- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
A tördelési hibát az a bizonyos hosszan begépelt ''TIDÚTIDÚ'' okozta, sorry.
--------------------------------------
Guest, Jaj de jó, hogy harmadszor is leírhatom: NINCS látható sérülés a lapon, se kondipúp, se semmi.
Másodszor is leírhatom: ABIT szervíz bevizsgálta - menthetetlennek ítéli.
Szerintem itt a móka vége, illetve akár hagyhatjuk is elsüllyedni a témát. Én erre vágyom mostmár. :( -
LordX
veterán
Mi cseszte szét ennyire a tördelést? Kb. 5000 képpont széles a téma, de nincs ilyen hosszú szóközmentes sor.
-
guest
veterán
Szia
Na mivel regisztráltam magam ezért lehet , hogy kétszer írom ugyan azt .
Szóval a szép emlékű BF6-osok haltak így a vacak kondik miatt .Lehet ,hogy ennek is ez a baja . Nézd meg a proci körűl a kondikat , hogy nem púposak vagy sérűltek-e.
Hali -
guest
veterán
Szia
Lehet , hogy elkéstem , de nézd végig a kondikat az alaplapon .Igaz A vacak kondis sorozat BF6-os volt de mit lehessen tudni , szerintem ami egyszer megesik az többször is megesik.
A rossz kondi teteje púpos , esetleg meg is nyillik.A kondi cseréje meg oldható.
Hali -
localhost
Közösségépítő
Tények:
1/ az alaplap az ABIT szervíz szerint menthetetlenül/javíthatatlanul tönkrement
2/ A prog azért még jó -
Egon
nagyúr
Nemnem... Olvasd el a 18. és a 19. számú hozzászólást! VGA-nál egy hosszú és két rövid, memóriánál (vagy procinál: általános hiba esetén) több rövid sípolás van. Localhostnak úgy csinál a lapja (hallottam élőben), mint amikor a biosban beállítasz hőmérséklet-figyelést, és a beállított hőfokot eléri/meghaladja a proci/rendszer hőmérséklete (azaz: TÍDÚTÍDÚTÍDÚTÍDÚTÍDÚTÍDÚ, a végtelenségig...).
-
AtHoS
nagyúr
Namost attól, hogy jó helyre van dugva a venti még előfordulhat, hogy nem érzékeli és riadóztat.
Prósza másik ventivel is. -
cadaver
tag
ö lehet hogy hatalmas allatsag de talan megsem es talan segit: nekem abit bf6, vmit buzultam outlookkal, vmi ebreszttes vagy mi :> es elkezdte ezt csinalni. persze lehet, hogy nem emiatt volt, ki tudja. na, en kihuztam a pc speakert aztan csa :> de persze azert utananeztem. nem emlekszem, hogy nekem bebootolt-e, de ha minden igaz azt kellett csinalni, hogy bootfloppy be, fdisk/mbr es utana kikapcsolni a virus figyelmeztetest biosban.de lehet hogy en tisztara masrol beszelek.
-
localhost
Közösségépítő
Den! Kártyák NÉLKÜL sem indul, már írtam.
Athos! NINCS rossz helyre dugva a prociventi, - már írtam.
Értsétek meg a gép 3 éve megy kifogástalanul, szét sem volt szedve, múlt hét óta szirénázik csak, de nem indul. Az eredeti kérdés az volt, hogy ez az (1) alaplap (2) proc (1)+(2)=(3) mindkettő hibájára utal. Nem most öszzerakott gép!
Viszem a szervízbe. -
AtHoS
nagyúr
Mint Agyzúzo mondotta volt fenntebb, ha a prociventi nincs jóhelyre dugva, akkor TIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚ
-
Sanyo
senior tag
Nekem tavaly csinalta egy Abit BP6. Szepen megvettem, volt itthon elfekvoben egy atx tapegysegem. Ugyanigy szirenazott, pedig vasarlas elott kiproba, mukodik. Kiderult, hogy a tapegyseg volt a hibas. Azota is rendben mukodik anyamek irodajaban. :)
-
localhost
Közösségépítő
Hát persze... az én barátom alaplapja megvan már három éves is legalább, akkor született még, amikor a Celeron 366 proc még igazi ''ERŐMŰ'' volt - sokba is került! Persze egy tanárházaspár sosem tuningolta a gépét, csak wordöztek, meg exceleztek, meg Interneteztek, ki sem volt nyitva a gép sosem. MOST viszont balhé van, remélem javítható, nem köll újabb gépet venni :(
-
gebasz
csendes tag
:) A megtaposás ügyében: azért ha belegondolsz az alaplap kb. két éves. Az akkortájt kiadott márkás nagyágyúk meg se közelítették az Abit tuningolási lehetőségét, vagy ha meg is akkor meg a stabilitásról kellett lemondani. Sz'tem a megtaposást nem érdemli meg, és nem halott, hanem csak beteg. A többi 'túlhajtott' vas is idő előtt ilyen sorsra jut... ;)
-
Egon
nagyúr
válasz
localhost #22 üzenetére
:) Most erre mit mondjak? Anno vettünk Panasonic videót. Mindenki dícsérte, nagyon tutkó is volt, addig amíg (kb. 3 hónap működés után) el nem romlott...:( Irány a Pana szerviz, garanciális javítás. A szervizes nem akarta elhinni, hogy az adott típus ennyi idő után elromolhat, majdnem lehülyézett. Kipróbáltuk, persze tényleg rossz volt... 1 hét alatt megcsinálták, azóta eltelt vagy 2 év, és - lekopogom - tökéletesen műkszik, nagyon tuti minden. Vagy mondjam el, hogy a frissen vásárolt SB Audigy-m kb. 4-5 nap után bedöglött? Garanciában kicserélték és annyi... Viszont az AWE 32-t 96 elején vettem, és még mindig megy az öcsém gépében (én használnám a mai napig szívesen, csak sajna nincs ISA slot az alaplapomon...).
-
Yutani
nagyúr
Nálam rendszeresen a tuning miatt sípoltak az Abit alaplapok, természetesen akkor, amikor új procibeállítást akartam kipróbálni.
Ekkor kikapcs, és a normál procibeállítással már bootolt is a gép. -
Egon
nagyúr
válasz
localhost #19 üzenetére
Gebasznak igaza van abból a szempontból, hogy ilyen hanghatást akkor szoktak kiadni magukból az Abit lapok (lehet hogy más márka is), amikor a bios-ban beállított hőmérséklet-figyelés aktivizálódik (azaz a proci/system hőmérléklet meghaladja a riasztási értéket). Csakhogy és de! :) Attól még a rendszernek menni kellene (legalább a bios-ba bejelentkezésig...).
-
localhost
Közösségépítő
Nem!
Nem egyezményes morzekóddal sípolgat, hanem folyamatosan szirénázik: TI=magas sípolás DÚ=mély sípolás, köztül levő 0 másodperces szünettel:
TIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚTIDÚ... -
baroczp
tag
Ezt a neten találtam:
A BIOS figyelmeztetõ üzenetei
Hardveres konfliktus vagy egyéb hibák esetén a számítógép BIOS-a csipogó hangot hallat, így könnyebben felismerhetõ a beszerelési vagy hardverhiba. Az alábbiakban összeállítottuk a különbözõ BIOS rendszerek fontosabb „hangjelzéseit'':
AMI-BIOS:
1 hosszú, két rövid: paritáshiba
1 hosszú, 3 rövid: hiba a memória elsõ 64 KB-ban
1 hosszú, 4 rövid: hibás timer
1 hosszú, 5 rövid: processzorhiba
1 hosszú, 6 rövid: billentyûzet kontroller
1 hosszú, 7 rövid: virtuális üzemmód probléma
1 hosszú, 8 rövid: hiba a videó-memóriában
1 hosszú, 9 rövid: ROM-BIOS ellenõrzõösszeg hiba
Phoenix-BIOS:
A Phoenix-BIOS mûködése kissé eltérõ, itt a hangok három csoportjuk van. A 112 jelentése pl.: 1 hangjelzés - szünet -1 hangjelzés - szünet - 2 hangjelzés.
113. BIOS hiba (CMOS)
142: paritáshiba
121: timer meghibásodott
211-tõl 244-ig: RAM hiba
324: billentyûzet-kontroller
422: shutdown/restart hiba
431: RAM hiba 64 kB felett
434: realtime-óra hiba
441: soros interfész hiba
442: párhuzamos interfész hiba
Award-BIOS:
Az Award-BIOS csak három hangjelzést ad ki:
1 rövid: minden rendben
1 hosszú és 2 rövid: grafikus kártya hiba
2 rövid: általános hiba
Egyebek (nem mindegyik alaplapra igaz)
folyamatos hangjelzés: tápegységhiba
hosszú hangjelzés: kimaradt a DRAM frissítés
két rövid jelzés: billentyûzethiba
hosszú majd rövid: alaplaphiba
hosszú majd két rövid: videokontroller hiba vagy nem lehet hozzáférni a képmemóriához
három rövid: lemezegység vagy videokontroller hiba
nincs hangjelzés: rossz tápegység vagy a hangszóró nem csatlakozik, illetve meghibásodott. -
localhost
Közösségépítő
Megnézettem: BM6
-
localhost
Közösségépítő
Jó gebasz, ez már infó! Megkérdezem a srácot, mikor vette a lapot, de kéne az a szakszervíz / ABIT szervízcím.
BIOSIG el sem jut, magyarul se kép/se hang! Illetve bekapcsolás után van hang, a szirénázás, más semmi.
Kék bigyusz van a processzor alatt, a foglalat keretén belül.(majdhogy nem hozzáér) -
gebasz
csendes tag
:) akkor nem bh6-ossal van dolgod. Viszont akkor a foglalat közepében van (már ha régebbi Abit) az alaplapon egy kiálló (feltehetően kék bigyusz, ami a thermal sensor. és ha berakod a procit akkor majdhogy nem hozzáér. elméletileg ez felel a proc.hőmérséklet figyeléséért. (van egy másik is az alaplapon -rendszerhőm.figyelő- de azt nehezebben írnám le). ha ezt mozgatod akkor változhat a biosban kiírt hőmérséklet. ha el van törve akkor pedig értelmetlenségeket mutat a biosban és szirénázik. nem bizti hogy látható, mert lehet hidegforrasztás is ami vhol elengedett. de biosban nem tudod kikapcsolni? (ha a biosig el se jutsz akkor más a gond de az alaplap a hunyó). 1ébként az Abitokra 2év garancia van, újonnan. ha meg nem garanciális akkor meg 5 gempa a javításuk a márkaszervízben.
-
Agyzuzo
addikt
Nekem így akkor sípolt mikor elfelejtettem rádugni az alaplapra a procihűtőt, vagy amikor rossz helyre dugtam... Bár attól még működött... Azt próbáltad hogy procit kikaptad, lesikáltad, újra bepasztáztad, hűtő vissza a helyére, jó stabilan belenyom és úgy indít?
-
localhost
Közösségépítő
-
gebasz
csendes tag
-
localhost
Közösségépítő
Régebbi ABIT alaplap (ha jól emlékszem BH6)
Bekapcsolás után ''tí-dú-tí-dú'' folyamatosan szirénázik. Celeron 366 van benne
Minden kártya kiszedve, RAM másik gépben kipróbálva = OK.
Mitől szirénázik?
Alaplap? Proci? Mindkettő? Nem tudná valaki letesztelni? Bp-en elviszem! :(
(nem az enyém a lap)
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest