- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
sota81
csendes tag
Még megy, nem volt egy fagyás, vagy rendkívüli eset sem...
-
sota81
csendes tag
Nos, BIOS-frissítés megvolt, CMOS clear is megvolt, most 38-40 fokot jelez az Everest alapjáraton, bár szerintem ezelőtt sem volt magas, mindenesetre a BIOS-on most már nem fog múlni semmi. Egyelőre stabilnak tűnik, de hát a BIOS-frissítés előtt is volt, hogy 2-3 órát ment gond nélkül. Mindegy, egyelőre teszt-üzemmód.
Köszi a válaszokat, írok még majd, csak ha gond van, akkor hamarabb. -
Márk
senior tag
Hali!
Bár nem vagyok szakértő, de sanda gyanúm szerint a Celeron hűtője szerintem túl kis teljesítményű a P4 kazánhoz, szóval szerintem cseréld le.
De szerintem inkább BIOS-t kellene frissítened, és megszűnnének a problémáid, ugyanis én is így jártam.
Nálam az volt a történet, hogy vettem egy Phenom II X4 965 Black Edition procit és egy MSI 790FX-GD70 lapot. A lap a gyári BIOS-szal felismerte a procit, Windows7 csont nélkül felment, de utána 5-15 perc időintervallum között úgy csontra fagyott a gép, hogy csak resetelni tudtam, még a Ctrl+Alt+Delete kombóra sem reagállt. Az már csak hab volt a tortán hogy reset után ugyan elindult a Windows, de nem tudtam megnyitni semmilyen meghajtómat sem, mert mindig az explorer.exe hibát észlelt és ezért leállt. Programot sem tudtam indítani. Állítgattam a BIOS-ban mindenfélét eredmény nélkül. Végül eszembe jutott hogy hoppá, hát frissítsünk már BIOS-t. Letöltöttem a legújabb hivatalos BIOS-t a laphoz ami már támogatta a procimat, felraktam rá, és láss csodát, minden fagyás és más anomália megszűnt, azóta tökéletesen működik ez a lap+proci kombó.
Száz szónak is egy a vége: először BIOS frissítés, aztán hogyha még mindig fagy vagy túl melegnek érzed a procit akkor szerezz egy combosabb hűtőt.
Üdv.: Márk
-
sota81
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/100116/IMGP3439_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/100116/IMGP3438_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szóval ő az. Gondolom, ez valami default Intel hűtő lehet... vagy valami. -
sota81
csendes tag
Remélem, nem melegszik túl, de persze nem tudom. Az Everest 45-50 fokot mutat, a BIOS-ban pedig 80 fokra, vagy mennyire van állítva a figyelmeztetés, 90 fokra pedig a vészleállítás, szóval szerintem nem. A hűtőt nem cseréltem, azt használom, ami a Celeronhoz volt. Kb. egy óra, és a következő hozzászólásomat is megejtem, amiben benne lesz a link a coolerről készült fényképéről.
A ház aktívan nem szellőzik, de az oldalfal mindig le van véve. -
sota81
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Abit IS7 lap, Celeron 2000 MHz, 2x256 MB 400-as DDR1 RAM, Inno3D GeF 6600, 160 Gb SATA HDD, 400W (valamilyen) táp. Az optikai meghajtók nincsenek is csatlakoztatva, mert mostanában nincs rájuk szükségem, nem lényeg. A helyzet az, hogy kicsit fel szerettem volna gyorsítani, szereztem egy Pentium 4 2.8/512/800 processzort (SL6WJ). Beraktam, elindult, az XP észrevette az új összetevőt, telepítette, restart. Minden rendben, egyszer csak kb. 10 perc után újraindult a gép. Aztán megint kb. fél óra múlva. (Semmit sem változtattam a Celeron-os konfigon, csak a processzort cseréltem, és amíg a Celeron volt benne, ment vagy fél évet bármilyen gond nélkül.) Az új processzorral már a BIOS-ban is kpes lefagyni, tehát gondolom, nem a Windows a hiba. Ötlet valakinek?
(Olvasgattam a fórum többi IS7-es témáját, nem találtam megoldást a problémámra, de ha nem kerestem eléggé, és mégis megvan valahol a megoldás, akkor sorry, és linkeljétek, köszi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest