Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuctuc
aktív tag
[link]
Erről a notiról mi a véleményetek?
Ez a Sempron kb. milyen mobile celeronnak felel meg?
1 giga ramnak van értelme ilyen procinál/vga-nál?
x1100 ATi kb. x200 szint, vagy jobb?
Akksi elég gyengének tűnik, nektek mi a véleményetek?
Mod: találtam egy ilyet:
[link]
Mobil VGA-k teljesítménytáblázata.
[Szerkesztve] -
se00
csendes tag
Üdv.
Az 5101-nél müködik hogy a proci sebessége változik mert nekem állandóan 2000-t mutat a cpu-z. Asztali gépemnél ATHLON 64 nél mükszik. -
cock
tag
válasz
orkester
üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben nálam is volt RAM csere. A meglévő Nanya 512/533 DDR2 helyett beraktam 2db Infineon 512/400 DDR2 ramocskát (pontosan megegyeznek, ugyanazok). Szal most 1 Giga van benne, és a BIOS és a VGA adatai szerint is 128Mb foglalódik le a videókarinak. Biosban nem lehet magasabb értéket kiválasztani mint 128Mb. Csak arra lettem volna kiváncsi hogy neked így 2 Giga mellett engedi e a BIOS hogy még többet foglalj le a videókarinak (pl 256mb-t vagy tudomisén).
Órajelekkel kapcsolatban: Látom max terhelés mellett nálad is szépen kihasználódik a 2x333 = 667 Mhz a RAM-nál. És végre beigazolódott amit jósoltam, ez a kettő 400-as RAM nemcsakhogy kihasználódik azaz 2x200 = 400 -on megy hanem így szinkronban van az FSB-vel (200Mhz) hurrrááááá

Viszont min terhelés mellett ugyanúgy 2x160-on mennek a ramok mint ahogy nálad, és mint ahogy az 533-as ram esetében is
. Ezt egyszerűen nem tudom felfogni hogy miért nem 200-on megy akkoris, hiszen a proci órajelét (800Mhz) simán osztja a 200 is, és az én elméletem az volt hogy azt a legnagyobb osztót választja ki, ami még belefér (kisebbvagyegyenlő) a RAM frekijébe.
Na mind1 megnyugtattam magam azzal, hogy úgyis csak akkor lesz szükségem arra hogy a rendszerben tipptopp passzoljon minden és szinkronban legyen az egész, ha valami gépigényes dolgot csinálok, pl jáccok, tömörítek stb, és olyankor úgyis felugrik 2Ghz-re a proci és hopp szinkronban van az egész
Már azis tetszett hogy láttam kiírva hogy szépen Duálban mennek a ramocskák
[Szerkesztve] -
cock
tag
igen ez így van! Nem CD-ket kell mutogatni ha jönnek ellenőrizni hanem a licenszet. Csak ami fontos hogy ugyanaz a Win verzió legyen, tehát nem mind1 hogy Home vagy Pro, és lehet hogy az se mind1 hogy SP1/SP2 stb. Bár ha belegondolok akkor ez utóbbi hülyeség, mert az SP-k azok ingyenes frissítések és letölthetőek bárhonnan, szal akkor valszeg csak az számít hogy Home vagy Pro.
[Szerkesztve] -
bander
csendes tag
válasz
lastknight
üzenetére
megnéztem, nem láttam semmi eltérést. minden érték jó.
azt nem tudja valamelyikötök, hogy az AMD Turion64 MK-36 procinak mennyi az üzemi hőmérséklete? nekem most 60 fokot mutat a speedfan. -
orkester
őstag
Minimum: szorzó 4x, proci 800MHz, bus 200MHz, HT 800MHz, FSB
RAM CPU/5 > 160MHz
Maximum: szorzó 10x, proci 2000MHz, bus 200MHz, HT 800MHz, FSB
RAM CPU/6 > 333MHz
Érdekes, hogy a Cpu-z 1.34es változatánál a HT-re 200MHz-et ír ki minimum terhelésnél.
Egyébként meg most Minimal Power Managementre van álítva az energiagazdálkodás.
Sajnos nem találom, hol tudnám megnézni mennyi ramot foglalhat el a vga. Vistánál ez a vga tulajdonságainál volt, de itt(xp 64) nincs ott. -
cock
tag
válasz
orkester
üzenetére
orkester, hadd kérjelek meg mégvalamire:
CPU-Z-ben [link] lécci nézd meg a CPU fülnél hogy mennyi a Multiplier, a Bus Speed, és a HT Link, valamint a Memory fülnél a Frequency és az FSB : DRAM értékét. Le tudnád írni nekem ezeket minimum (proci@800Mhz) és maximum (proci@2Ghz) terhelés mellett?
Kiváncsi vagyok hogy hogy változott a rendszer a 667-es ramok által. Azért ide írtam és nem priviben mert esetleg másokat is érdekelhet.
Leköteleznél, köszi!
[Szerkesztve] -
cock
tag
Szia!
Pár tanács:
1. Ne használj Nortont! Ha feltétlenül vírusirtó akarsz használni, akkor használj bármit csak Nortont ne (erőforrásigényes, megeszi a gépedet).
2. A Recoveryről felrakott Windows-sal ugyanez van, tele van sok - többnyire Aceros - progival amiknek 98%-ra nincs is szüksége az embernek, csak foglalja a memóriát és a procit, szart nem ér az egész.
Megoldás: particionáld újra az egész winyódat, és rakj fel egy tiszta windowst NTFS partícióval (Norton nélkül). Hidd el minimum 3x olyan gyors lesz.
Tipp: olyan Wint rakjál a gépre ami a laptopon volt (tehát Home esetén Home-ot, Pro esetén Pro-t), méghozzá azt a kulcsot használd ami a laptop aljára van ragasztva, és akkor teljesen jogtiszta marad az egész, még akkoris ha egy akárhonnan kölcsönkért akárhányszor másolt CD-ről rakod fel.
U.I.: A Recoveryt azért jólenne ha kiírnád DVD-re. -
vert!g0
csendes tag
Igen minden nap használom egész szépen átvisz két elég vastag tégla tartófalat, nállam még egyszer sem szakadt, mondjuk ez az adótól is függ

Itt találtam egy elég velős leírást a Turionokról, van benne táblázat is, de annyira nem olvastam át /angol/ -> [link]. De az biztos, hogy az MK-36-os procik már az X2-es foglalattal jönnek szóval elvileg dual magos procit is bele lehet, majd dobni a notiba. Az már más kérdés, hogy ez majd mennyire éri meg és tényleg fog-e menni.
-
ugri21
tag
Köszi szépen az infót, az 5101es igen meggyőző

WiFit használtad már rajta? Chellos az egyik gépés a notebookot WiFivel szeretnénk használni.
Van valahol teszt, hogy egy Turion mennyivel gyorsabb mint egy Sempron modjuk? Notebookban nem vagyok otthon... Köszi!!
Köszi még 1x

-
IldiG
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapos Acer Aspire 3628as-om van.(Pentium 1,7GHz, 14,1WXGA, 60GB, 512B,
Wlan)
A következőkhöz várnék bármilyen megjegyzést Tőletek.
Elég lassan bootol, ami valószínűleg az 57 futó folyamatnak köszönhető...ritkítottam néhány acer-es progit, de igazán nem tudom mit is lehet következmények nélkül törölni.
A recovery DVDt sajna nem tudtam megírni, nem ismerte fel a DVD-t a meghajtó....mást még nem írtam.
Mivel első laptop, nem tuti, hogy jól ítélem meg, de szerintem eléggé melegszik....
Nálam is jelentkezik egy nagyon halk sípoló hang, általában akkor kezd amikor feldobok egy ablakot, de képnézegetéskor is előfordult.
A napokban többször előfordult, hogy a képernyő teljesen elsötétült.....amin csak az ujraindítás segített, de mellette szólt továbbra is a zene, egy darabig ment a skype is. Leginkább ez a jelenség aggaszt
Az első néhány jelenséget még elviselném......szerintetek ez hardveres probléma lehet vagy összeszedtem egy vírust? (ugyanis a gyári Norton 3nap után felszólított, hogy hosszabbítsam meg az abonementemet...ami szép összegbe kerül....azóta a vírusdefiniciokat nem frissíti)
Ha otthon lennék szerintem már visszavittem volna, de német Media Marktban vettem és most még gyűjtenem kell a szókincsemet ebben a témában, hogy érvényesülni tudjak a szervízben.
Ezek után nem is tudom ide merjem e irni, hogy meg vagyok vele elégedve......
Pedig így indult.....
Szóval várok néhány megnyugtató sort Tőletek.......persze gondolom nem fog magától meggyógyulni.....
-
bander
csendes tag
válasz
lastknight
üzenetére
igen halk pittyegés. de nem pörög fel után a venti. az folyamatosan megy egy szinten.
az everest-ben mit kéne néznem. csak a trialt udtam letölteni az meg csomó helyen nem ír ki értéket. vvinyó hőmérsékletét sem írja ki. mi lenne a normál érték? -
vert!g0
csendes tag
Üdv
Én az 5101-est ajánlanám neked ebben az árkategóriában. Azoknak a kritériumoknak amiket leírtál szerintem tökéletesen megfelel, talán egy kicsit többre is képes még. Magam is ezt használok és meg vagyok vele elégedve, megbízható gép. És idővel ha esetleg nőnnek az igények is használható lesz.
Itt találsz bővebb infót rólla ->[link]
Esetleg még van a 3102-es [link] és a 3692-es [link] . Ezek már egy kicsivel gyengébb gépek processzor szempontjából, de olcsóbbak is. A 3102-es akkuja gyengébb egyébként hasonló a kettő.
A Celeron és a Sempromok közt teljesítménybeli különbség nincs olyan hatalmas szóval ezek kb egy kategória, de a Turionokkal már nem igazán lehet össze vetni őket. -
lastknight
csendes tag
Kicsi halk pittyegésre gondolsz? Szerintem az lehet a venti hőérzékelője is. Nem szokott a pittyegések után felpörögni a venti?
Vagy tényleg a vinyó. Ha a vinyó, nézd meg valamilyen SMART-os szoftverrel, van-e eltérés a normál értékektől. pl: SpeedFan, vagy Everest.
A wlan nekem is látja a 200m-re levő bolti hálót. Csak az le van védve jelszóval sajna. De valamelyik szomszédtól még mindig ingyen jö a net
Filmnézésre, dvd írásra bármelyik mai notesz képes szerintem... emg van általában hangszórójuk is. Az Aspire sorozatot nem ismerem, csak a TravelMatet.
[Szerkesztve] -
ugri21
tag
Sziasztok!
Acer Aspire notebookot néztem ki kedvesemnek aki internetezésre, filmézésre, dvd írásra, lightos képszerkestésre szeretne gépet.
Először is nem tudom, hogy Celeron vagy AMDs a jobb (gyorsabb) Acerből.
Ezenkívül a specifikáció legyen min. 512MB DDR2es RAM és min. 60GBos vinyó, WiFi. Ha van Aspirból beépitett hangfalas az előny lenne.
Esetleg ha nem Aspire sorozat akkor más Aceren belül?
Tudnátok-e az Asprie sorozatból ajánlani max 190-200e Ftig.
Hálás köszönetem előre is

Thx Ugri
-
bander
csendes tag
mi van a notebook belsejében ami hangot tud kiadni? venti és vinyón kívül. nekem állandóan csipog belül valami. nem éles csippanás hanem csak valami hasonló. vinyó csinálhat ilyet? valamikor nem csinálja egy darabig, de van amikor 5-10 mp-ként.
-
cock
tag
válasz
Akoshehe
üzenetére
''Missing INF File''
Ilyet pontosan akkor szokott kiírni hogyha telepítőprogrammal akarod felrakni az ATI drivert, holott sztem többször s leírtam hogy úgy nem lehet felrakni az ATI drivert x64-re.
Ráadásul szerintem nem lapoztál visszább ahol belinkeltem a többi eszközhöz is 64 bites drivereket.
Olvasd: [link]
Olvasd: [link]
Az előző 2 leírásból hagyd ki a VIDEO/ati chipset telepítését, azt utólag rakd fel innen [link]
Megnyugodhatsz az Acer honlapján ugyanazokat a drivereket adják 3100-hoz mint 5100-hoz (Drivers for Aspire 3100/5100/5110), amiket belinkeltem én 5100-hoz használtam, de ugyanúgy jónak kell lennie 3100-hoz is (egyetlenegy driver lehet ami nem megy az az Atheros driver, mert lehet hogy a 3100-at Broadcom WLAN-nal szerelték fel, az összes többi drivernek működnie kell!)
Azt hiszem minden oldalon elég szájbarágósan leírtam mit hogyan kell csinálni, ha még ezek után sem tudod megoldani, akkor azt hiszem hagynod kéne a dolgot, visszarakni a Recovery XP Home-ot és nem pisztergálni, maradni a normál felhasználói körben.
''kipróbáltam a drivert amit csináltál, meg mindenféle ati drivert, mind amire azt volt írva hogy 64 bites semmit nem ért''
Ha azokról beszélsz amit én linkeltem be, akkor hidd el jók azok, kérdezz meg másokat, eddig senki nem panaszkodott hogy ne működtek volna.
[Szerkesztve] -
bander
csendes tag
válasz
yankeee007
üzenetére
az s-video kábel alapvetően csak video jel átvitelére szolgál. függetlenül attól hogy mibe dugod bele.
-
Akoshehe
csendes tag
jah és az ACER honlapon lévő cuccok semmitsem érnek :S
-
Akoshehe
csendes tag
hali
na mostmár van 64 bites windows de 1 rohatt darab drivert nem találok hozzá
Kérlek akinek ASPIRE 3100 szériás laptopja van és van hozzá Resource cd-je, amin esetleg vannak 64 bites driverek kérem keressen meg ...nagyon fontos lenne ,teljesen nem jó a cucc. COCK kipróbáltam a drivert amit csináltál, meg mindenféle ati drivert, mind amire azt volt írva hogy 64 bites semmit nem ért, annyit írt mindíg a gép hogy hiányzik vmilyen INF file és nem tudok vele mit kezdeni :S kérem valaki segíccsennn

-
Chili7
őstag
E-mail címeknek tűnnek!

Az acer support márkaszervizeié. Gyanítom, hogy nem tudod megjavítani (bár drukkolok), ezért írj emailt nekik, hogy ez meg az a gondod. Ha tudnak, akkor segítenek levélben, ha nem megoldható, akkor majd azt válaszolják, hogy fáradj be a készülékkel. -
thaler2
senior tag
A nyáron vett b.nőm a www.notebook.hu tól egy acer 4072wlmi gépet, 15.4 wide kijelző van rajta. Mostanság olyat csinál, hogy elpirosodik a kijelző, aztán kikapcsol, meg maga a gép is, meg lefagy. Ez orvosolható, vagy vissza gariba?
-
yankeee007
csendes tag
Hello mindenkinek!
Meg tudná nekem mondani valaki hogy az Acer Aspire 3692NWLMI tipusnál az s-video kimenet csak a képre vagy a hangra is szolgál,vagy azt az első audio csatiról vegyem le???
Van még valakinek ilyen gépe?
szivesen meghallgatnám a tapasztalatait:
köszi
-
Lagler
tag
Sziasztok!
Megvettem tegnap a 3103 NWLMi-t! Sulinetes, és így a végére 100ezer lesz (mert ugye 60ezer leírható). Felraktam rá XP, mindent ami kell, CS 1.6, CS:Source...bakker...1024*768-ban folyamatosan fut mindkettő 10 játékossal...pedig a Source HL2 motoros játék! Ez a noti nekem nagggyyooooon bejött!!!
A WLAN nekem is nagyon szupi látja a sulim netjét, ami kb 200m légvonalban (lehetséges?).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy probléma vele: feltettem a cd-ről a synaptics tapipad-driverét, azóta baszaxik. Van azóta újabb driver hozzá??
Jah és a WXGA nekem is bejött!
Hamarosan felzúzom a 3dmark '05-öt, azzal is tesztelem kicsit.
Már csak egy memória bővítés kell bele aztán hadd szóljon
Üdv: Ákos -
pgyuf
tag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Nem tom', de én biztosan belenéztem volna mielőtt megveszem, hogy milyen is a proci (illetve az interneten). Jó hír, hogy S1-es processzor foglalata van, ugyanolyan, mint a 2 magos X2-nek. Szvsz később egy bios frissítéssel meg lehetne oldani, hogy felismerje az X2-t. Aztán lehet, hogy nem gondolom jól, de akkor miért ilyen foglalattal építették? Ez az egyedüli S1-es foglalatba helyezhető Turion 1 magos processzor.
pgyuf -
Chili7
őstag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Jól hallottad: 3 partíció van.
Rosszul hallottad: lehet újrapartícionálni. -
XIII Ramses
aktív tag
Na helló mindenkinek. Ma rendeltem meg egy ACER 5101-est. De Ebben 120 GB-os hdd van. Olvastam a fórumot, és ledöbbentem, mikor kiderült a számomra, hogy csak egymagos a proci. A iris.hu is azt harsogja, hogy 2*512kb L2 cache. Ezért is gondoltam hogy kétmagos, meg a boltos is, ahol rendeltem, az is váltig mondta, hogy kétmagos. Mindegy mostmár. Kérdezném, a tulajoktól, hogy hogyan van felosztva a hdd? Azt olvastam, hogy 3 partíció van. A harmadikon van a rendszer elrakva igaz?. Én ha megkapnám a gépet, teljesen lepucolnék MINDENT róla, ne mondják meg nekem, hogy mi kell, majd tudom azt én. Szóval újraparticionálnék. Lehet ezt, mert azt hallottam, hogy nem lehet.
-
bander
csendes tag
üdv,
két napja tulajdonosa vagyok egy 5101awlmi notinak.
gyári winXP home-ot használok. Norton Antivir is fentvan. nekem nem lassú a cucc. boot is ok. igaz jó pár dolgot kikapcsoltam az msconfig-ban. mondjuk lehet én is leszedem a nortont mert szerintem eléggé erőforrásigényes. fut egy csomó process meg sok helyet foglal.
az i386 könyvtárat már le lehet törölni? -
manitu666
tag
Te tapasztaltad már ezt a gépeddel (lassú mint az állat)? Lehet olyan, hogy ez az eseménynapló magától kikapcsol? -> én ezelőtt még nem is tudtam, hogy van ilyen, tehát ki se tudtam kapcsolni
. Lehet valami összefüggés az eseménynapló és a lassúság között (mire jó ez az eseménynapló?)? Thx -
cock
tag
válasz
lastknight
üzenetére
igen sokan beleesnek ebbe a csapdába: a global acer honlap mindig lassú szutyok, de nekünk az Acer Europe kell, ez gyors, és ittvannak a driverek, csak ki kell választanod a pontos modellt [link]
-
SKyN3T_54
csendes tag
válasz
lastknight
üzenetére
én csak memória és wincsi felszabadítására használom, arra jó

-
cock
tag
válasz
lastknight
üzenetére
azon a CD-n csak egy Norton Antivir van, asszem.
Az empoweringes cuccokat az acer honlapjáról (FTP szerveréről) leszedheted, bár szerintem lyukas garast nem érnek
-
lastknight
csendes tag
Apropó... A használati utasítás 12 oldalt szentel az Acer Empowering technologynak, de a cd-n amit kaptam a géppel nincs rajta semmi ilyen progi. Vagy ezt a netről kell levadászni? Van közte hasznos is, szóval nem ártott volna, ha ráteszik a cd-re.
[Szerkesztve] -
cock
tag
Két kérdésem lenne Aspire 5100-zal kapcsolatban:
1. Biztos hogy max 128mb memóriát lehet lefoglalni a videókarinak? Úgyértem ha jó sok ramot rakok bele, akkorsem enged pl 256Mb-t? Valaki aki 2 giga ramot tömött bele tudna erről nyilatkozni? Láttam jóval olcsóbb Acer notit ugyanúgy xpress 1100-as videóval, aminél akár 256mb-ot is be lehet állítani, akkor ez most hogy van, Aspire 5100-ban miért nem lehet
2. Ha 1 giga ramot akarok a notiba rakni, számít e az hogy 2x512 ugyanolyan ramot rakok, azaz duálban fog menni, vagy csak 1x1024-et? Szal a dualitás számít bármit is?
Ugyanis ha a jövőre is akarok gondolni akkor 1x1024-et vennék bele hogy késöbb nagyon egyszerűen bővíthessem 2GB-re. Viszont duál esetében ugye el kell adnom mindkét 512 -es RAM-ot, és helyette 2x1024-et ami jóval bonyolultabb. -
cock
tag
válasz
liquidmoon
üzenetére
Rakd fel a Cd-ről a gamét full installal (lehet hogy minimum installal is jó de úgy még nem próbáltam), majd rakd fel a 3.5 Update-et [link], és utána rakd fel az Enhanced Version-t (ez teszi kompatibilissá az XP-vel) [link].
Elvileg ez után mennie kell, de ha mégse itt van egy másik módszer részletes leírással [link]
Itt van még egy szélvédő bug patch is [link] -
-
i4s
tag
válasz
liquidmoon
üzenetére
Megy Az NFS Porsche XP alatt, vmi .dll filet kell eltavolitani es indul. nezz korul a google-n en is ott talaltam meg annak idejen.
-
-
lastknight
csendes tag
Sziasztok!
Pár tapasztalat az Acer TM2492nwlmi-ről:
Kipróbáltam néhány játékot rajta:
- GTA SA fut rajta 1280X768-as felbontásban, low grafikával szépen.
- NFS 5, NFS 6 is, igaz ezeket csak 800X600-on néztem még.
- Max Payne is sszépen fut
- Knight Rider 2 is 600X800 -as felbontásban.
A VGA 64MB-tal ment.
Az akku kibír több mint 2 órát, bár ez attól is függ, hogyan lett töltve: ha kikapcsolt gép mellett van töltve akkor tovább bírja..
Nagyon jó a wlan kártya ami benne van, elég távoli szomszédok jeleit is veszem. Gyakorlatilag ingyen netezek mióta megvan
Nagyon gyenge a jelerősség, ennek ellenére a net jön 300kb/s-al is!
Megéri frissíteni az újabb inteles driverekre? Próbálta valaki? -
manitu666
tag
Tisztelt Aspire 5101 tulajdonosok! Vettem barátnőmnek egy ilyen gépet. Megcsináltam az újraparticionálást, leszedtem minden szar acer progit, új win-t tettem fel, de a gép így is iszonyatosan lassan boot-ol. Azaz nem is a boot-olással van a gond, hanem az asztal kb 1,5-2 perc alatt jelenik meg, addig csak a hátteret látom. Ha hibernálva állítom le a gépet, akkor ugye nincs ez a probléma. Kevés program van batéve az indítópultba, norton antivírus van fent (ez eléggé megfogja a gépet, de nekem is ez van fent (nekem travelmate 4222-s gépem van)). Van még valakinek hasonló problémája? Kevés lehet a ram (512Mb van benne), vagy mi lehet a gond? Valaki lemérné nekem, hogy az ő gépén mennyi idő alatt jelenik meg az asztal? Thx
-
cock
tag
Ittvan néhány játék amit megnéztem hogy megy az Xpress 1100 csipszettel (konkrétan Aspire 5100 noti). Az 1280x800-as oszlopban a zárójelben lévő felbontások az általam legjobbnak vélt felbontás a játékhoz. Az összegző oszlopban, csak azt mértem fel hogy hogy fut a gém a laptopon (tehát semmi köze a játékhoz, hogy mennyire teccik stb
)
Gém |1280x800 |Graf. beállítás |Összességében
----------------------------------------------------------------------------------------------
Alien vs Predator 2 |Nincs (1024x768) |MAX |Nagyon jó
American McGees Alice |Nincs (1024x768) |MAX |Nagyon jó
Beyond Good & Evil |Van |MIN |Nagyon jó
Black Mirror |Nincs (800x600) |MAX |Nagyon jó
Broken Sword 1 |? |MAX |Nagyon jó
Broken Sword 2 |? |MAX |Nagyon jó
Broken Sword 3 |Van |MAX |Tökéletes
Carmageddon TDR 2K |Van |MAX |Tökéletes
Commandos |- |- |Nem megy
GTA2 |Nincs (1280x960) |MAX |Nagyon jó
Heroes IV |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Heroes V |Van |MAX (de anti-aliasing: off) |Nagyon jó*
Indiana Jones and
the Emperor's Tomb |Nincs (1024x768) |MAX |Nagyon jó
1nsane |Van |MAX |Tökéletes
Lost Island |? |MAX |Nagyon jó
NFS 5 Porsche |Van |MAX |Tökéletes
NFS Hot Pursuit 2 |Van |MAX |Tökéletes
NFS Most Wanted |Nincs (1024x768) |MEDIUM |Elmegy
NFS Carbon |Nincs (1280x960) |LOW |Pocsék
Postal 2 Share Pain |Nincs (1024x768) |MAX |Nagyon jó
Quake 2 |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Quake 3 |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Risk 2 |- |- |Nem megy
Serious Sam 2. Encount |Nincs (1024x768) |OpenGL/Quality |Nagyon jó
Serious Sam 2 |Van (+ Widescreen be) |LOW |Jó
Settlers 2 Anniv |Van |MAX (kivéve árnyékok) |Nagyon jó
Silent Hill 2 |Nincs (1024x768) |MAX |Nagyon jó
Silent Hill 3 |Nincs (1024x768) |MAX (de Render.Res: 1024x512) |Jó
Silver |? |MAX |Nagyon jó
Simpsons Hit & Run |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Syberia |? |MAX |Nagyon jó
Syberia 2 |? |MAX |Nagyon jó
Thief 2 |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Thief 3 Deadly Shadows |Nincs (1024x768) |MIN |Elmegy
Tomb Raider 4 TLR |Van |MAX |Tökéletes
Transfusion 1.1b3 |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
Unreal 2 Awakening |Van |MAX |Tökéletes
Worms Armageddon |Van |MAX |Tökéletes
Worms World Party |Nincs (1024x768) |MAX |Jó
*Heroes V: Ehhez szeretnék még hozzáfűzni pár sort. Ez egy RAM-zabagép, eszi mint kacsa a nokkedlit. 512Mb rammal 10 perc míg betölt egy pályát, és játék közben is folyamatosan tölt és akad, de látszik hogy nem a grafika miatt, hanem a pálya mérete és részletessége miatt, itt csak a RAM számít. A videókari boldogul a MAX (de anti-aliasing: off) grafóval is, pontosan ugyanannyit tölt és ugyanúgy akad játék közben MIN grafóval. Szerintem 2 Giga RAM alatt még a Map editort sem érdemes elindítani nem hogy a játékot. 4 Giga RAM-mal talán élvezhető a gém
-
cock
tag
válasz
Akoshehe
üzenetére
a 3100-as nagyon hasonlít az 5100-as modellekre, az Acer FTP szerverén is a driverek ugyanazok a 2 modellhez, egy 3100_5100 vagy valami hasonló könyvtár alatt. Szóval nyugodtan használhatod az 5100-as drivereit. Jópár oldallal ezelött belinkeltem az 5100 összes eszközének 64 bites driver megfelelőjét. Használd azokat.
De erősen kétlem hogy a 64 bites win miatt lennének gyorsabbak a dolgok. Nekem fentvan mindkét rendszer, mert próbálgattam/tesztelgettem, és nincs szinte semmi különbség.
Ott valami más gáz lehet, 32bit xp sp2-vel nekem ugyanúgy hasítanak a dolgok mint x64-gyel.
U.I.: az nfs carbon néz ki a legpocsékabbul ezen a laptopon az összes játék közül, 32 bit WinXP-n és x64-en is ugyanolyan trágya. -
ChME
tag
válasz
gringo77
üzenetére
Véleményem azonos a sokunkéval: egy notebook nem tuning gép. Memóriát mindegyikben lehet cserélni, merevlemezt is, egy-két mini PCI-s kütyü, de ezek sem elterjedtek. A többi már annyira drága, meg rizikós, hogy inkább veszel egy másik laptopot, a régit meg eladod. Vagy kapásból olyat vegyél, ami kell, s ne arra építs, hogy majd Celerom M helyett Pentium M-t raksz, stb..
-
gringo77
csendes tag
Sziasztok abban kellenne segítség, hogy az Acerekben milyen alaplap van ?Tehát erről honnan tudok meg infókat ha segítenétek jó volna mert ezen nagy világban ''Internet'' nem találtam semmit vagyis a magyar oldalakon senki nem ír semmit.
Az érdekelne, hogy az Acer Aspire alapja milyen és mit bír el minden főbb adataot akarok tudni mert lesz egy és nem akorok csak úgy megvenni egy gépet ha nem tudom mi van benne milyen erőket lehet bele tenni vagy mit lnem lehet fejleszteni.
Köszike az infókat előre is.
szisztok

-
ChME
tag
válasz
Akoshehe
üzenetére
Nekem sok driver, ha nem is 64 bites (a gépem nem 64 bites
), de nem az Aceres ''gyári'', mivel én vadásztam össze a gyártóktól. Nem érdemes megijedni, néhány nehezebb eset kivételével általában lehet találni - néhányat meg leírtak korábban, hogy kell áthekkelni, hogy menjen. Még ha nem is ehhez a laptophoz, de az alapvető trükkök nem változnak. Egy keresést megér a topicban. -
Akoshehe
csendes tag
Szijasztok!
Lehet hogy nem a legmegfelelőbb fórumot kerestem meg a problémámmal, de majd meglátjuk. Szóval a gondom a következő: Van egy ACER Aspire 3100-as laptopom, melyre alapból linuxot adtak, odáig nincs gáz, lezúztam a rendszert és már megy minden. Aztán később haver vett 1 szinte teljesen ugyanilyet, azzal a különbséggel hogy neki 64bites windowst toltak fel rá, beépítve minden driverrel, a problem az hogy még 64 bites rendszert tok szerezni, de a drivereket nem tudom előkeríteni sehonnan sem
. Az Acer honlapon nincsenek 64 bites driverek, haver gépjéből meg nem tudjuk előszedni. Azért lenne fontos, mer nekem otthon 32 bites windowson szinte semmi game nem megy, meg tetűlassú a cucc, havernak meg (teljesen ugyanolyan a config!!) megy még a NFS: Carbon is.... Légyszives, ha valakinek van hasonló típusú laptopja, és esetleg van hozzá telepítő CDje, 64 bites driverekkel az kérem keressen már meg, vagy ha esetleg van ötletetek arról hogy merre találnék ilyen drivereket az segíccsen lécci. Köszönöm előre is. -
Lagler
tag
Ahh köszi!

Közben én is utánanéztem, és találtam egy jó kis leírást, amit a magamfajta újoncokkal megosztanék, ha lehet:
http://www.computerlaptopmemory.com/installing_laptop_memory.html
Szerintem aki olyan kezdő mint én az is meg tudja csinálni ez alapján!
Üdv: Ákos
u.i: Amint meglesz a gép, letesztelem mit tud és majd jelentkezem! Nagyon kiváncsi vagyok erre az osztott videómemóriára
-
Lagler
tag
Hali!
Még egy kérdés...Hipermarketben vásárolnám meg a notit, és máshol vennék bele +512 ramot. Otthon bele tudom magamnak rakni, vagy kell hozzá a szakszervíz??
Ha bele lehet rakni otthon is, akkor azt hogyan kell? Asztali gépeket szereltem már, meg szedtem szét-raktam össze, de notit még nem. Mennyiben más ez? Mire kell figyelni egy memóriakártya berakásnál? Lehet ebbe a típusba egyáltalán mégegy memóriamodult rakni?
---> 3103 NWLMi
Köszi.
Üdv: Ákos -
Lagler
tag
Sziasztok!
Köszi a gyors választ! Akkor belevágok a buliba -
gringo77
csendes tag
Sziasztok segítségeteket kérném!
Az Acer Aspire 5101-es el viszi nem (lesz gond vele) a DDR2 667 MHz memoriát mert ez tuán nem tudtam utánna nézni köszike előre is.
sziasztok

-
SKyN3T_54
csendes tag
nhc kinek mennyi aksi elhasználódási %-ot ír?
nálam acer 4222nwlmi 3hetes, és nhc szerint 1% a wear level. lehet ezeket az új notikat már szar aksival gyártják-adják.... -
vert!g0
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
Igen folyamatosan 128-at foglal le, ugyan úgy mint az asztali gépekben az integrált videókari, mivel ez is az végülis.
Lagler: 1G rammal már egész szépen futnak rajta a játékok, szerintem az 1.6 biztosan szépen fut rajta source már húzósabb, maxon szerintem biztosan nem fog futni, de olyan közepesen mennie kellene. A WoW nállam egész élvezhetően fut, más játékot nem nagyon volt még időm felrakni, de ha játszani akarsz akkor ajánlom a memó bővítést 1G-re. -
orkester
őstag
Szia!
Elvileg automatikusan feltornázza magát 128ra, ha van elég ram a gépben. 512 kevés lesz, legalábbis nálam nem maradt 128on, hiába tettem át BIOSban. Alapon 64MB-ot használ.
Szerintem az említett játékok kéne, hogy fussanak rajta, ha nem is max. garfikával.
Ezzel kapcsolatban merült fel bennem is egy kérdés:
Most néztem![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/061115/video_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Ezek szerint 831MB memóriát használ max. a vga és 128 folyamatosan le van foglalva neki? -
Lagler
tag
Sziasztok!
Láttam alább írtátok, hogy jó kis gép az a 3103-as. Lenne is rögtön egy kérdésem!
Az Ati Radeon Xpress 1100/64mb videókari mit bír? Nekem konkrétan Counter-Strike 1.6-ra, és esetleg Counter Strike Source-ra kellene! (jól fusson)
Ez az osztott memória dolog hogy működik? Amit jelölnek az az alap és ehhez jön hozzá amit a rendszermemóriából használ, vagy nem? Csak azért kérdezem, hogy lehetséges-e hogy a 64mb-ot fel tudom tornázni 128mb-ra? Mert mindenhol így írják: ''akár 128mb osztott memóriával''.
Amúgy hétvégén tervezem venni a notit!
Please help me! Mi ez az osztoztt memória dolog???
Előre is köszi!
Üdv: Ákos
[Szerkesztve] -
cock
tag
Na megnéztem a Quake3-at, ez felbontás szempontjából bajos, ugyanis nemhogy 1280x800-as felbontás nincs benne, de még 1280x960 sem. 1024x768 felett 1280x1024 a következő beállítható felbontás. Itt 2 szempontból is rosszabb a helyzet, mint az NFS esetében, ugyanis itt csak az aljából vág le, és az 1024 magasság miatt 224 pixelt (nem pedig 160-at a 960-as magasság esetében). Így nem látszik semmi a HUD-ból, amin az életerő, pajzs, muníció stb található.
1024x768 esetében széthúzza a képet, de nem lesz csúnya, alig tűnik fel.
Az hogy itt nincs 1280x960-as felbontás és hogy csak az aljából vág le oversize esetén, ez szerintem mind az OpenGL sajátosságai, bár kitudja...
[Szerkesztve] -
vert!g0
csendes tag
Én eddig a WoW-ot dobtam fel rá szépen fut rajta közepes beállításokkal, bár én már bővítettem 1G-re a memóriát így 128 jut a VGA-nak is. Hétvégén ha lesz időm felrakok pár játékot és meglátjuk mit bír ,de most az asztali gép winyójával vagyok elfoglalva, mert sajnos behalt
Egy partíció olvashatatlanná vált eggyik napról a másikra 
A memóriával viszont volt egy érdekes tapasztalatom. 512MB-s Samsungot vettem bele 533-asat. Kértem rakjuk bele kipróbálni, meg is csinálták ott a szemem előtt, szóval korrekt volt a srác nagyon, viszont windows töltés közben, mármint mikor már bent volt a winben megfagyott... Gondoltam megesik... Restart után minden jónak tűnt Everest memória testeket is futtattam, indítottam utánna egy 3DMark 03-at is futott szépen minden, de mikor kiléptem a tesztből megfagyott utánna produkált egy gyors kékhalált és újra indult... Azóta minden rendben megy, de ez mitől lehetett
?
[Szerkesztve] -
cock
tag
válasz
liquidmoon
üzenetére
amiket én próbáltam:
Settlers II. 10th Anniversary: Tökéletesen megy 1280x800-ban, max grafóval (csak az árnyékokat kell leszedni mert attól viszont akadni kezd)
Worms Armageddon: Tökéletesen megy 1280x800-ban, max grafóval
NFS Carbon: Nagyon nem erre a gépre tervezték. Minimum grafón nem akad, de nagyon csúnya, mediumon már szarrá akad. Nincs 1280x800 felbontás, 1024x768-ban széthúzza a képet és mégocsmányabb lesz. 1280x960-ban nem húzza szét hanem a felső és alsó maradék 80+80 pixelt levágja, szal marad az aspect ratio, még így néz ki a lehető legjobban, de ugye emiatt a felbontás miatt is lassul egy kicsit.
Quake3: Max grafóval simán megy, de már nem emléxem hogy tudott e 1280x800-at, majd otthon megnézem.
Mással eddig még nem próbáltam. -
liquidmoon
aktív tag
Probálta már vki az 5101en a 64bites vistát? Ha igen, akkor milyen driverek kellenek és honnan? És persze a kérdés, hogyan fut 512 rammal?

Nem olyan régen kérdeztem, hogy milyen játékok mennek rajta normálisan, erre nem igazán kaptam választ...
-
Kokkantas
senior tag
Ehh, ezt már sulinetre is lehet kapni...
TeeJay:A Celeron M nemsokkal rosszabb mint a Pentium M, annyi a különbség, hogy a celeronban csak 1MB L2 cache van és nincs benne speedstepping.
A sempronban van speedstepping, 25W TDP-s a proc ami bennevan a 3103 xxx-ekben ha jóltudom.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
hol lehet utánanézni a notebook prociknak hogy melyik mennyit fogyaszt meg milyen teljesítményű kb?
az a celeron M 420 1,6GHz már elmenne powerpointnak meg max DVD minőségű videó kivetítéshez
végülis azért kell a templomba a projektor mellé notebook hogy diavetítés, fotó prezentálás meg 1-2 max dvd minőségű videó bemutatása -
orkester
őstag
Azt hiszem pont itt olvastam, hogy az Acer notihoz az akksit már fullra töltve adják. Akkor eszerint nem tanácsos az akksit egyáltalán nem használni, hanem legalább havonta kezelésbe venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LEGO klub
- Mini PC
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- Gigabyte Aero 17 XE5 - RTX 3070 ti, 32 gb DDR5 ram, I7 12700h, 4K UHD kijelző, 1024+512 Gb M2 SSD
- Acer Nitro V15 16/512GB RTX3050 6GB 2028.06.24. MM jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Ezt egyszerűen nem tudom felfogni hogy miért nem 200-on megy akkoris, hiszen a proci órajelét (800Mhz) simán osztja a 200 is, és az én elméletem az volt hogy azt a legnagyobb osztót választja ki, ami még belefér (kisebbvagyegyenlő) a RAM frekijébe.

RAM CPU/5 > 160MHz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)