- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmc
aktív tag
-
bagyusz
őstag
válasz
bb.bocs #23998 üzenetére
A szervizben elsősorban a dvd rom-ra feldobják az új firmware-t amit házilag is meglehet csinálni. Aida/everest progival kilehet olvasni a dvd pontos tipusát google-be beilleszted és hozzáteszed azt hogy firmware és gondolom első linken meg letöltöd a legfrissebbet hozzá.
-
dmc
aktív tag
válasz
bb.bocs #24000 üzenetére
Nekem ennyi idő volt ma kaptam az emailt hogy feladták.Megkérdezik mikor jöjjenek érte hova meg minden.Nekem aksi meg videokártya volt a gond az egyik az n em töltött fel soha 100 % ra a másik meg valamikor felmelegedett mint a fene valamikor ugyanannál a játéknál meg " hideg " maradt.
Tehát nem tudom neked mennyi idő lesz a géped.A Csehekhez viszik ki.
Hívd fel őket ad le a hibát aztán megmondják mit kell csinálnod vele. -
Cheesy
őstag
válasz
bb.bocs #23860 üzenetére
A videokártyára értettem ja, főleg mint ahogy sch_a kollégának is feltűnt, print screen képen nem szoktak visszaköszönni a halott pixelek. Ha a halott pixelek a megjelenítő (LCD panel) hibájából adódnának, a videokártya jelén nem szerepelnének
Így ez VGA hiba szerintem.
Azzal, hogy TV-t kötöttél rá, lényegében nem csináltál semmi olyat ami a rendeltetésszerű használaton kívül esne. Mert van olyan aki többször csatlakoztat a laposára külső megjelenítőt, nem feltétlenül hádétévét. Ebből azt gondolom, hogy garanciálisan javítják. Max a zárlatosságot hagynám ki a hibajelentésbőlszerk:
a memóriát ha nem akarod kivenni, de be akarod magad biztosítani, akkor fényképezd le a gépben, valamint úgy, hogy jól látható legyen a szériaszáma. Utána ha eltűnik mehet a feljelentés. Bár lehet még ez sem lesz elég, mert otthon is kivehetted ugye, azzal meg nem igazánszoktak bajlódni, hogy a szervizessel papírt íratnak a plusz beépített alkatrészekről. A legtutibb, ha egyszerűen kiveszed.
Vinyót nem feltétlenül formáznak, de én lementenék minden személyes adatot.Hohh! Most látom, hogy fanatikus tag lettem
-
Cheesy
őstag
válasz
bb.bocs #23855 üzenetére
Hogy ha a TV volt valóban ami eltolta, akkor max a videokártya kaphatott sokat (amenyiben tényleg attól romlott el, hogy a kimenetre csatlakoztattad) nem pedig a képernyő. Ezt az is alátámasztja, hogy nem konstans a pixelhiba. A monitor filtert nem értem.
Viszont mivel nem látom, hogy NEM rendeltetésszerű használatból adódott a hiba (amit meg is fognak kérdezni amikor visszaviszed), szerintem garanciális a dolog.szerk:
miután megnéztem a linkelt képet, még inkább a képmegjelenítőre gyanakszok, főleg azért mert a pixelek furcsán 1 vonalra esnek -
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #23855 üzenetére
hol elöjön a hiba hol nem... most mit tudok tenni?... van is kontakthiba meg nem is. ha megnyitom az .core.cc oldalt, ott beugrik a hiba de most ott sem, viszont ha sima fekete hátteret lrakok i akkor nem . én ezt nem értem
várjam meg mig állandosul a kontakthiba? pl 1 év mulva és akkor vigyem vissza? mert igy hogy eltünik visszajön igy nem tudom bizonyítani, max 1 képpel d azt meg nem kötelesek elhinni itt a kép [link]
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #23808 üzenetére
Hogy ez a működés közbeni ki-be dugogatás mennyire tesz jót, vagy rosszat neki, azt nem tudom. Én a notit munkára használom, teljesen feltöltve, közepes energiasémával, 50%-os kijelző fényerővel kábé 5 óra 25 perc alatt merül le 0%-ig, de ezt még sohasem vártam meg. Ha itthon használom, akkor zömmel a konnektorból használom. Ritkán fordul elő, hogy egyszerre megy akkuról és hálózatról.
Az akkum 4400mAh kapacitású. Mondjuk a gépben egy Celeron B800 1.5-ös proci van, alacsony fogyasztású. -
törölt tag
válasz
bb.bocs #23806 üzenetére
Ha az akku még jó állapotban van, javulhat a kapacitása. Egy a lényeg! Teljesen nem szabad lemeríteni, és hosszan állni hagyni sem szabad! Ha zömmel hálózatról használod, akkor is be kell rakni időnként az akkut, és használni vele. Ha az akkut nem használod, és elrakod, általában akkor sem jó teljesen feltöltött állapotban tárolni, inkább a 100%-nál kisebb töltöttségi állapot az, amin jobb tárolni.
Ha sokat használod az akkut, az sem jó, ha nem használod, az sem. A kulcsszó, hogy akkuval is és nélküle is. -
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #23804 üzenetére
Akkor megy tropára ilyenkor, ha állandóan be van dugva a töltő. Ha ilyen használat mellett is hetente 2-3x kihúzod a töltőt, és hagyod akkuról menni, míg nem merül a határra, majd bedugod a töltőre, akkor teljesen jól fog működni. Persze ha 4-5x teszed az sem okoz problémát.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #23799 üzenetére
A teljes lemerítés nem jó neki. Én decemberben vettem egy Acer Aspire 5349-es notit. Amikor hazavittem, és beleraktam az akkut, 17%-osnak írta az elhasználódási mértékét. Akkuval használtam, amíg le nem merült 10%-ig, amíg a Windows és a noti is jelzett. Ekkor kikapcsolt állapotban töltöttem, egy kicsit tovább, mint ahogy jelezte a töltést. Ezután megint csak akkuról működtetve bekapcsoltam. Ekkor kábé 14%-os volt az elhasználódás mértéke. Ezt a folyamatot csináltam mindaddig, amíg el nem értem a mostani állapotot, ami 1%-os elhasználódást mutat. Minden egyes töltés után pár százalékot javult az elhasználódási mérték. Egy a lényeg, hogy teljesen nem merítettem le, és egészen addig nem használtam a notit akkuról és hálózatról egyszerre, amíg el nem értem vele ezt a maximális kapacitást. Most már használhatom egyszerre, az elhasználódás mértéke plusz-mínusz 1%-ot váltakozik. Volt olyan nap, amikor 3%-osra írta az elhasználódást, a következő töltés után meg ismét 1%-osra.
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #23799 üzenetére
Ha a Lithium-Ion aksit teljesen lemeríted, akkor károsodni fog. Pont az a lényege ezeknek az akkuknak, hogy tilos kisütni őket, csak addig merítheted, amíg az oprendszer nem szól hogy tölteni kéne (jellemzően 5-10%) Ha te formáztad az akkut, tehát csontra merítetted, akkor pont azzal okoztad a károsodását. Valamint véleményem szerint az akkut használni kell, nem kivenni, és félretenni. Az autónál is feltöltöd, majd kiveszed, és nem használod, egy idő után nagyon gallyra fog menni.
És még egy dolog: A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól. Bár a lítium-ionos akkumulátorok celláit 4,2 Voltra lehetne tölteni, a töltők általában 4,1 Voltnál megállnak. Ezzel a kapacitás 10%-kal csökken, de az élettartam nagyban javul. Az újabb fejlesztésű lítiumos akksik már produkálják a hosszú élettartamot teljes töltésnél is.
-
Mikisys
őstag
válasz
bb.bocs #23528 üzenetére
Nem tudom, hogy mire jó az a ready-boost, talán valamit erősít, növel, gyorsít?
Én semmilyen extra dolgot nem használok a gépemen, örülök, hogy Linuxban (Ubu11.10) és W7 alatt is minden megfelelően működik. Éppen ezért semmilyen frissítést, újabb keletű kiegészítőt nem rakok rá.
Üdv!
-
Cheesy
őstag
-
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #22998 üzenetére
Azért szerintem csínján azzal a GT520-al, a Crysis 2-t alacsony részletességgel, natív felbontáson viszi 30-33 FPS környékén. A VGA egy belépő szintű példány, többnyire alacsony, esetleg közepes részletességgel viszi a játékokat, de nem full HD-n, hanem a saját kijelző natív felbontásán (1366x768).
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #22964 üzenetére
Ugyebár a 32 bites Win7 max. 4 GB memóriát képes megcímezni, és a címzést a videomemóriánál kezdi, tehát minusz 1GB, majd lehet, rendszermemóból még vesz egy cseppet(mondjuk prociba integrált VGA-nak), és már helyben is vagyunk. 4GB RAM mellé kizárólag 64 bites oprendszert okozunk
És lejátszóban próbáld ki a GOM playert, hátha tetszik
Hozzáteszem hogy 140k-ért kaptál volna ilyen gépet: [5750]
És ebben ott figyel a gyári winsux
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #22900 üzenetére
Nos, kicsit úgy érzem, kevered a szezont a fazonnal
Az első dolog az, hogy mind a két processzor, amit néztél 2 magos, de míg az AMD 2 magon 2 végrehajtási szálat használ, addig az i3-ban ott a HT, és 2mag/4 szál.
Tehát összegezve, és egyébb technikai jellemzőket figyelembe véve az i3-as proci erősebb.
A videovezérlő tekintetében viszont pont fordított a helyzet. Ott az AMD megoldása az erősebb, illetve újabb fejlesztés. Amennyiben a filmnézés a cél, arra mind a két megolsás megfelelő, személyes indíttatásból viszont Én az AMD megoldását választanám a frissebb fejlesztések, és talán a kissebb melegedés miatt.Esetleg, ha van rá kereted, akkor ezt a típust is megnézném: acer Aspire 5560G-6344G75MNRR , mert ebben 4 magos a proci, 4GB a ram, és 750GB a HDD, hosszabb távon jobban járhatsz vele, valamint 2 videovezérlős rendszer, tehát erősebb, és esetleg játszani is tudsz vele. Az árakat meg figyeld erősen, mert ha sokat vársz, nemcsak az euro, hanem a HDD árak miatt is eszement drágulások lehetnek a piacon.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged