kibontáshoz).

A program beüzemeléséhez jobbik esetben elég lehet, ha feltelepíted a BDE-t (a linkelt oldalról letöltött installert nem próbáltam ki, de elvileg működnie kell). Telepítés után kapsz a vezérlőpultra egy plusz ikont (BDE Administrator), mást nem kell tenned vele.
    Ha a program ezt követően sem indul (vagy másfajta hibát dob), akkor lehet, hogy a telepítőprogramja végezne el egy-két beállítást, vagy arra van szüksége, hogy az adattáblák egy előre meghatározott elérési úton legyenek.
    .

• k3nny

csendes tag

válasz Biaggio #9 üzenetére

Üdv!

A program valószínüleg BDE-t (Borland Database Engine) használ. Ha magát a programot akarod feléleszteni, akkor megpróbálhatod feltelepíteni a BDE-t, pl. az itt található installer (BDEInfoSetup.zip) használatával: [link] .
    Ha csak az adatok kellenek, akkor pl. az itt: [link] található MiTeC Data Editor nevű progival is hozzájuk férhetsz, s csv formátumba exportálhatsz. Ez utóbbihoz nem kell a BDE-t sem feltenni. Az adattáblák ott vannak, ahol .db, .mb, .px, stb.-re végződő fájlokat látsz, maguknak a tábláknak .db a kiterjesztése (Paradox formátum).

Új hozzászólás Aktív témák