- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
Bajgunar #9087 üzenetére
Jó, amit a kfórumtárs mond, de én mindig azon módszer mellett kardoskodom, hogy első körben az emberek, amennyiben lehetséges, próbálják meg maguk, kultúrált módon elintézni a dolgot.
Természetesen, ha úgy látod, hogy erre semmi esély, akkor ne menj bele, hívj rendfenntartókat. De lehet, hogy meglepetés fog érni, átmész és sikerül mindenféle hatóság nélkül is rendezni az ügyet.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Bajgunar #8970 üzenetére
Lauda leírta teljesen, töviről-hegyire a választ, akármennyire is nem tetszik neked (ami érthető), sajnos ez van. A baleset okozásáért TE vagy a felelős, pont... Attól, hogy ESETLEG őt is megbüntetik a megtévesztés miatt, attól még neked nem lesz jobb. Továbbmegyek, mi van, ha tényleg egy kerékpárost előzött korábban? Sosem fogod bebizonyítani az ellenkezőjét. Az, hogy te nem láttad a kerékpárost, az nem jelenti azt, hogy az nem is volt ott...
A Windows kulcsokkal nagyon egyszerű a helyzet. Amihez van matrica, az teljesen legális. Minden más, ami netről van szerezve, amihez nincs "FIZIKAILAG" semmi, az simán átmehet a Microsoft regelésén, még akár többször fel is lehet használni teelfonálgatások során, de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???".
Ha nincs matrica, az azt jelenti, hogy valamilyen géphez adták azt a serialt matricástól és AZT használod épp. -
válasz
Bajgunar #8969 üzenetére
Ha rendőrt hívsz, akkor még pluszban mindkettőtöket meg is büntetnek, téged közúti baleset okozásáért, őt pedig megtévesztő jelzés használatáért. Egyébként ha nincs kamera és tanú, a jelzést akár még le is tagadhatja, ha olyan az illető. A lényeg, hogy te ebből csak rosszabbul jöhettél volna ki, ha rendőrt hívsz. A biztosító helyesen járt el, neki csak az a lényeg, hogy a védett úton haladó elé mentél ki, tehát te okoztad a balesetet. Így az ő kárát a te biztosítód fizeti, a tiédet pedig te magad, ha nincs casco.
Idei cikk a témában: https://112press.hu/hu/hirek/reszletek/vw_kanyarodott_audi_ele_87_esen/
Ilyen esetben egyszerűen nincs miért harcolni. Semmi köze ehhez az éveknek és a kilómétereknek. De ha már szóba hoztad, a 17 év rutinoddal azért tudnod kellene, hogy önmagában az indexelés semmit nem jelent. Ha elkezded keverni ezt az ügyet csak annyi történt volna, hogy mindketten kaptok még "csekket", de a baleset a te sarad és a kárrendezés sem zajlott volna másképpen.
-
válasz
Bajgunar #8967 üzenetére
Igen, megtévesztett. Ezért írtam korábban, hogy emiatt őt büntetik meg. A baleset okozásáért pedig téged, mert nem adtál elsőbbséget. Önmagában a jelzés semmit sem jelent, egy lekanyarodó autós, lassít, helyezkedik, készülődik a lekanyarodásra. Az oktató szakmában ezt mozgás nyelvének szokás nevezni.
Volt egy kollégám, aki hasonlókkal küzdött. Azt mondja beültem a parkolóban az autómba, majd mikor tolattam, nekimentem a mögöttem állónak. Szerinte a mögötte álló volt a hibás, mert őmögötte meg sem állhatott volna. Csak hát a közlekedés nem ez alapján, hanem a kresz alapján működik és természetesen ő volt a hibás, mert még hátra sem nézett a hátramenet közben. Ha ott egy ember sétál meg átmegy rajta? Nem értem az ilyen módon közlekedőket.
-
válasz
Bajgunar #8964 üzenetére
Teljesen mindegy mennyire mentél ki eléje, mivel hirtelen fékezésre kényszerítetted, ezért nem adtad meg neki az elsőbbséget.
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy kirakhatom index-et, s szabadon, nyugodtan, hasíthatok végig Üllői úton befelé.
Az irányjelzés nem lehet megtévesztő.
-
válasz
Bajgunar #8961 üzenetére
Mivel nem adtál elsőbbséget, te voltál a hibás a balesetért. Őt meg megbüntetik, mert félrevezető volt a jelzése. Az, hogy a másik indexel, még nem ment fel az elsőbbségadási kötelezettség alól. Egyébként ilyenkor érdemes azt is nézni, hogy a jelzést adó lassít-e, felkészül-e a bekanyarodásra. Tökmindegy mennyit vezettél, attól még ismerni és alkalmazni kellene a kresz-t. Kikanyarodni valaki elé stop-tábla mögül csak mert indexelt, primitív hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest