Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takygyerek
csendes tag
Üdvözlöm az urakat!
Az alábbi problémám van:
Adott egy Acer TravelMate 5330 tipusú notebook!Az ujlenyomat olvasó szoftvere összekavarta a BIOS jelszót, és a gép nem indul el. BIOS jelszó BOOT jelszó minden van benne.
Ezt kellene valahogy kiszedni.
Az ügyfélszolgálat azt mondja küldjem be szervizbe és jó pénzért kiszedik. Ezt nem akarom, ugyanis a notebook 3 napos sincs, és nem akarok fizetni.Adalék a notihoz: Se CMOS elem nincs benne, se DIP kapcsoló, sőt a BIOS chipet se találom.
Segítsetek, hogy is tudnám kiszedni a jelszót.

-
Flex Wheeler
tag
Sziasztok van egy acer aspire one netbookom, és meghalt nem indul el, van egy másik annak is ugyan ilyen baja volt, és biost frissitettek rajt. Kérdés hogy tudok e valahogy ezen is biost frissiteni , hogy ne keljen visszaküldeni gariztatni.
-
Galogh
csendes tag
Sziasztok!Akinek van acer extensa 5620 laptop ja akkor lécci irjon h neki gyáriba milyen cd író progija van!Mert Kaptam 1 vírust ujra kellet rakni vistát és bazzz ---ták vissza rakni az íróú progit csak nem tom mi volt a neve!Akár akinek van acer laptopja az is írhat neki milyen van rajta!Vagy a fórumra írjatok!De ha lehet akkor a matuja11@hotmail.com ra köszii4

-
master12
csendes tag
sziasztok
szemezgetek egy acer aspire 5536G tipusú notebookkal viszont találtam a tipus billentyűzetéről egy-két aggasztó képet...
http://www.notebookcheck.com/typo3temp/pics/9e4dfc9cab.jpg
http://www.notebookcheck.com/typo3temp/pics/c2facc395b.jpg
azt hiszem a 'k' billentyű elferdült. szerintetek egyéni probléma lehet vagy ilyen könnyen tönkre megy a billentyűzet? az lenne a legjobb ha valaki rendelkezne egy ilyen géppel és megosztaná a tapasztalatait.
előre köszi a válaszokat -
master12
csendes tag
köszi szépen megint

-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! Acer garancia-menete jó? nem karcolják össze a noteszgép tetejét, stb? mert valószinüleg az akksimmal gondok vannak, és aggódok

-
mozesgy
tag
válasz
master12
üzenetére
Szia.
A képekre én is felfigyeltem, mert nem egyeztek meg a különböző oldalakon, de szerintem ez az új design-os. Sajnos mindenhol fel van tüntetve, hogy ez csak tájékoztató kép és illusztráció.
Ujjlenyomat olvasót nem írnak hozzá, ezért nem tudom a választ.
Itt elég korrekt a leírása: [link]Itt: [link] azt írják hogy nincsen rajta ujjlenyomat olvasó.
Javaslom mielőtt el kezdenél szaladgálni boltokba, telefonon tedd fel a kérdéseket néhány boltban. A vásárlás előtt én is telefonáltam, de nem tudták a pontos adatokat, ezért átirányítottak egy hivatalos ACER szervizbe (telefonon), és ott mindent korrektül elmondtak.
Ha veszel is gépet, a BIOS jelszó beállításnál körültekintőnek kell lenned, mert én ezt megszívtam rendesen. Volt a jelszavamban mindenféle karakter, aminek nem szabadott volna, és onnantól nem tudtam BIOS-ba lépni egy frissítésig, amit egyik haverral megcsináltattam.
Remélem tudtam segíteni a döntésedben.

Elégedett ACER tulajdonos.
Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector -
master12
csendes tag
jah még azt szeretném megkérdezni hogy ami a képen van notebook az acernél az biztos az az új fajta dizájnal rendelkezik? csak mert ha rákattintok a képére akkor egy teljesen más notit ad ki....
jah meg az, hogy ebbe már van újlenyomatolvasó mozesgy?
előre is köszi a válaszokat. -
master12
csendes tag
köszi szépen

-
zabcs80
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5735-ös notebook-om. Gyári Windows Vista Home Premium van hozzá. A rejtett particióról hogyan tudom újratelepíteni a Windowst?
-
mozesgy
tag
válasz
master12
üzenetére
Szia.
Véleményem szerint ACER-ben leheletnyivel jobb a VGA, de itt [link]
találsz róla infókat.
Összességében is az ACER-t választanám, mert valamivel olcsóbb, a VGA sem rossz, csatolófelületek is megfelelőek, van OP rendszer rajta, leheletnyivel a proci is nagyobb, és a saját tapasztalatom az nagyon pozitív az ACER-ről, igaz csak 1 év a gari, de én is most filózok még egy év vásárlásán. (9 ezer körül mozog.)
Jó dillemázást..
Elégedett ACER tulajdonos.
Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector -
aqwer21
tag
Sziasztok!
Miért van az hogy a bios frissitést követően a gép ha ujrainditom , leáll majd 4-5 mp után kapcsol be és indulna ujra, csak nincs kép meg semmi ! Ahogy leveszem a töltöröl és várok pár másodpercet, akkor ha bekapcsolom minden ok! Próbáltam ujra rakni de minig lefagy a gép annyira hogy az aksit kell kiszednem! Csökkentett modban simán ujraindul semmi gond, viszont nem tudom onnan sem feltenni, mert azt irja hogy nem találja a BIOS drivert...! Visszatenném az elözö biost, de pendriveról nem engedi! Ötlet?
Köszi -
master12
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a noti--->http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=39050
Vagy ez a noti az erősebb?--->http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=24005
Főleg a videókártyák teljesítménye érdekelne.
Előre is köszi a segítséget. -
Nunder
őstag
válasz
miha87
üzenetére
Ne is kísérletezz vele. Nem lehet alaplapba integrált kártyát cserélni max ugyanolyanra. Egy külső videó kártyát tudnék elképzelni, ami olyan teljesítményű mint egy asztali és olyan külsőleg mint egy külső HDD. Csak kérdés megéri e. Emlékszem nem olyan régen volt egy teszt róla a PH!-n, de nem tudom hogy lehet e már egyáltalán kapni. Utána kéne nézni.
-
miha87
csendes tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy integrált videokártya mellé lehet -e tenni másik, játékra alkalmasabb videokártyát, és ha igen milyet érdemes?
a gépem típusa:
acer aspire 5315
proci: intel celeron 560 (2.13 GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 cache)
integrált videokari: mobile intel GMA X3100
memória: 2 GB DDR2
merevlemez: 120 GB HDDha valaki tud segíteni előre is köszi.
-
Nunder
őstag
Ennek a hirdetésnek a Hardveraprón van a helye.
-
SP0K
csendes tag
Üdv! Eladó a következő gép, vadonat új, bontatlan, garis!
Acer Aspire One D150 (Intel Atom N280) fehér színben! Akit érdekel üzenjen!
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
nem tudom, h ki volt-e emelve a cikkekben, illetve a postokban céloztál-e rá, de eztán, ha erről az intel vga-ról (X4500MHD) van szó, akkor neonbetűkkel emeld ki
Media Player Classic Homecinema 1.2.1161 beta
ugyanis én végig az oldalukról/sourceforge-ról letölthető stabil verzióval próbáltam, és közben nemrég fedeztem fel, h van beta (nem is tőlük/náluk), amivel meglehetősen pozitívan javult a lejátszási statisztika.
látok apróbb vsync problémákat, főleg feliratozásnál, illetve eldobott filmkockákat egyes cuccoknál, de egészen élhetővé és hd-ra 90%-ban használhatóvá vált így a cucc...
1080p-s cucc most nincs sok fent, de azokkal is jó tapasztalataim lettek.
ugyan is kicsit jobban blokkosodik, gondolom a hibajavítás/képjavítás algoritmusa más, de jó minőségű cuccnál nincs nagy jelentősége. -
aqwer21
tag
Hello! Van egy nagy problémám! Adott egy 320 GB os vinyó,egy Acer 8930g laptopban van benne! Windows 7 et tettem fel abból is a 64 bit es verziot mert van 4GB DDR3 ram benne..mindegy...szóval azt csinálja a gépezet hogy törlök egy játékot(HL2) tele van minden félével, elvileg simán kellene törölnie, de olyan csiga lassú(kb egy óra alatt törölné le!!!)
hogy az nem igaz és ráadásul a proci meg 100% on megy a törlés alatt! Másolni dvd-röl kb 2600kb/s ami egy nagy kaki...! Mi lehet a baj? a vinyót a Hard Disk Sentinel 100% kosnak látja és semmi hibát nem ir ki..! A win 7 kever be? Légyszi segítsetek...Köszi -
G3
csendes tag
Sziasztok! Van egy Aspire 1670esem (LW80) es nagyon nem akar toltodni az akksija es nem mukodik halozati aramrol sem, a led csak villog. Olvasgattam sokhelyen forumokat es rajottem hogy valoszinuleg az alaplapon levo dc dugo erintkezesi hibas. Nos ezen felbuzdulva kiszedtem az alplapot es vettem egy uj dc csatlakozot bele es elkezdtem erosen nezegetni amikor is rajottem hogy nem akarom sajatkezuleg leszedni es ha leszednem is nem tudnam hogy odaforrasztani az ujat mert nincs celszerszamom. Szeretnem kerni valakinek a segitseget aki nem kezdo ebben, hogy cserelje ki nekem. Varom a lelkes jelentkezoket es meg a kerdesem, hogy szerintetek is ez lehet a baja? Rovid tortenet: van hozza 2 akkumulator, egyikse toltodik. Az egyik a gyari a masik kesobb lett veve, mivel az elozo tulajdonos arra gyanakodott hogy az a rossz. Tovabba 2 adapter is van hozza szinten ugyanebbol a gyanubol kifolyolag. Egyebkent amikor 230on van a gep akkor nemileg feltotodik az akksija es mukodik is tokeletesen kb 10 percig aztan energia hianyaban leall.
-
Nunder
őstag
válasz
stephen
üzenetére
Na most valaki javítson ki ha tévednék, de ha te Linux-al vetted, akkor a CD-n a Linux driverek vannak nem? Ha XP-t tettél fel, akkor meg kell szereznek a gépedhez kompatibilis XP drivereket. Szerintem a VGA driver hibája a csíkozódás. Próbáld meg letölteni minden komponenséhez a gépnek a megfelelő XP drivert és akkor hátha nem fogja csinálni. Ha ennek ellenére továbbra is fennáll a hiba, akkor szerviz. Ha esetleg félreértettem akkor bocsánat.
-
stephen
csendes tag
Acer 5730Z aspire gondom van. Készenléti üzemből néha csíkozva ill kifehéredve jön vissza a kép. Ritkán indításkor is és nem segít semmi csak a leállítás. Xp-t használok rajta linux-val vettem,cd-s driverek vannak rajta. Várom a megoldásokat,kösz,ennél szebb napot nyárra.
-
dragonboy
csendes tag
az lenne a kérdésem hogy az Acer 6930g 644g32N notimban miért nem műxik normálisan a dvd író. (optiarc dvd-rw ad7560s). mert írni dvd-t és cd-t is tok de ujraírható lemezt nem tok törölni vele se neróval se ashampooval mert azt írja ki hogy azok ROM-ok (dvd-rom, cd-rom) vmi ötlet?
-
brutaka
tag
Végigpróbáltunk mindent, végül egy OMEGA nevű valami segített amit az egyik fórumtárs ajánlott! Nem egy gépet raktam már újra, de ez már teljesen megőríít

Újabb gondja:
Ha fel akarom tenni a web 'N Walk managert kér valami filet telepítés közben, valami
gt72ubus.sys -t
amit mindenképp meg kellene adjak! Ha hozzáteszem másik géphez akkor rögtön feltelepíti önmagát! Már az összes wifi drivert újratelepítettem, ezt a filet meg lehetetlen letölteni bárhonnan is:S
ötlet?
-
brutaka
tag
Sziasztok! Mi lehet a gond akkor, ha egy notebookhoz, nem hajlandó semmilyen VGA drivert feltenni? A hivatalos oldalról töltöttem le, de azt írja ki hogy nem alkalmas a jelenglegi hardverhez
Sem az Inteles, sem az Nvidia sem az Ati
mit csináljak?
Extensa 5620 és XP -
-
lajszer
tag
válasz
Nunder
üzenetére
Gondolom hogy megszűri..
De ezt a funkciót neem lehetne ki-be kapcsolni..úgy lenne jó..A másik gondom: Van nagy erősítőm, szintetizátoromhoz, de ha rákötöm a laptopot (jack-rca-val), ilyen furcsa háttérzajt hallok, mikor dolgozik a gép..mintha valami zavarná a jelet..
Ami érdekes, hogy ha ugyanígy rákötöm az asztali gépet, semmi háttérzaj, szól szépen, tisztán!
Gondoltam, hogy szar a laptop hangkártya, ezért vettem ilyen kis USB-set, de azzal is ez a gond :S:S:S -
brutaka
tag
-
armithis
csendes tag
sziasztok a problema nem tudom, hogy csak ennel a markanal letezik de ide irom mivel Acer laptopom van.
Szoval eltunt a lomtar
veletlen szerintem sikerult letorolni, hogy lehet visszahozni?koszi
-
brutaka
tag
Sziasztok! Van egy Acer Extensa 5620 notebook! Ebbe belemenne egy:
T5250 1.5 Ghz -es proci?
Most egy T5550 van benne!A csere oka az lenne, hogy az a gép, amiben a nagyobb teljesítményű van, egyedül worms-ozésra van használva, a másik pedig terhelve van rendesen! És akkor gondoltuk kicseréljük

-
Redy
tag
Már kétszer újratelepítettem ezt az 5315-öt. Most már nem tudom mi lehet a baj. Amire mindennel végzek fenntvan a virusirto (eset smart security) és a gép felteszi a frissítéseket, újraindítás után vírusirto szerint a rendszer veszélyben van. Megnézem eset tűzfala helyett windowsé megy, és minden újraindítás után ezt csinálja. Az eszközkezelőben nem lát valami belső audio eszközt pedig hang van de, a gépen lévő hangerőgombok nem működnek+ régen kiirta amikor wifit benyomtam hogy bekapcsolva vagy kikapcsolva de most semmi. Szerintem minden drivert feltettem de már nem tudom mi lehet a baj

-
Nunder
őstag
válasz
Milan24
üzenetére
Ha ugyanazt takarja, mint a Samsung új LED TV-i, akkor jóval kisebb energiafogyasztás, keskenyebb keresztmetszet, éles, tiszta kép jellemzi őket, természetesen HD adásnál jön ki az igazi előnyük. A látószög azt hiszem jóval nagyobb mint az eddig megszokott kijelzőknél.
Tesztet nem igazán találtam róla értékelhetőt, de egy kis videót igen, ahol körbemutogatják a fontosabb elemeket, amik a specifikációban is benne vannak. Igaz hogy orosz, de a lényeg látható. Íme
-
Milan24
aktív tag
Acer Aspire 7738. Erről kellene nekem egy kis teszt vagy képek vagy valami. Magyar-e a billentyűzet meg ilyenek. LED HD kijelző mit takar? Mindenhonnan látni a kijelzőt mer LEDes?
-
mozesgy
tag
válasz
Nunder
üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget, sikerült.
Egyszerű volt, de vista alatt még nagyon nem vagyok ismerős sajna.
Örök hálám...
Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
Redy
tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy acer 5315-ös laptopot újratelepítettem vistaval. Feltettem a drivereket és a wifi folyamatosan narancssárgán villog ha netezek. Újratelepítés elött ha bekapcsoltam a wifit lent zölden kiirta hogy vezetéknélküli bekapcsolta de most nem. Mi lehet a probléma? vagy nálatok is folyamatosan narancssárgán villog a led?
-
lajszer
tag
Sziasztok!
Acer laptopommal lenne egy kis gond!
Ha csatlakoztatok egy fejhallgatót és egy mikrofont, semmi gond nincs a rögzítéssel, simán felveszi a hangom! De én közvetelenül neem hallom magam vissza a fejhallgatóba (asztali gépemben, amit mondok mikorfonba egyből hallom fejhallgatón/hangszórón). Mi lehet a baj? (van usb-s "hangkártyám" az a kis pendrive-szerű, de azzal is ugyanez a gond) -
Nunder
őstag
válasz
mozesgy
üzenetére
Emiatt ne szidd a gyereket se, és te se verd a fejed a falba.
Ha jól sejtem ez megoldja a problémád:1. Jobb klikk az asztalon
2. Menüben a Testreszabás ikon (uccsó)
3. A megjelenő ablakban a bal oldalon lesz egy kis felsorolás. Ott kellene neked az "Asztali ikonok módosítása" link
4. Mikor rákattintottál, a kis felugró ablakban látni fogsz 5 féle jelölőnégyzetet. Ezek azt hivatottak szolgálni, hogy melyik ikon jelenjen meg az asztalon. Mikor a gyerkőc a géphez nyúlt, valszeg kijelölve maradt az ikon és a delete-vel kitörölte. Ilyenkor ez a jelölőnégyzet is kitörlődik, úgy veszi a rendszer, hogy nincs rá szükséged. Szóval egy szó mint száz: jelöld be a lomtár ikont és elvileg megoldja a problémád.

-
mozesgy
tag
Sziasztok.
Olyan problémával találkoztam jelenleg, amivel még soha egy oprendszernél sem.
Gyermekem hozzányúlt a gépemhez(3 éves), és azonnal eltűnt a lomtár ikonja, és újraindítás után sem állt vissza. Gyári vista van a gépen még (32 bites).
Ha valaki tudna rá megoldást? azt nagyon megköszönném.
Teljesen tanácstalan vagyok
PLS help....
Köszönöm.Eredeti Windows Vista® Home Premium , Centrino2 P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3M cache), 17" WXGA+ CB, NVidia GeForce 9600M-GT 512MB, 2x2GB DDR2, 2x250GB S-ATA, BluRay drive, AGN wireless, 6 cells, 0.3 CrystalEye, BT, Fingerprint , HDMI, DASP, 5in1 card reader, ExpressCard, PC card slot, EasyPortIV connector
-
roxan
senior tag
iponnál olcsó, alig több, mint a nagykerben
-
roxan
senior tag
Na most néztem (usanotebook.hu), hogy általában 360 napon belül kell aktiválni, csak a véletlen sérüléseset 90 napon belül.
-
ooooobi
őstag
[japán 3810T teszt]
itt egesz jol viszi a HDt a végén viszont winXP felirat is feltűnik, sza lehet az alatt ment ilyen jol -
Nunder
őstag
Valaki próbálkozott már az SP2-vel Vistára? Magyar változat elkészült már?
Egy zavaró dologról kérném a véleményt. A mai napon fordult velem először elő, de rögtön 3-szor. Egyszer csak a gép fogja magát és se szó se beszéd átdobja magát energiatakarékos üzemmódba. Ekkor meg ugye wired -lan kilőve -> net szakad. Nem nagy baj, de újra kell indítanom ahhoz, hogy újra engedjen csatlakozni, mert addig csak azt írogatja bőszen, hogy a miniporton keresztül akar csatlakozni, de semmi. Mitől lehet ez? Néztem, nem volt áramszünet, nem volt lenyomva a hálózat. Ezt maga játszotta le. Ötleteket várom.
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
maradjunk annyiban, dxva profillal készített (--level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 3 --b-rdo --bime --weightb --direct auto --filter -1:-1 --trellis 2 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --vbv-bufsize 50000 --vbv-maxrate 50000 --me umh) cuccokhoz jó.
ha hiszed, ha nem egyetlen hdtv 720p ripet nem találtam a vinyómon (pedig elég széles a választék), ami ment mpc-hc alatt. illetve magasabb bitrétesű 720p-t meg már a necces felett játszik le.
mondottam, a dxva támogatás x264 alatt bizony fehér holló. a scene szabályok egyáltalán nem követelik meg, az internal rilízek sem különösebben foglalkoznak vele. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ooooobi
üzenetére
Szerintem semmi értelme, bár életemben nem hallottam még HD4330-ról, de a számozás alapján legfeljebb 80 shader lesz benne, azzal meg sokra nem mész, akksiban mínusz másfél óra legalább, HD-ban pár formátummal többet gyorsít, de mkv-ra jó az X4500MHD is (Media Player Classic Home Cinema-val). Mivel melegebb is a Radeon az integráltnál, így valószínűleg picit zajosabb is lesz.
-
ooooobi
őstag
elvileg lessz 3810TG amit ATI Radeon HD 4330-el szerelnek, ez mennyire huzhatja le az akku teljesítményt, illetve a HDvideo lejátszáson mekkorát dobhat? egyáltalán kapható lessz e nálunk? erröl nem találtam infót
-
ooooobi
őstag
Valaki próbált már rendszert cserélni a 3810T-n? iponon irja egy srac h neki nem sikerült, és csak szervízben tudják visszarakni az eredetit, na most én ilyet még nem hallottam, de ha tényleg nem lehet akkor inkább nem rendelem meg peströl a gépet h aztán meg szívjak vele.
-
master12
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a noti--->http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=24743
lehet egy jó választás?
Az árat ne nézzétek mert jutányosabban is tudok szerezni!
Főleg a videokártya teljesítménye érdekelne, mert nem tudtam meg sokat róla.
Előre is köszi a segítséget! -
h_rowley
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
restart után jó volt csak megilyedtem, tegnap meg kék halálozott... és ma újraindítás után írta az action center h talált megoldást a problémára.. és az ati driver omlott össze igen, ahogy mondtad.. hála az égnek windows 7 action centere nagyon jó hogy van mer különben most rághattam volna a fogam h mitől volt a kékhalál.
-
h_rowley
tag
Sziasztok!
Lenne itt egy nagy problémám, amikor ma bekapcsoltam a gépet elmentem fogatmosni és mire visszaértem ez fogadott
ezt mégis minek köszönhetem vajon? kezdjek félni, javítattani kéne a gépet?:S szeptemberbe jár le az 1 év gari, de még nem vettem garancia bővítést pedig nyárra terveztem.. és ha veszek hol tudom jutányos áron megvenni? válaszokat előre is köszönöm!
-
Frapé
csendes tag
Hali!
Mit gondoltok. mikor lehet majd su9400-zal felszerelt timelinokat kapni? Van rá esély, hogy még júniusban? -
centerweb
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Adott egy Acer EMachine E525 laptop (ma délelött hozta meg a futár). És az a baj vele, hogy leállításnál és újraindításnál a "Windows leáll.." (XP) feliratnál egyszerűen nem kapcsolja/indítja újra magát, hanem megáll. Csak akkor kapcsol ki, ha közbeavatkozom a kikapcsoló gombbal. Mi lehet a probléma?
-
Ironman23
csendes tag
Sziasztok!
Aspire 2920-hoz kellene Service Guide. Esetleg tud vki egy linket?
üdv,
A -
ooooobi
őstag
jöhetne már az a 3810T teszt

-
törölt tag
én is csak használnám.
egy kis hp-m volt eddig, méla kussban, de a végelgyengülés felé tart, valami csörög is benne, a ventije fura hangokat ad ki néha, ha elindul, és a háttérvilágítás is vibrál hidegen. és kb. 80 perces akkuidővel.
ez szebb is, jobb is, kisebb is, gyorsabb is, vista is megy rajta. de a hangja rettentően idegesít. 52 fokon vált a venti eggyel feljebb. és kb. 60-ig megy fel full terhelés alatt. kérdezem én, miért? csak h velem kiszúrjanak. azért mertem bevállalni, mert azt gondoltam, ulv. ez biztos kussol.
157-ért vettem, számlás, már regisztráltam is elvileg. mennyit ajánlasz érte?
és most félig-meddig komolyan. -
zso79
őstag
válasz
üzenetére
Ez egy szakmai fórum, jogosak a részletekig belemenő meglátásaid, de én azt a tábort gyarapítom, akik inkább csak "használják" a vasat. Hűtésre biztos lesz BIOS upg. (az enyémhez is volt), HD-t meg úgy is olyat tölt le az ember, amit meg tudni nézni a gépén. (Tudok olyan demot is, amin még a PS3 is elhasal
)Amúgy pont ilyenre tervezek cserélni, vagy 4810-re. Nem használom már ebben a VGA-t...
Ha valakit érdekel szóljon bátran
-
törölt tag
olyan sok különbség nincs. csak én sarkosabban fogalmaztam. meg kiszúrom, ha hd-nál hiba van.
Ami azt illeti, konnektoros használatnál volt hangja a gépnek, na nem túl sok, de volt. Teljes terhelésre ezt a zajszintet nem sokkal tudtuk feljebb vinni, de zajtalannak távolról se neveznénk ilyenkor a gépet. Egészen más volt a helyzet akkor, ha a tápkábelt kihúztuk és csak akkumulátoros üzemmódban piszkáltuk a notit. Ilyenkor teljesen elhallgatott a ventilátor, gyakorlatilag csak a szellőzőnyílsához odatapasztott fül tudta megmondani, hogy még működik belül a légkavaró. Terhelésre nagyjából olyan hangja volt, mint 230V-ról üresjáratban, aminek nagyon örültünk.
a hang mondjuk relatív. de én elvárom, h kussoljon egy ulv-s proci, pláne, h valami hype-olt hűtési rendszerrel reklámozzák. és alapjában véve a konstrukció hibás, mert mihelyt kihúzom a tápkábelt, elkussol. pedig nézem, és közben semmi sem változik, szorzó, vcore ua a cpu-z szerint. akkor mi értelme van, h táp alatt megy a venti?????
Először a VLC Media Playerrel próbálkoztunk, amely kizárólag a processzor erejére támaszkodik. Itt már a 720p-s anyagokkal is majdnem meggyűlt a bajunk, 60%-os CPU terhelés mellett nem teljesen folyamatos képet kaptunk, az 1080p-s anyagok élvezhetetlenek voltak.
720p-nél meg érdemes nézni, hogy pl. mpc-nél lejátszáskor az fps, jitter értékeket. ffdshow 2 belső kodekje, coreavc dettó rossz értékekkelt tolta alacsony és közepes bitrátán. egy durva cabacos, tisztességes x264 magasbitrátás encode meg egyenesen szar. alatta ugyan nem nézhetetlen, de én kapásból látom azon hibákat is, és zavar. dxva meg ritka, mint a fehér holló.
a fura az egészben, h a proci egyáltalán nem melegszik, feleslegesen van túllőve, sokkal magasabb hőmérsékletnél is bekapcsolhatna. de ha nyúzva van, akkor hangos, ez meg már nem relatív. teker a ventije. az alja azért a langyos felett van.
fel kéne húzni rá egy win7-et meg egy xp-t. időm meg semennyire nincs ezzel szopni. -
törölt tag
válasz
Jon Mathias
üzenetére
nope.
http://www.acer.com/timeline/
[link]
ez konkrétan egy 13.3-as
ACER AS3810T-352G25N Timeline 13, 3"/SU3500 1, 4GHz/2GBDDRII/250GB -
törölt tag
ez az écer timeline rohadt nagy csalódás lett.
- 720p-s x264-et ippeg csiszre viszi. ezt elviselném.
- venti áramforrás üzemmódban állandóan megy. és nekem hangos. súlyos terhelés alatt be tud hangosodni rendesen... egy ulv procinál legyen kussban a venti. lamellás intellel közösen fejlesztett hűtés, ja. marketingvicc. az alja minden, csak nem hűvös. és a poén az egészben, h powersmarttal, vagymivel akkus üzemben kussol, egy deka hangja sincs. csak néhaüvölt fel a venti, ami viszont hangosabb, mint nem akkus üzemmódbab, de mihelyt rádugja az ember a töltőt, felvisít a venti. épp egy kicsivel több élesebb, mint amennyit szeretnél elviselni hosszútávon.
ellenben az akkus ideje valami iszonyat brutális (wifi-vel normál használattal szerintem megvan a 7 óra, de hat felett van bőven. pofás, nagyon könnyű, ideális hordozható cuccos átlagos felhasználásra tökéletes. tapipad nagyon ott van, multitáccs, váú. tényleg jó. a bill fura, nem mondanám, h rossz, de egyelőre nem is jó. összeakadnak az ujjaim, a nyomáspont és a felület sem jött be egyelőre. és csúnyán foltosodik az ember kezétől.
a képe szép, ráadásul annak ellenére, h nem matt, nem is tükröződik annyira.
kell valakinek? 1 napos, +2 év ajándék garral kaptam. számlás, chipland.hu. elvileg 8 napon belül visszaküldhetném, de nincs ilyenekhez pofám. én néztem be. franc se gondolta, h ulv-s proci 5 wattal ilyen szar megoldású éceréknél. -
Redy
tag
Az valahogy megoldható egy 5315-ös laposon hogy a rejtett 10 gigás partíciót láthatóvá tegyem és hozzá adjam valamelyik másikhoz?
-
roxan
senior tag
válasz
Jon Mathias
üzenetére
Nem prociról volt szó?
Ha a vga integrált, nem tudod cserélni, csak ha MXM foglalatos. -
Jon Mathias
senior tag
Látom hirdetsz TL58at te magad cserélted? esetleg érdkelhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hogy így adtad le, és így is kérnéd vissza!

hogy az nem igaz és ráadásul a proci meg 100% on megy a törlés alatt! Másolni dvd-röl kb 2600kb/s ami egy nagy kaki...! Mi lehet a baj? a vinyót a Hard Disk Sentinel 100% kosnak látja és semmi hibát nem ir ki..! A win 7 kever be? Légyszi segítsetek...Köszi
javítsatok ki ha tévedek.