- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #13931 üzenetére
nem tudom, h ki volt-e emelve a cikkekben, illetve a postokban céloztál-e rá, de eztán, ha erről az intel vga-ról (X4500MHD) van szó, akkor neonbetűkkel emeld ki
Media Player Classic Homecinema 1.2.1161 beta
ugyanis én végig az oldalukról/sourceforge-ról letölthető stabil verzióval próbáltam, és közben nemrég fedeztem fel, h van beta (nem is tőlük/náluk), amivel meglehetősen pozitívan javult a lejátszási statisztika.
látok apróbb vsync problémákat, főleg feliratozásnál, illetve eldobott filmkockákat egyes cuccoknál, de egészen élhetővé és hd-ra 90%-ban használhatóvá vált így a cucc...
1080p-s cucc most nincs sok fent, de azokkal is jó tapasztalataim lettek.
ugyan is kicsit jobban blokkosodik, gondolom a hibajavítás/képjavítás algoritmusa más, de jó minőségű cuccnál nincs nagy jelentősége. -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #13931 üzenetére
maradjunk annyiban, dxva profillal készített (--level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 3 --b-rdo --bime --weightb --direct auto --filter -1:-1 --trellis 2 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --vbv-bufsize 50000 --vbv-maxrate 50000 --me umh) cuccokhoz jó.
ha hiszed, ha nem egyetlen hdtv 720p ripet nem találtam a vinyómon (pedig elég széles a választék), ami ment mpc-hc alatt. illetve magasabb bitrétesű 720p-t meg már a necces felett játszik le.
mondottam, a dxva támogatás x264 alatt bizony fehér holló. a scene szabályok egyáltalán nem követelik meg, az internal rilízek sem különösebben foglalkoznak vele. -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #13892 üzenetére
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13892 üzenetére
Köszi!
Arról van infó, hogy a kétmagos SU9600 procival mikortól lesz kapható nálunk? -
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13879 üzenetére
Szia Alvin,
4810T szériát is nézegetem.
Szerinted melyik proci az erősebb 1080p mkv-hez?4810TZ - Intel Centrino Duo SU2700 1.3 GHz
vagy
4810T - Intel Centrino Solo SU3500 1.4 GHzMelyiket javasolod, illetve egyáltalán érezhető különbség? Mi a különbség?
üdv.
YxVs -
h_rowley
tag
válasz
Alvin_ti4200 #13883 üzenetére
Mikorra várható így a Timeline-os cikk?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13877 üzenetére
A cikket leadtam, de úgy néz ki, egy hülye Windows 7-es írás fontosabb volt...
-
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13881 üzenetére
egyértelmű
SU3500 csak 5.5Wfogyaszt és vmivel erősebb -
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #13879 üzenetére
On the other side, the new ULV Intel Pentium SU2700 single-core processor, with a 10W TDP, will be used in affordable ultra-thin laptops. The SU2700 features a core clock speed of 1.3GHz, 2MB of L2 cache, and a 800MHz FSB.
szóval 1magos
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13877 üzenetére
Ok koszi, azt hittem a 4810TZ-re irtad. Ezek szerint sikerult beallitani a hardveres VGA tamogatast a Media Player Classicban? Mert korabban azt irtad, hogy a 720p-s mkv-kat is csak hellyel kozzel viszi.
Remuljuk, hogy a tesztedben reszletesen kitersz az mkv lejatszassal kapcsolatos kepessegekre, mert en speciel medialejatszokent is szeretnem hasznalni plazmara kotve.
Egyebkent 2 GB memoriaval is lejatssza az 1080p-s videokat?
Illetve meg arra lennek kivancsi, hogy szerinted erdemes varni a Lenovo S12-re es a Lenovo U350-re? Tudtommal ez a ket gep lehet ennek az Acernek az egyik fo konkurenciaja..kerdes persze, hogy milyen lesz a Lenovok arcedulaja..Koszi es udv
YxVs -
raquan
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #13854 üzenetére
Hehhh! Köszi! Már várom. Úgy érzem elég pozitív lesz a teszt, ha így mondod: "kicsit megbolondítja a 160 ezer körüli gépek piacát, akkor finoman fogalmaztam". Holnap remélem már reggel fent lesz....
Csákány
-
YxVs
senior tag
válasz
Szia Alvin!
Írtad, hogy a 4810TZ szépen viszi az 1080p-s mkv-ket is.
Viszont a 3810T változat SU3500-as procival nem nagyon..
Ezt azt jelentené, hogy a 4810TZ-ben lévő SU2700-as proci annyival jobb?
Ha valóban jobb a SU2700 1080p-hez, akkor a kérdésem: a 3810-hez választható az erősebb proci? Tehát lesz 3810TZ változat, ami ugyanúgy gond nélkül viszi az 1080p-t?Válaszod előre is köszi!
üdv.
YxVs -
h_rowley
tag
válasz
Alvin_ti4200 #13861 üzenetére
Allig várom, hogy olvashassam a cikket, már nagyon várok róla egy tesztet
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #13860 üzenetére
jelentem az 1080p is hasonló terheléssel megy
-
xtech2
tag
válasz
Alvin_ti4200 #13858 üzenetére
hát ez most cseppet elbizonytalanított
-
xtech2
tag
válasz
Alvin_ti4200 #13856 üzenetére
most hoztam egy 4937-est (pont előtted írtam róla egy bejegyzést, hdmi-jével szívok) de ez most a timeline-hoz képest egy betondarab
Jahh egyébként mondjuk hogy "visszakértem" a pénzt (hálisten kiváltságos helyzetben vagyok ezen a téren). Valszeg ez is megy vissza mert nem tetszik.
A végső megoldásnak az Aspire 3935 látszik, bár ez kicsit borsosabb árban van, ~227+fa. Ez ugyanolyan dizájn mint a timeline, csak P8600-as procival. 10órát írnak az akkura, na ezt azért már tényleg nem hiszem el
Bár ki tudja
Ami nálam volt timeline az egész pontosan a ASP4810T-354G50MN3EV.
Felfedeztem rajta egy olyan hibát is, hogy az F7 - F12 közti billentyűk felpúposodtak 1-2óra használatot követően, ekkor vissza kell nyomkodni a helyükre (gyanítom ez egyedi hiba volt az én példányomnál)Összességében amúgy szimpatikus darab. Fogásra, anyagminőségre is jónak tűnik (sokkal jobbnak mint a drágább 4937-es).
Oprendszert használtam rajta a gyári vistat és win7-et is (mcafee-t google desktopot dobtam egyből
Viszont a win7 nem ment rajt jól (meg a vista se) pl Firefox vagy IE8-al elkezdtem böngészni (nem flash-es oldalt) és pikk-pakk 100%-on hajtotta a procit. Vista alatt nem tűnt fel a lassulás, de win7 alatt azonban még az egér is akadt! Előtte MSI PR200-am volt azon a win7 szó szerint hasított.
-
xtech2
tag
válasz
Timeline
Én már vissza is cseréltettem, 2nap működés után se kép se hang volt. A forma, dizájn kiváló, a billentyűzete is tetszik. A teljesítmény már kevésbé
Egy atomhoz képest persze sokkal jobb, de engem nem győzőtt meg. Az akku üzemidő viszont már annál inkább! A 8óra nem hülyeség! Továbbá kiváló a hűtés, valóban igaz hogy egész napos használat után is hideg a gép!
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8513 üzenetére
Vegul is aki jatszani akar az vegyen, tartson asztali gepet is.
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8510 üzenetére
Csak az a franya integralt VGA ne lenne benne.
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #7481 üzenetére
Itt olvashatsz par sort az AHCI vs. IDE dologrol.
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #7450 üzenetére
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #7446 üzenetére
Jo vasar volt.
Most igy latatlanban azt mondom, hogy a Launch Manager kell hozza.
Innen tudod leszedni hozza a drivereket. -
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3870 üzenetére
eszemben sincs lehúzni téged, de nem szeretem, amikor valaki a médiát és az ilyen fórumokat arra használja, amire te...
játsza a hülyét, hogy a saját bizniszét reklámozza...ennyi, befejeztem
aki akarja, kimoderálja...vidám estét mindenkinek
-
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3868 üzenetére
részemről is hagyjuk abba, de pár gondolat még:
1. valaki pedig kimoderálta az egyetlen építő hozzászólást, mely nem önnön nagyságotokat dicsőítette...
2. dőreség...ez a szó kb az általános iskola 2. osztályának az anyaga, és semmi köze az általad burkoltan megfogalmazott "parasztsághoz", ez inkább rólad állít ki bizonyítványt...de közeleg a karácsony, kérj otthon egy magyar-magyar szótárt
és olvasgass is benne...
3. hát persze hogy az...de tökmindegy
4. abbahagytam
5. tuti fiatal vagy, mert az idősebbek bölcsebbek is...és tudják: NEM a MENNYISÉG, a MINŐSÉG!! a fontos
de vajon miért nem találkozok veled egyetlen zártkörű sajtótájékoztatón és egyéb ilyen jellegű fórumon? ez számomra talány
na hagyjuk
-
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3866 üzenetére
nos hát
savanyú a szőlő? mitől lenne? ez aranyosan naív tőled
a dőreség szót nem érted? ez még nagyobb probléma, de rád nézve
és hogy a kofiggal nem vagy tisztában?
megengeded kedves, hogy idézzek az általad kreál remekműből?persze hogy meg, íme:
"A kávába integrált 1.3 MPixeles webkamera tökéletesen megfelel arra a célra, amire kitalálták, nem a párizsi Eiffel-tornyot fogjuk vele fényképezgetni. Sötétben az átlagnál valamivel kevésbé zajosodott. "engedj meg egy jótanácsot....ha már megpróbálsz írni valamiről, legalább arra ne legyél rest, hogy a gyártó weboldalára ráklikkelsz és elolvasod ő mit ír...Delléknél ugyanis ez olvasható:
[I]'Szemtől szemben
Az XPS M1330 beépített, 2 megapixeles kamerájával és zajelnyomó mikrofonjával könnyedén kapcsolatot tarthat barátaival, családjával és munkatársaival – a világ bármely táján is éljenek. Videokonferencia, csevegés, blogok – az XPS M1330 elhozza a világot az Ön notebookjára.*A továbbfejlesztett WLED kijelzők 0,3 megapixeles kamerával vannak ellátva "[/I]
de hát nyilván ők tévednek
okoska!
ráadásul kimoderálod az egyetlen építő hozzászólást az oldalatokon, amit egy user írt a tesztedhez....
inkább a szánalmas.hu-t javaslom neked
-
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3839 üzenetére
tökmindegy
ez a rizsa része a dolognak
de ezt te is tudod...
-
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3842 üzenetére
az XPS tesztedben is dőreségeket írsz, a konfiggal sem vagy tisztában, de teljesen mindegy....hagyjuk...
én is kapok/kaptam XPS-t tesztre, el is olvashatod a kalauzon...tök objektíven, minden hibát külön kiemelve írtam a gépről...
én is írhattam volna rózsaszín szirupos ömlengést a 1330 nagyszerűségéről, de nem tettem...sőt...olvasd el amit írtam...
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #3840 üzenetére
IMHO arra amire hasznalni szeretned boven eleg lenne.
Nekem az 5710Z notim akkumlatorrol hasznalva (~800Mhzen ketyeg a CPU) is kellemes sebesseget produkal Vista alatt (1giga ram). -
Sipi
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3844 üzenetére
Hozzászóltak vagy négyen a cikkhez, valszeg mindegyik utálja az IBM-et. Egyébként fan vagyok, de gőzöm sincs, hogy jön ez ahhoz a tényhez, hogy online médiában valótlant állítasz, többször is.
Mellesleg a túró rudit is imádom.
De emmán nagyon off.Mod: egyébként nem dicsekednék vele, hogy a cikkedben lévő ordas tévedéshez szinte senki sem szólt hozzá - ez ugye olvasószámtól is függ.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3842 üzenetére
Minek kérded, ha tudod? Nézd, nem elég, hogy nem igaz, de szerintem égő is. Bevezeted, hogy lássuk az IBM mérnökeinek újbóli munkáját, mit alkotott az IBM, majd a bekezdés vége alatt egy baszomnagy kép, amin egy doboz van, iszonyat méretű Lenovo felirattal. Szétröhögtem az agyam.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3839 üzenetére
Lehetne, ha a laptopkalauz tesztelője marhaságokat (illetve időnként, khm, "tévedéseket") írna a "tesztjeiben"... Lehetne, ha a tesztelő azután sem javítana, hogy fel lett világosítva a tévedésekről. De ő valahogy másképp áll a dolgokhoz...
Hogy on is legyek: egy régi P4-es proci is elég a Vista alá, VGA-ból desktopon valami régebbi GeForce (abból is LE) ketyeg. A grafikai effektek nem kerülnek különösebb erőforrásba, CPU-t sem fogja.
Sipi
-
hanee
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #3833 üzenetére
Úú bocs, elkerülte a figyelmemet a link.. látom már
Én ezzel a géppel szemeztem és végül egy erősebbet vettem, most teszteljük (pontosabban a párom most teszi fel rá a Vista-t), elvileg a T2310-es proci 30-35%-al gyengébb az enyémnél (T7300 core2duo).. majd ha meglesznek a teszteredmények megmondom milyen, de pl. mire kellene a gép?
hanee
-
polip
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3828 üzenetére
érdekesek ezek a sajátságos önreklámaid
fura, hogy az iponon az összes tesztet te írod, itt meg ilyeneket kérdezel és belinkelsz egy éppen akciós modellt...
te, mint félisten, igazán tudhatnád mik az alapelvei egy szakmai fórumnak....
no komment
-
hanee
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #3828 üzenetére
Ez így elég tág fogalom, mert ezt a gépet több konfiggal is adják.. mik vannak a gépben?
hanee
-
frodo
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2595 üzenetére
GrAt a cikkhez!
Közben nekem is megérkezett +2 év gari kiterjesztéssel
Nagyon tetszik és bár nincs összehasonlítási alapom, mivel eddig csak asztali gépem volt, de nekem nem tűnik túl hangosnak a gép ventije
Egyedül a hőség zavar egy kicsit, általában 50-58 fok között darál a vincsi és olyan forró a gép bal felső sarka, hogy alig lehet megfogni...
Amúgy szuper kis gép ez, reméljük tartós is lesz!
A kérdésem az lenne, hogy esetleg tudnál-e ajánlani valami jó noteboopad-ot (nem tudom jól írtam-eSzóval vmi hűtőpadot ehhez a géphez?
-
aakosb
csendes tag
válasz
Végre valaki,aki rájött, hogy új szelek fújnak az ACER háza táján...
Más: volt itt szó róla,hogy a TM5720G esetleges x2600os videókarija elírás és az valójában x2500. Mivel én ilyen gépet szerettem volna, utánanéztem/kérdeztem forgalmazóknál. A kártya,amit x2600 alatt árulnak, nem más, mint az ATI Mobility Radeon HD 2600 XT ! A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ez csupán egy amolyan ''kezdeti akció'' volt, mostmár a nagykerek listájáról is lekerült. Pedig nagyon jó vétel lett volna... -
frizso
senior tag
válasz
Szia!
A Travelmate 5720G-ről esetleg nem tudsz valami tresztet?
Érdekelne, hogy az x2500-as videókari, hogy muzsikál benne?
az összehasonlításba berakott 3dmark eredmények x2500-as a karival készültek?
Üdv Zsolt
ui: szuper gép, és jó a tesztÉn is ilyen gépet akartam, de ez már kicsit deága vót nekem, tehát maradtam a HP dv9000 asis gépei mellett
-
Wander01
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2570 üzenetére
Esetleg igy pár szoban tudnál már mondani rola valamit? megjött a rendelés, holnap megyek az enyémért
valami elővéleményed van már rola? meg arra vagyok kiváncsi hogy mennyire érzödik összerakottnak...
-
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2565 üzenetére
Halli!
Várható más márkából származó noti teszt is pl.: MSI táborából: MSI M673X-016HU, MSI M677X-002HU ? -
Wander01
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2565 üzenetére
ha minden jol megy akkor már csak igazolni fogja a történéseket, mert valszinü meglesz addig
kiváncsi vagyok a gépre milyen lesz
nálad van már?
-
frodo
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2561 üzenetére
Jöhetnek még tapasztalatok!
Már nagyon várom én is a gépet, csak fogalmam sincs mikor hozzák... -
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2551 üzenetére
rákérdeztem sőt Szegeden ezt a notit 232K bruttóba tudják hozni
-
aakosb
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2557 üzenetére
most, hogy írtad,az ATI honlapon valóban nincs fönt,de több nagyobb külföldi portálon hivatkoznak rá. lehet,hogy valami fantomkártya
nekem fontos lenne,mert ilyen gépet szeretnék és a DX10 miatt kéne az x2... sorozat (x2500 nem az)
-
aakosb
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2555 üzenetére
erről valami hivatalos infó? külföldi fórumokon már láttam erre utaló hozzászólásokat, de semmi mást.. akkor minden boltban átb***nak ahol eladják x2600nak 50kval drágábban és nincs is olyan?
-
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2551 üzenetére
hát nem tudom
-
aakosb
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2547 üzenetére
találam a cikkben egy igencsak érdekes mondatot, mely szerint:
''egyedül a HDMI hiányozhatna, de az a Santa Rosa platform kiváltsága''. Ez alatt azt érted, hogy az 5720G nem Santa Rosás? Mert bizony az: [link] -
aakosb
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2547 üzenetére
köszi. alapból én is az 5720G-re gondoltam,csak nem akartam bonyolítani a helyzetet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged