- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
veterán
válasz
#54625216 #60 üzenetére
Szerintem is lehet az, de ez a verseny mindezek mellett a holdi ásványkincsek kitermelése irányában is legalább annyira tarthat, ami hosszú távon felbecsülhetetlen előnyt jelent. A végeredmény fog számítani nem az, hogy most mennyi állami dotáció is van egy egy projekt esetében az országok szintjén. Mert ha így nézzük Musk is költségeinek 70%-át az állami tulajdonú NASA-tól tarhált pénzből fedezi, ahogy a startupok nagy része szintén...
Elvileg pld 2030-ra ők is embert akarnak juttatni a holdra - pár évvel az amik után - nekem nagyon úgy tűnik, hogy komolyan felszívták magukat a történetre. Én nem is próbálom kína esetében balanszolni a "magán" és állami tőke között meglévő különbséget mert ilyen valójában szerintem nem létezik.
-
judas13
veterán
válasz
Dare2Live #34 üzenetére
Meglátjuk az egyre kevesebb pénzt majd.
Miközben a SpaceX elhalasztotta, Kína végrehajtotta saját titkosított űrrepülőjének indítását.
Az első repülésre 2020 szeptember 4-6, a másodikra pedig 2022. augusztus 4. – 2023. május 8. között került sor, így ezúttal mindössze hét hónap(!) telt el a korábbi tizenegy helyett az újabb indításig, ami a program fejlődését mutatja.
Érdekesség, hogy a SpaceX is épp a napokban szerette volna indítani egy Falcon Heavy-vel az X-37B-t hetedik küldetésének részeként, de az időjárás és a földi berendezések hibája ezt a tervet keresztül húzta....
spacejunkie
Orkok meg szabadesésben tartanak a végtelenbe és tovább.
-
judas13
veterán
válasz
Dare2Live #19 üzenetére
Végülis nem az részlet érdekli a vevők jó részét szerintem, hogy kiket és mennyivel is dotál a kínai állam, hanem az árcédula a szalonban. (Tudjuk ott a pénz nem számít számos esetben de nem is egy tiszta kapitalista gazdaságról beszélünk ügye hanem valami kommunista ideológiával feldíszített hibrid kitalációról).
Nem èn szeretnèm csak érzésem szerint a trendek alapján ez így lesz, jön a kínai space boom. Minden mérettartományban, minden elképzelhető mennyiségben, rövid idő alatt.Ja és, hogy Európa hol van ehhez képest mostanában sajnos abba már bele sem gondolok..
-
judas13
veterán
Tegyük hozzá, hogy jövőre az új ZQ3 olyan12-20 tonnát tud majd felvinni 20 alkalommal.
A TL3H meg majd 48-62(!) tonnát fog tudni felvinni - ha ilyen tempót tolnak továbbra is a felbocsátások tekintetében- a közeljövőben.(2025-re szerintem.)
Ugyanaz lesz szerintem most itt is mint ami éppen zajlik az elektromos gépkocsiknál az egész pályás letámadás tekintetében látható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni időjárás-állomás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Bundle topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest